Iklan Leaderboard

Selasa, 12 Februari 2013

27 Google Search kini bebas porno

Ya carian di Google kini bebas porno. Mungkin bukan bebas sepenuhnya, tetapi function Safe Search kini tidak lagi boleh ditutup atau disable bermula dari 12 Disember 2012. Secara default kini ia telah filter semua carian yang berunsur lucah dan anda hanya boleh jadikan ia lebih strict dengan enablekan "Filter explicit results" terutama dalam carian imej.

Tiada lagi uncensored image di Google.

Ini adalah setting SafeSearch yang lama

Kini tiada lagi SafeSearch Off

Aku harap pihak SKMM dan kerajaan Malaysia akan mengikuti langkah Google ni dengan memblok semua website porno dan lucah dari dilayari di Malaysia ini. Aku rasa pasti semua rakyat 1Malaysia akan setuju baik orang melayu, cina, india, penyokong parti UMNO, MCA, MIC, PAS, PKR, DAP, serta ahli2 PERKASA, JATI, PEKIDA, SENIMAN, KARMA, SIS dan lain2 NGO di Malaysia.

Ke korang tak setuju kalau semua website porno ditapis? Atau korang kecewa Google dah buang function SafeSearch Off?

Baca lagi di sini.


Owh, btw dulu website JAWI kena hack, kali ni giliran pegawai IT kat Pejabat Ketua Pendaftar Mahkamah Persekutuan Malaysia (http://www.kehakiman.gov.my/) pula kena datang kerja hari2 cuti tahun baru cina ni, sebab kali ni website rasmi dan subdomain diorang pulak kena hack dengan hackers Sofea Hana ni.


Selagi belum dibaiki baik pergi tengok cepat hehehe. Mohon kerajaan Malaysia memberi peruntukan yang lebih kepada sektor IT di agensi kerajaan dari belanja yang bukan2 untuk mempertingkatkan lagi tahap keselamatan dan security laman web, sistem dan aplikasi elektronik e-kerajaan. Kalau hackers tempatan pun boleh senang2 hack, apatah lagi hackers2 antarabangsa seperti Anonymous. Baca lagi di blog KenaHack.




tags: google search no longer allows to disable remove safesearch safe moderate strict off tiada lagi buang fungsi function worse teruk setuju tidak sokong censorship censored uncensored image nudity nude naked porn porno lucah explicit adult results block skmm tapis blok website laman web rasmi jawi pejabat ketua pendaftar mahkamah persekutuan malaysia subdomain kehakiman gov my kena hack lagi sofea hana kenahack ceramah ustaz azhar idrus uai deface defacement

27 ulasan:

  1. Pheeww saya setuju langkah yg baik utk bendung gejala zina.. tapi enjin carian google je ke. mcm mna dgn carian yahoo.. bing & lain2 enjin carian.



    BalasPadam
    Balasan
    1. Geng Skmm ramai layan Blue. Tu diaorg xblock. Buat modal.

      #BANkami


      Padam
    2. daripada manifesto mana2 parti yg mengarut-ngarut dan xmunasabah...aku tersangat setuju dgn memo Sofea Hana nih...Klau BN rasa sgt bagus, sila tunaikan stp satu memo di atas!!

      Padam
  2. aku setuju sgt2 kalau semua website porno tu di tapis...
    demi keselamatan pengguna anak2 kita...
    risau anak aku tu....budak2 mudah terpengaruh

    BalasPadam
    Balasan
    1. klau dia x terpengaruh dengan website pun, mesti dia terpengaruh dengan kawan2 dia........

      Padam
    2. bukan orang biasa cakap anak-anak ni salah mak bapak?

      Padam
    3. pandai buat anak pandai2 la jaga dan didik...jgn asik nak harapkan guru2 kat skolah ajerrr...didikan dan asuhan bermula dari rumah.....

      Padam
    4. Sape nak didik dan asuh kalau mak bapak pergi kerja pukul 8 pagi balik pukul 6 ptg.. ditambah jalan jem sampai rumah malam..

      jadi sitausai yang konduksif bagi msyarakat harus diadakan.. supaya dapat mendidik anak-anak..

      Padam
    5. jangan ada anak kalau tak mampu nak jaga dan bagi 'situasi kondusif', nanti budak tu melingkup susahkan orang lain pulak......

      Padam
  3. hebat giler,, name dye tu name sebenar ek,, bukan satu je dia hack,, ada beberapa lagi,,, huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu bukan nama sebenar dia.....yg hack tu lelaki.....

      Padam
  4. Hebat gak sofea hana ni. Lagi hebat tentang senarai memo yg dia tulis. Mohon pemimpin yg bertaubat..
    Insyaallah Akan membuka mata puak korup pemimpin BN

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebenarnya aku la sofea hana tu....saja letak nama perempuan.....klau aku letak nama sebenar aku, nanti femes pulak.......

      Padam
    2. sudah la mat nama ahmad ni pun bukan nama sebanar

      Padam
  5. carian porno dah start filter
    nanti kena filter gak iklan/ads yg lucah2
    iklan website2 dari malaysia pon byk jual ubat kuat, panjang kejang ketat sendat apa bala tu tak malu ka anak2 baca?
    atau nak ajaq budak2 muda ni join sekali?

    BalasPadam
    Balasan
    1. bahasa + ilustrasi dlm iklan2 ubat kuat tu mmg WTH sungguh...epic eyesore, i cannot brain those...pls la sapa2 yg ada authority tu tolong sedar akan kebodohan melampau itu, and put an end to it a.s.a.p, demi maruah bangsa dan negara jugak...plsss

      Padam
  6. at least ini suatu permulaan. tahniah kpd google. x kirala muslim ke x, melihat porno adalah sesuatu yg x baik dari segi sosial, etika dan psikologi. kesan akibat melayan porno boleh dilihat pada AHMAD; anti sosial dan psiko.

    hahahah

    BalasPadam
  7. Ada yang menyokong bagu mewujudkan persekitran yang bersih dan baik bagi masyarakat adalah tangungjawab penyedia perkhidmatan..

    Ada yang menentang atas nama kebebasan bukan ats tangungjawab penyedia perkhidmatan.. mereka lebih serahkan atau salahkan masalah pengisian individu kalau taknak tak bagi didikan la anak-anak kuatkan jati diri etc.. :)

    ada juga yang tak kisah..

    BalasPadam
  8. buasirotak next!

    bersedia untuk blog buasirotak berpinky-pinky.............

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila hack yea Sofea Hana

      Padam
    2. Tahniah Ahmad tapi kenapa ko tak tukar tukang merepek tu kepada nama ko AHMAD baru ada kelas.. :)

      Padam
  9. Aku dulu pernah hack blog lecturer aku. aku tulis satu entri lucah. Sampai sekarang masih ada Blog tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sbb lecturer ko tu penah failkan paper ko ke? kasi la link skit.......

      Padam
    2. sebab lecturer tu tak ambik port webpage dia lol..
      atau entry kecik tak menarik perhatian langsung..

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...