Iklan Leaderboard

Khamis, 28 Februari 2013

123 Wahai wanita anda memang tak kisah ke?

Maaflah kalau ada orang terasa dengan entry ini.


Aku cuma nak tanya, terutama kepada wanita2 muslim, mana yang tak pakai tudung tu aku tak nak cakap banyak sebab memang belum ada kesedaran dalam diri dan tak peduli, tapi bagi yang pakai tudung tapi pakai baju seluar ketat sampai tertonjol sana sini atas bawah, amik gambar posing maut lepas tu taruk kat Facebook, Twitter, korang memang takde rasa apa2 ke?

Korang tahu tak orang lelaki ni pantang tengok benda2 macam tu. Atau korang memang buat macam tu untuk tarik perhatian orang lelaki kerana anda suka orang memerhatikan anda? Korang tak kisah ke kalau orang lelaki skodeng payudara dan punggung anda? Memang suka ke kalau orang lelaki curi gambar anda yang bisa menaikkan nafsu syahwat dan ghairah orang lelaki dan letak dalam group macam Koleksi awek Malaysia untuk tatapan lelaki2 miang 1Malaysia?

Bila korang berpakaian dan berposing2 macam sambil ambil gambar letak dalam Facebook, korang sebenarnya rasa bangga dan tiada sedikit pun rasa malu ke? Kenapa nak kena berposing sambil mendada2 sehingga nampak bentuk? Memang suka ke tayang2 aset korang? Lagi besar lagi harus ditayang ke? Sebab ada yang macam tak kisah pun untuk menutupi dan melindunginya daripada tatapan mata kaum lelaki.


Aku cuma nak tahu dari perspektif seorang perempuan, kerana aku lelaki. Korang memang tak kisah ke pasal benda2 tu? Aku pun kalau pakai seluar ketat sikit lepas tu tertonjol sana sini aku pun dah rasa malu dan pergi tukar seluar lain yang lebih besar dan labuh. Sekarang ni aku tengok berapa ramai wanita yang kisah melabuhkan tudungnya sehingga ke paras bawah dada untuk melindunginya daripada dilihat orang lain berbanding yang tak kisah.

Aku tak tahu berapa ramai kaum wanita yang akan sedar, tapi aku pernah tulis sebelum ini yang anda mungkin hak milik Internet, so berhati2lah bila berpakaian, berposing, bergambar, bermedia sosial dan berinternet. Tapi kalau anda memang jenis tak kisah abaikan sahaja nasihat ini.




tags: awek melayu foto gambar koleksi wanita cantik ayu gadis comel lote pakai tudung seksi baju seluar ketat legging aurat dedah tetek lurah payudara besar bontot punggung nampak bentuk saiz bra tonjol sedar tarik perhatian skodeng teropong jadi bahan lelaki modal nasihat

123 ulasan:

  1. Pasal nabil dan SY belum cerita lagi noob.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bangkang longkang? macam nak promote je lol..

      Padam
    2. Sarah Palin, Obama, Bush, Cameron, Romney,Julia Gillard semua kena jadi bahan lawak.... ok jer...

      Padam
    3. Pelawak 2 ekor tu xleh pakai. buat lawak macam haram

      ##Iklan Nabil Butthurt

      Padam
    4. Ala chill out ler.. diaorang carik makan.. :)
      Jangan ka buthurt macam pencacai..

      Padam
    5. Fap fap fap!!!!!

      Padam
    6. Fap! Fap! Fap!

      Padam
    7. rilek la,tak payah nak jadikan isu.biasa la tu ahi politik kena perli,diejek,dikutuk.org kutuk kau punya pemimpin,kau kutuk org punya pemimpn.jangan jadi bacul,kau kutuk org boleh..tapi org tak boleh kutuk kau.tak gentleman la.

      Padam
    8. hahahaha. .betul tu. .

      Padam
  2. siapa bilang gadis melayu tak menawan.. pergh.. jatuh cinta..

