Iklan Leaderboard

Isnin, 29 September 2014

22 Apabila pelakon porno loser bercakap soal perjuangan

Alvin Tan, salah seorang dari pasangan blogger seks terkenal Malaysia  'Alvivi' nampaknya sekali lagi mencetuskan kontroversi dengan status yang dimuatnaik olehnya di Facebook miliknya.

Lihat saja gambar yang telah diupload oleh Alvin di bawah, terpampang jelas perkataan "FUCK UMNO".


Menurut apa yang ditulis di dalam statusnya itu, Alvin menyuarakan perasaan tidak puas hati dengan akta hasutan yang telah menyebabkan ramai di Malaysia dihukum. Menurutnya juga, dia mengeluarkan status sedemikian rupa sebagai 'wakil' kepada mereka-mereka yang telah dihukum dibawah akta itu.
Selain itu, Alvin juga turut mengeluarkan beberapa kata-kata kesat kepada beberapa pemimpin tertinggi Malaysia termasuklah Perdana Menteri sendiri.  Didalam statusnya itu, Alvin mengatakan Najib sebagai 'tiada telur', Zahid Hamidi sebagai 'penjahat sejati' dan menyamakan Khalid Abu Bakar dengan pemimpin Nazi, Heinrich Himmier.

Alvin Tan yang kini dikehendaki oleh pihak berkuasa Malaysia  mendakwa beliau telah melarikan diri ke Amerika Syarikat untuk mendapatkan perlindungan politik. Tan dan pasangannya Vivian Lee menghadapi tuduhan di bawah Akta Penapisan Akta Hasutan dan Filem Malaysia.

Sumber Siakap Keli.

Sumber

Yang ni memang lawak. Dulu bukan main sokong Najib, sekarang kutuk pulak.


Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin menganggap penulis blog kontroversi, Alvin Tan sebagai penakut serta sampah masyarakat ekoran tindakannya mengeluarkan kenyataan yang menghina pemimpin negara.

Khairy berkata, Alvin merupakan seorang yang penakut apabila hanya berani mengeluarkan kenyataan tersebut selepas melarikan diri ke luar negara.

"Kalau berani balik ke Malaysia cakap depan-depan. Tak payah hendak lari ke Amerika Syarikat. Dia ini penakut hanya berani cakap selepas sudah lari dari Malaysia.

"Cakap depan-depan. Kami (Pemuda UMNO) menunggu. Jangan jadi bacul lari lepas itu baru hendak tunjuk berani. Orang macam ini adalah sampah masyarakat," kata­nya dalam kenyataan di sini hari ini.

Sumber Utusan Malaysia.

Ya, memang Alvin ni penakut, tapi memang patut la dia jadi penakut sebab kalau dia balik Malaysia confirm dia kena ambil tindakan terus. Jangan kata Alvin, kebanyakan orang Malaysia memang penakut termasuk aku sebab takut nak memberi pandangan dan kritikan terutama yang menyentuh isu2 sensitif kerana undang2 kita yang agak keras dan ketat terhadap kebebasan bersuara terutama yang melibatkan perkara2 sensitif.

Cuma bagi aku, perbuatan dia mengutuk dan hina UMNO agak LAME ASS, LOSER, PATHETIC dan MURAHAN. Sebabnya... siapa dia? Ahli politik? Penyelidik? Cendekiawan? Pemikir? Ideologis? Reformis? Pejuang rakyat? Sukarelawan yang membantu orang susah dan gelandangan?

Serius, siapa dia ni? Apa pencapaian dia? Apa perjuangan dia yang sangat boleh dibanggakan sehingga layak untuk menentang UMNO? Tiada. Dia hanyalah seorang pelakon porno amatur jadian yang buka blog porno yang memalukan keluarga sendiri dan dibenci oleh majoriti masyarakat Malaysia baik melayu mahupun orang cina sendiri yang kemudiannya butthurt selepas dikenakan tindakan oleh pihak berkuasa sebab perbuatannya melanggari undang2 Malaysia.

Kalau nak dibandingkan dia ni dengan ideologis dan reformis yang lain seperti Anwar Ibrahim, Adam Adli, keluarga Abd Jalil, Benz Ali dan lain2, perbezaan diorang ibarat langit dan bumi. Walau aku banyak juga tidak menyokong ideologi2 mereka ini, tapi sekurang2nya mereka ada prinsip, ada perjuangan dan berani menyatakan pendirian dan pandangan mereka walau menerima tekanan daripada pihak berkuasa. Manakala Alvin Tan? Aku tengok muka pun dah nak muntah, lagi mau bercakap soal perjuangan.

