Iklan Leaderboard

Isnin, 11 Februari 2013

53 Shila Amzah dan persembahan bernilai RM2 juta

Akhirnya Shila Amzah sudah ditemui! Bukan di Kemaman tapi di Rumah Terbuka BN sempena Tahun Baru Cina di Pulau Pinang.

Sumber
Sumber
Setelah dihimpit kontroversi hubungan beliau dengan kekasihnya Sharnaaz Ahmad dan bapanya ND Lala serta misteri kehilangannya selama beberapa hari dan masih sempat upload video meluahkan kesedihan di Youtube sambil nyanyi lagu Ongbak Ombak Rindu, akhirnya beliau munculkan diri di majlis tersebut, bak kata orang, sedih sedih juga, masalah masalah juga, nangis nangis juga, tapi kerja kena terus.


Oh ya aku tulis cerita pasal artis tempatan dahulu kerana bak kata Zed Zaidi, kita kena utamakan artis tempatan:
Tidak berpuas hati dengan tindakan kerajaan yang memanggil artis Korea, Psy, untuk mengadakan persembahan sempena sambutan Tahun baru Cina di Pulau Pinang, Presiden Seniman, Zed Zaidi, terus mempersoalkan perkara itu.

Katanya, bayaran RM2 Juta untuk penyanyi itu langsung tidak masuk akal dan 'buang duit' semata-mata.

"Dengan nilai sebanyak itu, kita mampu memanggil lebih daripada 10 artis tempatan. Bagaimana artis nak sokong kerajaan sedangkan mereka tidak memberikan keistimewaan itu?

"Artis luar senang mendapat imbuhan di negara kita sedangkan artis kita sukar mendapatkan keistimewaan itu di luar negara. Malah, ada di antaranya hanya ditabur janji manis, namun hanya indah khabar dari rupa.
Walau kadang2 tindakan Zed Zaidi ni annoying, tapi baguslah jugak nampak la dia tu buat kerja dan menjalankan tugasnya sebagai presiden Seniman. Dan walau dia tu orang UMNO, nampak jugak la dia berani kritik kerajaan demi menuntut hak mereka.


Ok sekarang mari kita saksikan pula persembahan yang lebih kurang 3 minit lebih ni yang dijangka dibayar lebih RM1 atau 2 juta oleh syarikat swasta, bukan pakai duit rakyat.


Yang lawaknya kat minit 0:40 video kat bawah, Psy cakap "let me see you dancing, come on!", semua buat haram sambil pegang tablet, smartphone, iPad, iPhone, takde sorang pun nak buat tarian kuda. Kalau aku jadi Psy mesti aku tak nak datang Malaysia lagi, crowd semua penuh dengan phone faggots tak happening langsung.




Macam mana? Puas hati? Ada rasa teruja tak? Rasa2 berbaloi tak bayar RM1 atau 2 juta untuk persembahan selama 3 minit? Kalau artis tempatan lebih daripada 10 artis dah boleh bayar bak kata Zed Zaidi. At least duit tu pun pusing2 dalam negara je tak la keluar dari negara.


Tapi bila aku cari video persembahan Shila Amzah kat situ, takde sorang pun upload kat Youtube setakat ni dan gambar yang dirakam pun kurang. Betullah sangat kesian artis Malaysia ni dipinggirkan di negara sendiri walau dah menang pertandingan di peringkat antarabangsa Asian Wave.

Yang ni pula? No komen...





tags: shila amzah hilang misteri merajuk sharnaaz ahmad bapa ayah nd lala bawa diri sedih menangis youtube video upload nyanyi lagu ombak rindu kemaman jumpa lapor report polis kontroversi putus cinta kahwin merisik lagu mandarin zheng fu bahasa inggeris english adele set fire to the rain patah seribu persembahan kongsi pentas rumah terbuka bn open house chinese new year cny sekolah tinggi han chiang psy oppa gangnam style penang pulau pinang video rakam youtube tarian kuda horse dance penari dancer najib razak hadir rosmah mansor nyanyi ready for bn yes no lim guan eng tidak datang respon pemimpin artis pembangkang zed zaidi jurey latif umi hafilda pukau 50,000 ribu ribuan pengunjung

53 ulasan:

  1. kesian najib... mana2 pun kena kutuk. muka entah berapa kaki tebal pun taktau.

    kesian artis kita... peminat pun x amik port jika dibanding dgn artis luar

    BalasPadam
    Balasan
    1. x payah kesian..........tu memang tugas dia jadi pm..........macam ibubapak kita jugak, campak je tepi jalan......x payah kesian......sebab mereka hanya menjalankan tugas mereka sahaja....sama jgak mcam guru/cikgu kita, kita belasah je cukup2.....x ada istilah bakti apa semua tu....dorang hanya menjalankan tugas sebagai guru.....

      Padam
    2. Memang kesian.. dia selaku presiden UMNO terpaksa guna kedudukan dia sebagai PM nak meraih undi bagi BN.. Are you ready for PSY? Yess... Are you ready for BN.. Noo.. alahai kesian..

