Sabtu, 30 Jun 2012

29 Beza sebuah program angkasa lepas

Perbezaan program angkasa lepas China dan Malaysia.




Jumaat, 29 Jun 2012

8 Alasan yang dangkal untuk bercerai

Bila berkahwin rasanya semua orang nak hidup bahagia dan bersama pasangan hingga ke akhir hayat. Siapa yang mahukan perkahwinan tu separuh jalan. Tau tak last year statistik menunjukkan 27,000 pasangan Islam bercerai mcm aku cerita kat entry sebelum ni, dan aku dah tulis pasal pentingnya bakal suami isteri yang nak kawin tu persiapkan diri dan tahu peranan masing2 bila dah jadi suami isteri. Tapi banyak pasangan ni yang disebabkan pelbagai faktor yang datang daripada mereka sendiri maka berlakulah penceraian. Namun aku memang tak boleh terima alasan2 macam ni dijadikan alasan untuk bercerai.

Saya tak sanggup lagi mendengar tohmahan masyarakat yang menuduh dan menghina suami sebagai dayus. Fitnah juga tidak putus-putus melanda rumah tangga kami hingga hubungan kami suami isteri tidak lagi seperti dulu. Jadi, pada masa ini perceraian adalah penyelesaian terbaik untuk kami.
. . . 
Suami saya sangat penyayang dan ayah yang terlalu baik kepada anak kami. Jadi saya tak rela lagi melihat reputasi suami saya terus terjejas dengan kemelut kontroversi saya sehingga memberi tempias ke atas dirinya.
Kami cuba menyelamatkan perkahwinan ini dengan berbincang dan mencari pelbagai jalan penyelesaian, tapi ia masih gagal. Kami juga pernah mendapatkan khidmat kaunseling, namun tetap gagal.
. . .
Untuk semua di luar sana, saya ingin tegas bahawa inilah bahaya fitnah. Mungkin kepincangan yang berlaku dalam perkahwinan kami selama ini salah saya sendiri.
Saya akur dengan kelemahan diri dan akan cuba memperbaikinya. Saya juga berharap satu hari nanti suami saya akan bertemu dengan wanita yang lebih baik dalam hidupnya.
Rumusan dia lebih kurang macam ni la "Saya nak mintak cerai kerana saya ni jahat, selalu menimbulkan fitnah orang, suami saya ni seorang suami dan bapa yang baik, tapi terlalu baik untuk saya, saya tak sanggup dia dikutuk kerana perbuatan saya. Semoga lepas cerai dia akan dapat wanita yang lebih baik dari saya".


Kalau bak kata kau suami kau tu lelaki yang baik, habis kenapa minta cerai? Lain la kalau lelaki kau jenis jahat kaki judi kaki arak balik mabuk pukul anak bini kikis harta bini pergi main dengan pelacur, memang patut pun mintak cerai. Punya la ramai orang perempuan yang impikan seorang suami yang baik, tapi kau pulak nak mintak cerai? Kenapa lelaki baik selalu jadi mangsa? Ke orang perempuan ni memang suka pada lelaki yang jahat?

Kalau dah tahu masalah berpunca dari kau dan selalu je menimbulkan fitnah, kenapa ambil penyelesaian untuk bercerai? Kenapa tak ambil penyelesaian untuk berubah, muhasabah diri, perbaiki diri, berusaha untuk menjadi seorang isteri yang baik, taat pada suami, jaga perbuatan untuk menjaga maruah suami dan berhenti daripada membuat perkara2 yang boleh mengundang fitnah. Dah 28 tahun kut rumahtangga kau ni, anak pun dah besar2. So kiranya kalau ikut logik kau bila dah bercerai tu kira dah bebas lah ye, kira dah tak payah la nak susah2 berubah dan perbaiki diri, boleh berpoya2 dengan orang lain dan continue buat benda2 yang terus menerus mendatangkan fitnah dengan alasan aku bukan lagi isteri orang?