So, aku rasa menteri2 dan pemimpin tak perlu layan pun mamat porno ni. Dia nak kutuk ke apa lantak dia, just lucutkan kerakyatan dia dan ignore him. Takde kesan apa pun, dia pun takde memberi apa2 sumbangan dan manfaat kepada negara. After all, he just nobody to begin with. 




tags:alvin tan kutuk maki hina fuck umno buat muka babi pemimpin najib zahid hamidi kj pemuda bagi amaran pengecut penakut vivian lee blog porn lucah porno amatur amateur

22 ulasan:

  1. Dia ni senang cakap macam budak sekolah, ada benda je yang x puas hati
    boleh rasanya lucutkan kerakyatan dia dan dia jadi stateless person. tengok macam mana dia nak harapi birokrasi tu

    BalasPadam
  2. Bagus juga lucut kerakyatan. Biar dia merempat dkt airport.

    Btw prooot d muka sirosli. Argh lega ..

    BalasPadam
  3. Setuju.. Loser..

    BalasPadam
  4. Dan aku rasa sedition act patut dikekalkan...

    BalasPadam
  5. bila pramugara terlampau nak buka blog plak??

    BalasPadam
  6. Bila attitude dah teruk, segala benda yg diperjuangkan pun dianggap sampah. Tunjukkan akhlak mulia anda utk memperjuangkan sesuatu, baru org boleh respect n menyokong perjuangan anda x kira personal, politik atau kemasyarakatan.

    BalasPadam
  7. aku sebenarnya lebih kesian kt mak bapak dia. dhla menanggung malu sbb kes porno anak dia, skrg menanggung malu lg sbb kebodohan anak dia... kesian tul

    BalasPadam
  8. Noob, kali ni saya rasa anda silap. Memang x saya nafikan mentaliti kita mmg jarang terbuka kepada seseorang yg masih dianggap manusia. Di US pelakon filem lucah pun boleh jadi calon Presiden. Rasanya mentaliti beginilah menyebabkan suara dan rungutan makcik pakcik kampung terus tak kedengaran. Sbb perlu ada pencapaian.

    Mungkin pada saya, kata2 yg ditaburkan terhadap Alvin patut dinilai dan mungkin ditujukan kpd noob sendiri. Setiap orang diberi hak bersuara, boleh bersuara apa saja tanpa batasan dan perlu mempertahankan apa yg dituduhnya supaya diberi keadilan. Salah betul, biar mahkamah mengadili. Jika mahkamah Malaysia spt yg kita tau, jalan terbaik nak suarakan ialah pergi ke luar negara dan berkokok di sana.

    Pada saya, perjuangan politik tidak membawa apa2 makna di Malaysia. Sekalipun PAS atau kemudian ini ada parti cap rasulullah sekalipun muncul menang dgn cemerlang, majoriti 9/10 drpd 222 kerusi dewan rakyat sekalipun, kehidupan rakyat tidak akan mengubah apa2. Pertama, golongan bangsawan akan terus memonopoli duit cukai serta hidup senang lenang menindas rakyat paria. Kedua, rakyat paria akan terus hidup menanggung golongan bangsawan yg hidup spt biawak melenggak senang sehingga ke anak cucu cicit dan hari kiamat. Ketiga, segala bisnes haram spt arak, judi dan maksiat adalah milik kaum bangsawan ini. Jika diizinkan hudud sekalipun, akan jadi mcm Brunei dan Arab Saudi. Keempat, sistem kapitalis berlandaskan wang fiat akan terus subur dan inflasi akan terus naik dan naik. Bukan mudah nak kembali kpd sistem dinar dan wang emas walaupun ini yg saya amalkan sejak 15 tahun yg lepas. Tak nampak jalan. Kelima, sistem perlembagaan tak akan berubah walaupun PR menang 200%. Sistem beraja adalah terlalu kebal berbanding kuasa politik. Anak beranak keturunan muntah lembu ni bukan mudah hendak diterajang, malah sekarang setiap mereka adalah wakil tuhan dan mengetuai agama rasmi setiap negeri. Keenam, kita sbg rakyat paria, akan terus subur mcm kebulurkan keamanan dan demi keamanan, cukainya berapa saja, kita akan sekonyong2 rela membayarnya. Ketujuh, melayu? Meleis? Bangsa ini sudah menjadi bangsa tahi dgn ketahian sudah di peringkat gaban banget. Tak mungkin melayu boleh gagah seperti mitos zaman Hang Tuah dan Tun Perak. Kerana..kerana.. kerana.. melayu adalah bangsa yang tiada sejarah! Semua sejarah2 melayu adalah mengarut bila dibaca. Lagi dibaca semakin terasa lucah. Pembangunan bangsa melayu kapitalis jahiliyah yg sudah hancur begini bukan memakan masa 4 tahun mengundi. Terlalu mustahil nak sisihkan masalah sosial dlm melayu jahiliyah sekarang. Kelapan, sumber2 baru tidak ada yg boleh dibangunkan. Ekonomi lumpuh sama sekali. Kerajaan baru tak mungkin boleh mengubah kitaran negara sbg negara konsumer-pengguna , bukan negara industri pengeluar spt Dunia Pertama. Kita akan terus menjadi kuli dan khadam kpd Dunia Pertama dan Kedua.

