Iklan Leaderboard

Rabu, 16 Mei 2012

13 Troll majlis orang lain

Gua kali ni nak backup Najib. Lu orang nak cakap apa lantak. Entry sebelum ni gua kutuk segelintir Melayu, kali ni gua nak kutuk segelintir Cina. Time ni Najib kat Britain, Greenwich bagi menghadiri program sepetang PM bersama pelajar dan rakyat Malaysia. Lepas tu ada la 2 malaon bikin hal, konon2 nak troll majlis PM tapi hanya menyerlahkan kebangangan diri sendiri.



Perhatikan video kat bawah...


Dah tengok? Kalau lu orang penyokong Bersih mesti korang gembira, tapi gua rasa meluat. First sekali ini adalah majlis orang, ada adab dan protokol. Tetiba lu dua orang terjerit2 "Bersih bersih" mcm beruk mengganggu orang nak berucap, tak kira la siapa orang yg bagi ucapan. 

 Mangkuk ayun yg pertama

Mangkuk ayun yang kedua

We'll talk about this later

 Tengok awek2 melayu comel ni elok je

Mereka ini mungkin penyokong PAS tapi takde nak buat kecoh

Orang2 cina ini mungkin penyokong DAP tapi takde nak timbulkan provokasi, mampu tersenyum lagi dapat berjumpa Najib

Orang lain relaks je lu orang pulak lebih2 apahal? Saja2 nak bikin provokasi, tapi takde org pun kat situ nak follow lu orang. Lu nak orang respek lu orang tapi lu orang tak mau respek orang lain. Lu benci sangat dgn suami Rosmah ni pun, dia masih pemimpin negara lu. Lu malukan pemimpin lu sendiri kat luar negara, apa lu dapat? Boleh bangga dengan kawan2 mat saleh lu?


Kalau lu ada benda nak utarakan, at least tunggu lepas Najib habis berucap, atau cakap waktu sesi soal jawab. Stupid punya cina... kejap lagi mesti ada org komen kata aku kutuk org cina. Maksud aku yang lanciao tu 2 cina yg dalam video tu dan juga yg seangkatan dgn mereka seperti amoi bersih pwned. Cina2 lain semua baik2 belaka... Tapi harap2 boleh mengangkat senjata mempertahankan negara tika saat negara memerlukan mereka, jgn la pulak dok migrate pergi Australia.

Apa2 pun gua respek dengan Nizar bekas Menteri Besar Perak. Di kala UMNO buat ceramah"Nizar Pembohong Bersiri" yang dok hentam dia, tetiba dia muncul terjah majlis tu, duduk kat meja penceramah, salam para penceramah, lepas tu blah. Tak payah kecoh2, jerit2 mcm orang gila. Datang cuma nak troll, mmg pawnd habis ceramah UMNO tu. Cina kat atas tu kena belajar dengan Nizar cara2 nak troll majlis orang dgn betul dan berhemah.




Ni video Nizar "giler" yg terjah majlis tu, diupload dan diedit oleh orang pro-UMNO. Tak kisahla dia giler ke apa, janji dia dapat troll org yg kutuk dia tanpa membuat sebarang provokasi.


Tapi apa2pun gua cukup pantang dengan benda2 bodoh dok fitnah2 orang lepas tu share kat Facebook agar org lain pun percaya dan kutuk sekali. OK aku faham, kat program UMNO ni ada orang menari2, dan rasanya semua program hiburan, konsert2 yg aku tgk kat TV pun mcm ni. Tiada apa yang baru pun. Tapi yg korang dok superimpose tepek banner "Jihad UMNO Jihad" tu pasai apa? Dah la obvious gila photoshop level budak baru belajar, itu pun ada lagi orang percaya banner tu mmg ada kat situ. Tak payah nak meroyan la UMNO suka joget, semua pun suka joget apa, tgk ja kat sini.



tags: program najib razak rosmah mansor pelajar rakyat malaysia london uk greenwich britain cina penonton jerit bersih 3.0 amoi nizar jamaluddin bekas mb menteri besar perak troll pawnd ceramah pembohong umno fitnah gambar joget jihad tentang penderhaka demi negara hidup bn pr pas dap


13 ulasan:

  1. kahkahkah..power jugak nizar ni..
    dia bawak geng buat bekap ka dak?

