Iklan Leaderboard

Isnin, 28 Mei 2012

25 Wanita pilihan mengikut kategori lelaki

Dulu aku ada tulis kat sini pasal jenis wanita yang menjadi impian para lelaki yang nak buat bini. Ok itu mungkin impian atau angan2 sahaja dan bukan realiti. Kalau kita tengok realitinya, berikut adalah;

Jenis2 perempuan yang menjadi pilihan2 lelaki tempatan mengikut KATEGORI LELAKI:

1. Level: Kaya (atau bapak yang kaya/anak dato' atau menteri)


2. Level: Selebriti


3. Level: Sosial


4. Level: Anime Fanatics


5. Level: Gamer


6. Level: Kaki Bola


7: Level: K-Poppers


8. Level: Mat Rempit


9. Level: Budak Gothic baru nak up


10. Level: Kaki Sukan / Sportsman


11. Level: Belia UMNO


12. Level: Budak2 sekolah


13: Level: Pedobear


14: Level: Gay


14: Level: Umum / Orang kebanyakan


15: Level: Alim / Warak



Ni pilihan kebiasaan mengikut jenis lelaki di Malaysia, tapi tak semualah. Korang rasa korang kat kategori mana? Atau kalau korang ni jenis kategori yang takde kat atas, boleh tambah sendiri kat ruangan komen. Tapi kalau orang perempuan, tak kira kategori mana pun, artis ke, selebriti, kaki clubbing, jenis sosial, mahasiswa, student, anak dara, andartu atau sesapa sahaja, kalau tanya jenis lelaki pilihan mereka, kebanyakannya mesti akan bagi jawapan streotaip seperti ni:

"Saya tak kisah tak hensem ke, tak kaya ke tapi yang penting dia seorang yang beriman, kuat agama dan boleh bimbing saya lepas kahwin nanti..."


Biasa macam tu la, tapi yang sebenarnya benda biasa yang paling menjadi isu dalam hubungan bukan rupa atau agama tapi DUIT dan HARTA...



tags: gadis wanita awek perempuan pilihan orang lelaki ikut kategori versi level kaya selebriti sosial anime manga japan fanatik freak cosplayer gamer kaki bola sepak k-pop mat minah rempit belia puteri umno budak gothic sukan aktif sportsman budak sekolah pedobear gay umum alim warak kuat agama beriman bimbing ustaz don daniyal duit harta anak nazri aziz siti maeva gambar melayu seksi tudung clubbing 

25 ulasan:

  1. Balasan
    1. aku punya level no.14. itu pon susah nak dapat.

      can imagine yang level lain lain.

      satu lagi noob ko lupa letak.

      level kampung gurl.

      Padam
    2. ko punya c0nclusion memang nice la noob. hehe.

      bila seorang ppuan said "Saya tak kisah tak hensem ke, tak kaya ke tapi yang penting dia seorang yang beriman, kuat agama dan boleh bimbing saya lepas kahwin nanti..."

      meanas ini maksud dia yg sebenar "saya mahu keselesaan dan secure dari kesusahan tanpa harta"

      haha

      Padam
  2. Menyampuk sikit.
    Biasanya perempuan bila kata nak cari lelaki yang beriman, kuat agama dan boleh bimbing saya lepas kahwin nanti...
    Dia sebenarnya memaksudkan agama yang dia dan mak ayah dia anuti sejak dari kecil, cuma kita sbg lelaki kena lebih kukuhkan lagi pegangan agama dia itu.
    Agama yang bukan spt dia faham, maka dia akan tolak walaupun agama si lelaki tadi lebih kukuh dan lebih diyakini selari dengan Al-Quran dan Al-sunnah.

    Jadi jangan terperangkap dgn kata-kata "nak cari lelaki beriman". Lebih baik bersedia dgn perempuan yg bterus terang kata "nak cari lelaki kaya". Sekurang2nya matlamat dia jelas. Kalau tak mampu, tak payah la..

