Iklan Leaderboard

Jumaat, 22 Januari 2016

7 Online scammer bangsat menagih derma palsu

Kalau dulu kita biasa dengar scammer menipu orang dalam perniagaan online, sekarang scammer sudah naik ke tahap yang lebih tinggi. Mereka bukan sekadar jual barang kat Internet, lepas orang bank in duit terus lesap tutup handphone semua, tapi dah sampai ke tahap hilang sifat kemanusiaan sampai sanggup mempergunakan penderitaan dan nasib malang orang lain untuk mengutip derma secara online. Inilah antara salah satu golongan Oportunis Bangsat yang pernah aku tulis sebelum ini yang sanggup mengambil kesempatan atas kelemahan dan musibah orang lain.

Sumber gambar

Seperti scammer yang bernama Muhammad Amirul dengan no. akaun Maybank 164333327061, dia rembat gambar2 dan cerita2 kanak2 yang bernasib malang lepas tu menyamar dan mengaku jadi bapa atau saudara mereka untuk mintak derma. Sanggup conman bangsat ni menipu atas kesempitan dan kesusahan orang lain, serius macam sial.






Sumber FB King Jason dan KELLS.

Kes ini dah dikesan sejak bulan Oktober 2015 namun diviralkan semula baru2 ini. Harap lepas ni tiada lagi yang tertipu dan diharap keluarga sebenar kepada kanak2 yang dipergunakan ini dapat buat laporan polis.

Sebagai panduan, lepas ini jika nak buat transaksi bank tak kira untuk beli barang ke, derma ke, sekurang2nya check dulu nama dan no. akaun bank yang diberikan kat Google kerana mungkin ada orang dah pernah tertipu sebelum ini dengan orang yang sama dan postkan tentangnya di Internet.

Baca lagi artikel2 lain tentang scam dan penipuan berikut:



tags: penipu online scammer bangsat menagih tagih derma sumbangan palsu tipu kesusahan nasib malang kelemahan penderitaan orang lain

7 ulasan:

  1. Hari ini kita bersyukur~ hari esok tambahkan kesyukuran~ dengan nikmat~ pemberian Allah~ itu sifat seorang hamba~~

    p/s: jangan ambik kesempatan mcm bangsat ek...

    BalasPadam
    Balasan
    1. cibѧi sıяosʟı gѧy яupєnyѧ pяooooţţţţ ċяєєєєєţţţţţ Ԁmuҡѧ ѧyѧm ѧpєяiҡѧ

      -jila loxx-

      Padam
  2. Gila mamat ni(Muhammad Amirul)...patut kena gilis hidup2

    BalasPadam
  3. Kaya Muhammad Amirul.
    Sesape power takleh ke trace back pastu gi sebar muka lahanat ni?
    Nak jugak aku tengok muka dia.

    BalasPadam
  4. Memang hitam abis la hati amirul lahanat ni. Haram abis..menggunung saham dosanye. Ni kira kes berat dah ni. Patut kena tangkap pastu gambar terpampang besar kat surat khabar.

    BalasPadam
  5. Mmg panas dgr cite org scam tipu duit derma...masa perang gaza-israel ramai buat kutipan amal palsu depan surau n pasar malam kutip derma, last2 sama jugak penipu pas2 dia dpt beribu2 pulak 2...pasal kes kat internet pun cara terbaru gak, dah berapa ribu duit free dpt, kes ini lagi teruk sbb pergunakan gambar mangsa tp duit pergi org lain, yg sengsara akan terus sengsara selamanya.

    Kdg2 sbb kes mcm ni kita sendiri takut nak menderma..sbb takut pergi ke tangan yg salah. the best one menderma direct kpd mangsa, x perlu pihak ketiga. Kalau kat TV yg iklankan mangsa kita dah confirm kesahihannya. Ada org melayu nak senang kaya dgn cara senang, iaitu tipu org....huhu

    BalasPadam
  6. salam sehati serasuah 2.6,

    5 cara mudah tipu Melayu, guarantee success.

    1. jual buku buat duit guarantee penulis tu kaya dulu
    2. skim cepat kaya guarantee upline kaya dulu.
    3. buku cara mudah buat sesuatu guarantee penulis tu buat duit cara mudah.
    4. anjur seminar kaya cepat guarantee penganjur kaya cepat.
    5. melabur skim emas, forex atau apa ja yang cina kelentong, guarantee bos cina kaya dulu.

    susah payah tak nak, semua nak shortcut dengan harapan senang cepat.

    #KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian) spm > 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh, amah dan pekerja am. adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya heee.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...