Iklan Leaderboard

Rabu, 16 Mei 2012

10 Demagogue

http://www.malaysiakini.com/news/198058


The resignation of Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim as DAP vice-chairperson may escalate into a war of words after Tunku Aziz called DAP secretary-general Lim Guan Eng “biadap” (uncouth) and a “demagogue” in an MCA-owned daily.

Persoalan???.

Surat khabar MCA yang mana satu ? Malaysiakini kena bagi source yang benar...jangan main letak jer...

The Star ?Nanyang Siang Pau  ? China Press ? Guang Ming Daily ?

 Comment paling win adalah seperti gambar di bawah


Maksud Demagogue ? http://en.wikipedia.org/wiki/Demagogy


Kalau tak faham - boleh telefon Prince of Noob....

10 ulasan:

  1. kelakarlah meloyakini.. awat x bubuh terus The Star kan sng!!!

    anyway, dpt info bru gak aq.. demagogue adalah amalan ahlul politikus malaysia.. diharapkan DBP tambahkan dalam kamus.. hehehe

    BalasPadam
  2. aku tak paham
    doggy style aku tau la..

    BalasPadam
  3. baca sekerat je?16 Mei 2012 2:12 PTG

    "please login to read full story"



    Tuan mod, tuan x dpt bc artikel penuh jgk ke? Mungkin dlm artikel ada dinyatakan..so x adil tuan mod siarkan post nie sdangkan tuan mod sendiri x siasat betul2 dan baca sepenuhnya..harap teguran saya tuan mod dpt terima dgn hati terbuka..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup..baca sekerat sahaja...kata news..takkan kena login...tak boleh siarkan artikel penuh ke? Yang news mainstream lain lagi dasyat...free news tapi nak baca berita penuh kena beli.....

      Padam
    2. mestilah, diorg bukan penulis blog, dan bukan juga unit media baru (umb) atau cybertropper dibayar untuk buat cerita tp organisasi berita yg nk byr duit sewa pjbt, beli equipment, byr gaji pekerja bla bla bla..dh jadi ahli berbayar baru boleh login..nk free baca bm, terhad sikit dan delay sikit

      Padam
    3. So? Takkan nak tulih sumber dari surat khabar mana pun tak boleh? Takut nak bebas bersuara?

      Padam
  4. blum habis baca16 Mei 2012 2:13 PTG

    "please login to read full story"



    Tuan mod, tuan x dpt bc artikel penuh jgk ke? Mungkin dlm artikel ada dinyatakan..so x adil tuan mod siarkan post nie sdangkan tuan mod sendiri x siasat betul2 dan baca sepenuhnya..harap teguran saya tuan mod dpt terima dgn hati terbuka..

    BalasPadam
    Balasan
    1. DAP tu parti anak beranak, parti kuku besi, pemerintahan diktator.. kritik sikit terus hukum!

      Padam
    2. ye ke? Yg mca pahang gantung ahli dia pi bersih ape citer? Yg pakai psycho kadir smpi keluar umno ape citer lak?

      Padam
  5. suratkhabar2 bahasa mandarin, MCA takde pegangan saham langsung tapi The Star masih ada share lagi.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...