Iklan Leaderboard

Khamis, 3 Mei 2012

21 Polis Malaysia suka main facebook

Gua bukan geng Bersih, gua bukan geng Polis... tapi kali ni mmg gua nak cakap ada jugak polis2 yg bodoh dan kaki Facebook. Korang pernah baca tak kisah pasal operasi tentera Israel utk serang sebuah kampung di Palestin dibatalkan disebabkan seorang askarnya letak kat status Facebook dia pasal operasi tu? Tgk kat sini.

Gua bukan nak cakap apa, dah tau org2 Malaysia ni pakar dalam stalk2 orang kat FB ni, kau org relax je berfacebook mcm orang biasa tanpa rasa bersalah dan dgn selamba je tulis dan bincang kat wall benda2 yg sepatutnya menjadi RAHSIA. Aku rasa kalau lu ni jadik perisik kat luar negara, awal2 dah kantoi kena tembak dgn musuh, mana taknya... hal2 sulit pun kau nak update kat status Facebook kau, sebagai contoh:

"Sekarang aku tengah mengekori Ah Beng ke kubu rahsianya belakang kedai Ah Meng" ~ elok2 kau nak follow org tak pasal2 kau kena follow...

"Pukul 3.00 pagi nanti aku terlibat dalam operasi Ops Nyah kat Lorong Haji Taib nak tangkap mak nyah" ~pukul 2.30 pagi kau sampai sorang mak nyah pun takde... kalau ada pun bukan mak nyah, tapi bapak nyah.

"Tadi aku baru lepas bunuh Comot, seorang penjenayah dari geng Kucing Bertanduk." ~ kau keluar rumah esok geng Kucing Bertanduk dah tunggu kau kat simpang.

Tindakan polis2 mcm ni mmg amat sangat tidak professional. Sepatutnya semua anggota yg terlibat dalam pertahanan dan keselamatan awam seperti Polis dan Tentera patut dilarang sama sekali mempunyai akaun Facebook, Twitter atau apa jua laman2 sosial, sbb bila dah ada benda2 mcm ni la jadiknya, kan diri sendiri susah dan dapat malu. Tu belum gaya posing ala camwhore lagi, profile pun tak set private, bantai dok set public... memalukan laa wahai abg polis, tak pasal2 jadik glamer 1Malaysia. Gua ada jugak member dan sedara yg jadik polis yang ada FB, tapi diorg tak pernah letak gambar2 kerja dan berposing dgn seragam polis, tak pernah update status apa2 yg berkaitan dgn keje kepolisan mereka dan tak letak pun kat info diorg "Employers = PDRM". Org lain kalau tgk kat profile dia pun tak tau yang dia tu polis.

Tgk ni, buta2 je kantoi... dah la profile pic ala2 camwhore gitu... nak lagi cute buat mulut itik... nasib la ko dah delete akaun Facebook ko, kalau tak mesti lagi ramai yg nak Add Friends semata2 nak maki.

Tak perlu kot gambar2 macam gini letak kat facebook

Korang nak bincang benda2 sensitif pun nak pukul demonstran ke apa ke, bincang la kat bilik mesyuarat, tak pun buat la private group message... Ada ke patut bincang kat wall? Public lak tuh. Korang tu polis, rakyat sentiasa perhati gerak laku anda... aku sarankan korang delete je la profile facebook korang tu...



Yang kau ni pulak emo sangat apahal Khalid Ismath?

Sumber Amenoworld, Sozcyili dan Papagomo.


tags: indentiti polis serang demonstran demo perhimpunan rusuhan riot bersih rakyat samseng kedai makan mohd haidzil mahamud facebook profile akaun public private yanz zaikha fiqree king muay thai aquiem mohd faizal bch hairie ayie rambo sufi update status wall post gambar camwhore penat pakaian seragam video balas dendam mati adil pdrm khalid mohd ismath bunuh kejam anwar ibrahim

21 ulasan:

  1. Memang kesian. Jadi camna? Berhenti jadi polis, apply jadi guru sekolah. Sekolah kekurangan guru lelaki.

    BalasPadam
    Balasan
    1. gila kao nak suruh apply cikgu sekolah... kang tak pasal2 budak sekolah ditibainya... lepas tu letak kat facebook. tapi diorg ni spm je layak ke apply cikgu???

      Padam
  2. Ahaha layak ke jadi cikgu? ni semua prebet2 spm pn cukop2 makan sbb tu pmikiran pn bangap.
    last choice jd polis.boleh stay jadi bodoh.jadi menyangak pembuli berlesen.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yg ni aku stuju. brape ramai yg nak jadi polis sbb btul2 ikhlas nk jaga kemananan negara atau nak menjalankan tugas dgn btul2?
      last2 jd polis sbb bodoh last2 terpaksa jadi polis. eeee kalo cmtu mane la tak rosak pdrm.