    BalasPadam
  3. aku phm tu, xpyh ckp laki, prmpuan pon kdg2 terpusing kepala. Yola.. kepala cntik dh bertudung tp bwh mendedahkan, sama je macam `bogel` berbaju. Masa aku skolah kat semnjng, aku pernh tnya kat member2 aku , "knp korg suka silangkn tudung ke blkng bg nmpk breast? knp x pin kn je kiri kanan ? takda org laki nk usha tempat lain nanti." simple answer aku dpt, ' biaq pi kat depa la nak kata lagu mana pun. ` Aku cuma jawab, "ouh.. okay". maybe diorang tak kisah kot

    BalasPadam
    Balasan
    1. mudah je sebab takda iman

      Padam
    2. betul..jgnkn laki..pempuan pun tengok jugak....pakai la longgaq n labuh.l..insyaAllah dapat pelihara iman lelaki keliling kita...aurat terjaga maruah terpelihara,InsyaAllah..

      Padam
    3. Mungkin juga perempuan-perempuan ni tak sedar yang tindak-tanduk dan kelakuan mereka tidak mengambarkan iman mereka..

      atau mereka lupa atau tidak diingatkan oleh orang-orang yang sepatutnya seperti ayah, suami atau orang-orang terdekat.. yeala kalau orang paling rapat tak tegur ingatkan korang yang ntah siapa sibuk2 kenapa :)


      Semoga Allah menyedarkan kita semua dan menguatkan keimanan kita.

      wallahualam

      Padam
    4. mak bapak dah tegur (walopun mngkin tak tegas) tp anak still cmtu gak.. and lebih2 lg yg senang terpengaruh dgn kawan. kawan plak tu jenis yg cmtu. tu yg agaknya mak bapak kena lbh tegas sentiasa tegur, mngkin si anak rase mcm terpaksa tp inshaa allah kalo anak tu jenis pandai berfikir, dia akan berubah. aku pn cmtu dulu, nak pakai tshirt lengan pendek/panjang (yg laki pnya size) je. tp skrang ni dah cube pelan2 tuker ke tshirt labuh/muslimah skit. sbb time dulu2 susah kot ade tshirt muslimah. skrang dah berlambak aku tngk.

      Padam
    5. pompuan pun ader nafsu.... supaya lagi ramai lelaki tengok penuh nafsu....slurrp..

      Padam
    6. yea betul nafsu dari hati.. dan dari hati juga tempat menentukan iman kalau nafsu menguasai iman ketepi.. akan kelaur macam-amcam alasan nak betulkan nafsu.. contoh ala aku dah pakai tudung ok pe dari tak pakai langsung.. ala orang lain lagi teruk.. juga ala yang pakai tudung labuh pun buat maksiat etc..

      ini tanda-tanda nafsu menguasai hati mengetepikan iman.. :) Alasan-alasan diberi untuk menyedapkan hati sendiri dan meredakan dan menghilangkan rasa bersalah... :)

      Padam
    7. orang mcm ni pendek akal..bila da kena baru nak sedar..semoga mereka cepat diberi kesedaran..

      Padam
    8. cik 'inilah saya' baru lepas konvo ye?tahniah la..cantik baju dengan bunga.

      Padam
  4. GENG2 PRO RAKYAT SEMUAAAA

    AND TO ADMIN ...

    ADA LAGI VIDEO ARTIS KUTUK PAKATAN....ADA 2 VIDEO...
    VIDEO YG SATU TU YASMIN HANI DGN ADLIN AMAN RAMLI , DIALOG MEREKA LAGI TERUK BHAI...PASAL LIWAT PERLI2 DSAI SEMUA...BERLAKON NAMPAK SGT SETTING DLM STUDIO

    ni link nya http://www.youtube.com/watch?v=GeyjHj1-1Uk

    SATU LAGI YG BERLAKON TIRU 3 PEMIMPIN TERTINGGI PR....ANWAR, TG NIK AZIZ ATAU TUAN GURU HAJI HADI DAN LIM GUAN ENG..

    PELAKON2 NYA HARITH ISKANDER, RAJA AZURA, ADLIN AMAN RAMLI DAN DOUGLAS LIM. DOUGLAS LIM LAGI LA CIBAI, DEKAT DEPAN PENONTON BUAT STAND UP COMEDY BAJET SOKONG PR, TAPI KERANA DUIT.. BOLEH PULAK BUAT VIDEO HINA KEJI BANTAI PR......

