Iklan Leaderboard

Sabtu, 4 Februari 2012

1 Salahkan orang IT

Just put the blame on IT guys...

Berita ni sendiri tak best pun, cuma yg menariknya sedikit petikan daripada berita tersebut di mana menjadi kebiasaan utk menutup kesalahan, salahkan saja orang IT. Mungkin orang2 IT ni mmg pelupa atau senang utk dikambing hitamkan... Dulu waktu kes kesilapan translation kat website Kementerian Pertahanan pun, org IT jugak yg jadik mangsa.


Moral of the story... tak payahlah suruh anak2 kita kerja bidang IT. Suruh je masuk politik... Bila ada isu, cakap je ni salah orang IT.

Link

tony fernandes mas air asia tuai hasil 6 bulan lagi mahkamah australia isu kecil kakitangan IT terlupa kambing hitam scapegoat

1 ulasan:

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...