Iklan Leaderboard

Jumaat, 31 Mei 2013

18 Private party kepala hotak korang

Aku tak tahu ni private parti sempena apa dan dekat mana, tapi yang aku baca kat Sozcyili ni video parti ni
dikongsi sendiri di Facebook oleh salah seorang anak muda melayu Islam yang menyertai parti maksiat ni.


Khamis, 30 Mei 2013

19 Malang itu tak berbau, hati2 ketika naik lif

Ngeri, memang ngeri. Kemalangan tak mengenal tempat, maut tak mengenal waktu. Walau berada di tempat yang dirasakan selamat pun masih boleh ditimpa kemalangan. Seorang jururawat di negara China telah tersepit dan diheret oleh pintu lif sewaktu beliau mahu keluar dan akhirnya maut terputus kepala. Sangat menyayat hati.


Rabu, 29 Mei 2013

29 Persamaan antara taksub bola dengan parti politik

Pelik sungguh la orang2 kat Malaysia ni, pasal politik gaduh, pasal jantan gaduh, pasal bola pun gaduh. Emosional gila sampai baling2 batu. Yang aku pelik, macam mana stadium berkapasiti 35,000 boleh dibanjiri sampai 42,000 penyokong? Ini perlawanan bola, bukan Himpunan Blackout 505 nak masuk atas padang.


21 Kedurjanaan kaki buli tidak mengenal jantina

Kat entry 2 hari lepas ada seorang anon suruh aku tengok kat link video yang dia bagi tu. Klip ni memang aku tak pernah tengok lagi. Kalau sebelum ni kita ada kaki buli versi budak baru nak up mamat2 K-Pop dan versi geng2 mahasewel mahasiswa loser, kali ni kita ada kaki buli versi budak2 sekolah perempuan yang jahanam.


Selasa, 28 Mei 2013

30 Awek pandai cakap bahasa Inggeris

Lupakan video Bobo, lupakan awek2 melayu yang buat aksi Gwiyomi, sebab awek yang bernama Adibah Awg ini ada vlog yang contentnya jauh lebih berilmiah dan intelektual daripada mereka2 itu, dan umurnya baru sahaja 18 tahun.



Isnin, 27 Mei 2013

28 Peraturan VS Perikemanusiaan

Rata2 semua dah tahu kisah seorang ibu dan bayi yang baru pulih dari demam campak tidak dibenarkan menaiki pesawat Air Asia di Vietnam untuk pulang ke Malaysia di mana kejadian tersebut dilaporkan sendiri oleh jurnalist TV3 merangkap blogger Mazidul Akmal Sidik yang kebetulan berada juga di tempat kejadian. Ibu dan bayi tersebut lantas diselamatkan oleh Malaysian Airlines (MAS) dan juga Tourism Malaysia



Sabtu, 25 Mei 2013

20 Gejala lelaki lembut yang semakin membarah

Apa yang best sangat dengan Bobo sampai dijemput buat persembahan Hari Guru di sekolah bersama guru2 sambil disaksikan oleh ratusan murid?



Khamis, 23 Mei 2013

20 Kepala bapak kau mana?

Ni kepala bapak aku, ni kepala bapak dia, kepala bapak kau mana? Ni kepala bapak kau!



40 Gaji pemimpin di Malaysia tidaklah sebanyak mana

Berapa sebenarnya gaji para pemimpin di Malaysia ini? Kalau nak dibandingkan dengan CEO, Pengarah, Pengurus, Board of Director syarikat2 di Malaysia, gaji pemimpin Malaysia ni sebenarnya sikit je, so apalah sangat bila gaji Menteri dan Adun di Sarawak naik tiga kali ganda, itu pun kira masih sikit apa berbanding dengan kerja dan khidmat yang mereka berikan kepada rakyat Sarawak.


Rabu, 22 Mei 2013

112 Penunggang motor dan kalkulator sama2 pening

Video di bawah merupakan rakaman CCTV epic fail penunggang motor yang bawak macam orang mabuk kat negara China.



Selasa, 21 Mei 2013

20 Kenapa Barisan condong, bendera lain tegak?

Ini adalah upacara paling karut dan merepek yang aku dapat lihat setakat ini di Malaysia. Mungkin mereka ni menjadi penyokong PR selepas dapat ramalan bendera BN condong, atau mungkin juga fitnah yang dibuat oleh mahaguru bomoh seperti yang ditulis oleh Amenoworld.



Isnin, 20 Mei 2013

53 Sembang politik kedai kopi dan Adam Adli

Ni baru betul2 sembang politik kedai kopi, bukan lakonan2 palsu macam Sembang Rakyat ni. Lawak gila tengok karenah pakcik2 ni bersembang. "Kau jangan cerita la kau orang Negeri Sembilan kau apa tau, sawah padi batu kikir jambatan bosi...".



