Iklan Leaderboard

Selasa, 30 September 2014

28 Cara media mendidik masyarakat menjadi gila seks

Tahukah salah satu sebab kenapa lelaki melayu kat Malaysia semakin ramai yang jadi gila seks dan bernafsu kuda? Sebab media cetak arus perdana selalu letak gambar perempuan seksi yang menggiurkan dengan berita berkaitan seks di muka hadapan akhbar mereka. Tahukah anda akhbar Harian Metro dan Metro Ahad adalah salah satu akhbar paling laris di Malaysia, dan anda sendiri tahu kenapa?

Sumber fanpage Kami Benci Harian Metro Menyiarkan Gambar Wanita Seksi di Muka Depan.

Aku tau la korang selalu letak gambar perempuan seksi dan berita berkaitan seks kat muka hadapan sebagai selling point akhbar korang, tapi kadang2 dah keterlaluan sangat sampai berita yang nak disampaikan tu bertaraf sampah yang langsung tak penting dan membawa apa2 kebaikan pun untuk masyarakat.

Harap kerajaan, menteri agama, jabatan agama, mufti, Kementerian Dalam Negeri dan mana2 lagi pihak yang berkenaan, tolong kawal cetakan2 yang seperti ini termasuk sekali majalah Mangga dan yang sewaktu dengannya terutama yang dijual secara terbuka di merata2 tempat tanpa sekatan dan tapisan. Jangan sampai satu tahap orang Islam kat Malaysia rasa benda tu normal dan tidak menjadi suatu yang salah dan luar tabii pun kerana pihak berkuasa sendiri pun tidak mengambil apa2 tindakan.

Janganlah asyik nak control Harakah, Suara Keadilan dan lain2 terbitan dan cetakan berkaitan politik sahaja. Jangan asyik nampak semut kat seberang laut sahaja, tapi gajah kat depan mata buat2 tak nampak. Kita nak melahirkan generasi dan masyarakat yang berilmu, bukan masyarakat yang pervert dan gila seks.




tags: kami benci harian metro menyiarkan gambar wanita seksi di muka depan facebook fanpage hmetro perempuan lucah cerita berita seks akhbar media cetak

28 ulasan:

  1. first. pr00oot kat muka. Si rosli. ahhhhhh. lega

    BalasPadam
    Balasan
    1. 2nd.pr0000ooot dimuka anon diats....arghhhhh leganya!

      Padam
    2. Ini semua salah UMNO-BN!

      Padam
  2. hmm patutla blog ni da mcm kurang sambutan jer, ramai juga komenter tegar legen dulu2 tu dh stop komen sni sebb blog ni dh jd busuk giler dgn bau hancing kentut puak2 anon sirosli rupanya.....kesian

    BalasPadam
  3. Aku x paham la, mengapa meleis2 kat sini.. easily amused dan butthurted.. terbawa2 dari thread lain..

    Tak guna ada pengenalan diri jika senang dikutuk begini. Kot2 nak lebih hormat jika org yg guna id tersendiri. Ini tidak.. sampai bila nak terus hidup sbg manusia meleis zaman jahiliyah begini??? Boring la..

    BalasPadam
  4. butolah noob, harakah paling byk ikln ubat kuat, prooottt dmuka seriusly arghh! Leganya

    BalasPadam
  5. Standard la Malaysia ma.. Integriti tak ada langsung. Nak tunggu jumpa org sealim TGNA pun payah dah.

    Harapkan pagar. Pagar yg jadi kayaraya..

    BalasPadam
  6. dahlah sekobar mainstream ni bebudak pun terbaca tertengok..memang "mendidik" la jawabnye..

    BalasPadam
  7. lelaki yg gila seks, suratkabo plak yg disalahkan... suratkabo tu letak la gambar tetek dan pantat skalipun, kalau iman lelaki tu kuat dia xkan jd gila seks...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan Allah suruh "jangalah kamu menghampiri zina" ... tok imam kalau serban besar bakul sekalipon kalau tgk pompuan seksi, iman dia pon goyang bro!

