Iklan Leaderboard

Ahad, 15 November 2015

14 Konspirasi di sebalik insiden serangan di Perancis

Umum tahu kelmarin telah berlaku satu insiden serangan pengganas di beberapa lokasi yang hampir serentak di restoran, dewan konsert dan berdekatan stadium di Perancis yang mengorbankan kira-kira 140 orang. Untuk membaca berita, kronologi dan perkembangan tentang kejadian tersebut boleh cari je kat Internet, aku cuma ingin kongsikan sedikit pandangan aku hasil pemerhatian aku terhadap netizen mengenai insiden tersebut.


1. Insiden ini mendapat liputan yang sangat meluas di seluruh dunia terutamanya negara2 kulit putih, berbeza dengan insiden2 keganasan dan peperangan di negara2 yang biasa berlaku di negara2 Islam, Asia dan kulit hitam seperti Palestin, Iraq, Afghanistan, Lubnan, Syria, Mesir, Afrika, Myanmar dan lain2.

2. Ini mungkin kerana negara Perancis lebih dekat dan mempunyai hubungan baik dengan negara2 besar kulit putih berbanding negara2 Islam, negara Asia dan negara kulit hitam. Lagipun insiden ini impaknya kelihatan lebih besar kerana ia berlaku di negara yang boleh kata aman berbanding keganasan2 yang biasa berlaku di negara2 lain yang memang telah sekian lama bergolak dan kurang stabil.

3. Mungkin ada yang kata pihak barat ni double standard, ya memang mereka double standard, tapi hakikatnya kita juga double standard apabila kita tak rasa kasihan pada mangsa serangan di Perancis dan hanya kasihan pada orang Islam sahaja.

4. Seperti yang aku pernah tulis dulu, nyawa manusia itu kita tidak boleh nilai. Nyawa seorang Islam nilainya sama sahaja dengan nyawa orang bukan Islam pun. Kehilangan nyawa mana2 manusia di dunia ini pun pasti akan memberi kesan pada orang yang terdekat dengannya.

5. So kalau ada rakan muslim yang nak bersolidariti untuk mereka nak tukar profile bendera Perancis pun ke, aku tak kisah dan tak peduli, itu hak masing2. Takde masalah pun seorang manusia hendak melahirkan rasa simpati kepada manusia yang lain. Aku rasa takde keperluan pun untuk kutuk dan kecam mereka.

6. Berbalik kepada insiden itu juga, pihak ISIS telah menyatakan bahawa mereka yang bertanggungjawab atas serangan tersebut.

7. Pada aku IS ni ada dua kemungkinan, satu mereka memang sekelompok ekstrimis agama yang tidak mewakili agama Islam dan seluruh penganutnya pun, dan kedua, IS ini hanya satu organisasi yang menggambarkan orang Islam ciptaan negara barat US dan lain2 agar dunia memandang buruk terhadap orang Islam.

8. Dia lebih kurang macam ni. Ada satu kampung A yang penduduknya baik2. Mereka sering menjaga akhlak dan tingkah laku kerana mahu menjaga nama baik kampung mereka. Kampung B di sebelah merasa rasa iri hati lalu beberapa orang penduduk melakukan suatu jenayah, dan apabila ditangkap mereka mengatakan yang mereka berasal dari kampung A untuk memburukkan imej kampung A. Teknik macam ni dah biasa diamalkan pun dalam iklim politik Malaysia seperti konspirasi Red Bean Army dan cybertrooper BN?

9. Maka jika kau seorang Islam yang benar2 patuh kepada ajaran Islam, kau pasti takkan menjadi pengganas dan melakukan keganasan. Seperti yang aku tulis kat entry "Adakah agama Islam menggalakkan keganasan?",  agama Islam tak menyuruh umatnya melakukan keganasan pun. Keganasan berlaku akibat salah faham dan provokasi manusia terhadap apa2 pun, itu sahaja.

10. Dan lagi pelik apabila setiap kali berlaku insiden serangan dan pembunuhan yang dikatakan berpunca daripada orang Islam, mereka kata agama Islam yang mengalakkan keganasan.

Maka bagaimana dengan orang Yahudi Israel yang membunuh orang Islam Palestin? Bagaimana dengan pihak yang menembak jatuh pesawat MH17? Mereka ini bukan pengganas? Tiada pula pihak barat ni mengatakan yang mereka ini pengganas kerana ajaran agama, ideologi atau kepercayaan mereka?

Pelik bin ajaib.

