Iklan Leaderboard

Selasa, 30 April 2013

20 Carta Hits Lagu Politik PRU-13

Di musim2 pilihanraya ni, lagu banyak digunakan sebagai medium untuk berkempen bak BN mahupun PR. Oleh sebab itu, aku rasa radio2 kat Malaysia ni kena keluarkan Carta Lagu Pilihanraya paling hits, tapi kalau radio mainstream yang keluarkan carta korang pun dah boleh agak lagu mana yang akan berada dalam senarai carta. So tanpa melengahkan masa lagi, berikut adalah 10 lagu paling top pilihan Buasir Otak dalam Carta Lagu Pilihanraya ke-13.



Ahad, 28 April 2013

72 Iklan kempen pilihanraya paling fobia Islam

Dalam banyak2 iklan kempen pilihanraya ke-13 yang aku jumpa kat Youtube, iklan yang dibuat oleh orang2 Cina pro-BN ni yang paling menunjukkan betapa fobianya mereka terhadap Islam itu sendiri dan cuba menimbulkan ketakutan dikalangan non-muslim terhadap Islam itu sendiri.



Sabtu, 27 April 2013

25 Jenayah senjata api di sebuah negara aman

Pagi tadi negara dikejutkan dengan berita Timbalan Ketua Pengarah Kastam (Perkastaman/Cukai Dalam Negeri), Datuk Shaharuddin Ibrahim yang telah meninggal dunia akibat ditembak sebanyak 3 das dari jarak dekat di dalam kereta yang dinaikinya oleh 2 lelaki yang menaiki motosikal di persimpangan lampu isyarat di Lebuh Sentosa, Putrajaya ketika dalam perjalanan ke pejabatnya.



Jumaat, 26 April 2013

29 Melayu Bumiputera antara realiti dan poyo

Jika anda seorang Melayu Bumiputera, sila tengok video ini dan bagi pendapat anda.



Rabu, 24 April 2013

21 Gwiyomi dan lelaki melayu

Ya ini adalah koleksi Gwiyomi versi lelaki melayu khas untuk memenuhi kepuasan fetish wanita2 melayu. Aku dah cakap hari tu orang lelaki tolong la jangan buat gwiyomi kiyomi apa tahi tu, tersangat2lah super annoying! Gwiyomi hanya hak mutlak kaum wanita dan kanak2 sahaja. Jangan nak perasan macam Super Junior, Super Senior, Big Bang dan lain2 artis K-Poop lelaki.



Isnin, 22 April 2013

37 Perkara yang perlu dilakukan sebelum pilihanraya

Mulai hari ni, segala dokumen2 sulit yang mungkin mengandungi bukti salah laku dan penyalahgunaan dalam kerajaan sepanjang tempoh pemerintahan di peringkat persekutuan atau negeri dah boleh mintak staff korang buang, shred dan bakar terus, kerana anda semua hanya mempunyai lebih kurang 2 minggu saja lagi untuk berbuat demikian. Jangan dah last2 minit baru nak buat macam kes Selangor masa PRU12 tahun 2008 dulu.



Jumaat, 19 April 2013

21 Yang ini baru K-Pop yang sebenar!

K-Pop sebenarnya bukan Korean Pop tapi Kelantan Pop. Tak sangka aku, rupa2nya orang Korea telah meniru orang Kelantan.



64 Pegawai kerajaan wanita lebih ramai dari lelaki?

Kerja aku mengkehendakkan aku untuk sentiasa berurusan dengan pegawai2 kerajaan terutama yang bekerja dalam sektor ICT. Aku terpaksa untuk selalu bermesyuarat dengan mereka dan kadang-kala bekerjasama dengan mereka dalam menyiapkan suatu projek.


Khamis, 18 April 2013

127 Mengundi BN satu kemestian

Di Malaysia, mengundi BN merupakan satu kemestian dan kewajipan. Walaupun negara kita merupakan negara yang mengamalkan sistem pemerintahan Demokrasi Berparlimen dan Raja Berpelembagaan, namun sebenarnya kita tiada pilihan selain memilih Barisan Nasional sebagai pemerintah negara kita.


Rabu, 17 April 2013

75 Mudahnya dapatkan khidmat seks di Malaysia

Islam merupakan agama rasmi Malaysia. Negara Malaysia dan negeri2nya punyai ketua agama Islam. Jabatan2 agama juga banyak, malah bilangan pegawai agama juga ramai. Kita punyai mufti, para ulama, ilmuwan agama, guru2 agama dan ustaz2 yang menjaga hal ehwal Islam. Subjek pendidikan agama Islam wajib diambil murid2 di peringkat sekolah lagi. Namun...



Selasa, 16 April 2013

131 Jangan jadi catur bidak ahli2 politik

Sekarang sedang musim demam pilihanraya. Bendera parti dipasang merata2 tempat. Orang yang jual buluh, pasang bendera bagai mendapat durian runtuh, tidak kurang juga dengan orang yang bakar kebun sebab nak mencuri buluh.



Isnin, 15 April 2013

18 Budak2 baru nak up gaduh versi awek

Lagi cerita budak2 sekolah baru nak up tapi kali ni perempuan. Aku tak tahu kenapa video budak2 sekolah perempuan bergaduh kat Youtube kebanyakannya berlaku di sekolah dekat Kelantan? Sekolah kat negeri lain mungkin banyak jugak kes2 gaduh macam ni tapi mungkin pelajar2nya tak suka rakam kat handphone dan upload kat Youtube.