      Padam
    2. anon 9:34pg komen ko paling dilaknat...cb la ko pikir gn akal n agama beb...klu ikutkan komen ko, bek x yah basmi rumah pelacuran, x yah bentras dadah, x yah tangkap pencuri..sb alasanya kalau "iman kuat"....-.-

      Padam
    3. stuju dgn anon 10:45.. istirghfar la bebanyak anon 9:34. iman kter ni boleh turun naik turun naik. sbab ape? sbb pengaruh sekeliling. bukan senang nk tetapkan iman ni jadik kuat tau. kalau iman kuat pn, takkan tak rasa menyampah dan rasa nk mengutuk je suratkabo tu bile dia letak gambar bukan2. kalo dh boleh rasa menyampah, kiranya mmg terasa la 'kesan' pengaruh suratkaba tu cmner. rasa cm nk terajang dan koyak2 je suratkaba tu taknak bagi orang lain yg lemah iman tergugat.

      Padam
  8. kementerian dalam negeri taknk tapis ke metro ni?

    BalasPadam
  9. tiba-tiba rasa nak berjimak plak...

    BalasPadam
  10. Malang nya mnjadi pemuda melayu di malaysia kecundang hanya dek gambar perempuan seksi yg mengiurkan di muka depan akhbar terus jadi gila seks bernafsu kuda.

    Biasa lah org2 melayu mana pnah mengakui kelemahan dan salah diri sendiri. Pasti sume salah org lain. Bab fitnah menghina hasadengki n yg sewaktu dgnnya mmg kekuatan org melayu.

    BalasPadam
  11. Masalah sosial ini bukan masalah bangsa Melayu saja. Malah setiap bangsa atas mukabumi. Ingat Cina India xde kote ke nak stim?

    Cuma bezanya Melayu diikat dgn agama Islam. Sbb tu la menjadi jelik. Bagi Melayu Indonesia dan Thailand, masalah moral menjadi ringan sikit sbb ramai Melayu sana bukannya Islam. Kalau di Sulawesi, dlm keluarga Melayu ada pelbagai agama hinggakan tiada rungutan tentang akidah saudaranya seibu sebapa yg bukan muslim.

    Yg nampak jahatnya dengkinya Melayu Malaysia hanya terhadap saudaranya yg Muslim. Buat apapun, semuanya serba tak kena. Jika saudaranya berada, kalo boleh nak saudaranya bersedekah berzakat menabur harta wang hingga jatuh miskin. Jika saudaranya kuat ke masjid, ini tak cukup, saudaranya itu perlu bersolat segala solat itu ini mengalahkan seorang nabiyullah. Semua mahu saudaranya menjadi laksana nabi, rasul dan malaikat. Sungguh mustahil manusia mampu jadi begini.

    Sebagai melayu dan manusia, sukar kita nak jadi sederhana. Sbb tu unjuran agama mmg nampak mudah. Tetapi senangkah hendak kita bersederhana? Mustahil kan? Jika exam, nak anak2 dan saudara kita dpt banyak A. Kalau ada 100 subjek, maka sekurang2nya kene ada 90A, baru terasa riak sungguh. Jika 20A kebawah, mmg layak jadi binatang sajalah.

    Pemikiran kartun dunia Melayu ini menjadi semakin erotik dgn segala kejayaan umat Islam zaman nabi dan terdahulu. Menjadi kelaziman, melayu mudah stim dgn bacaan2 agama yg merdu. Tajwid dan tarannum kene sempurna dan perfect. Maka lawanlah mcm lawan burung tekukur berkokok. Yg paham isi kandungan, tak sampai 1% saja yg hadir. Langsung tak realistik dgn target yg diingini.

    Jika difikirkan sejarah melayu. Inilah yg berulang2 walaupun tiada yg ditulis. Bila tiada ditulis, bermaksud mudahnya, tak akan ada improvement. Kita boleh bincang sampai jadi gila. Namun tiada cendikiawan mampu kita lahirkan sbb sejarah tidak dibukukan dan hilang luput begitu saja. Datang generadi demi generasi, gejala2 biol ini terus berputar dalam masyarakat kerana tiada disiplin dan tiada objektif target utk jadi maju. Bila semuanya subjektif, sampai bila pun takkan kemana. Khalas..