Aku bukan nak percaya sangat macam2 teori konspirasi bagai semua tu, tapi aku percaya yang konspirasi itu tetap ada.



tags: serangan perancis france paris attack terror isis is pengganas ganas insiden peristiwan kejadian pray for paris prayforparis prayforfrance

14 ulasan:

  1. Isteri disaran supaya melayan suami seperti pelacur kelas pertama.."

    Habis mengamuk satu Malaysia bila baca statement camtu.Ni yang komen semua ni tau ke apa yang pelacur kelas pertama buat?Dok nampak perkataan "pelacur" tu tapi tak nampak pun cerita belakang benda tu.

    First sekali,ya,memang agak extreme apa dia suggest.Pelacur,sapa suka disamakan dengan pelacur,kan?Tapi....sebelum anda herdik dia tak tentu pasal...meh aku bagitau kau macam mana seorang pelacur kelas pertama layan customer dia...

    Katakanlah,kau ambik seorang pelacur Thailand untuk whole night.Jadi,bapak ayam dia akan hantar pelacur tu ke rumah..esok pagi dia akan ambik balik.Biasanya apa yang pelacur tu buat bila dia sampai adalah;
    a. Masuk bilik.Dengan slow2 dia akan seduce customer...sama ada menggunakan pole dancing,strip dancing...slow2 bukak baju satu persatu...sehinggalah tinggal lingerie.

    b. Bila dah tinggal lingerie...pelacur ni akan mendekati customer dengan gaya seksi sambil nafas hangat dihembuskan.Selalunya pelacur kelas pertama mulutnya berbau wangi,pelacur kelas ketiga mulutnya berbau kari...

    c. Dia akan panjat atas customer sambil customer memandang dia dengan penuh minat.Selalunya rambut akan dilibas2 supaya menyentuh tubuh customer tapi fizikal contact tidak dibanyakkan lagi.Lebih mendebarkan adalah kalau pelacur tadi menggunakan gari dan mengikat tangan customer ke kepala katil untuk memaksimakan kehangatan.Jika puan2 berminat,gari boleh dibeli di mana2 sex shop.Lebih mudah jika suami anda seorang anggota polis.

    d. Customer akan dibangunkan dan pelacur akan merengek2 minta ditanggalkan lingerie.Selalunya customer akan menurut perintah waktu ini.Jadi apabila lingerie sudah tertanggal...

    e. Customer akan ditarik tanggannya ke dalam shower.Ini adalah part paling penting kerana disinilah the art of seduction akan berlaku.Peralatan yang selalu digunakan adalah sabun atau shower cream yang banyak.Mandian akan dilakukan sepenuhnya oleh pelacur dan pelanggan hanya perlu berdiri sahaja dan enjoy the moment.

    f. Once shower dah selesai,pelanggan akan ditarik ke atas katil dan dibaringkan terlentang ke depan.Untuk sejam berikutnya,customer akan diberikan urutan badan yang menyegarkan sama ada dari jenis urutan full body massage,volcano massage atau sekadar main picit aje mana dia suka.

    g. Lepas sesi urutan,untuk part ni,aku tak boleh nak cerita secara detail jadi aku tuliskanla hurufnya sahaja.Lepas urut selalunya BJ,HJ,BF atau FBJ.

    h. Dan lepas semua tu berlakulah aktiviti mendayung sampan ke muara.

    i. Kalau dah selesai,customer mempunyai option untuk rewind balik semula atau tidur sebentar lalu rewind atau terus tidur sehingga ke subuh.

    j. Dan yang paling penting,apa sahaja yang dimahukan oleh lelaki itu akan dipenuhi oleh pelacur kelas pertama.Katakanlah,customer nak pelacur itu buat suara garau sambil urut,pelacur akan buat dengan senang hati tanpa ada isu langsung.Nak suruh dia jadi dominatrix?Berlagak macam Hitler?Buat2 manja macam gadis oriental?Pakai topeng Ultraman?Semua dia buat tak banyak soal!

    Selamat mencuba.Yang penting jangan down kalau respons suami anda bila mula-mula anda try adalah "Kau buang tabiat ke Peah?Kau dah tua ni buruk benor buat sebegitu rupa!Huduh!" Cuba lagi sampai dia diam.

    Salah satu benda paling menggembirakan suami adalah apabila mengetahui yang dalam kepala otak isterinya ada tersimpan perasaan nakal dan buas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Org yg meletakkan otaknya di kepala k*te mcm ngko nie mmg x layak utk brkahwin dn pikul apa2x tanggungjwb langsung. Selayaknyer ngko langgan je larh pelacur smpai mampus.

      prooOoOoOotttt skittt.....

