Iklan Leaderboard

Rabu, 29 Mei 2013

29 Persamaan antara taksub bola dengan parti politik

Pelik sungguh la orang2 kat Malaysia ni, pasal politik gaduh, pasal jantan gaduh, pasal bola pun gaduh. Emosional gila sampai baling2 batu. Yang aku pelik, macam mana stadium berkapasiti 35,000 boleh dibanjiri sampai 42,000 penyokong? Ini perlawanan bola, bukan Himpunan Blackout 505 nak masuk atas padang.

Kesian awek2 Pahang ni. Korang tak kesian ke???
Ni perlawanan bola ke Perhimpunan Bersih?
Berita penyokong JDT di baling objek oleh penyokong Pahang.

Fans cam insiden balas membalas baling batu antara penyokong Pahang dari luar stadium dengan penyokong Johor dari atas stadium.

Insiden kucing berak atas padang.

Disebabkan insiden tu tak pasal2 perlawanan semi final Piala FA antara Johor Darul Takzim dan Pahang kena tunda. Ada yang salahkan penyokong JDT datang terlalu ramai, ada yang kata penyokong Pahang yang baling batu, ada yang kata penyokong Kelantan The Red Warrior menyamar pakai baju Pahang yang baling batu kat penyokong JDT. Tapi yang pasti puncanya adalah daripada kesilapan pihak penganjur Persatuan Bola Sepak Negeri Pahang (PBNP) dan pengurusan stadium kerana menjual tiket melebihi kapasiti stadium.

Sumber Sozcyili.

Lain2 berita boleh baca kat Sinar Harian dan Berita Harian ni.

Sebab tu la aku takde favorite mana2 team bola sepak Malaysia, sebab ramai penyokongnya yang bangang2. Samalah sebabnya aku takde favoritism mana2 parti politik, sebab penyokongnya juga ramai yang bingai2. Elemen2 yang biasa ada dalam seorang politicalfags dan footballfags yang fanatik dan taksub melampau ni sama je, antaranya adalah sangat emosional, kerek nak mampus, ego, tak nak kalah, susah nak terima cakap orang lain, over-acting, rasa mereka lebih hebat, suka buat provokasi, tak nak mengaku kesalahan, suka point kesalahan kat orang lain, suka kumpul ramai2, poyo, noob, ______, ______, ______, ______ dan ______ (sila isi sendiri di ruang kosong).




tags: rusuhan penyokong pahang gaduh baling batu objek pada penyokong jdt di stadium darul makmur pertembungan perlawanan pertandingan pahang johor darul takzim tunda penonton semi final separuh akhir kedua piala fa masuk trek padang jual tiket lebih kapasiti kucing berak kelantan the red warrior trw punca taksub himpunan perhimpunan bersih blackout 505 

29 ulasan:

  1. Yang pasti, kalau JDT bertemu kelantan di Final. Bukit Jalil Bakal Hangus lagi. hahaha

    BalasPadam
  2. pehal tetiba penyokong TRW msuk dlm ini filem?
    tak paham aku..ada bukti ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. org kelantan mmg dengki dgn org johor dh lama dh,bkn dlm bola je...ni jdt dh mula nak naik diorg dengki la tu

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. hahaha...
      gajah dengan rimau bergaduh, kijang tersepit di tengah2...
      gajah dan rimau punya pasal, kijang dapat nama...

      imho, aku rasa kenyataan kes ni didalangi kelantan adalah merepek...

      Padam
    4. miss red apple knpa delete komen? pki ikon mata mcm lebih kurg je dgn plain...klon ka?

      Padam
    5. geng mata satu sapa lagi x lain tak bukan dajjal? kan mata 1?

      Padam
    6. kat kolej aku sek2 kelate ni kalau jumpa budak2 johor mesti nak gaduh je keje.mgkn sbb satu tu kuat pas,satu lg kuat umno,tu yg pantang jumpa je mesti naik angin,mcm cas positif bertemu cas negatif.tp biasa kalau diorg ni gado aku sokong dak2 johor,sbb sek2 kelate ni busuk kuat mkn budu...btw aku org key-ell

      Padam
    7. Masa aku belajar dulu roomate aku org johor.. sampai la zaman aku bujang housemate aku 2 orang budak johor..

      at last skrg aku kelantanese kawin dgn org johor.. so u got any problem?

