Iklan Leaderboard

Khamis, 29 Mac 2012

10 Brick fail

OK sebagai seorang Perdana Menteri yg dah biasa hidup mewah, tidak pernah merasa kesusahan, tiada pengalaman dalam menyusun bata dan membancuh simen... walaupun fail, still boleh dimaafkan kerana ia tidak membawa apa2 kerosakan pada negara. Ya, mungkin sedikit melucukan.


Sumber dari Berita Harian dan Utusan.


Namun apa yg aku kesal adalah penyebaran gambar ini ke website komedi 9gag di sini yang visitornya rata2 org luar negara. Memang ia melucukan, tetapi bagi aku kalau nak share pun sepatutnya ia hanya boleh dikongsi dengan org Malaysia sahaja. Tak perlu nak melawakkan pemimpin sendiri sampai ke persada antarabangsa. Kita bukan US, kita bukan Australia. Adakah anda suka kalau Anwar atau Nik Aziz dijadikan bahan lawak sampai kat luar negara pun tahu? Tengok berapa byk komen dari org Malaysia sendiri sampai 500 lebih komen yg langsung tiada sentimen kenegaraan, boleh tgk contoh komen Sam Insanity yg hendak migrate ke Singapore, UK atau US disebabkan kecewa dgn kepimpinan negara.


Warganegara yg tiada semangat patriotik mcm ni seriously akan senang2 je mengkhianati negara bila negara dlm kesusahan, sama seperti pedagang dan saudagar di zaman Kesultanan Melayu Melaka yg khianat dan belot kepada pihak Portugis yg seterusnya menyebabkan kejatuhan Kesultanan Melayu Melaka, kalau dah lupa baca sini.

Kita punyai banyak sejarah yg boleh memberi pengajaran tapi kita tak pernah belajar apa2 daripada sejarah.



tags: pm najib razak brick fail batu bata letak batu binaan bantu mangsa banjir7.5 juta batu 11 sungai serai hulu langat 9gag

10 ulasan:

  1. maybe mereka ad sbb tersendiri..

    BalasPadam
  2. Najib bukan buat bangunan tu ... apapun setiap org ada kemahirannya sendiri ... nape la org yg tau tak bg tau dia masa tu .. bende kecik ni pun nak dilucukan .. mcm2

    BalasPadam
  3. tak perlukan skill buat bangunan untuk tahu dimana harus letak bata tu~ simple logic~ klu yg dah bawah2 kiri kanan pon susunannya tak nampak...well..."too rich even too see" i guess~

    BalasPadam
  4. Erm..memang tak patot untuk sebarkan smpai ke pihak luar negara

    BalasPadam
  5. Blogwalking here...
    cik iena follow your blog..
    follow my blog juga ye(^_~)
    www.ienaeliena.com

    BalasPadam
  6. saya ada satu lgi cth ke'pandai'an remaja masa kini.

    http://tulispendek.blogspot.com/2012/03/tak-like-tak-sayang.html

    BalasPadam
  7. sekurangnya dia dah blajar teknik susun bata hehe : )

    BalasPadam
  8. kalau dh bangang mmg bangang. bg la ape pun hahahaha

    BalasPadam
  9. this is what we call "respect each other". even ko x suke dia

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...