    BalasPadam
  12. ha ha ha ha!
    seriously aku rasa kalau ada jual Penthouse, Playboy, Hustler, Spanking Lesbians kat Malaysia...kiamat dunia! Ni baru keluar suratkhabor gambar taraf longkang cenggini dah bising...

    Bagi aku senang aje, aku no komen sebab aku pun lelaki, aku suka pompuan...aku suka tgk pompuan tapi tak laa sampai nak ajak bersetubuh...budaya aku tak menggalakkan "budaya kuning malam sabtu"...aku duduk negeri ada adab sopan yang baik jadi aku kena ikut...aku juga tak suka memancut tak tentu arah, kalau nak pancut, pancut kat bini aje lebih afdhol...sebab nilai aku sangat tinggi maka rugi kalau aku sebarang pancut.

    makanya kalau kau tuduh lelaki melayu gila seks mungkin kau tak prihatin, kat Malaysia tak digalakkan ajar pendidikan seks, seks ialah satu benda yang sangat taboo...aku dulu pun belajar pasal seks main curi-curi tgk citer porno aje tau dak! owwhh ada ustat kata Allah gelapkan pintu hati 44 hari, kalau aku tau masa tuh 44 hari aku minum arak, main betina, bunuh orang sebab Tuhan bagi "window time" 44 hari...

    itulah kalau tak ada ilmu jangan sebarang tulis kawan...nanti kau ajar ajaran sesat plak...ehhh! macam bagus aje aku nak sound kau...ha ha!

    BalasPadam
    Balasan
    1. majalah2 cmtu ade kot jual kt mesia..cuma mybe underground atau kt kedai2 ekslusif mmg bukan senang2 budak skolah boleh masuk/beli kot. tak macam surat khabar, sumer org boleh beli.

      Padam
    2. itulah maksud aku, aku tau tuh...masa zaman universiti dulu biasa baca ha ha ha! kalau majalah ni open jual depan newsstand aku rasa mamat noob nih dah masuk ICU kot? gabra bukan bukan aje...

      Padam
  13. http://www.astroawani.com/news/show/pingat-emas-wushu-negara-ditarik-balik-45008

    nampaknya pingat emas kita berkurangngan noob ulas sket cerita ni... huhu

    BalasPadam
  14. Sebab berita macam inilah yg membuatkan aku tidak beli paper metroll

    BalasPadam
  15. surat khabar ni pun ada genrenya yang tersendiri.

    BalasPadam
  16. Sbb nak muka depan nmpk PANAS, semua bende belasah je....senang cite menghalalkan cara. Lg berkobar2 budak2 baru nak up mendalami 'ilmu hisap' dari ilmu hisap (matematik) yg sebenar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eddeved Petrucci1 Oktober 2014 6:40 PG

      kau tak boleh nafi naluri manusia bro/sis.

      esok kalau anak aku tanya pasal nih, aku akan ajar anak aku...malu? ini fardhu kifayah bro/sis...kau nak anak kau faham dan terima keadaan fitrah dia atau kau nak anak kau curi-curi belajar lepas tu "eksperimen" kat anak dara orang? aku belajar dari pengalaman bro/sis, zaman remaja aku memang penuh persoalan ha ha ha! last-last aku nak tau aku join member tgk citer porno...malu? what? ini tahap pendidikan seks nih kena belajar, ini naluri kemanusiaan bro/sis...ini melibatkan perubahan biologi tubuh badan kau...macam Clark Kent nak dapat superpower...dia confuse bro/sis...jadi, sebagai parents, kita yang bertanggungjawab didik anak kita macam mana nak control their newfound "power" tuh ha ha ha!!!

      Padam
  17. Dalam tv ghairah, surat khabar pun ghairah.. Internet xyah cakap.

    Sampaikan dalam harakah pun jenuh dengan iklan ubat seks..

    Gila sungguh la..

    Rakyat Malaysia ni kaki seks tak kira politik apa.

    BalasPadam
  18. Majalah Mangga sekarang dah tak terbit lagi, kan?

    BalasPadam
  19. kalau ltak gmbar quran agak ko nk beli
    dak? org lain lagi lah..

    BalasPadam
  20. kalau ltak gmbar quran agak ko nk beli
    dak? org lain lagi lah..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...