Iklan Leaderboard

Ahad, 24 Februari 2013

38 Kisah sebenar Fizz Fairuz putus tunang

Seperti yang sedia maklum, drama yang sedang hangat di pasaran sekarang bukanlah Sehangat Asmara, Setia Hujung Nyawa atau Cinta Qaseh yang penuh dengan kisah cinta romantik fantasi yang karut dan merapu2, tapi drama di dunia realiti mengenai kisah Fizz Fairuz.

Tinggal kenangan...
Berikut adalah kronologi kisah cinta Fizz Fairuz yang telah abang Nara Noob berjaya korek:
  1. Dikatakan bercinta dengan Almy Nadia beberapa tahun yang lalu.
  2. Percintaan mereka senyap  macam tu sampai Almy Nadia tawar hati.
  3. Almy Nadia cakap Fizz Fairuz pembohong.
  4. Fizz Fairuz jawab tuduhan Almy Nadia kerana berkata yang dia lelaki pembohong.
  5. Dia hanya anggap Almy Nadia hanya sebagai seorang kawan.
  6. Fizz Fairuz bertunang senyap2 dengan seorang gadis bernama Azlyn Massiela Mohd Nazar.
  7. Almy Nadia bagi reaksi sinis pasal pertunangan bekas kekasihnya itu.
  8. Tak sampai seminggu, Fizz Fairuz putuskan tali pertunangan kerana dikatakan tunangnya itu isteri orang dan kemungkinan terkena buatan orang.
  9. Fizz Fairuz minta maaf pada Almy Nadia kerana saya sukar mengikat tali pertunangan dengannya walau sudah tujuh tahun mengenalinya.
  10. Almy Nadia pernah suruh Fizz Fairuz berubat.
  11. Bekas tunangnya Azlyn berkata Fizz Fairuz bohong dan dia bukan isteri orang.
  12. Suami Azlyn tampil bagi penjelasan yang Azlyn adalah isteri keduanya yang dikahwini di Thailand tapi tidak didaftarkan di Malaysia dan sekarang sedang sakit dan hilang ingatan. Dia juga cakap jangan salahkan Fizz Fairuz.
  13. Almy Nadia cakap apa yang berlaku adalah hukum karma.
  14. Fizz Fairuz cakap yang Azlyn sendiri mengaku dia dah berkahwin.
  15. Suami Azlyn yang hanya sempat menjalani kehidupan sebagai suami isteri selama 3 bulan sedang menyaksikan permainan isterinya dan bagi tempoh seminggu untuk kemukakan sijil nikah dan mengambil khidmat perundangan.
  16. Fizz Fairuz buat laporan polis untuk melindungi dirinya.
  17. Almy Nadia kenapa dia dibabitkan oleh Azlyn dalam permasalahan mereka.
  18. Belum lagi... 
  19. Akan datang.
  20. Tunggu episodnya seterusnya.
  21. Tengok je lah kat Beautiful Nara mesti ada update.
  22. Sabar laaa esok2 ada lah tu...
Tinggal kenangan...
Adakah Azlyn masih lagi berstatus isteri orang?
Siapakah yang berbohong?
Siapakah yang bercakap benar?
Siapa yang salah?
Siapa yang betul?
Adakah Fizz Fairuz?
Adakah Azlyn Massiela?
Atau suami Azlyn?
Atau mungkin Almy Nadia?

Tinggal kenangan...
Ya... segala persoalan akan terjawab, malah anda boleh tengok live nanti kisah mereka yang sebenarnya. Kisah yang paling sebenar2nya adalah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
MANA LA AKU TAHU, TUNGGU JE LA KAT PADANG MAHSYAR NANTI TAU LA SAPA BETUL SAPA SALAH...




tags: kronologi kisah sebenar fizz fairuz cinta putus tunang azlyn massiela mohd nazar lynn isteri kedua orang suami bagi penjelasan komen almy nadia sakit berubat buatan orang terkena sihir pukau kahwin thailand siam tak daftar malaysia bohong betul salah karma balasan 

38 ulasan:

  1. Balasan
    1. Yang mana?

      Padam
    2. yang bini kedua kawin kat siam tu ler.....azlyn

      biar name je nak same, tp jgn ikut perangai die yer........