Tapi sang suami pun bagi alasan mengarut jugak - "Saya lepaskan kerana dia tak bahagia". Habis tu tak boleh nak ubah diri untuk bahagiakan isteri sendiri? Ke sebab diri sendiri nak cari kebahagiaan sendiri dengan orang lain? Kalau2 diri sendiri ada kesilapan diri kat mana2 tu, kenapa tak boleh nak berubah demi agama, isteri dan anak2?


Aku percaya benda macam ni bukan berlaku kat dia ini seorang, tapi ramai lagi pasangan di luar sana yang selalu memberi alasan2 bodoh dan dangkal untuk bercerai padahal yang sebenarnya ada agenda tersembunyi sebab tu beria2 mintak cerai walaupun suami atau isteri tu sikit punya baik. Kadang2 sebab salah seorang tak nak berubah dan tak nak faham tanggungjawab merekalah ada orang yang kahwin cerai sampai 2 3 kali. Mungkin ramai ingat yang perkahwinan ini hanya tuntutan dunia tapi terlupa bab tuntutan akhiratnya. Tak tahu apa sebenarnya yang hendak dicari dalam hidup orang2 seperti ini.

Kalau nak baca lagi kisah orang2 kat atas tu baca sendiri la kat sini dan sini.


tags: kahwin cerai penjelasan raja azmi isteri jalani sidek datin  zaleha roslin hashim fitnah kontroversi curang skandal suami terlalu baik sayang anak cinta 100 ela filem gay lbgt transeksual anu dalam botol black widow wajah ayu haru biru berita harian metro artis selebriti sasha saidin salyo priyanto enggan dedah punca beautiful nara badminton


10 Watak Kegemaran saya- Buasir Otak









Gambar Sebenar Saya

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=0629&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_08.htm 

Watak kegemaran Saya adalah buaya dalam siri animasi Finas masa saya kecik-kecik dahulu.
Saya suka watak Buaya sebab saya pun macam buaya, suka makan, berlingkar di atas pasir , sunbasking sambil mengangakan mulut. Tapi kalau bab awek , saya tak buaya ok.

Lagi satu saya boleh buat suara buaya tersebut...Tolong...Tolong....(gaya tersendiri)

Lagi...

APA?

Saya tak boleh masuk contest?

Ini tidak adil.....en, Noob memang seorang douchebag...**hole...dan sebagainya.

JILAKAK!!!!!!!!!!!!!!!




Khamis, 28 Jun 2012

59 Sila pilih antara Najib atau Anwar

Baru2 ini tersebar gambar Altantuya Shaariibuu di Perancis di blog2 Pro-Pakatan. Bagi kebanyakan penyokong PKR, PAS dan DAP, mereka memang sangat percaya yang Najib Razak pernah mempunyai skandal dengan Altantuya dan meletupkannya dengan bom C4 atas kes pembelian kapal selam Scorpene. Orang2 UMNO mengatakan ia suatu fitnah yang jahat. Manakala rata2 kebanyakan penyokong UMNO pula, mereka memang sangat percaya yang Anwar Ibrahim pernah liwat Sukma, Saiful Bukhari dan juga percaya yang video Anwar dengan China Doll itu adalah benar. Mereka juga mempercayai Anwar pernah ada skandal dengan isteri Azmin Ali iaitu Shamsidar. Orang2 PR mengatakan ia suatu fitnah yang jahat.



Rabu, 27 Jun 2012

26 Pekerjaan yang susah nak kaya

Kat Malaysia ni kerja paling selamat dan secure adalah kerja dengan gomen. Sebab tu berjuta2 permohonan kat laman web SPA. Tapi di negara kita cara untuk jadi kaya tak banyak. Untuk seseorang itu menjadi kaya, dia mestilah samada dah dilahirkan sebagai anak raja, orang kaya, datuk, menteri, ataupun berniaga sendiri, kalau dapat projek gomen juta2 lagilah cepat kaya, ataupun scam orang ramai dengan skim MLM. Itu sahaja. Kalau kerja makan gaji kat gomen ke, swasta ke, nak hidup senang sikit tu boleh la tapi nak jadi kaya tu susah sikit.



