Iklan Leaderboard

Ahad, 31 Mac 2013

71 Perlu ke menghina agama lain?

Baguslah nak berdakwah, tapi bukan dengan cara menghina agama lain.



Jumaat, 29 Mac 2013

79 Politik dan lucah berpisah tiada

Polis Diraja Malaysia (PDRM) memaklumkan bekas anggotanya Wan Muhammad Azri Wan Deris yang popular sebagai penulis blog dengan nama samaran Papagomo, telah dibuang kerja daripada pasukan itu sejak September 2012 atas atas satu kesalahan jenayah dan tidak lagi tersenarai sebagai pengundi polis. Baca selanjutnya di Malaysiakini.



Khamis, 28 Mac 2013

45 Masalah dengan sistem demokrasi

Apa sebenarnya masalah dengan sebuah sistem demokrasi?



Rabu, 27 Mac 2013

47 Babak ranjang dalam filem Melayu

Zaman sekarang pun perlu ada babak ranjang dan adegan separa mengghairahkan dalam filem Melayu? Tak cukup lagi ke dengan adegan lucah kat filem2 barat serta lambakan klip 3gp melayu?



Selasa, 26 Mac 2013

34 Tayang payudara tingkatkan kualiti intelektual?

FEMEN adalah kumpulan bantahan feminis Ukraine berpangkalan di Kiev, yang diasaskan pada tahun 2008 yang suka menganjurkan demo separuh bogel. Antara matlamat organisasi adalah: "untuk membangunkan kepimpinan, kualiti intelektual dan moral wanita muda di Ukraine". Tak tahu pulak sejak bila dengan menayang tetek dapat membangunkan kepimpinan, kualiti intelektual serta moral kaum wanita. Tak cukup dengan tu, ada jugak orang Islam iaitu Amina dari Tunisia yang baru berumur 19 tahun mengikut2 dok tayang payudara kat Facebook sebab nak support FEMEN tu.



Isnin, 25 Mac 2013

47 Harapan buat penjaga keselamatan negara

Selamat menyambut Hari Polis yang ke-206.



Jumaat, 22 Mac 2013

82 Kerana jasa maka tidak mengapa?

Baru2 ini keluar video pendedahan oleh Global Witness yang didakwa sebagai penyalahgunaan yang dikaitkan dengan Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud seperti di sini dan sini. Walaubagaimanapun, TA Abdul Taib Mahmud menafikan dakwaan tersebut.



Khamis, 21 Mac 2013

65 Apabila seksi itu suatu hak

Seksi itu hak saya - Rozita Che Wan.


Rabu, 20 Mac 2013

30 Lionel Messi dan Nicki Minaj berduet?

Bagaimanakah rupanya apabila Lionel Messi dan Nicki Minaj menyanyi dalam sebuah video klip?



Ahad, 17 Mac 2013

70 Ingat sihat sebelum sakit

Sorry lambat update. Gua demam start hari Jumaat lagi. Nak tengok skrin komputer pun mata berpinar2. Nak bergerak pun badan lenguh2. Ni pun update pakai henfon je. Kalau gua dah sembuh nanti gua update lagi.



Jumaat, 15 Mac 2013

107 Salah siapa kaki bayi ini berdarah?

Baru2 ni kecoh ada orang post gambar seorang bayi yang kakinya berdarah sampai menitik2 atas katil di Fanpage Facebook Kementerian Kesihatan Malaysia yang dikatakan berlaku di sebuah hospital kerajaan di Kota Bharu, Kelantan, dan orang tersebut telah menyalahkan sikap jururawat yang bertugas. 



Khamis, 14 Mac 2013

62 Cikgu dan Mejar yang sakit otak

Aku tahu tugas seorang guru, cikgu atau pendidik itu adalah sangat mulia dan disanjung tinggi, tapi itu bukan bermakna kau boleh menganjing2kan orang lain seperti cikgu Mohd Lofti Nor ni. Jangan kerana kau tu seorang pencacai yang sakit otak, habis busuk nama guru. Kredit to cik Lynn Si Pipi Merah untuk info ini.



Rabu, 13 Mac 2013

56 Mr. Mansuh VS Super Najib

Apa akan jadi apabila Mr. Mansuh melawan Super Najib? Siapakah di antara mereka yang akan menang?



Selasa, 12 Mac 2013

49 Keyboard warrior tidaklah seberani mana

Minggu lepas aku kongsikan video trending yang di antaranya lagu Reformasi nyanyian Yasin Sulaiman dan aku sempat capture beberapa komen yang berbaur ugutan bunuh kat video tu dan tak sangka Yasin buat report polis seperti di Sinar Harian dan Mstar ni minggu lepas.



