Iklan Leaderboard

Selasa, 14 Mei 2013

33 Gadis berbakat menyanyi, berlakon dan menulis

Rasanya rata2 ramai yang dah pernah tengok video viral seorang gadis yang menyanyi, berlakon dan buat birthday wish di Youtube.


Gadis yang menggelarkan diri Mass Factorz mempunyai channel video sendiri di Youtube dan telah merakam dan mengupload banyak video lakonan dan nyanyiannya. Seperti dalam profilenya di Google+, beliau dari Singapura. Aku tidak tahu sama ada dia mahu dan akan jadi seperti Cikgu Shida, Bobo Bubu (dah jadi talent syarikat MIG), Maria Elena dan lain2 bintang selebriti internet mee segera yang jadi popular sekelip mata, tapi seriously sekarang ni ramai yang dah jadi popular for wrong reason macam adik Tsara Nabilla dulu.



Malangnya dunia kita memang kejam. Ramai orang terus menghentam gadis ini tanpa belas kasihan dengan kutukan dan makian yang agak melampau. Kalau ada benda yang tak kena, mungkin boleh tegur dan nasihat secara berhemah, tak perlu hina.


Dalam komen2 kat Youtube tu ada yang cakap gadis ini seorang "yang istimewa". Aku pun tak tahu sejauh mana kebenarannya, tapi kenapa perlu hukum dan hina? Yang dok menghina2 tu sempurna sangatkah? Kita semua manusia, tiada yang sempurna baik aku mahupun kau. Cuba bayangkan kalau anda di tempatnya atau ibu bapanya, apa perasaan anda? Aku harap kalau ibu bapanya tahu, dapatlah kiranya mereka menasihati beliau untuk menutup akaun Youtube nya agar tidak terus menjadi cemuhan masyarakat.


Namun di sebalik bakatnya yang boleh menyanyi dan berlakon, beliau boleh menulis novel di blog beliau iaitu http://masnawaitu.blogspot.com/ yang bertajuk Ana Lisa sebanyak 18 episod, malah karya sajak beliau pernah terpilih dan disiarkan dalam akhbar Berita Minggu dengan nama pena Masnawaitu. Tapi mungkin ramai yang takkan kisah pasal bakatnya, kerana kita manusia memang sifatnya suka melihat keburukan seseorang daripada melihat kelebihan mereka.




tags: mass factorz masnawaitu gadis youtube oku orang kurang kelainan upaya disabled kanak istimewa sindrom menyanyi 3 voice in 1 tiga suara dalam satu bila cinta lagu kita doa ibu bapa i love u mama berlakon watak awek beruang ber wang wish happy birthday abang abg syed viral trend meme popular singapura singapore 

33 ulasan:

  1. Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
    2. komen diatas bukti MElayu palanchow suka cr keburukan dr kebaikan org, dasar sifat maling melayu busuk xsedr diri mengucap lah oiiiiii

      Padam
  2. Mungkin berlaku time dia separa sedar.
    Agaknya dia sendiri tak pasti kenapa dia buat semua tu.
    Tapi apa pun sampai komen berbentuk maki memang tak patutlah.


    #ramai orang nakkan attention

    BalasPadam
  3. papepun typical org mcm 2...senang nak menghamburkan cacian makian hinaan...mcm senang diamalkan...memuji org pun atas kepentingan peribadi...

    kurgkan lyn youtube ni...kdg2 youtube ni byk mengaibkan manusia dr membawa kebaikan seseorang...cian cian cian..kat anwar especially

    BalasPadam
    Balasan
    1. mengambarkan manusia ni penuh dengan keburukan..
      seburuk cacian seburuk itu jugalah individu tersebut..

      mari kita cuci hati kita dengan kata-kata yang baik insya'Allah..

      Padam
  4. noob anjing memang sial....kerja delete komen orang je......pookimak tol.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni kembar ahmad ke? username lain?

      Padam
    2. Orang yang sama Ayam Afrika.. Dia tukar nama je

      Tak caya check id dia :) dengan Ahmad dalam post2 sebelum ni..

      Padam
  5. You asked for it bebeh.. dah hina orang memang la kena hina balik.. :) sedangkan orang yang tak hina orang pun kena hina :)

    Tapi sebagai orang Islam tak perlu la nak hina orang sebab bukan begitu cara kita menegur dan mendidik orang :) Mungkin banyak lagi yang kita kena mengaji..

    p/s:

    BalasPadam
    Balasan
    1. apsal dia ada hina org ke? kite xtau pun

      Padam
    2. mana ada dia hina orang la, tak nampak ke dia berlakon tu. ni la manusia main terjah sembrono je tanpa kaji selidik dulu

      Padam
    3. memang blakon je tuh
      tapi biasa la intenet segala macam jenis orang ada

      kau nak kata apa.. terjah je la..
      yang baik pun kene kutuk lagi yang tak elok..

      kadang memang ada orang kerjanye mengutuk dan menghina..
      kerja sambilan kot.. lol..




      Padam
    4. Aku rasa orang yang hina dia pun berlakon je lol.. :)

      Padam
  6. apapun, gadis ni perlu guidance yg betul.

    BalasPadam
  7. Well..Saya rasa la kan...selagi dia tak buat pape keje haram tak patut kot kite kutuk. Kan??

    BalasPadam
  8. setelah mengetahui beliau agak istimewa
    i reserve my comment on this

    BalasPadam
  9. By the way she can speak english fluently ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
    2. ermm
      Sayangnya jika seorang islam bersifat begini
      moga moga anda sentiasa dirahmati allah
      Peace!

      Padam
  10. Dia memang insan istimewa
    Ada satu video di youtube (dia menyanyi lagu untuk mama dia sempena hari ibu) show full features this lady.

    BalasPadam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  12. sudah-sudah la Mat_hip-hop...marilah KITA bertaubat. setiap perkataan yang kita sebut/tulis akan dihitung kat Akhirat kelak. memang ko nampak bende ni cam main2 or remeh, tapi klo da selalu sgt mengarut, berat kes ni. ya, mmg tak ada kaco hidup aku pun, cuma nak ajak ke arah yg lebih baik...lapangkan lah dada anda..kalau tak boleh buang tabiat ni, buang sikit2 dulu..lama2 hilang la tu...jgn lupa pesan atuk ye..atuk takpksa...okeh bebeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam la kita kisah....puiih....

      Padam
  13. kalo dia gi training utk jd DJ radio atau MC majlis ni ok nih...

    BalasPadam
  14. Manusia haprakk.. memandang kecantikan.
    If minah ni cantik ala2 awek tdung giyomi mesti ramai yg puji.

    Pada hal yg kaki kutuk lebih kurang sama muka hitam dgn minah nigga

    kah kah kah

    BalasPadam
    Balasan
    1. kau sedar x yg kau tgh kutuk minah nigga? minah nigga supermodel pun ada tau, ape ingat dioworang tur buruk sgt kew??

      Padam
    2. Racist detected

      Padam
  15. Kalau tengok fizikal dia, aku rasa dia ni syndrome down. Tapi level tak terok macam sylvester Stallone.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni sejenis sub spesis mengdown kan org seperti cth diatas

      Padam
  16. tu lah,,tgok diorang komen masyaAllah teruk sangat

    BalasPadam
  17. asal muka mcm ni kau hina.. kau kutuk..

    asal muka serba cantik .. serba comel... kau puji bagai nak rak~

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...