Selasa, 26 Jun 2012

26 Apabila blogger masuk paper

Amanz.my merupakan sebuah blog teknologi di Malaysia yang paling top. Kat Amanz.my mereka selalu update berita2 pasal teknologi Internet, review gajet2 terkini seperti Notebook, Komputer, Tablet, Smartphone, etc serta macam2 lagi pasal dunia pengkomputeran dan IT. Cuma aku agak kecewa sebab tak banyak cover berita2 pasal dunia game terutama konsol game seperti PS, Xbox, Wii, etc. Kalau ada pun sikit2lah pasal PC dan phone game. Mungkin diorang kena bagi aku jadi penulis jemputan untuk menulis info2 pasal game. Blog Amanz ni jugak antara blog yang agak bersih, so kalau korang troll mengarut2 kemungkinan besar komen anda akan dipadam macam yang aku selalu kena.



17 Anugerah bodoh oleh pro-LBGT

Kadang2 sebab kita benci sangat kat seseorang tu, kita terus je suka dan sokong kalau ada orang lain memburuk2kan orang yang kita benci tu, tapi dalam tak sedar orang yang buruk2kan orang yang kita benci tu lagi teruk dari orang yang kita benci.



Isnin, 25 Jun 2012

25 Jangan pandang ke timur sangat

Tun Mahathir cakap Dasar Pandang ke Timur masih relevan. Negara timur yang dimaksudkan adalah Jepun dan Korea. Bab2 disiplin, etika kerja dan semangat patriotisme tu aku setuju sangatlah kalau kita belajar dan mencontohi mereka, tapi bab kebudayaan tu kureng sikit termasuk la dengan tabiat2 mereka yang kalau boleh jangan diikut sekali.



Sabtu, 23 Jun 2012

11 Mendefinasi budaya dan warisan

Apa sebenarnya yang boleh diistilah sebagai budaya dan warisan kita? Mungkin kena rujuk laman web Jabatan Warisan Negara dan Portal Pusat Maklumat Rakyat kalau nak tahu lebih lanjut. Selain daripada tu apa lagi yang boleh dan tidak boleh dikatakan sebagai budaya kita?



Jumaat, 22 Jun 2012

28 Gila banyak pasangan bercerai

Gila... tahun 2011 yang lepas saja ada 27,000 pasangan suami isteri Islam bercerai. Secara purata ada 74 pasangan bercerai setiap hari bersamaan 3 penceraian setiap 1 jam. Dan seperti politikfags yang lain, nak salahkan sape benda ni berlaku BN ke PR?



Khamis, 21 Jun 2012

14 Semua boleh jadi Super Saiyan

Dulu ada seorang nigga douchebag nak jadi Super Saiyan, lepas ni anda juga boleh jadi Super Saiyan dengan game Dragon Ball Z for Kinect.



Rabu, 20 Jun 2012

26 Proton antara bangga dan kecewa

Dalam banyak2 negara di Asia Tenggara, hanya negara kita yang mempunyai kereta berjenama sendiri. Proton merupakan jenama kereta buatan tempatan pertama yang diilhamkan sendiri oleh mantan PM Tun Mahathir dan model kereta pertama Proton iaitu Proton Saga telah dilancarkan pada tahun 1985. Untuk baca lagi mengenai Proton boleh baca di wiki English dan Malay. Untuk dark version of wiki boleh baca kat Uncyclopedia ni.



