Iklan Leaderboard

Sabtu, 12 Mei 2012

4 WANTED! Anda mungkin orang dikehendaki

Orang2 berikut telah dikenalpasti dan dikehendaki pihak polis dan rakyat.



Oh my bad my bad... ok serius... aku tengok ramai betul orang yang dikehendaki polis kat Malaysia ni. Laman web PDRM Perak memang bagus kerana menyiarkan wajah2 org wanted. Pelbagai bangsa ada, melayu, cina, india, orang2 muda seawal 20-an sehinggalah warga tua 60-an, orang lelaki malah perempuan yg hok comel2 pun ada... tak tau apa salah mereka sampai dikehendaki polis.

Akhir2 ini keluar banyak betul list orang yg dikehendaki oleh di akhbar2 dan blog2. Berikut adalah wajah2 orang yg dikehendaki baru2 ini...


WANTED LEVEL: PENCULIK
KESALAHAN: Menculik Nayati dan meminta wang tebusan
DIKEHENDAKI OLEH: Polis



WANTED LEVEL: DEMONSTRAN
KESALAHAN: Membuat provokasi dan menimbulkan kekecohan di Perhimpunan Aman Bersih 3.0
DIKEHENDAKI OLEH: Polis


Makcik yg dibulatkan tu rasa semua kenal kot... Amoi yg kena PWNED dgn jurukamera LOLZWUUTT. Ada jugak dia kat dalam senarai wanted ni.



WANTED LEVEL: POLIS
KESALAHAN: Bertindak ganas pada peserta demonstrasi Bersih 3.0
DIKEHENDAKI OLEH: Rakyat... ada yang dah buat laporan polis?



WANTED LEVEL: UNIVERSITY STUDENT / MAHASISWA
KESALAHAN: Berdemo dan berkhemah kat Dataran Merdeka tuntut mansuh PTPTN
DIKEHENDAKI OLEH: Universiti mereka / PTPTN / MOHE / Mak bapak mereka... mungkin


Peeeehhh comel2 jugak mahasiswi yg join demo ni. Ada la 2 3 orang yg wajahnya taste aku... tapi perangai sorry... not my taste to buat bini. Dalam byk2 mahasiswa gila glamer, hanya Adam Adli dan Safwan Anang je yg berjaya dikenalpasti, Khalid Ismath wuz not detected.

So ada antara korang yg wujud dalam gambar2 kat atas, atau kenal sesapa? Kalau ada, pandai2lah nak hidup, buatlah apa yg anda rasa patut.


tags: wajah senarai gambar orang dikehendaki wanted penculik nayati wang tebusan peserta demonstran demonstrasi perhimpunan aman bersih 3.0 perusuh demo mansuh ptptn mahasiswa mahasiswi mahasewel dataran merdeka occupydataran ipta ipts

4 ulasan:

  1. huhuhuhuhuh... nasib baik gambar teman tak tersenarai... :D

    BalasPadam
  2. killbill sperti nyanyian sun ho noharom

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...