    ADAKAH MEREKA TIDAK TAHU DAN FAHAM LANDSKAP POLITIK DI MALAYSIA? BULLSHIT!
    MEREKA TAHU BUT AGAIN, THEY UNDERESTIMATE THE PEOPLE'S POWER.....KUASA RAKYAT.!!!!! DAN SATU LAGI OF COURSE...GELAP MATA KERANA DUIT DAN BAYARAN TAK SEBERAPA. PUI.

    INI LINK VIDEO PELAKON HARITH, ADLIN AMAN RAMLI DAN RAKAN2 MENCACAI
    http://www.youtube.com/watch?v=uwFPXRF5ahQ

    ADMIN PLS COVER ISSUE NI. DALAM VIDEO ARTIS2 MACAI NI, AKU TGK ADLIN AMAN RAMLI LER YG PALING KURANG AJAR SEKALI DIALOG DIA....MENGHINA DAN MEMPERLEKEHKAN KALIMAH "INSYAALLAH", SEPERTI MENGEJEK ALIM ULAMA,

    TLG DGR PARTICULARLY SKRIP SI ADLIN NI!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maafkan mereka semoga mereka sedar apa yang baik apa yang buruk.. :)

      Padam
    2. Itulah kebebasan bersuara yang di perjuangkan oleh PR. Kalau ada yang terasa tu jangan marah-marah. Kalau tak puas hati sila saman.

      Padam
    3. Yea chill out penyokong PR..

      Rosmah kena kutuk ok aje.. :) siap boleh buat bisnes lagi terbitkan biografi menjawab fitnah ;)

      PR kena belajar macam Rosmah, sebab tu Rosmah boleh kaya pakai beg berjenama dan cincin berlian berjuta-juta..

      Padam
    4. butthurrrrttttttttttttt.....buttthurrtt........-Steel Love

      Padam
  5. Hemm agak agaknya la macam mana si noob ni boleh sesat ke fb koleksi awek malaysia tu. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada orang bagi agaknye

      Padam
    2. sangka baik ye.....

      Padam
    3. ada member2 yang bagi. tapi benda2 macam ni tak payah tunggu orang bagi, cari je kat google berlambak. dan aku pun bukannya baik mana pun, sama je macam tipikal lelaki lain.

      Padam
  6. Macam promote page tu je PON... Dapat saham free je kang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekarang kalau tak bagi bukti orang susah nak percaya. kalau ada bukti at least mungkin boleh bagi kesedaran sikit kepada segelintir orang

      Padam
    2. ak pernh try sebelum ko post memang ad terjumpa beberapa blog memang dia kutip semua gamba perempuan melayu masuk blog tu bapak giler bnyk pic, ada pic horny ada mcm2 ada hahaha tp bukn porn,x tahan tengok pic tutup cept2

      Padam
  7. Sebenarnye bergantung kepada Iman tak kira lelaki atau perempuan sebab benda ni wajib atas lelaki untuk mengigatkan dan menyuruh perempuan yang beriman seperti dalam Quran..

    Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (An-Nur -59)

    Nampak? Hanya yang beriman saja yang akan patuh.. :) Kalau tak beriman ko suruh macamana sekalipun mereka tidak akan ikut. So bagi lelaki kalau beriman suruhkan isteri dan anak =anak .. Kalau perempuan kalau beriman ikut lah ap

    Buat lelaki suruh isteri-isteri dan anak-anak perempuan kamu yang beriman menurut perintah dan ajaran Islam dan of course lelaki pun kena beriman kalau tak dia akan buat deq je tak ambil tangungjawab ini.


    BalasPadam
    Balasan
    1. Satu lagi ayat An-Nur awal pada ayat 31 juga menyentuh pasal perempuan beriman..

      Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka atau saudara-saudara mereka atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam atau hamba-hamba mereka atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya. (An-Nur 31)

      Padam
  8. World, world jugak akhirat jgn lupa.

    Islam diamalkan 50-50 jer

    -Oyen-

    BalasPadam
  9. ouch. terasa. aku pon selalu pakai tudung ekspress saiz s. bila tiba time malas nak pakai tudung bawal(sebab 2 jenis ni je aku ada and reti pakai).

    thanks sebab tegur. akan lebih berhati2 pasni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. you keje kat maner???? link fb ape ye???