Selasa, 19 Jun 2012

18 Idola orang kita

Kalau kita tanya anak2 muda atau pun orang dewasa sekali pun, siapakah idola atau ikon tempatan mereka, rata2 pasti akan memberi jawapan samada di kalangan nama2 besar ahlul politik seperti Tun Mahathir, Najib Razak, Anwar Ibrahim, Nik Aziz, Lim Guan Eng ataupun artis2 seperti Siti Nurhaliza, Aaron Aziz, Zizan, Azwan Ali, Neelofa dan lain2. Jarang kita dengar idola mereka adalah di kalangan ahli2 akademik, jurutera2 besar, saintis2 yang berjaya dan lain2. Kenapa? Sebab kita dah dimomokkan setiap hari dalam suratkhabar atau kat Internet, kalau tak cerita pasal ahlul politik, mesti cerita pasal artis, dan juga ahli sukan. Cerita pasal ilmuwan2 akademik dan professional jarang sekali orang tulis.



Isnin, 18 Jun 2012

20 Kaki buli memang sangat bodoh

Kat sekolah dulu selalu budak2 skema, nerd, geek yang selalu jadi mangsa buli oleh budak2 yang lebih gangster dan rasakan diri tu lebih superior dari mat2 skema. Malah dah menjadi budaya pelajar yang lebih senior membuli pelajar yang lebih junior, padahal lebih tua setahun je pun. Budak2 yang lebih senior ni selalu merasakan mereka lebih hebat daripada budak2 junior. Buli tu pulak macam2 cara, ada yang pow suruh beli makanan, lompat pagar beli rokok, suruh basuh baju, urut badan, kena liwat, kote kena ikat kat kipas syiling dan kes yang lagi teruk lagi bukan setakat pukul biasa2, kadang2 ada yang sampai cedera parah dan mati. Masa tu kita cuma fikirkan keseronokan membuli orang waktu tu tanpa fikir kesan jangka panjang pada diri sendiri dan juga diri mangsa.



Sabtu, 16 Jun 2012

19 Andai negara masih dijajah

Sebelum merdeka negara kita dah pernah kena jajah dengan Portugis, Belanda, British dan Jepun. Andai kata negara kita tidak merdeka dan masih lagi dibawah jajahan dan taklukan negara2 ini sampai sekarang, mungkin benda2 seperti berikut akan berlaku di negara kita.



Jumaat, 15 Jun 2012

22 Haji atau pilihanraya?

Tahun 2010, 2 tahun lepas aku register untuk pergi haji dengan Tabung Haji, queue giliran aku adalah pada tahun 2030, 20 tahun lepas dari tahun aku register. Siapa yang lambat daftar baru sekarang ni kalau nak register aku tak tahu berapa tahun pulak kena queue disebabkan ada kuota. Satu lagi kaedah nak pergi haji cepat tak perlu queue dan tunggu giliran adalah melalui pakej yang bayarannya hampir 2 kali ganda berbanding cara biasa dengan Tabung Haji.



8 Identiti sebenar Gambit terdedah

Nampaknya persoalan aku selama ni dah terjawab. Baru aku tahu yang mereka ni sebenarnya orang yang sama.



Khamis, 14 Jun 2012

30 Awek yang perlu dielakkan

Jenis2 awek yang korang kena elakkan walaupun dia tu cute...


Rabu, 13 Jun 2012

21 BN memang pilihan orang muda

Akhir2 ini BN selalu claim mereka adalah pilihan orang muda, mereka kerajaan untuk orang muda. PR juga mengatakan bahawa undi dari ‘Generasi Y’ juga merupakan keutamaan untuk Pakatan. “Pengundi muda kebanyakannya non-partisan, jadi kami perlu mendekati dan meyakinkan mereka bahawa kami adalah parti terbaik untuk mewakili mereka,” kata Nasrudin Hassan, Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat (sumber Mstar). Malah PKR juga berkata bahawa generasi muda harapan negara. Tapi bagi aku antara BN dan PR, secara realitinya lebih ramai golongan muda terutama di kalangan Generasi-Y yang lebih muda memilih BN.



Selasa, 12 Jun 2012

5 Euro 2012 ,Lembu dan Malaysia

Musim Bola Sepak sudah bermula lagi. Walaupun aku terlambat 4 hari untuk merayakan kedatangan Euro 2012 kerana kegilaan memancing laut dalam ...Masih belum terlambat untuk mengucapkan  
HAPPY FITBA MONTH !!! (BACA: Fitba = Bahasa Pasar Scotland untuk Football ).