    Saja test conteng2 kat blog noob.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hm, memang setiap orang berhak diberi hak bersuara tatepi sebanyak mana orang sanggap pengang pada TANGGUNGJAWAB menggunakan hak tersebut anda kata salah betul biar mahkamah mengadili. Alvin sebaliknya LARI ke US bila masih dalam perbicaraan dan berkokok tentang kebebasan bersuara. Tak gentlelah cakap macam tu, cuba cakap bila dalam Malaysia, ada berani? Dia sebenarnya hiprokit sahaja Pemimpin pembangkang yang mengatakan kehakiman Malaysia terjejas pun sanggup turun naik mahkamah lawan tuduhan dan siap menang lagi.

      tentang kehidupan rakyat, ya saya bersetuju tentang beberapa perkara. Demokrasi ni bagi saya macam sistem monarki moden. Ketua yang "dilantik" untuk beberapa tahun tetapi boleh naik semula macam sistem raja diganti saudaranya bila ke luar negara. Raja lantik hulubalang sama seperti PM lantik Menteri. Tukar kerajaan dan satu parti ke parti lawan sama sahaja dengan pertukaran dinasti. pendek kata, konsep sama, cuma bagaimana ia diaplikasi yg berbeza

      Sejarah Melayu bukannya "lucah" cuma kita disuap dengan sejarah yg silap. Selalu belajar tentang pendekar guna keris, terlepas pandang pada mereka juga gunakan senapang ketika berperang. Melaka ingat macam kampung nelayan sedangkan kerajaan sebenarnya besar bandar. Orang ingat sejarah kerajaan Melayu mula di Melaka tetapi lupa ada yg lagi awal di Kedah Tua, Langkasuka, Ligor etc. Kita yang disuap sejarah salah dan cuma menelan tanpa banyak soal

      Padam
  9. Sakit otak mamat porno ni... byk sangat buat hal... seharusnya undang2 lebih keras d kenakan... so buat apa simpan org xder guna ni...

    BalasPadam
  10. Surat saya kpd Kementerian Perumah Dan Kerajaan Tempatan.

    Kapada,
    YB Dato .....
    Menteri Perumahan Dan Kerajaan Tempatan,
    Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan.
    Precinct 5, Putrajaya,
    68600 Wilayah Persekutuan

    YB Dato',

    Per: TIPU DAYA HALUS PEMAJU TERHADAP PEMBELI BUMIPUTRA DENGAN MEMANIPULASIKAN DISKAUN.

    1. Saya Hassan Md. Ali, pernah bertugas di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dari 1979-1985 dan juga sebagai pemaju perumahan dari 1985-1995.

    2. Baru baru ini saya ke Property Fair di Subang Parade, Subang, Selangor.

    Tertarik dgn sebuah tawaran dari syarikat pembangunan perumahan yang sedang memajukan Tanjung Puteri, Johor.

    Diskaun yg ditawarkan adalah spt berikut;
    Utk bumiputra: 15% Bukan Bumi: 6%.

    Keluasan unit: 700kps.
    Harga unit: RM1.0 juta.
    Pinjaman akan diusaha sehingga 90%.

    Bagi pembeli bumiputra, hanya perlukan sediakan 10% shj sebagai downpayment. Bermakna pembeli bumiputra perlu membayar RM85,000.

    Bagi bukan bumiputra downpayment 4% (6% discount is taken as part payment of 10% d/pymt).
    Bermakna hanya RM40,000.

    3. Sebagai seorang pemaju perumahan, saya menyiasat lebih lanjut lagi.

    Selain dari membayar downpayment sebanyak RM 85,000, pembeli bumiputra dikhendaki membayar segala kos spt (legal fee, stamp fee, loan fee) yg jumlahnya lebih kurang RM42,000.

    Sedangkan pembeli bukan bumiputra hanya perlu meyedikan RM40,000 dan lain2 kos akan ditanggung olih Pemaju.