    BalasPadam
  2. mcm sblm nie gua ckp, nk tahu kebenaran, bukak 2-2 side blog pr dan bn..isu yg nizar blmbk ada..so guna akal analisa sendiri base 2-2 side blog..jgn bc 1 side je, pas tu bmatian2 duk membuta tuli pertahan kan..so open minded plzz..

    BalasPadam
  3. sian najib kite..plz plz plz stop it..merayu2..tu lah pasal, lain kali pi london bwk fru sekali..pe pun, hukum alam, sekali kite meng'haramjadahkan' rakyat kite sendiri, dah kena balas dan dimalukan dgn rakyat sendiri jgk..hukum alam..

    BalasPadam
  4. Cina tak sedar diri!

    BalasPadam
  5. Tapi apa2pun gua cukup pantang dengan benda2 bodoh dok fitnah2 orang lepas tu share kat Facebook agar org lain pun percaya dan kutuk sekali.

    aku suka ayt kau yg nie .
    org ckp nk meludah jgn la mendongak . nt kena diri sendiri .

    same la cam video yg kau post tu .
    shame on you .

    you mad bro ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak mad apa nye gua xde hal lah. sama dgn video yg aku post yg mana satu?

      video najib? mmg ada org buat kecoh pun so apa masalahnya...

      video nizar? mmg dia ada terjah ceramah umno, dan aku dah tulis kat situ video tu diupload dan diedit oleh pro-UMNO... what do u expect? lu cari la video yg pro-PR dah edit pulak kat youtube.

      problem?

      Padam
    2. rilex mod, tu puak juak gomo, x abis baca malahan x fhm artikel org nk kutuk je..jumud je ngan puak diorg..kalu x suka baca, mengadap lah kitab gomo ko tu je..x de org paksa2 bukak blog org lain..main duk jd katak bwh tempurung je..dia sempit dan jumud dgn ideologi gomo

      Padam
  6. Hahaha. Ni jenis cina yg kurang Bersih. Nak tunjuk terer tp tak kena cara. Memalukan. Done follow here n akan singgah time to time. Semuanya menarik perhatian.

    BalasPadam
  7. Cina kiasu! Hark! Ptuih!

    BalasPadam
  8. Pelik tul ar nngan depa ni bagi aku mudah je x suke cara kat Malaysia lu org smua bole migrate prgi negara lain tgk lau lu org bole senang n aman kat tmpt br lu tu nnt

    BalasPadam
  9. yg banner tuh mmg ada, tp bukan di situ, cuma nk tunjuk, umno kata jihad, tapi ada jugak joget

    muka ir nizar troll habis

    BalasPadam
  10. Simpan2 la bodo tu16 Mei 2012 3:30 PTG
    Tapi apa2pun gua cukup pantang dengan benda2 bodoh dok fitnah2 orang lepas tu share kat Facebook agar org lain pun percaya dan kutuk sekali.

    aku suka ayt kau yg nie .
    org ckp nk meludah jgn la mendongak . nt kena diri sendiri .

    same la cam video yg kau post tu .
    shame on you .

    you mad bro ?

    Balas
    Balasan

    Prince of Noob16 Mei 2012 3:56 PTG
    nak mad apa nye gua xde hal lah. sama dgn video yg aku post yg mana satu?

    video najib? mmg ada org buat kecoh pun so apa masalahnya...

    video nizar? mmg dia ada terjah ceramah umno, dan aku dah tulis kat situ video tu diupload dan diedit oleh pro-UMNO... what do u expect? lu cari la video yg pro-PR dah edit pulak kat youtube.

    problem?


    Tanpa Nama16 Mei 2012 10:40 PTG
    rilex mod, tu puak juak gomo, x abis baca malahan x fhm artikel org nk kutuk je..jumud je ngan puak diorg..kalu x suka baca, mengadap lah kitab gomo ko tu je..x de org paksa2 bukak blog org lain..main duk jd katak bwh tempurung je..dia sempit dan jumud dgn ideologi gomo

    Balas

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...