Ahad, 19 Mei 2013

49 Tutorial block IP address visitor untuk Blogspot

Blogspot ni agak bodoh sikit berbanding Wordpress sebab dia tak banyak build in function, macam2 benda kena buat sendiri secara manual, salah satunya adalah untuk memban atau block mana2 user daripada tulis komen kat blog, ataupun block IP address mereka daripada view blog. Setelah seharian mencari di Internet, akhirnya aku jumpa cara untuk at least ban IP address mereka dari masuk blog yang menggunakan Blogspot.



19 Daripada korang merompak baik buka gerai burger

Negara kita kena ada satu undang2 untuk menghadkan masa operasi perniagaan seperti kedai mamak, 7-Eleven, cyber cafe, McDonald's dan lain2, at least sampai pukul 12 malam sahaja lepas tu tutup, sebab bila dah waktu tengah2 pagi buta bukan ramai customer pun, membazir elektrik je bukak lampu komputer apa semua, lepas tu silap2 hari bulan kena rompak macam rompakan yang terbaru kat cyber cafe Sri Gombak ni.



Sabtu, 18 Mei 2013

23 Kantoi aksi depan webcam dengan bapa sendiri

Jangan sekali2 buat benda pelik2 depan webcam dengan orang yang tak dikenali, kang tak pasal2 kantoi dengan bapak, anak, sedara mara atau kawan2 sendiri.



17 Apabila golongan artis semakin melampau

Tak salah kalau aku katakan, golongan artis sekarang dah semakin melampau dan suka buat publisiti murahan. Tak sudah2 nak tunjuk dan rakam video perangai mengarut2 dan cakap benda2 lucah upload kat Keek, Youtube, buat press conference untuk cerita keburukan mak dan keluarga sendiri, kena tangkap khalwat, rakam gambar seksi dan aksi berpelukan upload kat Instagram, Twitter, berpakaian macam perempuan murahan pergi majlis anugerah dan macam2 lagi.



Jumaat, 17 Mei 2013

37 Skim cepat kaya, ajaran sesat dan melayu

Aduss, mana datang pulak ajaran Tuhan Harun ni? Sebelum2 ni banyak ajaran sesat yang angkat diri jadi Nabi dan Rasul, yang ni pulak macam mana ada seorang manusia boleh angkat diri jadi Tuhan pulak, siap ada gelaran Tuhan 2013? Dan yang lagi konfius, macam mana awek nih pun boleh terjebak dengan ajaran sesat nih???



Khamis, 16 Mei 2013

39 Sistem pendidikan dan sekolah aliran tunggal

Pertamanya aku ingin mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru, cikgu, pendidik, pentadbir, kerani, office boy dan baby sitter seluruh Malaysia. Terima kasih kepada para guru yang telah banyak berjasa mendidik kita semua menjadi orang. Namun aku rasa kasihan juga kepada para guru kerana tugas mendidik anak murid semakin lama semakin mencabar dengan perangai budak2 sekarang yang pelik2, ditambah pula dengan sikap segelintir ibu bapa budak yang sama bangang juga, pentingkan diri dan suka salahkan cikgu kalau anak mereka tak pandai atau jahat.



63 Senarai penuh Menteri Kabinet 2013

Perdana Menteri negara kita, DS Najib Razak telah pun mengumumkan senarai anggota jemaah menterinya yang disifatkannya sebagai “kabinet berimbang” yang terdiri daripada mereka yang berpengalaman, teknokrat dan golongan muda.



Rabu, 15 Mei 2013

34 Baju zirah Iron Man terbaru

Siapa dah tengok Iron Man 3? Aku baru tengok cuti minggu lepas. Sapa2 yang tak tunggu lepas habis kredit memang rugi, sebab ada ditampilkan armor Iron Man berserta senjata yang baru yang akan muncul dalam filem The Avengers 2 nanti.



Selasa, 14 Mei 2013

33 Gadis berbakat menyanyi, berlakon dan menulis

Rasanya rata2 ramai yang dah pernah tengok video viral seorang gadis yang menyanyi, berlakon dan buat birthday wish di Youtube.



Isnin, 13 Mei 2013

59 Hari ini dalam sejarah: Peristiwa 13 Mei

Peristiwa 13 Mei pada tahun 1969 ialah rusuhan kaum yang berlaku dan kemuncak masalah perpaduan di Malaysia. Tragedi ini yang mengakibatkan kehilangan nyawa serta harta benda dan mempunyai kaitan yang rapat dengan "Pilihan Raya Umum 1969" merupakan satu titik hitam dalam sejarah negara Malaysia.


Ahad, 12 Mei 2013

29 Persamaan lipstik, spender dan bra

Apa persamaan antara lipstik, spender dan bra?