Untuk peminat bola di luar sana, jangan fanatik sangat.Enjoy dan chill ...

Untuk suami-suami orang dan pekerja marhaen, jangan lupakan tanggungjawab anda .

Dan untuk isteri-isteri tercinta, relakanlah ...Suami bermadu dengan anne Malabari, teh tarik kurang manis dan skrin layar besar depan simpang.. (Baca : Bukan Gay tau).

Info menarik untuk Awek-awek bola yang marhaen..
http://www.terfaktab.com/2012/06/awek-awek-kaki-bola-dan-jenis-jenisnya.html



Dan seperti biasa, Janganlah anggap Kaukasian yakni orang putih aka Mat Salleh terlalu pandai kerana sepandai-pandai mereka , ada juga yang percaya pada ramalan lembu yang bernama Yvonne yang berjaya melarikan diri dari rumah sembelih ala-ala Prison Break Season 1 sebelum dijadikan daging beku.



http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=0612&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_01.htm


http://www.guardian.co.uk/world/2011/sep/02/yvonne-cow-caught-three-months



Dan bodohnya kerana mempercayai Paul Si Sotong Kurita yang nyaris dijadikan lauk kerana meramal keputusan perlawanan dengan betul pada Piala Dunia 2010.



 ............................


Manakala Di Kem Bola Sepak Malaysia

 Malaysia Vs Singapura , 8.30 mlm , Stadium Shah Alam






http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Rekod10tanpakalahSingajadisasaran/Article


Malam nie siapa nak pergi Malaysia Lawan Singapura?

Isnin, 11 Jun 2012

26 Budak2 gay tempatan yang moron

Ni salah siapa ni budak2 gay melayu ni semakin berani dan berleluasa di Internet? Salah mak bapak diorang pasang Internet kat rumah, salah Ambiga sebab perjuang LBGT ke, salah BN ke atau salah Anwar Ibrahim? Apa yang syoknya jadik gay macam yang gua dah cerita kat entry lepas? Adakah lubang taik tu lebih syok dari lubang yang ada lubricant semulajadi? Baca pendedahan kat bawah ni pasal kewujudan komuniti gay Malaysia di blog2 yang memaparkan aksi lancapan ahlinya secara live pakai web cam.




Ahad, 10 Jun 2012

19 Kejayaan terbesar kita semua

Apakah kejayaan terbesar anda di dalam hidup?

Ketika menjadi graduan universiti dan menggenggam segulung ijazah?

7 Sindrom aku lebih SUPERIOR dari kau

Kat Malaysia hatta di dunia ni, ada satu sindrom yang paling ramai orang hidap iaitu Sindrom Aku Lebih Superior Dari Kau. Sindrom ni membuatkan penghidapnya merasakan dirinya lebih superior, lebih bagus, lebih hebat daripada orang lain lalu merasakan dirinya sahaja yang benar, pendapat dia sahaja yang betul, tidak mahu menerima pandangan orang lain serta sering memandang rendah pada orang lain terutama yang berlainan pendapat dan ideologi dengannya.



Sabtu, 9 Jun 2012

45 PTPTN buat taik kat student UNISEL

Aku betul2 hangin ni sebab aku juga dulu pernah jadi Mahasiswa universiti. Apa salah pelajar2 UNISEL tu sampai PTPTN nak bekukan pinjaman diorang? Pelajar2 tu dah sign kontrak agreement dengan korang, ada perjanjian hitam putih, kenapa pulak korang boleh suka suki mak bapak korang je bekukan pinjaman diorang? Perjanjian tu antara pelajar dengan PTPTN, bukan pelajar dengan BN atau PR!!!



Jumaat, 8 Jun 2012

13 Penembak Olimpik

Nur Suryani Mohd Taibi - adalah seorang penembak negara yang berjaya ke Olimpik London 2012.