    Dari post di atas, asal hati perempuan memang nak cari lelaki yang baik, soleh dan 1001 benda positif la..
    tapi bila dah masuk dunia kemewahan, niat asal tadi akan berubah. Itulah dugaan kesengsaraan kita sbg lelaki dan dugaan kenikmatan sementara kita sbg wanita.

    (kawan anda)

    BalasPadam
  3. Perempuan makhluk yang insecure. Dia perlu seorang suami yang boleh buat dia rasa selamat.Selamat dari api neraka, selamat dari kesusahan dunia, selamat dari celaan manusia.Sebab tu perempuan attracted pada lelaki yang ada ciri2 'saviour' macam beragama, berakhlak, berharta etc.

    BalasPadam
  4. tengok mas kahwin je la bro..^.^
    ..hikhik..^.^

    yang Benar, Ringkas, Sopan, Peace..^.^
    NINJA

    BalasPadam
  5. aku nk yg bertudung simple2, tp bila kat rumah seksi abis... siap body mantap ala2 jue aziz. tu dlm kategori ape.. ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku tanya, kau nak perempuan yg baik2 tapi skill kureng ke, tapi perempuan yg skill cam mat saleh tapi baik? perempuan melayu takde yg datang pakej, kalau baik alim2 tu, mesti jenis tak reti nak seksi2, malu2 kucin, skill kurang. tapi kalau nak yg seksi yg pandai menari tiang kat rumah, jenis tak malu, skill mantap, takdenya baik & alim. tapi kalau nak yg tengah2, yg sedang2 elok tu google je melayu tudung 3gp.

      Padam
    2. ade je yg baik2 skil mat saleh, nasib ko je sbb tak jumpe..

      Padam
  6. no 14 tu sape, lawa siut..ada fb? Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. taip je kat google image search "awek melayu tudung", terus keluar gambar dia...

      btw sbb kau pilih awek no. 14, kau ni mesti kategori umum / orang kebanyakan

      Padam
  7. apesal ko tak nak lelaki yg longgok duit atas badan tu? Setakat awek no.14, dah beratus lelaki beratur.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha.. yg tu muka mcm nokhorom..

      Padam
  8. Perempuan skg susah nk cri yg btol2 "BAIK"..last ak jumpe bg alasan cm kt atas..xplih rupa,harta,asal beriman..alih2 sorg mamat tu bg jam dan beg tgn 4rat je..cair..xyah la bertopengkan tudung litup and jubah semata-mata..klu dh mata duitan tu mata duitan gak laa..puiihh

    BalasPadam
  9. aku baik..~ siyes aku tak pandang harta.. tapi orang duk takut dengan aku sebab ingat aku high maintainance.. hurmmmmmmmmmm

    BalasPadam
  10. ahkahaks. Rilek-rilek. Bukan semua perempuan macam tu. Kategori tertinggal adalah kategori perempuan pelik.

    BalasPadam
  11. saya perempuan normal namun masih memilih. rupa mesti ada. duit pun mesti ada. iman mesti ada.

    tak kan la nak yang rupa buruk, duit zero iman pun kelaut. yedak?

    hah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. huh..dsr perempuan tipikal mata duitan bajet cun & kuat iman..

      Padam
    2. ohoi.. aku rase sume org nk cmtu.. laki nk pmpuan cmtu.. pmpuan pn nk laki cmtu.. 1stly, ko kne tnye diri ko, ko lyk ke nk berlaki kn cmtu?
      ko kne ingat jgk, dimana ade kelebihan disitu ade kekurangan dan dimana ade kekurangan disitu ade kelebihan.. bodo nye pmpuan..
      jgn smpai ko kne tipu ngan laki yg berduit dan ade rupa..
      dunia xde yg perfect

      Padam
    3. Iman ni bukan boleh nampak depan mata pon
      Iman ni dalam hati sama juga ngan kasih dan sayang
      yang keluar dari mulut tu tak semestinya datang dari hati..

      Fikir-fikirkan la.. Good luck

      Padam
  12. Macam best je entry ni xD

    BalasPadam
  13. dunia skg.. muke mcm ikan keli tp ade duit/bpk kaya trus ensem cam aaron aziz.. huh!

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...