Isnin, 11 Mac 2013

46 Kalau ikut agama Malaysia takkan maju?

Aku ada terbaca pasal Yuna menyumbangkan suara untuk lagu soundtrack filem animasi Dreamworks yang terbaru bertajuk The Croods. Yuna menyanyi lagu bertajuk Shine Your Way berduet dengan penyanyi barat yang terkenal dengan lagu Good Time dengan Carly Rae Jepsen iaitu Owl City.



Ahad, 10 Mac 2013

40 Hacker tersohor Sofea Hana kena tangkap?

Akhirnya seorang hacker wanita tersohor iaitu Sofea Hana telah pun ditangkap polis. Beliau yang sebelum ini telah banyak menggodam laman2 web agensi kerajaan seperti Jawi, Kehakiman serta Jabatan Penerangan yang rasanya kena SQL Injection dengan pengumuman Perdana Menteri Najib Razak letak jawatan. Kredit kepada MIDNIGHT sebab bagi info ni semalam.



34 Budak bangang yang kurang ajar

Ni gila babi jadah haram apa ni?



Sabtu, 9 Mac 2013

33 Iklan jawatan kosong: Samseng Politik

Samseng Politik
Pelbagai lokasi



Jumaat, 8 Mac 2013

44 Jadilah seperti Hang Tuah atau Hang Jebat?

Ketika sedang memandu kereta, lagu Bangkit nyanyian DJ Fuzz x Altimet x Salam diperdendangkan oleh sebuah stesen radio tempatan. Waktu tengah syok melayan lagu tu, aku terdengar bait2 lirik berikut - "Kau umpama Hang Jebat, Yang melindungi hak dirinya", lantas membuatkan aku terfikir, adakah lagu ini menyeru kita untuk menjadi seperti Hang Jebat?



Khamis, 7 Mac 2013

33 Attention seeker tak bertempat

Lagi cerita pasal mahasiswa., video dah lama bulan 10 tahun lepas tapi aku baru jumpa. Dulu pernah viral video pasal majlis konvokesyen UM bagi student Sarjana Muda Seni Tari yang menari2 atas pentas masa nak ambik skrol. Ok mungkin itu tradisi mereka dan sesuailah dengan kursus yang mereka ambik iaitu Seni Tari. Tapi yang aku pelik sejak bila kat UTM ada kursus tari menari?



87 Kategori mahasiswa Universiti yang loser

Kaki buli memang sangat bodoh. Belum pun tamat krisis pencerobohan tentera bersenjata Sulu di Sabah, ada pulak video junior2 UiTM Sabah kena buli dengan senior2 mereka kat dalam kawasan hutan atau kebun. Sumber dari Sozcyili.



Rabu, 6 Mac 2013

80 Krisis Lahad Datu diceroboh tentera Sulu: Part 2

Pasukan keselamatan negara telah melancarkan serangan seawal jam 7 pagi tadi terhadap kumpulan penceroboh di Kampung Tanduo, Lahad Datu dengan menggunakan jet pejuang Hawk dan F-18 Hornet untuk menggempur kubu musuh. Kronologi serangan pihak berkuasa boleh dibaca di KLPos dan Malaysiakini.


Selasa, 5 Mac 2013

40 Jadikan pengaturcaraan komputer subjek di sekolah

Apa benda yang tak diajar di kebanyakan sekolah?



Isnin, 4 Mac 2013

39 Kipas bos, Yes? No!, boikot, asshole & bad ass

Semalam agak sibuk, tak sempat nak update tengah malam, so layan jelah 5 video yang trending di Youtube minggu ni samada di dalam atau luar negara.



Ahad, 3 Mac 2013

108 Krisis Lahad Datu diceroboh tentera Sulu: Part 1

Seperti yang semua orang dah tahu, Malaysia kini sedang mengalami krisis keselamatan terbesar selepas peristiwa 16 Mei 1969 iaitu pencerobohan kumpulan bersenjata dari selatan Filipina yang menggelarkan mereka Askar Diraja Kesultanan Sulu di Lahad Datu, Sabah, untuk menuntut semula Sabah dikembalikan kepada sultan Sulu, dan ini juga merupakan cabaran terbesar bagi DS Najib Razak sepanjang menjadi Perdana Menteri dalam menangani krisis ini.



Sabtu, 2 Mac 2013

51 Perlu ke buat video lakonan politik?

Perlu ke sebenarnya buat video2 lakonan politik ni? Tak cukup dengan berita2 kat media cetak dan elektronik, Televisyen, Youtube, video2 rakaman amatur dan blog2 cyber troopers?



Jumaat, 1 Mac 2013

69 Jejambat runtuh di Putrajaya Link suatu petanda

Ya ini adalah suatu petanda...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...