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/SuryaniterharuperhatianNajib/Article

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=0608&pub=Kosmo&sec=Sukan&pg=su_08.htm






Keprihatian Abg Najib (PM) terhadap Suryani yang sedang hamil 8 bulan meminta suaminya ikut serta supaya dapat ikut ke London unutk menyokong beliau.


" Media Prima Berhad (MPB) menggerakkan inisiatif menerusi unit berita sukan bagi mengumpul sumbangan daripada orang ramai tidak kira dalam bantuan kewangan, tiket penerbangan atau penginapan. Orang ramai yang ingin menyalurkan sumbangan boleh menghubungi Norhaizan (MPB) atau Nuradilah (NSTP) di talian 03-77266329 atau 03-2056930 " Bharian.

 Untuk jiwa-jiwa marhaen dan tak berapa marhaen, nanti mesti isu nie dibesarkan-besarkan.

Contoh sinikal kepada ahli sukan Malaysia yang bertanding di luar.

1. Kenapa kena bagi derma pada beliau ? Baik tolong orang miskin....


2. Dah tau mengandung pun lagi nak pergi menembak ? 


3. Boleh menang ke beliau ? Membazir aja duit rakyat..


4. Ini mesti nak dapatkan sokongan rakyat, maklumlah dah dekat PRU...


5. Kau nak kena tembak..


6. ..............


Apa-apa pun, semoga berjaya di Olimpik 2012 kepada beliau.


9 Cuba dengar dan hayati lagu ini

Sempena Hari Jumaat yang mulia ini, mari dengarkan lagu2 ini. Make sure korang dengar semua!



Khamis, 7 Jun 2012

19 Hilangkan rasa rasa curiga

Hilangkan rasa rasa curiga
Duka dan nestapa
Mari kita menyanyi
Lagu sha na na na na
Esok kerja, jadi hari ini
Kita berjumpa dengan
Si dia yang tercinta



Rabu, 6 Jun 2012

30 Cinta itu sangat mahal harganya

Ramai orang melayu mempunyai sifat malu tapi mahu yang sangat menebal. Ada antara kita yang merasakan mereka tiada rupa paras yang cantik lantas rasa rendah diri, tidak pandai berkawan, malu untuk meluahkan perasaan dan rasa cinta pada orang lain, tapi masih ingin hidup berpasangan, berkahwin dan bekeluarga seperti orang lain. Dan atas sifat2 itu, ada yang mengambil kesempatan dengan membuat perniagaan cari jodoh online yang cekik darah.



Selasa, 5 Jun 2012

30 Kenapa kita double standard?

Ada beberapa benda yang pelik dikalangan masyarakat kat Malaysia melayu Islam ni yang selalu berlegar2 dibenakku yang sampai sekarang masih tak dapat nak jawab persoalannya. Berikut adalah benda2 yang biasa kita dengar dan baca kat berita, blog, internet, forum2, Facebook dan macam2 lagi.

BANTAH!!! ARTIS LUAR NEGARA SEKSI! HALAU DIA KELUAR MALAYSIA!

1 Demi Maruah ..Maling Loe!

Juri Mahkamah Agung di Sydney diberitahu tindakan seorang lelaki Indonesia membunuh kekasih isterinya adalah demi maruah,
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=0604&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_05.htm

Kalau mengikut forum komuniti Malaysia, kisah Cinta Terlarang tersebar menyebabkan Mohd Shah Saemin , dibunuh dengan tukul besi, atau ditikam berkali-kali selepas cubaan melanggar dengan kereta tidak berjaya.

http://www.nst.com.my/latest/honour-killing-of-malaysian-man-was-murder-sydney-court-told-1.90852


Mangsa tukul besi

hot mama ?

Anak Hazairin , Andrew




Gamabar Hazirin Iskandar tak jumpa dalam google.


Ya tuan-tuan dan puan-puan, Kerana cinta kepada isteri orang menyebabkan Mohd Shah Saemin dibunuh. Tak kisah benar atau tidak , yang mati takkan kembali lagi.

Uh-oh, kalau Bahasa Indonesia, curang juga dinamakan selingkuh.