      Padam
    2. nombor I.C pe yer?

      Padam
  10. kalau tak tutup dada... bila keluar rasa macam janggal..tak selesa.galakkan maksiat mata..huhu..so lepas ni tutup aurat biar berpaksikan syariat Islam.. ^^

    BalasPadam
  11. kalo tak nak pakai tudung labuh mcm ustazah pn takpe.. (sbb mngkin takut ilmu agama tak staraf ustazah) tp kot yer pn pakai la tudung at least tutup dada.. jgn silang2 pusing blakang. lepaskan je ke bawah. pstu plak combination baju dan suar kena betul.. jgn ketat. skrang ni pn bnyk je blouse2 muslimah yg longgar pstu labuh smpai ke lutut. kalo nak pakai suar jeans pn, beli jeans lelaki pastu pakai la belts atau alter kan skit kt pinggang sbb most lady jeans skrang sumer jenis stretching skit sbb nak melekatkan kt kaki. kalo laki pnyer jeans bsar dan longgar siap boleh masuk tangan lagi huhuhu. kalo orang kata 'alim ko ek pakai cmni' So what? tak happy ke org kate ko alim? lantakla sarcasm ke ape ke.

    kbnyakan pmpuan yg mcm gambar kt atas tu mmg sbnarnye suke nak tunjukkan aset dorang.. bangga la katakan. kalo tak tunjuk laki taknak ushar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. pakai tudung labuh mcm ustazah?

      itu bisikan iblis/syaitan yang menyesatkan.. ditiupkan rasa tak senang rasa taknak alim.. :) padahal tudung labuh bukan hanya fesyen untuk ustazah..

      Padam
    2. itu stereotype la yg orang slalu sbb ade bnyk pmpuan ckp pakai tudung labuh nnti nmpak mcm ustazah. tp kalo ko nak pakai, pakai lerrr.

      Padam
  12. Pandangan seorang lelaki:

    Ppuan cntik/cun pki tudung tp baju ketat atas bawah: Puh! Awek! Usha..jgn x usha...kalau buat awek aku mesti best ni. Kalau dapat (18SX)......

    Ppuan cantik/ayu pki tudung tp pki tudung labuh / pkai sederhana: Ini xleh jadi ni, kene kumpul duit cepat2 nak meminang terus ppuan ni. Sesuai tul jd isteri aku.

    So, kalau dpt jd GF just dpt untung sekejap je. Kalau dpt jd isteri dpt untung dunia n akhirat gak. Lelaki yg baik akan BERNIAT mencari ppuan yg sesuai jd isteri dan emak kepada anak2nya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau boleh tarbiah dan bawak perempuan-perampuan jadi baik lebih besar ganjarannya :)

      Tapi lelaki pun tak dapat mengawal nafsu juga seperti perempuan.. tu yang nak takle perempuan2 hanya kepuasan sementara.. ada juga merosakan perempuan-perempuan baik..

      Padam
    2. dan lelaki2 ni terlupa, mereka nnt pun akan aada anak perempuan.. dan bila lelaki lain lanyak anak mereka macam diorang lanyak perempuan2 lain, baru terkedu.

      Padam
  13. yg aku nmpk dlm fb noob ada koleksi awek malaysia, dan lin si pipi merah.

    BalasPadam
  14. owh... Terima kasih ya..
    saya pula yang rasa malu. huhu..

    BalasPadam
  15. Terima kasihLa prince noob krn anda jugak lelaki yg nak menegur
    Bkn ape sebab kebanyakan lelaki lebih suka tgk dr nk menegur golongan ni...
    Sy pun malu tgk golongan jenis ni bertudung tak mengikut syarat ni...menayang body sana sini

    BalasPadam
  16. Suka kat awektonjol..fap fap fap

    BalasPadam
  17. Aku haramkan bini aku pakai ketat jean tudung pendek. pendek kata nak berseksi biar dlm rumah je. pempuan biasa la akal pendek. sbb tu diorang pkai ikut suka diorang je. kita ni yg laki sama ada ayah atau suami atau abg wajib kna bimbing diorg agar x tersasar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. :said no married guys ever:

      Padam
  18. kena letak gambar tayang tetek barulah ramai orang like

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeah! the power of boobs

      Padam
  19. sangat kisah. malu kot nk pakai mcm tu. masa zaman bebudak takpe la jugak an.

