Iklan Leaderboard

Khamis, 5 November 2015

5 Doktor kacak bukan untuk wanita tergedik-gedik

Di kala zaman sekarang ini ramai orang perempuan hamil/mengandung yang mahu bersalin dengan doktor wanita, ada pula yang tergedik2 nak book untuk bersalin dengan doktor lelaki hanya kerana doktor tersebut kacak? Cuba kalau doktor lelaki tu tak hensem, ada kamu nak tergedik2 nak book doktor tersebut untuk bersalin?

Komik di atas ini adalah berdasarkan kisah yang viral sejak dua tiga hari ini yang menjadi kecoh dan buah mulut netizen mengenai isu seorang doktor 'handsome' iaitu  Dr. Shazril Shaharuddin atau lebih dikenali sebagai Dr Say yang dijemput ke konti bersiaran secara langsung untuk menjawab pertanyaan-pertanya oleh pendengar sebuah stesen radio tempatan.

Lebih memburukkan keadaan kisah seorang pemanggil wanita yang dikatakan mahu 'book' doktor hensem berkenaan untuk menyambut kelahiran anaknya apabila dia bersalin nanti.

Rata-rata netizen mengecam tindakan wanita berkenaan dengan pelbagai kata yang admin rasa tidak patut ditulis di sini.

Untuk baca sepenuhnya mengenai isu ini boleh baca kat portal Siakap Keli ini dan juga Oh Bulan!

Aku cuma nak cakap, aku tahu lelaki tampan itu memang melting di kalangan wanita, seperti mana lelaki juga akan menggatal dengan perempuan yang cantik, tapi tolong lah cover sikit. Nak melting ke nak terpesona ke, simpan dalam hati untuk sendiri2 dan kawan2 kau sudahlah, tak perlu nak tergedik dengan orang tersebut lebih2 lagi jika anda itu isteri. Tak sedar ke yang anda sanggup gadai maruah hanya kerana doktor itu kacak dan tampan?

Apa anda ingat kalau anda kangkang depan doktor hensem untuk dia sambut kelahiran anak anda, dia akan syok kat anda, atau anda yang lahir tu akan jadi sekacak dia?

Ya, doktor hensem itu tak salah, kamu yang salah kerana tergedik2. Amat malangnya suami kamu. Minta maaflah dengan suami kamu.

Dan jika ada ibu2 mengandung yang memasang niat yang sama, lupakan sajalah.



tags: doktor handsome dr shazril shaharuddin kacak tampan hensem interview temuramah konti hot fm fafau bagi bunga studio book bersalin pakar sakit puan mengandung hamil sambut kelahiran anak

5 ulasan:

  1. Macam sial doktor laki jd pakar sakit puan. Obvious gile gatal nk tgk burit ngan tetek pesakit. Bullshit!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh rozana

      di kejauhan ini aku merasa bait bait wajahmu
      yg terukir di sekeping bisjut yang layu
      di keringat pedih jejaka bangla
      adakah dikau turut merasa royi yg telah diberi oleh bangla

      oh rozana

      memikir sepi di lautan ombak bisjut dan royi
      mendamaikan suasana suram pada jejaka bangla
      adakah dikau masih mengerti
      pahat ketulusan pada bisjut dan royi

      oh rozana

      kembalikan bisjut ini pada jejaka bangla
      walaupun sedikit waktu tertentu
      royi ini bakal menjadi milikmu
      akhirnya tewas dilautan hempedu

      oh rozana

      marilah kita bersama
      merasai nikmat bisjut dan royi
      yg telah dibeli di kedai jejaka bangla
      walaupun ada sedikit kekalutan
      di persada maya membelai duka nestapa

      nak royi?

      Padam
    2. Perrbidanan ialah subjek wajib bagi semua doktor di seluruh dunia x kira jantina.
      Tujuannya utk menyelamatkan nyawa Ibu,bayi atau in case kembar 2,3,4 atau berapapun, pointnya utk menyelamatkan nyawa wlu apa keadaan sekalipun inc tidak cukup doktor wanita utk menyambut kelahiran pada satu2 masa ,melahirkan anak ialah masa yg sangat kritikal.darurat tiada pilihan.Hippocrates owe lagi la priority dlm kerjaya doktor perubatan.
      O.k, bagi para IBU pulak.
      IBU bertarung nyawa masa melahirkan, wlupun kadar kematian zaman skg rendah,risiko tetap ada.
      Klu survive pun,masih ada risiko pasca kelahiran spt turun darah, luka rahim/ vagina atau pembedahan( boleh kena jangkitan kuman) atau lagi teruk,meroyan.
      Jadi takkan la ibu/ bakal ibu xleh bergurau sikit pasal doktor lelaki ni,kt radio je pun bukannya siap buat appointment nk sign borang bagai.
      BTW suami digalakkan ( boleh dikatakan didesak) untuk masuk labour room temani Isteri masa melahirkan,baby lahir je doktor/nurse akan bg kt suami then baby diletak di dakapan isteri lepas tu baby dibersihkan oleh nurse kemudian diberi semula kepada suami utk diqamat dan diazankan
      (bagi yg Muslim). Nyawa taruhannya,sakit melahirkan tu tersangat seksa.jgn lh dikutuk ibu tu bergurau,org mengandung mcm2 peelnya.mana tahu gurauan itulah yg terakhir...
      I bet she doesn' t mean it.

      Padam
  2. haha, macam2 skrg ni. tp sbnrnye laki ngn pempuan sama je. pempuan gedik dgn cara dia, laki menggatal dgn cara dye. bergegar rusuk kanan la, gegar rusuk kiri la. haha. apa2 pun, aku mmg xsuka org mggedik/menggatal/sewaktu dengannya :)

    BalasPadam
  3. Sy rasa doktok hensem yg sado 2 time deliver bersalin...siap bukak baju tunjuk 6pax, hilang rasa sakit org bersalin...kononnya.

    Tp sy perasan, yg komen nak book doktor ni sbnrnya jenis x kawin lagi rupanya....sbb 2 mengatal n mengedik...selalunya ppuan yg dah kawin bila time nak bersalin, prefer nak ppuan gak, tp ada ckp ppuan punya jahitan kurg kemas berbanding org laki. Bg sy ni kes terpencil sbnrnya...maybe sbb sorg ppuan ni yg x kawin lagi termasuk fafau ni tergedik2 je...typikal isteri akan jaga hati suami.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...