Iklan Leaderboard

Khamis, 22 Mac 2012

5 Kebaikan dan jasa pemimpin kita

Kita ni asyik cerita pasal kelemahan dan keburukan pemimpin je... Jarang sekali kita cakap pasal kelebihan dan jasa mereka. Kali ni jom kita ckp pasal kebaikan mereka pula pasca PRU12... 3 cukuplah.



Barisan Nasional
1. Naikkan gaji penjawat awam yg xdapat2 lagi sampai sekarang
2. Bantuan rakyat 1Malaysia RM500 (BR1M)
3. Mempromosikan Malaysia di luar negara dengan iklan2 Rosmah di dada2 akhbar luar negara, promosi Festival Fesyen Muslimah di luar negara serta pencapaian dan anugerah yg diterima beliau di luar negara.

Pakatan Rakyat
1. Bagi air percuma bagi setiap 20 meter padu setiap bulan... Rakyat Selangor sahaja OK
2. Wang ehsan RM100 kepada warga emas di Pulau Pinang
3. Mengharam dan merampas penjualan arak serta membuat serbuan semakan di gereja yg dipercayai mempunyai agenda memurtadkan umat Islam.

Ada lagi lain? Kalau ada sila tambah OK. Bye


tags: kebaikan kelebihan pemimpin politik barisan nasional pakatan rakyat di malaysia pasca pru12




5 ulasan:

  1. hai ;)
    awak ada komen kat blog saya mcm mana cara nak join mini contest suka suka saya tu kan?
    senang je..ceritakan apa awak buat lepas dpt result spm kat kotak komen saya tu je.nak lagi best tulis panjang2 utk menarik hati saya.hehe

    BalasPadam
  2. alangkah baguihnya klu semua parti boleh bekerjasama demi kebaikan rakyat

    BalasPadam
  3. sepattnye jasa BN tu xleh nk listkan sbb terlalu byk klu betul2 derang takbir malaysia. mana boleh nk bandingkan dgn PR sbb BN dh 55 thn merdeka.

    dh nk kalah / tergugat baru nk hulur bantuan sana sini. pd pndpt aku, bgla PR pegang mandat. klu xleh kite ubah gov. sepattnye gov takut ngn rakyat bkn sebaliknye.

    ape2pun PRU13 ni.. ABU~


    BalasPadam
  4. 55 tahun memegang tampuk* typo lak

    BalasPadam
  5. nice entry noob. mohon ko update semula mengikut perkembangan terkini memandangkan pru13 dah tak lama. pasti banyak janji menarik akan di tabur oleh kedua kedua pihak.

    buat masa nih yang aku tahu, ada satu benda menarik aku tengok yang di beri oleh sebuah parti.

    khas untuk penyokong dan ahli

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...