    BalasPadam
  20. Nak wat mcm mna noob dunia akhir zaman. memang kena lah dgn ramalan nabi mengatakan di akhir zaman nanti akan ada pempuan yg berpakaian tapi telanjang.

    Sbb tu kita ni lelaki sama ada bapak suami abg wajib jaga org pempuan di bawah kita ni dari pakaian mcm ni.

    Dlu masa mula2 kawan dgn cik fiancee. stakat tudung pendek. Pakai jean ketat pakai baju kecik budak umo 5tahun tu bnda biasa. tapi skrg dh xda lagi. kita lah yg ada kuasa nak tegur diorang..so gunakan kuasa yg ada.

    Setiap laki betanggungjwb atas pempuan di bawahnya. jgn sampai dpt title dayus. aku kdg2 kesian dkt pempuan mcm ni. dan lebih kesian dkt laki dgn bapak dia. dan tepikir.. Laki dia xtegur ke bini dia pkai ketat.

    Rupa2 nya dua kali lima laki bini. laki pakai seluar pendek bini pakai ketat. apa pun xboleh wehehehe

    BalasPadam
  21. Tengok awek 1st terus fap!fap!fap!

    BalasPadam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan tak kisah...
      Selain pendidikan agama, yang penting perlu bermula kesedaran dlm diri...


      Penat melayan kerenah lelaki yang cuba mendekati kononnya sebab kecantikan dan penampilan...
      Lama-lama akan faham sendiri bila rimasnya golongan lelaki sebegini.


      SEMUA BERMULA DGN NAFSU?
      SEMURAH ITUKAH DIRI KITA? -.-"




      Padam
    2. ok la dik khalilah.senang citer camnilah..adik bagi email adik,fb ke..kita berkenalan.bulan depan kita nikah.

      Padam
  23. jujur kata, aku dulu pun cam tu. ikut nafsu la nak perhatian. muda belia masa tu. tapi lepas kawin, lepas pregie ada anak, saiz dada bertambah. lepas masuk keje, ramai plak lelaki yg dok terang2 usha bahagian dada aku, so automatik daripada situ aku labuhkan tudung aku la. sejak daripada tu, memang labuhkan tudung smp skrang. mungkin pasal dah kawin, dah tak berminat dengan tumpuan org lain kot, so rasa cam gangguan. maka labuhkan tudung.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sejujurnya,lepas baca statement akak..saya tak tau pe perasaan yg sepatutnya ditonjolkan.saya lihat seperti lebih kepada insaf dan pengajaran.tapi saya ni laki..tetibe jadi agak terangsang dengan statement diatas.sory,saya hanyalah lelaki normal.

      Padam
    2. don't woory bro,wa pun stim jugak baca statement dia.rasa bersalah pulak.

      Padam
    3. bodoh la korg ni baca benda mcm tu pun boleh stim.kronik sgt tahap kelucahan korg ni.byk sgt baca cerita lucah cikgu suraya mcm ni la jdnya

      Padam
    4. hahah.sound punya sound,last2 dia tau citer pasal cikgu suraya.natang,sme je mu ngn 2 ekor tu(aku pun sme jugak)

      Padam
    5. Kat mana nak jumpa cerita cikgubsuraya tu?

      Padam
    6. ape hal ngan citer cikgu suraya tu? ak pun pelik ada kwn ak pun gelak gile2 bila sebut citer cikgu suraya -__- gilo!

      Padam
    7. hahahha..gelak guling2 aku baca komen korang ni...tambah2 yg ada cikgu suraya tu..hahhaaa

      Padam
  24. bak kate mak aku..."yang ko pkai bersalot salot nih apsal...suke bg tgk setimbun ko kat org eh..."huhuhu...syukur ade mak yg slalu tegor anak2 dia dlm bab pakaian....:)

    BalasPadam
  25. Balasan
    1. komen sikit je,pastu promote blog dia yg lebih..
      apa dah..

      Padam
    2. Dia pun nak perhatian lol..