Sabtu, 13 April 2013

24 Lagu baru Psy - Ibu bapa Budiman

Penyanyi K-Poop yang terkenal dengan fenomena Gangnam Style pada tahun lepas dengan view di Youtube melebihi 1 billion iaitu Psy telah melancarkan single terbarunya hari ini yang bertajuk "Gentleman" sempena konsert "Happening" yang diadakan di Seoul World Cup Stadium dan secara live di Youtube.



Jumaat, 12 April 2013

33 Sila balik kerja tepat pada masanya

Kenapa kita perlu balik kerja on-time?



Khamis, 11 April 2013

73 Samseng politik VS budak2 baru nak up

Aku tak tau mana nak menyampah yang mana satu, samseng tua yang menjerit2 macam orang lain takde telinga atau geng2 aktivis TOLAK yang beriya2 nak berpolitik bagai.



Rabu, 10 April 2013

92 Beza budak2 baru nak up dulu dan sekarang

Kalau zaman dulu budak2 baru nak up yang kepala taik gangster memang pailang habis macam haram jadu. Badan ketak, muka hodoh, tangan berparut, gigi sumbing, mulut busuk, rambut botak dan lain2 yang menggambarkan kegangsteran dia. Nak jiwang2 couple2 ni jauh sekali la, hati memang sekeras batu. Bagaimana pula dengan gangster sekolah zaman sekarang?



Selasa, 9 April 2013

48 Keputusan penuh pemenang ABPBH 2012

Berikut adalah keputusan senarai penuh pemenang Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2012 yang baru diadakan hari Ahad lepas:



Isnin, 8 April 2013

41 Politik dan lucah harus dipisahkan

Minggu lepas tercetus satu kontroversi di mana seorang perempuan berbangsa Cina yang bernama Vivian Lee pernah mencetuskan kontroversi satu ketika dahulu kerana memaparkan gambar bogel dan aksi seksnya dengan pasangan iaitu Alvin Tan di blog, kali ini bergambar seakan2 berbogel di belakang bendera BN dan memuat naik di Facebook mereka untuk menyatakan sokongan mereka kepada Barisan Nasional.



Ahad, 7 April 2013

94 Ulasan Manifesto Barisan Nasional PRU-13

Pada malam tadi selesai sudah majlis pelancaran "Manifesto Barisan Nasional" untuk Pilihanraya Umum ke-13 oleh Pengerusi BN iaitu DS Najib Razak di sebuah acara gilang-gemilang Perhimpunan Janji Satu Malaysia di Stadium Putra Bukit Jalil yang dipertonton secara live di RTM1 dan TV3. Untuk manifesto lengkap boleh lihat di sini. Pakatan Rakyat telah pun mengeluarkan manifestonya sebelum ini seperti di sini.




Jumaat, 5 April 2013

31 Kenapa wujud agamawan yang kurang cerdik?

Kenapa ramai agamawan masa kini yang selalu kita lihat tak berapa cerdik? Sebab ramai orang2 pandai masa sekolah dulu yang dapat result bagus2 melanjutkan pengajian amik medic nak jadi doktor, amik engineering nak jadi jurutera, amik undang2 nak jadi lawyer dan sebagainya, tapi tak ramai yang nak sambung lulusan agama untuk jadi ustaz, mufti dan ulama. So yang dapat result tak seberapa tulah yang sambung jurusan agama dan jadi para2 agamawan dan duduk memegang jawatan2 besar di negara kita.


Khamis, 4 April 2013

68 Tak faham bahasa atau tiada budi bahasa?

Tak dinafikan kadangkala berurusan dengan kaunter Jabatan Kerajaan memang kadang2 menyakitkan hati, tapi tak perlu la bawak segerombolan manusia berdemo dan marah terjerit2 menengking menjerkah kerani yang jaga kaunter tu.



Rabu, 3 April 2013

38 Parlimen sudah dibubar, saya pilih mengundi

PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengumumkan pembubaran Parlimen berkuat kuasa hari ini bagi memberi laluan kepada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).


Selasa, 2 April 2013

49 Tanda2 pilihanraya semakin dekat

Tanda2 pilihanraya semakin dekat adalah dengan lambakan bahan lucah yang semakin tidak terkawal. Mahukan update terkini bahan2 lucah orang2 PR? Boleh tengok kat blog 1cilipadi dan Papagomo, anda pasti tidak akan ketinggalan untuk mendapatkan bahan2 lucah para pemimpin PR.



Isnin, 1 April 2013

45 Kiyomi dan orang Malaysia

Selepas trend Gangnam Style dan Harlem Shake menular ke seluruh dunia, kini trend baru Kiyomi pula semakin popular di kalangan negara2 Asia Tenggara terutamanya Thailand, kemudian Indonesia, Filipina, malah Malaysia juga tidak ketinggalan. Kiyomi adalah sebuah lagu K-Poop yang dinyanyikan oleh seorang artis Korea iaitu Hari. Kiyomi/Gwiyomi/Kwiyomi merupakan internet slang Korea yang merujuk kepada seseorang yang comel atau cute.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...