    4.Tidak meyedari saya membuat pengiraan dan membuat perbandingan 'entry cost' antara bumiputra dan bukan bumiptra,
    ternyata pembeli bumiputra terpaksa meyediakan sejumlah RM127,000 sedangkan pembeli bukan bumiputra hanya memerlukan RM40,000 untuk membelinya.

    Seolah2 kaum bumiputra yg memberi subsidi kapada pembeli bukan bumiputra sebanyak RM45,000.
    Bermakna walaupun harga bagi bumiputra dikurangkan sebanyak $150,000 dari harga asal, tetapi perbedzaan harga sebenar diantara bumi dan bukan bumi hanya RM37,000 atau 4% sahaja.

    5. Bagi pembeli bumiputra utk membayar downpayment sebanyak RM127,000 bagi unit seluas 700kps adalah terlalu mahal dan sudah tentu unit2 yg diperuntukan utk bumiputra susah dijual kelak kerana unit tersebut hanya bolih dijual kpd pembeli bumiputra sahaja.

    Oleh kerana 'entry kosnya' hampir 3 kali lebih besar dari kaum bukan bumiputra maka sudah tentulah unit2 bumiputra tidak laku dijual dan pemaju mempunyai alasan yg kukuh untuk memohon perlepasan dari Kementerian YB. Dato' supaya unit tersebut dibebaskan dari peruntukan bumiputra.

    6. Sekali pandang seolah mereka bersama2 kerajaan yg ingin menolong kaum bumiputra memiliki harta di negara ini, tetapi apabila diperincikan kira2nya, pembelian unit bumiputra yg adalah lebih mahal dari yg sepatutnya dan penglibatan pemaju untuk membantu kaum bumiputra utk memiliki harta saperti yang disarankan olih kerajaan adalah satu gimmik dan dijadikan perolok2kan oleh pemaju.

    7. Saya sempat membentangkan kira2 diatas kpd wakil pemaju hartanah tetsebut dan dgn sinis dia menjawab "Every chinese developer are doing this just to make sure every Melayu and Bumiputera won't have any chance of acquiring new property so your child will stick to the old house or staying back to kampung"

    Saudara2ku,

    Semenjak kita berWhatsapp, sudah berapa kali saya ungkapkan perkara2 spt ini.
    NEGARA KITA TELAH TERJUAL.
    Ternyata org cina dah sampai peringkat tak memerlukan keujudan org melayu dinegara Melayu kerana sumbangan org melayu terhadap ekonomi negara ini terlalu kecil.

    Bank saperti;
    Public Bank,
    Hong Leong Bank, Stanchart,
    Citibank, HSBC bolih hidup tanpa pelanggan melayu.

    Pemimpin melayu banyak buat duit dgn memberi pelepasan unit2 bumiputra kpd unit bebas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hah..melayu bumiputera sebok berpolitik sana sini.. harta dan pemilikan negara terus rancak berjalan senyap2 hinggakan bumiputera tak mampu beli lagi.

      Mmg harta x dibawa masuk kubur. Tetapi sikit2 dan lama2 jadi mcm Palestine..

      Padam
    2. Ya betol saya pekerje public bank sebelum ni bekerje di HSBC memang bank-bank ni tak perlukan customer melayu saya diterima bekerja disebabkan saya bole bercakap bahasa cina dan sekolah cina .

      Padam
    3. Org melayu gila politik, xsedar bahawa kuasa sebenar adalah pada perut kita (iaitu ekonomi). Jadi PM sekalipun kalau perut lapar, tunduk jugak pada si penjual.

      Padam
  11. siapa dia? Ahli politik? Penyelidik? Cendekiawan? Pemikir? Ideologis? Reformis? Pejuang rakyat? Sukarelawan yang membantu orang susah dan gelandangan?

    I tell you who this guy is. This guy is someone who wants to be heard. This guy is someone who wants to be treated equal as others. If you could not except that then close down your blog and your fb account. Because you and him are no different. You and him are 2 people wanting to be heard and treated equal.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorry but im no pornstar wannabe with small dick lol

      Padam
    2. Tanpa Nama29 September 2014 9:53 PTG loser, get a life dude want to be heard then don't be a fakin DOUCHE!! what an ignorance douche

      Padam
    3. Price of Noob! ur answer are WIN! Haha!

      Padam
  12. alvin peliaq kecil,,proott dmuka sirosli

    BalasPadam
  13. Pulanglah oh alvin pejuang kaki seks.

    Kaki seks Malaysia perlukan kamu.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...