      Padam
  26. perhh....meleleh air liur......terbaik arr....klau dapat ni, memang x keluar bilik.......eh noob, bila ko nak sambung segmen terjah blog awex??? x sabar aku tunggu......

    btw, yg pasal isu video kutuk2 pembangkang, kenapa kecoh sangat?? bkan x biasa pun kat malaysia ni...budak2 pr pun selalu kutuk kerajaan....kutuk kerajaan, kutuk melayu, kutuk islam...kita relaks je....tapi bila ada yg kutuk pr, semua naik gila terus......kecoh terus......walhal bkankah pembangkang yg selama ini memperjuangkan kebebasan bersuara????

    RILEK LAH!!!

    INI NEGARA DEMOKRASI!!!



    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2..kecoh la.standard la kutuk2.gedik mcam pondan la, parti kena kutuk sikit,menggelabah semacam.

      Padam
    2. aku cadangkan noob tak payah la buat segmen terjah awek. mcm nak mengiklankan plak gadis2 dara / muda2 (terutamanya la) di luar tu utk tatapan mamat2 bangang mcm ahmad terutamanya. lbh baik buat segmen kareer atau segmen hobi. atau just campur kan je la semua dlm satu segmen, segmen Perkenalkan Blog Lain. dah, habih citer.

      Padam
  27. Balasan
    1. ntah.suck la noob..suck 'loli' pop-soul.if u know what I mean.

      Padam
    2. ooooo...yes.u are.

      Padam
    3. no.i don't. Explain it to me.

      Padam
    4. later.I'm busy.

      Padam
    5. even gayer than before

      Padam
  28. tak payah pandang pun perempuan2 macam ni, tak layak dijadikan isteri. menyusahkan je nanti, ditarbiah kata kita extream agama. mengheret kita masuk neraka.

    perempuan tak tutup aurat, perempuan kaki gosip, perempuan tak sembahyang, perempuan jahil agama, memang layak forever alone. bila kawin menyusahkan suami je, mengheret suami ke neraka.

    lepas kawin banyak lagi tanggungjawab suami, bukan 24 jam nak bagi ceramah agama kat isteri. perempuan macam ni kalau didik anak pun kelongkang la jawabnya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak didik isteri cmner,kalau suami pun solat 5 waktu tak cukup,nafkah tak mampu bagi,mengaji al-quran pun tergagap,dok layan perempuan lain,isap rokok berkotak-kotak depan anak,org pergi solat berjemaah..suami pergi kedai mamak tgk bola.

      tak payah nak guna nama ustaz la,lebih baik kau guna nama "gay".extreme sangt menggambarkan kerosakan perempuan.kau tak payah nak bising la kononnya banyak lagi tnggungjawab suami.kalau perangai kau sendiri tak betul,perempuan yg tak elok la yg kau dapat.

      Padam
    2. korg laki bini x pyh gaduh smpi kt cni la bodoh.

      ~jiran

      Padam
    3. korang semua boleh diam tak?

      ~jiran kedua

      Padam
    4. ops.. butthurt? kesian la sebab laki ko atau pun cinta hati ko mcm tu.. sesuai sangat la dengan ko tu.. laki ko kaki perempuan.. padan muka ko, ko pun suka layan jantan kan.. sesuai sangat.

      pada yang belum kawin macam noob, ingat pesan aku. jangan pandang perempuan jahil agama ni, penat nak ajar. nak tahu jahil atau tidak, tengok family dia. klu ko datang rumah mak dia or adik beradik dia tak pakai tudung reject je terus. itu maksudnya awal2 dah rosak cetak. dump je..

      ingat noob, lelaki banyak tanggungjawab lepas kawin. perempuan yang mengheret kita masuk neraka ni baik forever alone je. sayang konon tapi heret masuk neraka... puiiii...

      Padam
    5. Ustaz..berdakwah kenalah pakai bahasa halus..kan?

      Padam
    6. dah selalu sangat berbahasa lembut menusuk hati, bergurindam, memujuk2, berbahasa sarkastik. sesekali hempuk terus kemuka. sesekali je.

      Padam
    7. Ibarat besi buruk bharga Rm0.50 sen sekilo. jika besi buruk di kumpul ditempa dgn baik menjadi sebuah kereta boleh mencecah puluhan ribu.

