Iklan Leaderboard

Sabtu, 5 Mei 2012

5 Kisah penjual kuih, mursyidul am, ibu dan mahasiswa

Post kali ni gua bundle beberapa cerita sekaligus. Malas nak buat entry banyak2. Sebelum tu mari membuasirkan otak anda di hari2 cuti ni bermula dgn video lawak Gila-Gila Aca beli kuih... mana ada abang jual apam baleeeekk HAHAHAHA.... Kalau brader ni jual kuih masa Bersih hari tu sure untung.



Ok dah puas gelak? Jom layan pula video lawak jugak... tapi bukan lawak sbb lawak, tapi lawak sbb dia punya statement cam org gila.


Mursyidul Am TIBAI? Dah takde gelaran lain ke? Sapelah pakcik ni... "SAMPAI KE TAHAP PENGKOLOMAN???" Ayat sastera mana kau guna ni pakcik... kalau aku jadik anak kau mesti aku malu.


Owwhhh Muhd Zahid Md Arip ni org PKR jugak dulu... dulu masa masih dalam PKR, pakcik cakap kalau lepas ni pakcik menentang PR di media2 massa, jangan percaya sbb pakcik kena dera kena paksa cakap macam tu. Abis tu sekarang dah jadik Mursyidul Am TIBAI dok tentang2 PR tu rupa2nya tak betul la pakcik kena dera la ni... masih ada lagi la tu perasaan CIBAI dalam diri pakcik. Tapi betulla, keluar tong taik masuk tong najis. Keluar tong najis masuk tong taik balik. Nak tau apa TIBAI CIBAI tu leh tgk kat sini... video pelancaran dia pun lawak jugak.

Ok yang ni pulak video sedih seorang ibu yg kecewa kontroversi yg melanda anaknya baru2 ini...


Bagi aku tak kira lah Azmin Ali tu betul ke tak orang dalam video tu, tapi at least dia jumpa ibu dia sendiri bagi penjelasan. Jangan sampai lepas ni ada org ambik kesempatan pulak dan timbulkan isu dia anak derhaka. Walau macam mana pun ibu kita, kita perlu hormat dan taat kepada seorang ibu yang telah melahirkan dan membesarkan kita. Tapi tak tau pulak samada ibu Azmin Ali ni ada tak nangis2 mengenangkan perangai dan kontroversi anak dia yg sorang lagi tu, Azwan Ali.

Last sekali... salah seorang pejuang mahasiswa yg tegar memperjuang kebebasan akademik, hapus AUKU, mansuh PTPTN, penganut syiah dan sering memberi ceramah2 politik di pentas PR iaitu bukan Adam Adli, tapi Khalid Ismath telah ditahan polis di bawah Akta Hasutan 1948 kerana kenyataannya di Facebook di mana dia setuju semua polis dibunuh. Sumber Malaysiakini dan Sinar Harian.


Ganasnya budak ni.... siap nak maki dan ludah muka polis.


Ehh skemanya duduk, elok je. Mana polis yang kau nak ludah tu? Betullah org cakap, bila ramai2 mmg kita berani, cuba sorang2 telor pun kecut.


Kepada yg tak tahu, mengikut undang2 kat Malaysia ni, segala jenis ugutan tak kira ugutan apa seperti ugutan pukul, bunuh, seksa, apa sahaja statement yg berbaur ugutan tak kira di mana sahaja seperti melalui kata2, surat, SMS, email, Facebook, Twitter, apa sekali pun, boleh dikenakan tindakang undang2, walaupun lawak sekalipun. Kalau anda ada terima apa jua ugutan dari ex-boyfriend girlfriend anda ke, along ke, upline anda ke, sapa2 sahaja... anda boleh report polis, dan kalau ada bukti yg kukuh, orang yg mengugut anda tu memang boleh dikenakan tindakan. Dulu seorang pemuda yg pernah ugut nak bunuh Tok Guru Nik Aziz dalam Facebook pun kena tahan, boleh rujuk Malaysiakini dan Syukran. Tapi yang peliknya, Khalid Ismath ni belajar Law kat UiTM, takkan benda basic ni pun tak tahu. Hmmmm...


tags: lawak kelakar lucu video gila-gila jual beli kuih aca apam balik mursyidul am tibai cibai muhd zahid md arip bekas ketua pemuda keadilan negeri melaka mursyidul am tibai cibai tolak cintai individu bernama anwar ibrahim tahap kulum ibu azmin azwan ali che tom yahaya menangis kecewa video lucah perempuan gay pondan mak nyah bapok kontroversi mahasiswa mahasewel demo kebebasan akademik mansuh ptptn hapus auku syiah khalid ismath tangkap tahan pdrm bunuh polis akta hasutan ludah maki degree law uitm undang-undang

5 ulasan:

  1. abg tak jual apam balik tu memang best...kahkahkah

    BalasPadam
  2. khalid ismath jgn main2 dgn undang2 laa... apa guna belajar undang2 kalau undang2 tak boleh nak ikut?

    BalasPadam
  3. Budak Khalid ni pointer 2.3 jer, pastu selalu ponteng kelas. Sibuk berpolitik sana sini. Harap diberhentikan dari UiTM, & pi belajar law kat oversea sana kalau dapat la. Jgn nak habiskan duit subsidi belajar kerajaan (MARA), lepas tu berlagak hero. Ramai lagi yang nak belajar betul2. Tapi tak dapat sebab budak mcm khalid nih.. celaka betui!

    BalasPadam
  4. tapi tabik abang tak jual apam balik tu. sabar je masa mula-mula. kalau saya errr

    BalasPadam
  5. tak usah la malu....jualan sono....

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...