Iklan Leaderboard

Khamis, 7 Februari 2013

24 Trailer filem remake Lion King dalam 3D

Aku membesar dengan cerita2 animasi Disney yang 2D. Masa tu tiada 3D, malah CD dan DVD tak wujud lagi, so nak tengok kartun2 tu pakai tape VHS pasang kat VCR. Filem kartun pertama Disney yang aku tengok adalah The Jungle Book, selepas itu The Little Mermaid, kemudiannya Beauty and the Beast yang aku sangat kagum dengan efeknya yang seakan2 grafik 3D pada waktu tu la. Lepas tu aku tengok Aladdin, dan The Lion King adalah filem animasi terakhir Disney yang aku tonton sampai berulang2 kali. Lepas tu aku dah stop follow kartun2 Disney ni. 


But guess what, filem Lion King nampaknya akan diremake semula sepenuhnya dalam 3D, bukan bermaksud 3D yang kena pakai cermin mata 3D tu tapi grafiknya diolah semula dalam bentuk 3D seperti filem animasi Toys Story, dan dijangkakan sangat best dan box-office yang telah menelan belanja sebanyak USD400 juta.

Berikut adalah babak asal filem Lion King dalam 2D:


Sekarang saksikanlah trailer Lion King dalam 3D remake kepada babak asal video di atas:


Aku rasa ni mesti hasil kerja student animasi untuk assignment dia. Kalau aku jadi lecturer konfirm aku bagi A+, sebab lawak gila khinzir. Serius, kalau diorang buat full version filem Lion King "3D" ni konfirm aku tengok kat GSC, gold class seat lagi.




tags: disney the lion king in 3d trailer fan funny joke laugh lawak kelakar komedi remake reboot buat semula filem animasi pixar kartun cartoon oldies evergreen lama 2d jungle book little mermaid beauty and beast aladdin simba king mufasa fight scar scene death falling mati stampede hakuna matata sambungan villain direct download file sharing online streaming torrent vcr tape vhs video cassette recorder cam bangang

24 ulasan:

  1. plastik lion?

    BalasPadam
  2. tiada ragdoll. sila guna unreal engine

    BalasPadam
  3. nasib baik esenment, kalo btul2 pnye nak masuk cinema, mmg hancur arr. tapi takleh blah jawdrop simba mase last2. sangat lah lawakkkkkkkkkkkk
    macam ekspressi luffy one piece pn ade.

    BalasPadam
  4. ko ingat senang ke nak buat 3d setiap pergerakan akan memerlukan rendering dan tentunya kuasa pemprosesan yang tinggi

    BalasPadam
  5. apsal badan keras semacam je sekor2.animator punya la malas nk animate,main drag je leher scar tu.

    BalasPadam
  6. dr first frame ak dah perasan ini semua cobaan

    BalasPadam
  7. mari ramai-ramai nyanyi...

    ~simba..the white liioonn..~

    BalasPadam
  8. zaman tape VHS pasang kat VCR, mmg nostalgic :)

    aku rasa 1st Disney animated movie yg aku tengok dulu Snow White, pastu paling latest last 2 years aku tengok Frog Princess... bila compare yg dulu dgn yg sekarang, fuh...agaknya apa reaction the late Walter Disney kalo dia dpt tengok hasil Disney yg terkini...

    aku paling enjoy nengok The Emperor's New Groove sbb kelakar gila ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku hampir lupa dgn cerita tu. Dulu aku siap follow lagi episod2 dia. Best kot, dgn assistant si Yzma yg sengal tu. Hahahahha

      Padam
    2. owh si Kronk? haha mmg lawak siap bleh bercakap bahasa tupai lol XD

      Padam
    3. aku plak suke tengok 3gp melayu boleh...

      Padam
  9. tak sanggup aku tgk clip Mufasa death tu. serius nak nanges...

    BalasPadam
  10. nampak kaku dan amatur sangat. tak tahulah kot sebab aku tak pakai 3d vision?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab kau sembah berhala.....dosa kau bnyak sangat.....tuhan tarik balik nikmat 3d kau.......

      Padam
    2. nak masuk cc pun pinjam duit kawan. :|

      kesian..

      Padam
    3. sapa? aku? kahkah! ko tau x ko dah fitnah aku? tapi xpe....aku paham.....itu fitrah budak2 pr......suka memfitnah..........aku x heran pun.....

      Padam
  11. disamping suka menonton klip 3gp melayu boleh, noob juga suka menonton kartun disney.......

    BalasPadam
  12. ribut..ribut..

    BalasPadam
  13. Takan ko tak pernah tengok Mickey Mouse?
    Bukan tu adalah filem yang paling mashur terbitan Walt Disney?

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...