      Manusia zaman skrg dah tak terkesan dgn cara lembut. biar kata2 itu pedas tapi meninggalkan kesan daripada kata2 lembut tapi masuk telinga kanan kuar telinga kiri.

      Sesekali dgr lah kuliah UAI. keras + pdas= org tergerak ati utk brubah.

      Padam
    8. logik 'ustaz':menyatakan jenis2 perempuan yg tidak elok,ibarat pernah berkahwin dengan perempuan sebegitu.tapi apabila perempuan pula menyatakan jenis2 lelaki yg tidak elok,'ustaz' melenting dan menganggap dia mendapat suami sebegitu.

      logik 'ustaz':guna nama 'ustaz' tapi ayatnya lebih over dan bermulut laser mengalahkan perempuan.lebih baik gantikan dengan 'ustazah'.

      logik 'ustaz': siap ada puihhhh lagi.

      kita ada satu lagi fenomena perkataan yang elok menjadi tidak elok.sebelum ini ahmad,sekarang ustaz.lepas ni ulama,bilal,imam,sheikh,qari..lepas ni semua membawa identiti buruk.sepatutnya jika rasa komen anda kotor,mengutuk,mengeji,atau mengeluarkan ayat kotor,sila guna babi,kambing,cipan,anjing,jin,syaitan dan seumpama dengannya agar perkataan2 yang baik2 yang digunakan sebagai nama tidak rosak.

      Padam
    9. itu datangnya Islam mendidik dan menyucikan yang tak suci :)

      yang baik tak semestinya berakhir baik dan yang tak elok tak semestinya tidak boleh berakhir dengan baik..

      Setiap manusia ada peluang dan hak untuk masyuk syurga cuma antara mahu dan tidak saja..

      Padam
    10. itulah realiti sayang, kebimbangan pada masyarakat yang tiada noktahnya. bila tengok kawan2 fb, bila tengok bini kawan2. nak tegur takut putus kawan. bila yang salah menjadi biasa, bila yang salah dilakukan tanpa rasa berdosa.

      yang menegur lembut diperli2 dicaci2, konon kolot dan tak seiring masyarakat. lebih malang dilable extreme agama, hati jadi geram. memang! memang betul, tengok saja jiran2 korang dan rakan sekerja korang. berapa ramai yang tak kisah agama?

      alhamdulillah aku dah kawin, aku memang memilih. aku memang nak yang faham agama, yang faham akhirat.

      aku memilih sangat2, yang tak tutup aurat memang aku tak pandang. yang keluarganya tak kisah agama aku dump awal2. yang miang pegang2 aku terus maki kaw2.


      alhamdulillah Allah bagi aku isteri yang takut Allah. mudah aku mengatur langkah.

      memang aku merapu tadi, geram!! nak maki office mate ni takut kena pulau pulak, jadi maki je la kat buasir otak.

      Padam
    11. gila ah! ko btol2 tukar nick jd babi ker? :D

      Padam
    12. ade membe aku ni, pompuan, b4 kawin pakai tudung ngan baju sopan, tp lepas kawin laki dia paksa buka tudung ngan pakai baju2 yg up to date sikit, jadi bini dia mesti la kena melawa menyeksi baru bangga tanyang kat membe...trophy wife gitu, dia tak mau dicop derhaka pulak, last last tak mau gaduh dia ikut arahan laki dia...kesian aku tengok bila pompuan baik tersalah pilih laki...sebelum kawin tak nmpak belang dia katanya...

      so kpd pompuan2 single yg pentingkan agama dan aurat, berhati2 dalam memilih pasangan...zaman skang ni mmg ramai kaki tebuk durjana kat luar tu, jgn pandang asal muka jambu jer, korang pun nak, padahal spesis tupai kaki tebuk...pilih elok2 jgn main redah je, jgn pilih lelaki yg mengheret kamu ke neraka...