      Padam
  3. Jgn tak tau, ramai jugak konstabel yang ada Ijazah, start dari bawah.. Korang maki polis, pukul polis, tapi tak sedar, warga Nigeria Negro tu gelak. Lepas ni, depa lak buleh bantai polis, pastu pi kencing dinding apartment, minum sampai mabuk, kacau bini korang, rogol mak korang, tipu duit sana sini.. Indon lagi la naik minyak, boleh rompak sesukahati..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2..sokong tu..maki polis xberagak.. xsemestinye smue macam tu.. saya pun ade kawan polis gk , mmg xtnjuk lgsung dye tu polis..lagi satu, dh tnjuk terang2 muke budak tu kenape..lg nk kasi kantoi ke?? cukuplaa kalau dye je bodo kantoikan diri sndiri mcm tu, xpyhla awak kantoikan jugak....
      atleast cover muke dye ke beb...
      ni tak, kire 2-2 pon same je laa taraf, duk tayang smue kt laman maya tanpe tapis ape2...aptb laa..

      Padam
    2. Polis pun mnusia......yg duk ktuk polis sngt pe hal

      Padam
    3. sbb pada diorang polis ni hanya tengok SOP jer.. kalau langgar SOP terus tak boleh jadi polis... sbb tu kalau ada polis buat salah, diorg kutuk2... pastu tunjuk pandai mcm la tau semua benda... hahaha...

      Padam
    4. Degree holder start dr konstable? please la... will never happen! Nway, i'm with them for most of the day... but, im not policeman, n will never be.

      Padam
    5. Kalau sambung belajar masa dalam perkhitmatan Polis maybe leh percaya.
      Tapi kalau masuk jadi polis ada Ijazah start dari bawah MENIPU je :).


      Padam
  4. sokong2..their shouldn't show any sensitiviti..nanti jadik kes lain pulak

    BalasPadam
  5. yes seriusly polis memang kena behave sebab they need civilians trust...
    masa bersih tu yang bab pukul macam orng gila tu memang takleh pakai..teringat tentera mesir pukul rakyat dia..cenggitulah..

    ada polis yang best tapi ada polis yang tak best..dan saya masih terfikir2 kenapa dulu kalau kita jumpa polis kita respek dan takut habis..sekrang ni dah ada sentimen masing2...

    mungkin salah satunya macam orang kmpung nenek saya, kaki pencuri masuk balai 2 3 kali pun boleh jadi askar(wlpun bukan polis)..so camana polis nak behave??

    BalasPadam
  6. Inilah mentaliti rakyat Malaysia trutamanya org melayu cam aku....asal skit kutuk kaw kaw..sikit yg wat hal smua terbabit...
    Pelik gak aku ni bila isu mcm ni timbul smua kate polis xbtul bila kuar isu pasai guru meliwat smua kata guru bodo bila doktor salah cucuk kate doktor bangang x reti wat keje, bila kakitangan awam naik gaji org swasta protes...pelik tul ar tp mmg mcm ni lah mentaliti org mlayu zaman skarang cuba menyalahkan dan hanya tahu menghukum tp adakah anda prnh menyelami sesuatu perkara tersebut baru menilainya dan kemudian menghukum?????
    Pada yg bnyk nk tibai org ni kau try dulu keje jd org yg kau nk tibai tu tgk ape lak citer kau???? Sedarlah kita hanya manusia biasa yg byk wat salah dan silap so xyh nk provoke r

    BalasPadam
  7. hmmm polis muda..
    taw ape psal sensitiviti..
    tu kes tembak geng sendiri kt johor sebab geng dia kutuk team bola euro yg dia sokong kalah...ape cer??
    tak semua polis mcm tu..
    tp polis muda(especially) perlu ditarbiah btol2 agar tak salah guna kuasa.

    BalasPadam
  8. Just curious, knapa hmpir suma hero2 dinyatakan di atas dah xda acc dlm facebook? Drop Dead dah ke? Atau, r they are too dumbass takut with what they fill up as generosity to their friends, relative n love one? I can smell of coward-licious here....

    BalasPadam
  9. sukarelawan polis.polis bantuan.polis sokongan.polis airport.polis petronas.polis shell.polis bank agro.banyak lagi nama2 polis ni.ada masuk?

    BalasPadam
  10. nak kadi posmen pun x lepas, maka jadilah polis....
    woffff3...

    BalasPadam
  11. abang polis taksub ngan Facebook..hahaha

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...