Iklan Leaderboard

Khamis, 2 Februari 2012

2 UM tak bagus mana pun

"UM was never good"

Maksud Tan Sri UM ni dari dulu hampeh sebenarnya??? Kalau UM hampeh, universiti2 lain yg ranking lebih bawah dari UM berkali2 ganda hampeh?


 Maksud Tan Sri semua lulusan2 UM sejak dulu yg sekarang dah jadi pemimpin2 negara semua hampeh?


Walaupun aku bukan budak UM, dan walau berapa byk pun pemimpin2 busuk kita graduate UM, hangpa tak boleh cakap UM was never good. Hangpalah Naib Canselor yg paling busuk pernah aku jumpa sbb mengutuk universiti sendiri. Kalau org Malaysia kutuk negara sendiri dikira pengkhianat negara, hang pun bolehlah berundur dari jadi NC UM. Kesian UM bayar gaji hang mahal2 kena kutuk pulak. Pergilah jadi NC Universiti Kebangsaan Singapore yg hang bangga2kan tu, atau mungkin sbb hang ni bagus sangat, apply jadik NC kat Harvard ke Oxford ke.

Kalau Adam Adli buat demo depan pintu pagar UM waktu tengah malam pun tuntut NC ni undur, aku sokong Adam Adli... Hidup Hero Mahasiswa! ~ :P tangan di bahu mata ke atas

Link: UM was never good Dah ada org terasa

um universiti malaya not good tan sri ghauth jasmon naib canselor vice chancellor ranking rating national university of singapore nus ukm usm utm upm uitm mahasiswa adam adli

2 ulasan:

  1. NC ni bagitau benda betul.. kenapa tersinggung pulak? Paling teruk, bila orang dah menilai UM dalam ranking semakin menurun dan menurun, ada pihak suruh keluarkan UM dari ranking penilaian.

    Kamon la meleis, skrg zaman orang luar menilai kita dan kita kene belajar membaiki diri dan tidak melulu butthurt kononnya UM terbaek blablabla..

    Aku memang graduan UM, takder terasa pun. Cakap2 orang UM dan sesiapa pun, takder mengganggu rezeki yang aku dapat walau sesen pun. Mmg walaupun UM ni cokia, tapi di Malaysia, ianya tetap terbaek. Terbaek dari segi mana tu, aku pun tatau.. tapi nama gah memang gitu la..

    Aku pernah melawat beberapa Uni, tak terasa se-gah duduk di UM. Ini emosi aku saja.

    Tapi NC ni nampak gaya mengajak kita lihat dari sudut melangkaui politik UMNO. Aku nampak noob terbutthurt sbb komen NC ni hampeh tak ikut spesifikasi UMNO.. Kalo dulu2 UM memang bebas.. lepas buat AUKU dan mcm2 invisible political rules, UM memang takder la bagus lagi seperti ranking 50 universiti terbaik di dunia.

    Ko cuba lihat ranking terbaek yang pernah UM dapat? Dgn NUS Universiti Singapore pun dah jauh kene tinggal.. padahal boleh melawat setiap hari untuk copy paste dia punyer cara kekalkan duduk di ranking area 25 dunia..

    Clearly, UM was never good. Uni lain lagi ceroi la.. kalau UM pun tak bagus.. kahkahkah..

    BalasPadam
  2. Mengkala PM yang cakap gini, sure noob yang pertama sokong kot. Seluruh malaya gempak untuk buat transformasi itu ini.. aleh-aleh, pi-mai-pi-mai tang tu jugak.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...