Iklan Leaderboard

Selasa, 27 Mac 2012

4 Sape punya YB nih?

Serius... sape undi dia ni? Memalukan penduduk kawasan ko je. Semua masalah penduduk tempat ko dah selesai ke sampai sempat lepak2 kat pusat hiburan? Best ke kat pusat hiburan tu? Ramai ke aweks yg hot dan seksi? Minuman kat sana apa yg best2 yg takde kat kedai mamak? Coca Cola, Pepsi, Fresh Orange? Lain kali nak pergi lagi ajak la penduduk setempat yg ko wakil kat Melaka tu... nama pun wakil rakyatkan... tak boleh la nak enjoy sengsoraaanngg... tak gitu YANG BERHORMAT?



Mengikut sumber identiti YB tu leh refer kat sini. Betul atau tak, aku tak tahu... Sebab tu la aku nasihatkan masa pilihanraya nanti masa nak pangkah calon wakil rakyat Parlimen atau DUN korang, tak kira dia tu parti Be End atau Pakatan Rapuh, at least buat background check sape calon2 tu, zaman sekarang boleh Google je tau la dia tu asal dari mana, tahap pendidikan, latar belakang keluarga, gaya kepimpinan dia, pencapaian dia, apa jasa2 dia sebelum ni, kalau dia tu pernah jadi wakil rakyat sebelum ni, cari kat Youtube tengok video2 dia masa persidangan dewan, cara dia berbahas adakah menunjukkan karisma sebagai seorang pemimpin ataupun asyik tido atau terjerit terlolong2 mcm ungka. Kalau dia ada akaun Facebook ke Twitter tgk mcm mana cara dia melayan dan berkomunikasi dgn org ramai, dari situ kita boleh lihat mcm mana sikap dia. Sebab dioranglah nanti yg akan membawa suara penduduk ke Parlimen atau DUN. Seperti post aku sebelum ni dekat sini, bagi aku ko pangkah la BN ke PR ke, takkan membawa apa2 perubahan yg besar sangat pada negara... Yang penting wakil rakyat korang tak bersikap seperti monyet atau beruk. Kalau tak... malu dooowhh...

Sumber berita sini.


tags: ops tapis yb yang berhormat antara 27 diperiksa sinar harian bandaraya melaka raya serbuan polis jabatan siasatan jenayah narkotik pusat hiburan mohd yazed khamis adun rim jasin n25

4 ulasan:

  1. dia pergi pub bukan kacau orang pun.aku peduli apa

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti anak kau pergi pub jgn marah dia pulak. dia bukan kacau org pun

      Padam
    2. hahhahaa.. btw noob, apa kata kau buat comment kau ni jenis pop up window.. ni cadangan aku jee

      Padam
  2. ni ker nk membela rakyat?...hakkktuihhh

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...