Iklan Leaderboard

Rabu, 27 Januari 2016

24 Isteri berhias untuk orang lain lebih dari suami

Zaman sekarang sudah tidak asing lagi bagi para isteri bersolek tebal dan berhias bukan main apabila keluar rumah, pergi ke pejabat, berjalan2 dan untuk berselfie dan upload gambar di media sosial, namun di rumah kecantikan mereka itu tidak ditunjukkan pun untuk suami sendiri. Bukankah sepatutnya isteri melebihkan suami lebih daripada orang lain. Ni melaram cantik2 nak tunjuk kat kawan pejabat, kat Facebook, kat Instagram, kat follower media sosial, untuk apa? Korang dah kahwin dah ada suami pun kan, nak tarik perhatian siapa lagi?

Kepada para isteri, berhiaslah untuk suami anda dan cuba elakkan daripada berhias untuk orang lain lebih daripada untuk suami sendiri. Kalau kat rumah anda pakai minyak wangi 3 semburan, di luar cukuplah 1 semburan sahaja. Kecantikan anda seharusnya lebih dinikmati oleh suami anda sendiri lebih daripada orang lain. Suami makin sayang, rumahtangga pun makin bahagia dan harmoni.

Pelukis: Deaday

Begitu juga sebaliknya. Isteri kena berhias dan bersolek untuk suami, perkara ni dah jelas, dan suami pula kena jaga imej, segak dan kemas bergaya untuk isteri supaya takdelah orang lain mengata isteri tak pandai jaga suami sebab suami nampak selekeh dan serabai. Paham2 jelah orang melayu. Kalau ikutkan pedulilah orang nak cakap apa pun cuma kadang2 tak sedap juga orang asyik mengata lepas tu yang diburukkan isteri kita.

So kalau isteri tak sempat nak tolong iron baju, nak basuh baju lipat baju tu, para suami kena la ringan2kan tangan buat sendiri. Jangan sampai nak pergi kerja gosok baju pun malas sampai berkedut2, last2 yang kena kutuk bini kita jugak.

Baca lagi artikel berkaitan berikut:

P/S: Jangan lupa untuk membeli buku Buasir Otak: The Komik. Cara pembelian boleh klik pada gambar di bawah:

Buasir Otak: The Komik 




tags: suami isteri berhias solek tebal pakai perfume minyak wangi cantik natural beauty asli

24 ulasan:

  1. zaman sekang kawin hanya untuk orang mampu. orang x mampu cam aku buat2 la mcm x mampu duk diam2 sampai ke tua senang xsusah kan orang bulan2 bayar khairat kematian kat surau berdekatan sampai masa sedekah2 je le apa patut... tapi pahala orang kahwin berkali2 ganda banyak kalau buat setiap amal ibadat berganda lagi banyak orang bujang tapi tanggungjawab lagi besar dari orang bujang. in the end give and take.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dok diam xjadi ape bro,kalau xde duit carik org yg ada duit.Biasanya kak jan yg banyak duit da xperlukan duit,diorang nak kasih sayang..selamat mencoba

      Padam
    2. itu menyusahkan orang namanya. duk diam2 xsusah kan diri kerja cukup2 makan sendiri udah senang, xde benci, busuk hati, iri hati, marah, hati pun senang.

      Padam
  2. gila sadis baca komen las dkt entri isteri impian para suami. btw proOooOt sikit dmuka sirosli kanina lu rosli bajet gud2 admin blog.

    -Ji lalokk-

    BalasPadam
    Balasan
    1. hang ka yang komen tu? btw proot kat muka hang.

      -ZyraRosli-

      Padam
    2. cıbѧı Zyяѧяosʟı shєmѧLє яupєnyѧ pяooooţţţţ ċяєєєєєţţţţţ Ԁmuҡѧ ѧyѧm ѧpєяiҡѧ & nѧjıbuţo яѧzѧҡ

      -ѧyѧm nıggѧ-

      Padam
    3. bkn aku la yg komen. yg komen tu siroslan (abg angkat belah mak tiri dua pupu kepada nenek sedara tiri sirosli).

      -zylalok-

      Padam
  3. Kat rumah nak make up tebal seinci memang tak la.. panas takde aircond. pakai baju kelawar la syok, berangin, lembut..

    BalasPadam
    Balasan
    1. SENANG NAK ROMEN KEKEKEKEKEKE

      Padam
    2. nak kongkek pun senang. selak je naik atas

      -kong kek quat-

      Padam
  4. nasib baik bini aku tak macamtu, time keluar dgn aku je dia beriya-iya bersiap, nak kasi gambo selfie cantik agaknya, kalau p tempat lain biasa-biasa je bersiap

    BalasPadam
  5. Cibai betul boleh pulak kj jadi ANUgerah era ciss gila glamour betul



    -jila ke-

    BalasPadam
    Balasan
    1. ProooOoOttPReeEEEEtttttTTt !!

      Padam
  6. untungla yg dpt isteri berpurdah bila keluar rumah tapi dirumah seksi mengancam...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni yg kita nak..tp yg terbalik berlaku..haha

      Padam
    2. Prottcrettpreetttt di muka ayam.afrika dan najibuto razak

      AYAM AMERIKA

      Padam
  7. semoga jangan begitulah ya isteri2 semua

    BalasPadam
  8. semoga dielakkan perkara begini

    BalasPadam
  9. tak la..aku tau org yang cantik kat luar rumah, kat depan suami pun dia cantik la..cuma kalau kat rumah taknak pakai mekap bagai sangat sebab nak rehatkan muka dari chemical. kalau gi kerja tgk nature kerja, some tu mmg public relation, bawa imej syarikat, have to. pendeknya, suami2 kalau dah tau bini cun gila, toksah la bagi keja yg melibatkan kena pakai mekap. kalau gatai gak nak keja macam tu, kasi seterika je muka dia.

    BalasPadam
  10. Ada gak isteri berhias depan media sosial..tp depan suami biase2 je...sbb ambik hati suami x penting, dpt org ambil hati kita dgn LIKE n COMMENT lagi nmpk kita diberi perhatian..lg ramai lagi bagus.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Prottcrettpreetttt di muka ayam.afrika dan najibuto razak

      AYAM AMERIKA

      Padam
  11. وَحَدَّثَنِي عَنْ مَالِكٍ، عَنِ ابْنِ شِهَابٍ، أَنَّ مَرْوَانَ بْنَ الْحَكَمِ، أُتِيَ بِإِنْسَانٍ قَدِ اخْتَلَسَ مَتَاعًا فَأَرَادَ قَطْعَ يَدِهِ فَأَرْسَلَ إِلَى زَيْدِ بْنِ ثَابِتٍ يَسْأَلُهُ عَنْ ذَلِكَ فَقَالَ زَيْدُ بْنُ ثَابِتٍ لَيْسَ فِي الْخُلْسَةِ قَطْعٌ ‏.‏

    BalasPadam
  12. kalau kau dapat bini camtu, ko tegur je la direct, bini kau kan. apa ada hal? lelaki ke perempuan ke dua2 pun kemaruk likes and comments la.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...