Sabtu, 11 Mei 2013

22 Isu perkauman yang tiada penghujungnya

Dah lepas2 pilihanraya ni isu perkauman sering dibangkitkan. Entry ini adalah sambungan entry sebelum ini "Akhbar cina boleh rasis, Utusan tak boleh?".



Khamis, 9 Mei 2013

57 Akhbar cina boleh rasis, Utusan tak boleh?

Sebuah akhbar cina, Sin Chew Daily telah mengeluarkan kartun ini di laman webnya di sini namun mereka telah menarik balik karikaturnya tersebut.



78 Berhimpun di stadium VS berhimpun tepi jalan

Perhimpunan... satu lagi perhimpunan iaitu Himpunan Suara Rakyat Suara Keramat telah diadakan malam tadi di Stadium Kelana Jaya walau disimbahi hujan bagi mengadakan protes bagi menolak penipuan PRU13. Aku ingat dah habis pilihanraya ni dah takde orang nak berhimpun2 dah, at least dalam masa terdekat ni, tapi masih ada. Nampaknya demam PRU13 masih belum reda.



Rabu, 8 Mei 2013

165 Apa lagi orang Cina talam dua muka ini mahu?

"Apa lagi orang Cina mahu" dan "Pengundi Cina bersikap talam dua muka", inilah 2 tajuk utama di suratkhabar Utusan Malaysia dan Kosmo! terbitan Kumpulan Utusan yang disifatkan berbaur perkauman seperti sumber di Wanista.com ini.



Selasa, 7 Mei 2013

90 Analisa dan ulasan keputusan PRU-13

Kita dah tahu keputusan PRU13 yang menyaksikan betapa sengitnya pertarungan antara Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat. Walau siapa pun yang kita sokong, sudah tiba masanya untuk kita BERMUHASABAH DIRI. Berikut adalah antara analisa dan ulasan aku untuk PRU13 ni, harap mana2 penyokong BN atau PR dapat membaca dengan hati yang terbuka.


Ahad, 5 Mei 2013

107 Keputusan penuh Pilihanraya Umum ke-13: BN Menang

BERIBU2 TAHNIAH kami ucapkan kepada Barisan Nasional dan DS Najib Razak kerana kembali berkuasa membentuk Kerajaan Persekutuan dan berjaya mendapat mandat daripada majoriti rakyat Malaysia yang nampaknya memilih untuk KEKAL berbanding UBAH.



95 Kenali calon wakil rakyat Parlimen anda

Sempena PRU13, aku selaku presiden Parti Otak Bersatu (POB) dan wakil persatuan rakyat2 marhaen yang neutral, atas pagar, lalang serta yang sama waktu dengannya ingin memberi sumbangan yang tidak seberapa kepada iklim pilihanraya ke-13 ini dengan harapan sedikit sebanyak ia akan dapat membantu anda mengenali calon wakil rakyat yang bertanding di tempat anda agar anda dapat membuat penilaian.

PERHATIAN: Ini adalah Sticky Post di mana ia akan diletakkan sebagai post di atas sehinggalah tiba hari pengundian PRU13. 



134 Nak Undi Siapa? for Dummies

Anda nak mengundi tapi tak tahu nak undi siapa? Ini kali pertama anda pertama mengundi? Tak tahu nak undi calon BN, PR atau Bebas? Nak undi BN tapi tak suka Rosmah? Nak undi PAS tapi tak suka DAP? Berikut adalah panduan dan tips2 berguna yang mungkin boleh membantu anda dalam membuat keputusan nak undi siapa.

PERHATIAN: Ini adalah Sticky Post di mana ia akan diletakkan sebagai post paling atas sehinggalah tiba hari pengundian PRU13.



Jumaat, 3 Mei 2013

105 Ini kali lah atau Lain kali lah?

Tinggal 2 hari je lagi untuk tiba hari pengundian, selepas itu kerajaan baru akan ditubuhkan dengan sama ada Najib atau Anwar menjadi Perdana Menteri itu pun jika mendapat perkenan YDP Agong. Bila dah nak dekat2 garis penamat ni, semboyan kecemasan semakin kuat dan masing2 mengeluarkan senjata rahsia mereka di saat2 akhir. Entry ini agak panjang, sebab mungkin ini adalah entry politik terakhir aku sebelum PRU-13 dan dalam entry ni aku tuliskan harapan aku tentang pilihanraya kali ini.



Khamis, 2 Mei 2013

62 Acara menonton video lucah secara berjemaah

Nak berkempen, takde masalah. Nak berceramah, takde masalah. Nak control media, ikut suka mak bapak korang. Tayang video lucah di kawasan terbuka untuk ditonton beramai2 secara berjemaah? Itu masalah besar.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...