Iklan Leaderboard

Ahad, 3 Februari 2013

20 Segmen Blog & Karier #7

Disebabkan aku belum ada mood lagi nak cari blog2 awekz yang baru untuk dimuatkan dalam Segmen Terjah Blog Awekz, maka aku continue dulu Segmen Blog & Karier. Minggu ni tiada blog ahli politik, asyik ahli politik saja bosan pulak aku. Sapa2 yang ada tahu blogger2 berkarier yang boleh diketengahkan sila bagi cadangan di ruang komen, kredit akan diberikan. Btw lukisan potret Amer Akat sangat mantop, sapa2 rasa nak tempah potret buleh contact beliau.


Kerjaya: Health Instructor, Model

Kerjaya: Penulis Novel

 Kerjaya: Designer

محمد رازيق - http://mrazqi88.blogspot.com/
Kerjaya: Researcher (Geneticist)

Kerjaya: Drawing artist






tags: segmen terjah blogger bekerjaya kerjaya karier career man woman people lelaki perempuan wanita male female promote blogwalking tips trick tutorial link


20 ulasan:

  1. Apa kata hang masukkan blog Ustaz plk mcm Ustaz zaharudin a.rahman, Ustaz pahrol juoi (motivator) dgn Ustaz Syed Norhisyam ke?

    -NAR-

    BalasPadam
  2. Blog KeretaMalayat pun bagus jugak woha.. :) dia ada terbitkan buku "permata yang hilang kini dijumpai" koleksi tulisan blog dia

    BalasPadam
    Balasan
    1. blog orang tabligh ker kereta mayat tu?

      dia punya pemikiran, oh mai...

      har har har

      Padam
    2. adoi...gila buasir otak aku baca blog hamka tu.


      har har har


      Padam
    3. hime s, kereta mayat tu orang tabligh ker? aku nampak dia banyak voice out isu agama. siap ada video parody tu.

      Padam
    4. Keretamayat best ape..sesekali tukar yg lain sket..

      Padam
    5. sejak akhir2 ni dia selalu mention bicara bini dia dalam blog
      ada yang juga berunsur lawak 18sx woha..
      suami mithali kot har har har..

      Kalau belek tulissan-tulisan dia dulu kupasan dan hujah dia agak tajam :) dan boleh buat aku insaf :)

      Padam
    6. ntah lar..aku tengok dia banyak cerita pasal agama. tapi gaya dia sampaikan bab agama merapu merepek. semua ustaz tak betul ustaz azhar idrus pun dia macam sakit hati. pada aku islam yang dia cuba tonjol rigid dan sempit ikut kepala otak dia. dah tu ada jugak soalan-soalan bab agama yang ditanya dari pengunjung blog dia. orang jahil bertanya pada orang jahil, lingkup.

      Padam
    7. Tang agama baik carik guru yang betul2 dan rujuk belajar dari kitab2 yang betul sahih bukan blog hahaha untuk bacaaan santai takpe kot.. confirmkan dengan rujukan alim ulama dan kitab-kitab dan guru-guru agama.

      Setiap orang ada cara pemikiran mereka sendiri. Tak semestinya jahil atau salah sebab ilmu Allah tu luas. Tu ada percangahan dan pecahan mazhab.

      Yang benar tetap benar walau pada siapa pun cuma samaada kita nak mengakui atau tidak itu belakang cerita.

      Semoga kita diberi hidayah untuk dapat menilai dan membezakan yang benar. waqinaazabannar..

      Padam
    8. betul bro..better cari ustaz ustaz yang berauthoriti macam maza, uai, zahazan, zaharudin, ust don dan lain lain.

      Padam
    9. Yang penting sentiasa berdoa diberi hidayah supaya kita dapat membezakan yang benar dengan yang batil.

      Ustaz dan alim ulama pun ada yang menyimpang dan berkepentingan jadi hidayah Allah dalam mebezakan setiap yang baik dan buruk ini amat-amat penting buat diri kita supaya kita tidak sesat dalam cahaya atau tersungkur di pintu syurga. nauzubillahiminzalik..

      Padam
  3. Amer Akat nyer portrait drawings mmg detail n lawa... dah lama aku tak bikin lukisan portrait, zaman skolah dulu slalu jugak la trima tempahan kengkawan atau lukis utk majalah skolah...

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. pergh! aku bagi 5/5 bintang untuk hasil seni dia. boleh buat kartun 2d macam jepun.

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...