Iklan Leaderboard

Sabtu, 14 November 2015

14 Adakah agama Islam menggalakkan keganasan?

Baru2 ini si porno yang lari ke US telah sekali lagi memuat naik status dan gambar menghina Islam yang sangat menjijikkan kat FB dia yang aku rasa tak perlulah dikongsikan di sini, dan apabila orang Islam dari Malaysia marah2, memaki hamun dan mengecamnya di FB, dia mengatakan yang sudah terbukti agama Islam ini agama yang ganas.

Seriously orang ini sakit otak sebab benda simple macam ni pun tak boleh nak fikir.

Apabila orang Islam mengebom hotel, mereka kata agama Islam itu ganas. Tapi apabila orang beragama lain atau bukan Islam mengebom sekolah, mereka kata orang itu gila.

Apabila orang mengganas kerana ibunya dihina, tiada pula dikata ibunya mengajar keganasan.
Apabila penyokong bola sepak merusuh, tiada pula dikata bola sepak menggalakkan keganasan.

Benda simple je ni.

Kau hina dan buat provokasi kat orang lain, lepas tu bila orang tu melenting dan marah, kau tuduh pula dia ganas.
Ketahian apa ni?

Tak semua manusia itu boleh berfikir secara rasional.
Tak semua manusia itu boleh berfikir tanpa mengikut emosi.
Tak semua manusia itu boleh berfikir dengan akal dan intelek uyang tinggi.

Apa kau ingat manusia tu malaikat?
Kau ingat semua manusia akan bagi respon yang sama pada provokasi kau?

Ada orang boleh bersabar.
Ada orang boleh pekakkan telinga.
Ada orang boleh berdoa agar diberikan hidayah.
Ada orang tak boleh kawal amarah dia.

Respon manusia itu berbeza2, bukan hanya pada hal berkaitan agama sahaja tetapi pada apa2 provokasi sekalipun.

Cuba bayangkan orang maki hamun mak kau, ludah mak kau, letak tahi pada gambar mak kau, rasa2 apa respon kau? Kalau kau maki hamun, kecam dan nak pukul aku balik, maka aku bolehlah buat kesimpulan yang mak kau tu menggalakkan keganasan?

Sayang belajar bijak cemerlang tapi otak letak kat kepala bana.

Buat rakan2 Islam yang lain, aku harap kita semua tak payahlah bagi respon apa2 kat si porno tu. Tak payah Like FB dia, tak payah Share post2 dia, tak payah komen kat status dia, just buat bodoh je. Tak perlu kita rendahkan tahap intelektual kita setaraf dengan orang macam tu. Dia tak layak pun untuk dapat perhatian dari kita. Anggap sahaja dia itu sebagai langau di timbunan sampah dan longgokan najis.

Baca artikel "Imam Muda Hilal dedah punca sebenar mengapa Alvin Tan sering hina agama Islam" untuk bacaan bersama.


tags: alvin tan pelakon porno hina agama islam al-quran tuduh dakwa agama ganas

14 ulasan:

  1. jangan dilayan dan dikentut dimukanya seperti saya kentut dimuka Tanpa Nama

    ProOoOoOOOoOoOTTTTTTTT arghhhhhhhhhhhhh lega bak hang~~~!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko ni bodo ke apa?

      Padam
    2. Oh Rozana

      Sepi

      Merantai kelu hati

      Bisjut berkecai dilamun ombak nan damai



      Royi

      Menutup sisa bisjut & royi dari kuntum yang pernah dibaja

      Lalu enggan mengerti sejauh mana laungan rindu jejaka bangla



      Bagaimana mahu membeli bisjut & royi?

      Jika sering saja jatuh tenggelam

      Sedang angan-angan waktu memasak bisjut & royi

      menjadi peta menandai dimana jejaka bangla berada

      bagaimana mahu membeli royi?

      Kalau selalu saja kaku terlentang



      Di setiap selekoh waktu

      Ada sepasang pasangan bangla

      Menyelinap di segenap tubuh sederas hujan musim tengkujuh

      Nak bisjut?

      Padam
  2. sekali lagi saya tekankan, mohon Alvin Tan disula!!!!

    BalasPadam
  3. makin kite layan makin dia suka,sbb dia nak perhatian,kdg2 cara kite komen dekat dia pun melambangkan kita nie macam mana.....

    BalasPadam
  4. Kalau mengikut IS, keganasan adalah SOP.