      Padam
    13. mmg wajib ikut perintah suami, tp kalo dah melanggar syariat Allah, nak ikut jugak ke?? Insyaa Allah Allah akan tolong kiter kalo kter kuat pegangan.. mngkin ini ujian buat si isteri.. Kalo suami tak dpt hidayah gak, last2 jln terbaik adalah berpisah.. susah la hidup dgn pasangan yg masih taknak berubah ke arah kebaikan.

      tp nak tau ek ape tips utk kenal laki tu sblm kawen? yer la.. sbb sebelum kawen tak nampak belang katakan.. huhuhu

      Padam
  29. pung pang pung pang sembang kat sini.realitinya kat luar nmpak awek seksi,mata tak berkelip..slagi boleh nmpak,terus memandang.kalau tak pandang,member cakap "ko ni gay ke?,rilek je kau macam takde nafsu je".

    "owh,sorry..aku tak pandang perempuan2 camtu,aku pandang yg tudung labuh je"
    :said no guys ever:

    BalasPadam
  30. tak suka kelantan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mai dah balaci blogserius..

      Padam
    2. semua orang benci kelantan.....bajet alim, tapi perangai macam setan.....yg lelaki pervert, betino nye pulok pelacur.....memang kombinasi yg mantop dan meletop.......!

      Padam
    3. popcorn...popcorn..sape nak bli popcorn,wayang baik punya ni..

      Padam
  31. ini..ini..ini semua poyo!

    eh! kejap...

    owhh..boobs!

    BalasPadam
  32. serius,awek gambar yg bawah tu ex aku.memang seksi.tapi aku alim,jadi tinggalkan dia.
    :said no guys ever:

    BalasPadam
  33. perempuan ni jenis yang sukakan pujian. jadi bila kena puji sket mulalah lupa diri dan makin riak. then iman pun makin jatuh. that's why perkara macam ni (x menutup aurat dgn sempurna) ini berlaku. Bila bisikan syaitan mula menguasai habis semua lupa diri.

    tapi tak semua jugak macam tu. sekarang aku tgk kt fb pun pakat dok blajar melabuhkan tudung dan berpakaian sopan menutup aurat sempurna. ramai kawan-kawan aku yang dulu kurang prihatin dan sedar tentang hal ni sekarang dah makin better. bila dah meningkat dewasa masing2 dah boleh berfikir dgn matang dan betul. kalau ada kawan-kawan yg masih belum berubah silalah slow2 bantu dia dan sedarkan dia utk berubah. mana yang tak patut tu kita tegur, dan mana yang baik kita kongsi :)

    BalasPadam
  34. biasanya perempuan yang tak kisah ni at the end kawin pun dgn lelaki yg xkisah.wanita yg kisah dan menjaga maruahnya pastilah kawin dgn lelaki yg kisah.kalau sorg kisah sorg lg xkisah,susah rumahtangga tu nk kekal.

    sepertimana Allah s.w.t berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur’:26)

    BalasPadam
  35. minta izin utk share dkt blog sy boleh ke?

    BalasPadam
  36. ahaaa,,nina stuju dengan entry ni!x yah la berposing mcm tu.nina yg permpuan ni pn geli tngok!

    BalasPadam
  37. Islam dtg selamatkan wanita dari definisi2 cantik. Tutup je semua, dkt rumah boleh cantik mcm org gila. Tapi dh tutup pun byk ujiannya, tdung labuh pun dah macam2 fashionista gayakan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul..pernah terbaca..tak elok klu kita kata "kan cantik kalau bertudung?"..
      sebab katanya,Islam bukan suruh bertudung sebab nak bg nampak cantik..tp Islam suruh bertudung sebab nak tutup cantik tu..bg yg muhrim ja nampak cantik tu....

      Padam
  38. Jom sahabat2 solehah, kita tukar wardrobe dengan pakaian yang cantik dan taqwa. Hijrah, jihad dengan harta dan jiwa kita, biarpun kita tak dapat jadi sehebat khawlah yg mengangkat pedang berjuang bersama para sahabat di medan jihad,:D

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah Lynn...InsyaAllah..Jom kuatkan tekad kita wahai wanita.Tinggikan martabat kita.Macam cerita apa tu yg glemer kt TV3 hari tu,Dia kata "tiada insan suci yang tiada masa silam, dan tiada insan yang berdosa yang tidak mempunyai masa depan"..Jom ubah!

      Padam
  39. lihat diri masing2 ..
    sedarkan diri tu dulu..
    cari kesalahan diri dulu.
    manusia ni pantang dari leka .

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...