Ahad, 17 Februari 2013

36 Hari yang Albert Einstein takut sudah tiba

Saya bimbang hari di mana teknologi akan mengungguli interaksi sesama manusia. Dunia akan dipenuhi dengan generasi yang bodoh - Albert Einstein E = MC².


Minum kopi bersama kawan2
Pergi berkelah di tepi pantai
Menonton pasukan kegemaran bermain di stadium
Makan malam bersama rakan2
Dating yang romantik bersama pasangan
Melepak bersama sahabat atau BFF
Melawat muzium bersama kawan
Memandu kereta bersiar2 bersama rakan

Diterjemahkan dari sini. Baca lagi pasal gadget yang sangat annoying di sini.




tags: zaman it teknologi canggih moden gajet gadget handphone mobile phone smartphone cellphone telefon bimbit tablet pc komputer riba notebook iphone ipad android samsung galaxy s2 s3 note tab 1malaysia pad nokia lumia meego windows 8 macos blackberry bbm facebook twitter foursquare instagram wifi 3g internet sms sosial online i fear the day that technology will surpass our human interaction the world will have a generation of idiots the day that Albert Einstein feared may have finally arrived meme joke lawak having coffee with friends a day at the beach cheering on your team having dinner out with your friends out on an intimate date having a conversation with your bff a visit to the museum enjoying the sights

36 ulasan:

  1. sentap! ummi ada sebelah dok sembang. saya dok online. okbai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. adakah anda yg dimaksudkan albert?

      Padam
    2. mujur ada noob. (tolong ingatkan)

      Padam
    3. Nampaknya noob calon suami yg sesuai untuk lynn. :)

      Padam
    4. mohon noob si tapak sulaiman masuk meminang.

      Padam
    5. best ler noob dpt pipi yg merah.........hehehe

      Padam
    6. musti tgh online tengok blog abe noob kan??

      Padam
  2. semuanya dh tiba di barat.meteor pun dh jatuh. kat mesia belum lagi kot

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebenarnya setiap hari ada meteor jatuh. Cuma kali ni saiznya agak besar dan lalu di kawasan berpenduduk. Dalam awal 1900 pun pernah meteor jatuh di siberia. Semua ini kekuasaan Illahi, moga kita sentiasa beringat.

      Padam
    2. kt mesia wabak "insyaallah" dgn baju nampak lurah tapi pakai tudung.

      #BANkami

      Padam
    3. MsyaAllah Carlos

      Padam
  3. Ha. Betoi. Sampai nak ckp pun malas. semua guna tech ja. hatoi

    BalasPadam
  4. semua pakat pakai henpon canggih2..cenggitu le jadinye..huhu..

    mujur saya tak pernah lagi hadap situasi macam ni bile keluar jumpa dgn kawan2..kalau jadi gitu baik tak payah jumpa..

    BalasPadam
  5. Setuju 100%..
    Teknologi telah membataskan perhubungan komunikasi d antara keluarga dan kawan2...
    Ada kawan Wilma cerita kat rumah dorang...
    Bila time makan,Mum dia akan sms inform sudah siap masak lauk...
    Seolah2 tiada sudah perbualan di rumah tersebut...teruk kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meskipun begitu bila berjimak, tak pakai teknologi pun.. Semuanya hubungan dua hala... Albert Einstein tak pernah berjimak, tu yg die tak tau.. Pakat dok risau segala...

      Padam
    2. lol berjimak tak pakai teknologi,bila cerai pakai teknologi pulak...talak via sms......

      Padam
    3. Tanpa Nama17 Februari 2013 9:46 PG

      tentu kau ni masih duduk kat kampung ek..
      cuba pergi ke jepun atau carik kat youtube
      dol untuk berjimak pun ada jual kalau ko nak tahu..
      tak perlu manusia kalau nak berjimak lol..

      Padam
    4. pakai dildo siap leh vibrate2 lg...teknologi dh moden

      Padam
  6. daan fitnah tersebar sewenang-wenangnya...

    BalasPadam
  7. selain tu cuba lihat dari sudut +ve. adanya teknologi juga banyak maklumat dan ilmu dpt disebar dgn lebih pantas kpd manusia. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. lagi cepat tersebarnya segala info, sepatutnya manusia perlu lebih bijak dalam mentafsir & membezakannya. kalau jadi sebaliknya... pikir2 la sendiri.

      Padam
    2. itu kesilapan manusia, bukan salah teknologi.

      -my2cent-

      Padam
    3. teknologi tak menajdikan mansuia makin bijak tapi makin dungu
      kerana keputusan ditentukan oleh teknologi

      Padam
  8. Kalau Albert Eintein hidup lagi sekarang pasti dia pun melakukan benda yang sama...percayalah...

    BalasPadam
  9. Kalau dia ada lagi..mesti dia bengang

    BalasPadam
  10. sbb tu ada pepatah when we are wise,we are stupid

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau kau dah rasa cukup pandai lagi hebat,bermakna kau makin bodoh.....

      Padam
  11. entah mengapa tetiba je aku rasa saket punggung siket [>_<]

    BalasPadam
  12. ada pro dan kontra...

    BalasPadam
  13. Bab ni memang sedih.... Huhuu... +_+

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...