    BalasPadam
  5. Pendapat peribadi aku, walaupun ramai dah share kata suruh jangan respon apa-apa dekat si Alvin tu, tapi akan ada jugak yang degil akan komen mengugut dekat dia, so nak dapatkan zero respond memang mustahil.
    Pada aku senang, yang mana nak buat tak tahu, buat je tak tahu.
    Yang mana dulu sibuk ugut dia dekat fb, kalau boleh jangan laa ugut dah.
    Yang like page dia dalam fb, unlike laa dan kalau boleh report.
    Orang macam dia tu tak lama.
    Dia provoke Malaysia dgn guna nama Islam, padahal dia kena ingat kat US sana pun ada jugak orang Islam, bukan kat Malaysia je.
    Just one day dia pasti akan dapat balasan yang setimpal.
    Kita doakan yang terbaik saja untuk masa depan.

    BalasPadam
  6. Sy lebih suka komen sakastik...lebih effisyen. Tp biasakan diri dengan 'dakwah melalui akhlak' sbb itu cara lebih effektif.

    X silap, pernah dengar ceramah agama dulu:
    'Ada seorang ppuan tua yg buta berbangsa Yahudi dduk di pasar sebagai pengemis (x silap), lalu Baginda (Muhammad s.a.w.) terjumpa ppuan tersebut dan memberi makanan kpd ppuan tersebut. Even baginda tau ppuan itu Yahudi, tp beliau tetap menyuapkan makanan ke mulut wanita Yahudi tersebut. Selepas disuap, wanita Yahudi (buta) itu tiba2 bercakap mengenai seseorang yg dia tidak disukainya dlm hidup...dalam citenye, dimaki, dihina dan segala yg negatif diceritakan menunjukkan betapa benci ppuan itu kepada org tersebut...bila baginda bertanya siapa orang tersebut, wanita tersebut dgn yakin berkata org tersebuat ialah Nabi Muhammad s.a.w. sendiri. FYI, ppuan itu x kenal siapa yg memberikan ppuan tersebut makan dengan layanan yg baik sbb ppuan itu BUTA. Tetapi, baginda tetap sambung menyuapkan ppuan itu makanan, mendoakan kesejahteraan ppuan itu lalu berlalu pergi.

    Keesokkan harinya, ppuan itu mengemis di tempat biasa n terdetik nak tau sapa org yg melayan dia dgn baik smlm. Kebetulan ppuan itu bertanya kpd org berdekatan (penjual di pasar x silap) siapa org yg berjumpa dgn dia smlm...lalu org itu mengatakan yg org tersebut ialah baginda sendiri. Dengan penuh terkejut, ppuan itu insaf n selepas itu, ppuan itu memeluk Islam.

    Kesimpulan...berdakwah dgn akhlak Islam lebih efektif dr bercerita pasal Islam sendiri...renung2kan.

    BalasPadam
  7. Skrg ni berlaku serangan kat Paris...n bukti2 yg ada skrg byk menunjukkan serengan drpd ISIS (x sure 100% betul). Kalau betul benda ni berlaku dr mereka...lg bertambah kebencian mereka kpd Islam bukan sbb Islam, tp cara sebahagian penganut Islam melakukan kekerasan utk menegakkan kebenaran.

    Even banyak isu pergaduhan x kira kat car wash la, KFC la, bola sepak la, sekolah la...x kisah isu apa yg didebatkan, once satu pihak lakukan kekerasan..secara automatik org yg start kekasaran ialah pihak yg bersalah dr kaca mata masyarakat even org yg belasah org 2 provoke kaw2 smpi tahap dewa, bila dah tumbuk org 2, tetap dia nmpk org yg paling bersalah.

    Islam benci keganasan...tp bila umat Islam diserang secara zahir terutamanya, perlu kita bertahan n berperang dgn mereka...tp zaman skrg berperang dgn org kafir bukan semesti pki pedang n pistol, tp dgn cara IGNORE atau AKHLAK yg lebih baik dr mereka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wei ayam. Lu nie admin ke apa? Ke pengulas upahan?

      Padam
  8. Charlie hebdo yang beterusan provoke umat islam dgn menghina nabi kita. Kita sudah menyatakan ketidak puasan hati kita secara aman tetapi provokasi diteruakan hingga 2 hero kita telah mengambil tindakan berani menyerbu dan menamatkan penghinaan ke atas nabi kita. Alih2 kuta dianggap teroris manakala yahudi2 chalie hebdo yg diaimpati.

    Alvin pun sama tindakkannya semakin hari semakin melampau nasib dia cari pasal dgn melayu. Klu dgn bangsa lain dah lama mampus terkangkang kena tembak.

    BalasPadam
  9. nobb apasal aku klik dkt entry dia kluar ads.

    BalasPadam
  10. Dah kena block pun fb dia... Harap x muncul lagi org yang bongok terlampau ini

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...