      Padam
    2. Oh Rozana

      Sepi

      Merantai kelu hati

      Bisjut berkecai dilamun ombak nan damai



      Royi

      Menutup sisa bisjut & royi dari kuntum yang pernah dibaja

      Lalu enggan mengerti sejauh mana laungan rindu jejaka bangla



      Bagaimana mahu membeli bisjut & royi?

      Jika sering saja jatuh tenggelam

      Sedang angan-angan waktu memasak bisjut & royi

      menjadi peta menandai dimana jejaka bangla berada

      bagaimana mahu membeli royi?

      Kalau selalu saja kaku terlentang



      Di setiap selekoh waktu

      Ada sepasang pasangan bangla

      Menyelinap di segenap tubuh sederas hujan musim tengkujuh

      Nak bisjut?

      Padam
  2. Benar sekali.. Pasal bendera pun nak bergaduh.. Biarlah kita tunjuk simpati sikit mudah mudahan Kalau suatu hari kena kat kita ada juga yang akan simpati.. Adakalanya kita letak emosi ditempat yang salah..

    BalasPadam
  3. aku hanya jangkakan ala2 movie barat serangan pengganas kat bandar hanya kat dlm movie je cth mcm dlm movie batman 3rd movie... tapi reality boleh jadi.... gak mcm noob ckp agak terkejut jugak perancis kira agak aman tu kat paris pun boleh terkena gila...

    sok2 ntah2 kat KL ke kat Kampung baru ke bantai tiba2 ada serangan penganas besar2 besaran serentak ingat apa nak mintak polis tolong gitu? x ke gila namanya dan x mustahil kalau geng jahat ni nak buat aja...... 140 mati ramai tu .. dan agak melalut gak melebih2 orang islam ni... tau dah memang gitu perangai diorang barat ....kita pun nak join perangai double standard..

    nampaknya memang kena aware surrounding doa hari2 jauhkan musibah sebegini rupa... takut oo tu yg terkorban sok2 anak bini suami sendiri baru tau kesakitan sendiri mcm mana...

    kdg2 apa Pain dlm manga Naruto pun ada cakap "manusia xkan faham aku rasa selagi mereka x kena apa aku rasa".... memang tu la reality mentality manusia.....

    yang penting mari kita ProoooooooOoOoOOoOOoOooOO kat muka Tanpa Nama arghhhhhh lega gua habaq kat mak hang~

    BalasPadam
  4. Tak mustahil bom juga akan meletus d malaysia, d saat semua lalai dan rasa amannya negaraku... konspirasi ada d mana... senjata mkn tuan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Skrg ni xde bnda yg pelik berlaku dh kt mn2. Tgk paris je.. Kesian dorg. Dorg org baik yg tlng jg syria..

      Mlysia pn dh smkn rmi yg mental & org2 dr luar msk. Tgk je la imigresen kt.. Sedih bila pikir2kn..

      Bila dh berlaku.. Smua duk tuding jari je nnti..

      Padam
  5. Aku sangat benci dengan IS nih.

    Mereka telah mendatangkan fitnah yang sangat besar kepada Islam.

    BalasPadam
  6. Sangat sedih dengan apa yg berlaku.
    Ada dengar cerita kawan yang kena tahan dgn TSA sbbkan nama dia nama Islam macam kita, Ahmad, Muhammad, Abdul, Khairul...
    Tak dinafikan pandangan dunia terhadap Islam dah tercalar, maka dah jadi tanggungjawab kita nak bersihkan balik nama Islam dgn berkelakuan baik..

    Meanwhile, remaja Islam Malaysia masih sibuk memperjuangkan hak vape mereka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Vape patutnye dah lme dilarang..harapkan adik najib tu bisnes vape dan penghisap vape tegar je..dia sruh abg dia jgn larang vape.tu yg on je tu.

      Padam
  7. Assalammualaikum

    Ni pandangan aku

    Aku tak kata juga nak sokong IS ni

    Tapi bila ambil kira penderitaan yang dialami oleh orang islam khususnya di Syria,Iraq dan Mali ammya tentera salibis juga yang memerangi diorang...

