Iklan Leaderboard

Rabu, 9 Mei 2012

12 Apa alasan anda?

Pemain bola sepak professional bertaraf antarabangsa, pendapatan mencecah jutaan ringgit, beragama Islam, duduk di negara yg agama rasminya bukan Islam, kawan2 majoriti non-muslim, tiada undang2 khas atau syariah bagi orang muslim, maksiat dan kehidupan sosial songsang berleluasa, perempuan, kelab, disko, pusat pelacuran, arak di merata2 tempat, tapi masih boleh mengekalkan pegangan agama.





Sementara itu di Malaysia, negara yg agama rasminya Islam, majoriti rakyatnya muslim, dilahirkan dari kecil sebagai melayu muslim, ada undang2 syariah bagi muslim...


Mereka boleh, kenapa anda tak boleh?

APA ALASAN ANDA???


tags: pemain bola sepak islam muslim football player yaya toure not drink man of the match champagne alcohol alkohol wine manchester city vs newcastle united 2-0 mesut ozil twitter valentine day germany sorry samir nasri arsenal doa du'a field match epl bpl soccer melayu minum arak carlsberg guiness tiger

12 ulasan:

  1. kerana umat islam dimalaysia
    islam mereka hanya sebab keturunan,
    bukan berdasarkan kepada ilmu....

    BalasPadam
  2. haihh. malaysia? emm tak tahu nak cakap -_-

    BalasPadam
  3. iman tak boleh diwarisi

    BalasPadam
  4. kat eropah Islam makin berkembang
    tapi kat Malaysia, mkin ramai....

    BalasPadam
  5. kerana kat malaysia, ramai ahli agama kemaruk jadi ahli politik, buat fatwa ntahapa2 ntah!

    BalasPadam
  6. islam melayu ada banyak spesis

    islam ketayap
    islam jubah
    islam janggut
    islam IC
    islam kat rumah
    islam kat opis

    dan lain-lain lagi

    begitulah ceritanya

    BalasPadam
  7. i don't drink..cause i'm muslim...awesome...

    BalasPadam
  8. hm , sedeh kan , tape , kter bole kembali semula , same2 la kiter berjuang , bukan dalam perbuatan sahaja , tp juge dalam doa keyh :)

    BalasPadam
  9. hahaha...ada gambar ozil duk kiss dgn gf dia. Pastu dah clash.
    Take out ozil from this post.

    Aku respect Nasri jer.
    Heheh..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...