Jangan selingkuh dengan isteri atau suami orang. Kena bunuh baru tahu.

Isnin, 4 Jun 2012

13 Transformasi Seorang Jason Mraz

Jason Mraz sangat terkenal di Malaysia. Beliau akan mengadakan konsert pada 19 Jun nanti.

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=0604&pub=Kosmo&sec=Hiburan&pg=hi_02.htm



Biografi beliau boleh wiki di sini.

Beliau dapat masuk ke Malaysia buat Konsert kerana imej bersih beliau. Dan fesyen Mraz Hat pernah menjadi kegilaan remaja dan douchebag di negara Malaysia yang bertuah ini.




Siap ada lagu I'm Yours dalam Bahasa Melayu lagi.....Sila Youtube. Begitulah hebatnya Jason Mraz ini.

Tapi imej terbaru beliau ...



Pada aku, masih ok. Cuma ramai douchebag dan awek marhaen yang lain pasti kecewa kerana Jason Mraz memilih untuk berfesyen ala surfer ..

.



Beliau bernama Nat Young dari Australia http://en.wikipedia.org/wiki/Nat_Young.


....Harap-harap jangan tiba tiba jiwa-jiwa  marhaen Malaysia ikut surfer pulak. Biasalah orang Malaysia ....fesyen tak masuk akal pun diikutnya....macam di bawah..



Haa....itu Jason Mraz..atau mungkin klon dia.....Huishh Simpang Malaikat 44 ...

28 Lebuhraya rakyat cepatlah siap

Gua kalau pergi berjalan ke mana2 kalau ada pilihan antara jalan biasa dengan lebuhraya, gua mesti akan pilih untuk lalu lebuhraya, biarlah kena bayar tol sikit tapi at least gua cepat sampai ke destinasi. Dan benda yang paling gua harap2 adalah di Kelantan ada highway kerana pekerjaan gua ni memaksa gua untuk sekurang2nya 4 kali dalam setahun kena pergi ke negeri Darul Naim ini. Dan bila gua dapat tahu kerajaan negeri Kelantan nak bina Lebuhraya Rakyat, gua betul2 harap highway tu dapat disiapkan dengan cepat. Tapi ada benda yang gua agak tak curious... Gua tahu mungkin lepas ni komen akan penuh dengan penyokong2 PAS dan orang Kelantan, tapi gua tetap nak bagi pandangan gua tentang hal ni dan anda tidak perlu bersetuju dengan pandangan gua.



Ahad, 3 Jun 2012

6 Bukan kerna nama

Mengikut laporan Kosmo, Esah Ya, 50 dihalau dari rumah kerana perbezaan fahaman politik.

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=0603&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm

Gambar dari Kosmo


OK, aku , taklah berasa percaya sangat terhadap Kosmo kerana mempunyai rekod paparan Berita yang tak sama dengan kejadian sebenar. Lagipun Kosmo adalah media penyokong kepada Berbaris. Dan aku tidaklah menyokong yang Berpakat. Sebagai seorang atas pagar dan tidak mempunyai pendirian, semuanya menunngu keputusan akhir sahaja.

Tapi kejadian diatas benar-benar sudah berlaku, maka aku boleh kategorikan penduduk Malaysia adalah sudah reput mindanya.

Rotten.





Aku berharap peristiwa di atas tidak berlaku.





36 Perempuan... jangan friend zone kami

Gua ada berlambak kenalan, ramai kawan, beberapa sahabat dan sedikit musuh. Definisi kenalan, kawan, sahabat dan musuh gua dah tulis kat entry sini. Walaupun gua ramai kawan lelaki dan perempuan, tapi semua sahabat baik gua adalah lelaki. Gua tak percaya yang ikatan & hubungan sahabat baik / best friend / BFF boleh wujud di antara lelaki dan perempuan. Persahabatan baik antara lelaki dan perempuan hanya boleh wujud dikalangan pasangan yang bercinta, kekasih dan suami isteri.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...