Iklan Leaderboard

Jumaat, 27 November 2015

9 Makan bola, minum bola, gaduh pun pasal bola

Kadang2 aku tak faham orang yang fanatik pada sukan bola sepak sampai tahap boleh bergaduh, ejek2 mengejek, bahan orang lain. Sukan itu sepatutnya alat perpaduan bukan alat perpecahan. Lagi tak boleh blah bila bergaduh pasal bola luar negara sampai boleh putus kawan. Tak kisahlah kau minat pasukan apa pun tapi bila pasukan kau menang tak payahlah bahan2 peminat pasukan yang kalah, macamlah kau tu punca pasukan kegemaran kau menang.

Pelukis: Irfan Hilal yang juga merupakan pelukis komik IMAGINE di Supreme Comichat.


Samalah dengan bola Malaysia pun. Dia punya fanatik antara negeri pun boleh gaduh. Lepas tu meroyan bakar sana sini pecah sana sini. Kesian... just kesian.

Baca lagi artikel2 berkaitan yang lain:

* Komik di atas adalah sedutan daripada buku Buasir Otak: The Komik [REVOLUTION] yang baru. Ada banyak lagi komik menarik di dalam buku Buasir Otak: The Komik ini. Untuk membeli boleh klik pada gambar di bawah:

Buasir Otak: The Komik




tags: makan minum tidur gaduh pasal bola tumbuk ganas kasar fam liga eropah bpl

9 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. minat masing2 terpulang laaaa tengok contoh penjilat kentut aku mesti akan menyebut nama saya yang disayangi ramai nah.

    CREEEEEeeEEETTTTT arghh lega cirit kat muka Tanpa Nama.... lega bak hang~ meh la beratur jilat cirit aku haha2

    BalasPadam
    Balasan
    1. APA?? Biar betul? Ko ni admin, ya? Aku pasti.,,ProOO00ootTt dmuka ko

      Padam
    2. APA? Biar betul? Ko ni admin, aku tau lh pasal boleh trace,,ProOO00ootTt dmuka ko

      Padam
  3. Itulah dia... bergaduh pasal bola tak berfaedah kan admin. Jadi pemain bola juga yang best, menang ke kalah ke. Gaji RM 51,200.00 (seminggu) masuk akaun. Mahsyukkk!

    BalasPadam
  4. Perempuan ramai fanatik kat kpop.
    Lelaki ramai fanatik kat bola.

    Masalah fanatik memang payah sikit nak kasi betul sebab libatkan psikologi yang terganggu.

    BalasPadam
  5. Hiks! gaduh berebut channel TV sorang nak tengok citer Korea sorang nak tengok bola, Pahang lawan mana ntah malam tadi.
    Gaduh kemudian berbaik semula itu ok.
    Jangan bergaduh sampai ke mati itu ko.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...