      Padam
    8. so u got buduw???

      Padam
    9. jenis bab1 je suke gadow2, nih bab1 kelantan ngan bab1 johor xabis2, manusia duk kelantan ngan manusia duk johor pun x de nak kecoh2 gAdo kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

      Padam
    10. Aku rasa yg cakap tu mesti dia dengar fan pahang bercakap slang macam kelantan..sesetengah tempat kat pahang slang diorang macam kelantan..sama la belah ganu pun..

      Semua fan nampak sangat terlebih taksub (xsemua la)..tu yg masing2 nak tunjuk sapa best..

      Eh Midnight ore kelate ruponyo..kawen dgn orang johor..aku orang johor kawen denge ore kelate plok..hewhewhew...

      Padam
    11. mcm plik je ketawa hewhewhew. ni msti pengaruh beruk hell panda hewhew. haha

      Padam
  3. kucing berak sambil diiringi hilai ketawa penyokong ke 2-2 pasukan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kucing tu jalan masuk padang dengan gaya yang penuh stylo, mengkekek jurucakap tu ketawa, tak terkata apa...

      Padam
    2. Nazha anua, mohon ko lukis katun kucing berak dalam stadium lak..hohoho

      Padam
    3. knapa selalu nak salahkan rakyat kelantan . ade kecoh cikit , kelantan kena point . sebenarnya kelantan ni menjadi mangsa keadaan . kebiasaannya , media yang gembar gembur kan buruk dan hitam pasal fan kelntan . tp kan , klau korang fkirkan balik , fan pasukan lain yg membuat hal selalu tidak dpt dksan dlam tv , s.khabar , dan jurnal .

      Padam
  4. Orang2 Taksub ni baik ikat je kaki dengan tangan lepas campak je kat loji taik.

    Langsung tak berguna buat negara dan bangsa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes i think the cat must have felt the same way too, sbb tu dia gi poop atas padang, kasi taik sama dorang... sambil berkata dlm hati "this is what i think of you ollz here tonight"...*poop, cakar2 rumput*

      LoL

      Padam
  5. Sesak sangat sampai kucing terpaksa berak kat padang.. Kesian ko kucing tak pasal2 jadi glamer kerana berak lol

    BalasPadam
  6. nampaknya berpuluh ribu orang bersesak bli tiket rm12 rm22 sekeping hanya utk menyaksikan kucing berak di tgh padang. then balik. kah kah kah...

    this is melayu bolehland kah3.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab itu diaraong cuba memeriahkan suasana dengan bergaduh hahaha..

      Padam
  7. Gila Daun ketum la diaorang ni pasal Bola sebiji pun nak bersesak2 dalam Stadium..

    BalasPadam
  8. FAM jugak yang menang. Dapat 120ribu ringgit. Bab nak denda cepat aje. Kes forkey doe senyap pulak. Sultan Bola? sepatutnya dia yang kena pelangkung dengan botol, rejam dengan batu. Kucing tu yang terbaik kasi tahi sama itu game! hahahahasutttt.. Tanpa Nama.

    BalasPadam
  9. kah3...persatuan bangsa johor...alasan tak leh blah....masa game jdt nak start tu...game kat trg baru je abis...wat pe nak g tgk jdt lawan...sakit ati benar kat fan trw...noob pon sama ...nak provoke jgk ke ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. so bab1 ats ni leh menaip? bodo ka apa ko ni org perihal etika hal ,x kisah la ko dr mana salah tetap salah mcm kanak2 baru nak up letew

      Padam
  10. laung bersatu melayu..bersatu melayu...main bola pun tak leh bersatu. hahahhahahahahah

    BalasPadam
  11. ummm lumrah manusia....jom singgah ke sini http://Cash4Visits.com/ref.php?refId=294754

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...