      Orang malaysia tak berminat nak bergangnam hanya minat nak merekod dan mengupload ke youtube lol.. Nanti leh cakap ni aku rekod live..

      Padam
    3. Najib kena buat satu jemputan UAI. tapi berani ker. kan xpsl kena hentam dpn2 oleh UAI.

      #BANkami


      Padam
  2. dunia akhir zaman org bodoh sana sini.........ada org bodoh dalam bn, ada dalam pas, dalam pkr, dalam dap.....semua dikuasai org bodoh......diakhir zaman ini org bodoh diangkat jadi pemimpin (najib), dan ingin diganti pula dengan org yg lebih kurang bodohnya (anwar).....tunggu je la bencana besar melanda kita semua.....x lama lagi....x lama lagi......harap sabar menanti......

    BalasPadam
    Balasan
    1. kita ganti dgn orang bernama AHMAD. mesti beliau makhluk yg sungguh bijak dan membawa keamanan kepada malaysia.. hahaha

      Padam
    2. kalau najib & anwar bodoh,ko tu pandai sgt ke babi?cuba cerita skt apa sumbangan & bakti yg tlh ko curahkn kpd negara,bangsa & agama ko berbanding mereka?

      Padam
    3. rilek la,dengan ahmad pun korang nak mengamuk.dah tau dia OKU,gi layan buat ape.takyah balas pun komen dia.

      Padam
    4. Ahmad ialah penyatu umat
      sila vote ahmad dalam pilihanaraya

      Padam
    5. ya, saya ialah penyatu umat......btw, anon 0800, hina sangatkah golongan oku sampai kau jadikan bahan untuk maki org lain?? mentang2 la mereka x sempurna, suka hati ko je nak bahan dorang.....saya bukan saja penyatu umat, tetapi juga penyelamat umat akhir zaman.......

      Padam
  3. allah dah merancang yg terbaik untuk kita semua.......allah tak bodoh........kita yg bodoh......kita suka melihat sesuatu dengan fikiran yg tertutup......sebenarnya semua kejadian allah adalah untuk kebaikan....terpulang pada kita bagaimana kita menilainya.....

    BalasPadam
  4. Agak agak kalau dato seri anwar ibrahim jd pm nnt ada kena kutuk macam ni tak?...... Manusia mmg suka mengutuk.... terutama yg kurang mendalami ajaran Islam. Janganlah kita mengutuk orang sesuka hati. Cermin lah diri sendiri adakah kita sempurna semuanya. Nasihat sempena tahun ular.

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti klau dsai jadi pm, malaysia akan jadi macam syria...

      Padam
    2. hebat
      ahmad ni mempunyai ilmu peramalan yang hebat

      Padam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  6. Yang menjahanamkan negara, bukanlah perpecahan dan perbezaan pendapat tetapi maksiat yang merata-rata. Bersatu-padu pun boleh mengundang murka Allah kalau maksiat dan munkar tidak dibanteras.

    BalasPadam
    Balasan
    1. maksiat dibanteras, tapi masih berpecah belah dan berbalah sesama sendiri pun boleh jahanam jugak negara....jahanam sejahanam jahanamnya....

      Padam
    2. Betul pendapat lynn tu... tapi perpaduan juga penting dalam mentadbir negara. Nak pula dlm negara berbilang kaum dan agama ni. Penguatkuasaan untuk membenteras maksiat dan mungkar tak kan mungkin dpt dilaksanakan jika kita semua berpecah belah. Cakap memang senang.....

      Padam
    3. Ramai orang bersatu padu buat maksiat

      Padam
  7. Yeay! penang memang awesome! Semua mandom malas nak menari!
    Saya memang terkecil hati. Bukan apa, cuma mereka tidak ready lagi dengan BN. Saya kuciwa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jgn kecewa psy..... nnt kalau pr memerintah negara ini kamu akan di panggil lagi sekali utk buat persembahan. Kali ini kami akan joget kuda hingga ke dinihari.

      Padam
    2. Orang malaysia biasa denga sikap tunjuk menunjuk mereka...........!

      Padam
    3. yeah!! Joget kuda sampai nak tercabut pinggang........mudahan2 la pr menang pru13 ni.....aminn.....ya allah......aku teringin sangat nak menari kuda bersama anwar ibrahim..........

      Padam
    4. Ahmad - kata penyatu umat, ni apa nak joget2 plak..

      Padam
  8. Ha..ha..ha..ha.. tak sangkan orang kita cam nih perangai dia..........! r u ready for Bn Nooooooooooo

    >>>>Fesyen Mengeriakan

    >>>>Tarian Balllet Tampa Latihan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok la tu nasib baik tak buat tarian pungung lol.

      Padam
    2. are you ready malaysian are you ready 1malaysian.. patutnye..

      najib ni tak pandai memanipulasi..

