Iklan Leaderboard

Khamis, 23 Februari 2012

8 Beza BN dan Anwar

Apakah perbezaan dan persamaan  Barisan Nasional dgn Anwar Ibrahim?


Perbezaan:

1. BN iktiraf Israel secara tertutup...


Link

2. Anwar iktiraf Israel secara terbuka....


Diambil dari sini.

Persaman - Kedua2nya pun sokong Israel.

Nasib baik heroku Adam Adli ada buat demo... Tapi kot2 boleh buat demo sekali utk ABAI Anwar...



barisan nasional anwar ibrahim pkr wsj wall street journal sokong iktiraf negara israel kapal dagang labuh firma urusniaga perbezaan persamaan adam adli demo

8 ulasan:

  1. Dua2 pun bermasalah, tp yg satu tu asyik burukkan yang satu lgi

    BalasPadam
  2. yup kedua2nya pun bangang... bila pilihanraya kita hanya mencari siapa yg kurang bangang sikit berbanding yg lagi bangang

    BalasPadam
  3. Sebagai warga yg bijak, pilih BN. walau bukan yg terbaik, tapi mereka cuba yg terbaik.. bukan mcm Anwar Ibrahim tu, termimpi2 nak sangat jadi PM.. kalau aku sokong PR, aku pilih Hadi Awang la jadi PM!!!!!

    BalasPadam
  4. brooo...jangan amik sekerat2...baca la smpai habis...lau ko bc smpai habis ko akan fhm apa yg nk disampaikan oleh DSAI.. ko ni mcm pencacai jew.. aku slalu follow ko pnya blog...lau ko pn cmni..baik aku stop folow ko pnya bl0g..sbb mcm bodoh jer percaya bulat2 cmtu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau pasal pr jangan amik sekerat2, kalau pasal bn amik suku pun takpe eh? kalau nak kata pencacai, jgn kata penyokong bn je, penyokong pr pun pencacai juga. berita ni dilaporkan oleh berita luar negara - Wall Street Journal, bukan utusan meloya atau berita tv3suku.

      “I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians. Malaysia has consistently refrained from establishing diplomatic relations with Israel, although limited commercial ties exist between private companies in the two countries."

      this translated using Google Translate:

      "Saya menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel," kata Encik Anwar, walaupun dia berhenti pendek berkata beliau akan membuka hubungan diplomatik dengan negara Yahudi itu, satu langkah yang katanya kekal bergantung kepada Israel menghormati aspirasi Palestin. Malaysia telah secara konsisten menahan dirinya daripada menjalin hubungan diplomatik dengan Israel, walaupun terhad hubungan komersial wujud antara syarikat-syarikat swasta di kedua-dua negara.

      boleh baca penuh kat sini - http://shamsuliskandar.wordpress.com/category/say-yes-to-anwar/page/2/

      pemahaman aku pada kenyataan terbuka anwar tu maksudnya dia akan buka hubungan diplomatik dengan israel andai israel menghormati negara palestin. pemahaman kau macam macam mana pulak? kalau ko rasa salah, maksudnya wall street journal tu lah yg salah dan ko boleh samakan tahapnya dengan utusan.

      dan bn? mereka tak pernah menyatakan pengiktirafan mereka secara terbuka kepada israel, tapi disebaliknya memang terdapat hubungan dagangan secara indirect dengan syarikat2 israel.

      Padam
  5. fuck prince noob.fuck u..we need change.50 years of tax paying too much.aku pembangkang bro.nak rasa jugak perubahan.,asyik2 korang je.kasi can la wey.

    BalasPadam
    Balasan
    1. langkah mayat kami dulu la.....!!!

      Padam
    2. krik..krik..alhamdulillah skrg 2014..kangkung dah turun laa..sila la puji keRajaan..smile =D

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...