      Padam
    3. salah UMNO-BN

      Padam
    4. nama tunang pun lebih kurang fizz fairuz kan cik lynn

      Padam
  2. Cam nakharom jer... hahaha

    BalasPadam
  3. isthikarah dulu kalau nak masuk meminang anak pakcik mano2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau dah kena mandrem boleh ingat istiharah?

      Padam
    2. istikharah bukan hanya untuk nak pinang kawin. ulama dulu nak tulis kitab pun istikharah dan solat dua rakaat. mohon cik lyn istikharah juga sebelum buat entry.

      Padam
    3. Tanpa Nama 24 februari 2013 &:17 Ptg.

      isthikharah merujuk pada isi yg di post oleh tuan blog.

      Pada waktu kita tidak menjaga yang besar, maka ketika itu pasti kita disibukkan dengan perkara yang remeh. ;)
      Semoga Allah pelihara agar hati tidak sensitif dengan perkara yang kecil dan dilalaikan olehnya.insyaAllah semuanyer ada hikmah yang tersimpan ..
      bukan dunia , insyaAllah di akhirat sana . syukran kerna mengingatkan. ^_^.

      Padam
    4. mohon cik lynn istighfar banyak, kemudian solat istikharah, kemudian solat hajat, kemudian solat subuh, diikuti solat dhuha...dsb.. sekian, k bye

      Padam
    5. tambah sikit jgn lupa witir,zikir dan tadabbur al-Quran sama.okbai

      Padam
  4. tapi macam pelik je kan...masa bertunang tu mesti melibatkan famili..kalau dia status isteri orang,,kenapa masa bertunang tu famili perempuan itu tak kecoh dan tak menjelaskan hal sebenar ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah kawin kat siam mak bapak tak tahu kot?
      Kalau tau takan la nak bagi anak gadis dia kawin kat siam?

      Padam
    2. kat paper "suami' tu ckp famili pompuan tak tau aper2 pasal kawin kat siam, tak daftar lagi kat Malaysia, malah wifey first pun tak tahu................... entahla labu....

      Padam
  5. tunggu jelah nanti keputusan yg sebenar.. huuuuuuuu

    BalasPadam
  6. Macam drama Melayu jer..
    Kena tunggu komen penulis skrip..

    BalasPadam
  7. Noob mmg sk bt entry mcmni..dulu psl bdk main bola yg aku x ingat nmnya..bosan lh noob..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saja nak umpan dan naikan Belog ni lar :)

      Padam
  8. Fizz kena selidik dulu seelum ambil apa-apa tindakan susulan.

    BalasPadam
  9. Apakukisah??? Papepun si almy nadia ni cntik orgnya..kalau aku x kawin lg boleh kot takel....buat sesuatu bnda jgn ikut hati.perasaan org kene ambil kira. Ni belum dah kawin...fikir rumahtangga n anak2

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko kisah la tu

      Padam
    2. Ala tekel je la..

      Padam
    3. kau tak kisah,tapi tau lagi bnyak dari aku tau.camner la agaknya bila kau kisah..

      Padam
  10. sekarang Allah dah bayar 'cash'...benda dah nak jadi,masing2 pun tak boleh agak..

    harap almy nadia tu akan dapat pasangan yang akan lebih hargai dia..amin!

    BalasPadam
  11. tu dia....hot items 2..ustd kata 2 minggu pasai sharnaz elok abeh dua minggu smbg plak pasai fizz.mn nak tau betoi slh..rujuk pada NYA

    BalasPadam
  12. mcm tak percaya kisah artis kuar blog ni.. kekeke..
    oop..sowi.. hihi

    BalasPadam
  13. plot macam sinetron indonesia. aku x sangka malaysia boleh buat cerita semengarut begitu secara live. malaysia boleh!

    BalasPadam
  14. hahha... aku gelak bukan pasal citer kisah fizz fairuz,tp the way ko tulis ,the kronologi, n yang last tu aku stuju,:)

    BalasPadam
  15. mak bapak pompuan tu tau la ank dia dah kawin kat siam sblm tu.tp mgkin mak bapak dia igt perkawinan tu tak sah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bulcit, bajet spy la ko.. w'salam

      Padam
  16. ada nampak mamat ni kat pub hari ahad lepas 21/04/2013 kat The Pool,Jalan Ampang.. Perghh steady minum arak...

    BalasPadam
  17. pergh..geli la layan artis..getik giler.. baik gua melancap lagi banyak pekdahnya..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...