      Padam
    3. LoL tak pasal2 Psy terjebak dalam kemelut politik m'sia...haha damn awkward...

      owh reti jugak psy ngan penari2 dia jaga pakaian tak tayang bare legs kat sini, bleh ikut arahan dgn baik...but still tarian kuda trademark dia tu mmg huduh gila...

      Padam
    4. Huduh pun cas 2 juta Plain lol..

      Shila Amzah yang lebih cun dari PSY tu pun tak dapat bayaran setinggi itu.. :D

      Padam
    5. cuba ko bayangkan dia pakai baju clown skali ngan clown wig, sambil buat tarian tu...aku rasa tu lebih sesuai temanya...

      Padam
    6. aku rasa lagi lawak kalau Najib dan Rosmah muncul dengan wig clown mengayakan gangnam style lol. Seperti mana mereka berjoget lagu anak kampung..

      Apapun lagu dan tarian kuda gangnam ni sebenarnye satira lucah yang merujuk kawasan elit Gangnam di Korea.. lengok "cowgirl" itu sebenarnye salah satu posisi kamasutra.. lol.

      Tak pasti bagaimana mungkin hasil melodi dan aksi bersahaja PSY telah menukarkan bentuk lucah kepada bentuk lawak yang menimbulkan fenomena gangnam.. (bukan orang faham lirik Korea tu pun yang mencerita kisah gadis2 di Gangnam).

      Padam
  9. nanti klau pr memerintah, jgan cakap psy, tarian2 bogel pun dorang jemput.........perghh.....terliur beb.....ini baru imaginasi sahaja, belum betul2 lagi.......ya allah, bagi pr menang tahun ni......aku nak tengok amoi2 putih gebu buat tarian bogel.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. kau ni,kalau nak mencarut dan keluar ayat2 kotor..ko boleh tak jgn sebut2 nama Allah?.Kau jgn la jadi mcm org munafik.kejap nasihat agama,kejap mencarut.sekarang,mencarut dengan sebut nama Allah sekaligus.kurang ajar la kau ni.Aku tak rasa kau ni islam.kau memang sengaja nak hina agama kami kan?

      Padam
    2. Ko ni dah ketingalan zaman betul la Ahmad memang PR dah memerintah pun
      pergi le ke Selangor, Kelantan dan Penang ada tarian bogel dah..

      Kalau nak carik tarian bogel masa Bn memerintah lagi sebelum PR wujud memang dah ada terutama lorong haji taib..

      Padam
  10. Jom undi pr banyak2!!! Say no to BN!!!

    tapi jangan pangkah bn pulak.....hewhewhew......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Say no to BN, pangkah BN dalam PRU13 nanti..

      Padam
  11. Dah tak reti nak komen.. Kang cakap lelebey kang kite plak kena ban.. Tak berbaloi, tu je boleh komen..

    BalasPadam
  12. Knape dengan orang kat atas tu, sekejap betul sekejap x betul, sekejap ok sekejap biol, sekejap waras sekejap sewel, haissshh

    BalasPadam
  13. Knape dengan orang kat atas tu, sekejap betul sekejap x betul, sekejap ok sekejap biol, sekejap waras sekejap sewel, haissshh

    BalasPadam
  14. dulu guna kamera hp je.sekarang siap dengan Ipad.punya la besar.dah mcm dok angkat papan potong sayur.

    ahmad,ko rilek je.jgn kelam.kejap carut,kejap berdoa.fokus..fokus.jgn tunjuk kat org yg kau tu gila.

    BalasPadam
  15. minta noob bersihkan komen ahmad seperti biasa..

    BalasPadam
  16. noob babi, aku tgah bengang skg ni.........arghhhhh!!

    BalasPadam
  17. Selamatkan tahun ular

    BalasPadam
  18. 1saat persembahan = rm4617
    Utk rakyat malaysia . 55 tahun =rm500

    Fuh kaya2!

    BalasPadam
    Balasan
    1. untuk belia pula RM250 ha..ha..ha..ha..ha!

      Padam
  19. Noob,segmen blog & karier takde ke minggu ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. takde, semua orang yang berkarier cuti hari raya cina hehehehe

      Padam
    2. Peh noob bukan dah hbs ke segmen karier ganti dgn terjah blog makwe?

      Padam
  20. Ahmad sgt bodoh..langsi + bangsat... lain kali kalo Ahmad komen, korg xpyh balas...dy sgt2 nk perhatian.... hahah

    BalasPadam
  21. kot ye nak amik hati orang cina sngt, takyah la smpai nak jmput psy.. cube jemput artist cina tempatan ke.. artist cina hongkong yg agak berpatutan skit bayaran ke.. adoyai. ni psy gak yg nak diamik. bukan cine pn. korea.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab PSY nih muka ala-ala Cina lol.. dan mungkin sebab ramai kat orang Penang terbitkan Gorgetown style.. ala-ala gangnam style.. So ingat menjemput PSY adalah idea terbaik.. walaupun kosnya amat mahal dan dibiayai pihak swasta..




      Padam
  22. Lawatan ke Najib ke Gaza sangat memalukan Malaysia..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...