    Katakan kalu Sryia, memang kerajaan dia sendiri yang mulakan masalah ni.. pandangan dan pegangan diorang ni apa syiah!!! Syiah tu islam ke aku x tau sebab aku bukan ustaz tapi as far as aku concern islam ni sepatutnya tiada sect sunni atau syiah yang ada hanya kau islam atau kafir.. dan tengok tentera mana yang bomb negara drng skrng klu bukan kuasa barat juga termasuk russia skrng

    Iraq, iraq ni pun lebih kurang juga kesnya dengan syria boleh kata sama je jugak

    Mali, tau tak tentera kuasa mana yang nak halang hukum hudud di sana yup tentera salibis perancis yang masuk campur tuk menhalang kumpulan islam yang bangun tuk menjalankan hukum allah

    Kesimpulannya, yang aku nampak membela umat islam kat sana sapa? Yup tentera IsIs, al qaeda, pemberontak islam dan yang lainnya bangun tuk mengankat kembali darjat umat islam kat sana, melindungi kaum wanita2 lemah dan melaksanakan hukum Allah

    Jangan kata aku ni Isis pulak ni cuma pandangan 2cents aku je
    Lagipun seperti yang kita tahu kaum arab ni hati mereka keras sedikit, lagipun dalam suasana perang memang akan timbul fitnah fitnah

    Tetapi juga, aku ni tak la sokong perbuatan baru2 ni kat paris nampak macam x btl je srgn drng tu agak lain daripada ajaran islam kalau mengikut apa yang aku faham (pengetahuan islam aku still lemah kene top up lagi ni)

    Cuma nak bgth hrp2 kerajaan dan rakyat eropah ni sedar la bagaimana orang muslim kat sana rasa bagaimana situasi diorang kat sana tu dengan kejadian yang berlaku kat perancis baru2 ni

    Akhir kata betulkan aku kalau aku ada silap tulis/pemahaman
    Tak semestinya apa yang aku tulis tadi betul pengertiannya


    Cool Guy

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nampak sangat ko tak tahu pasal IS ni.. Nak melaksanakan hukum Allah bukan macam tu caranya. Hukum Allah tu klu keadaan xbg, xperlu buat lg. Byk benda2 lain lg yg penting yg ada dlm Quran tu, bkn hudud qisas jer.

      Klu nak sangat mati syahid, pergi palestin, pertahan palestin. Itu konfirm. bukan bunuh orang awam macam skrg. dah bunuh org awam mcm skrg dah macam pengesahan la akan kesesatannya.

      Ni x, dok buat hal kat negara Islam jgk. Ntah bila nak stabil negara. Selagi negara xstabil, selagi tu la xleh nak wat ape2.. last2 jd pdg jarak pdg tekukur..

      Padam
    2. Pasal hukum hudud tu, yup aku ada terbaca pasal punca perpisahan antara IsIs dan Jabhat al Nusra (al qaeda) berpunca daripada hukum Allah yang mahu ditegakkan even pada waktu berperang oleh IsIs berbanding Jabhat al Nusra yang mahu ketika keadaan sudah aman
      (Bagaimana di Malaysia pulak yer?)
      Sapa berani nak lawan hukum yang dah ditetapkan Allah (Allahhu robbi)

      Yup hal tu aku setuju

      Pasal bunuh orang awam tu aku tiada komen (seperti yang dah aku tekankan sebelum ni aku x berapa setuju kerana salah kalau ikut ajaran islam) cuma harapkan hasil daripada serangan yang dah berlaku ni warga di sana faham la bagaimana perasaan umat islam khususnya di bumi yang berperang tu merasai bagaimana takutnya, tidak selamatnya, kehilangan orang yang tersayang dan sebagainya la ni asyik dengar jer skrng keadaan dah berlaku harap2 boleh sedar la apa yang TENTERA DIORANG BUAT HARI HARI DUK BOM, YANG JADI MANGSA MOSTLY IALAH WARGA MUSLIMIN DI SANA NI DUK KALUT LAK NAK SERANG BALIK LAH APA LAH WALHAL DIORANG NI MEMANG DAH LAMA PUN BERPERANG PUN DENGAN IsIs

      Pasal ni lak, BAGAIMANA nak bebaskan Palestin klu musuh musuh dalam selimut, gunting dalam lipatan x dihapuskan terlebih dahulu walhal musuh musuh ni lebih bahaya daripada musuh sebenar

      Ambik contoh Salahuddin al Ayyubi pembebas kota suci baitul maqdis

      Beliau x trus srng kota palestin ketika itu, mula mula hapuskan dulu musuh musuh lam selimut khususnya warga syiah yang bangun tuk menentang kalimah tauhid dan juga mengambil dahulu tempat tempat strategik yang peranannya penting kemudian barulah menggempur tuk membebaskan kota suci baitul maqdis yang ketika itu dikuasai oleh tentera salibis europah

      Masa itu belum sampai, dan Insya Allah janji Allah itu benar bahawa islam akan menang jugak walau macam manapun nanti dan akan menguasai dunia kembali waktu Al Mahdi dan Nabi Isa dan menjalankan hukum seadil adilnya

      Walaupun aku ni bukan lah seorang muslim yang baik, Insya Allah aku akan cuba tuk berubah

      Cool Guy

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...