Rabu, 29 Februari 2012

3 Nasib seorang Badut

Konsert seorang penyanyi r&b, hip hop dan jazz Amarika yg dah suam2 kuku iaitu Erykah Badut dah dibatalkan selepas pemuda PAS, PERKASA, mufti, kerajaan dan ramai umat Islam di Malaysia butthurt dgn gambar Erykah Badu di websitenya yg mengecat badannya dgn simbol Allah dalam bahasa arab yg dikatakan menghina agama Islam. Tak perlu kecoh, tak perlu ribut.


Kalau tak silap di badannya ada mcm2 lagi simbol yg menjadi lambang agama2 lain. Persoalannya adakah minah Badut ni betul2 berniat nak menghina Islam? Kalau ikut dlm kenyataannya di twitter dan juga press conference, dia letak simbol2 tu sebagai satu seni dan simbolik tidak kira apa juga agama dan kepercayaan seseorang, kita adalah satu.


Mungkin niatnya baik, tapi kaedah dan caranya tidak sesuai dgn norma2 masyarakat muslim yang taat lebih2 lagi di negara mcm Malaysia. At least dgn ban ni menjadi pengajaran kepada dia agar lebih concern mengenai sensitiviti agama lain. Dan sbb pembatalan ni jugak, nama dia yg dah suam2 kuku even kat Amarika dah naik balik dan org yg tak kenal tetiba jadi kenal. Dan yg paling menarik, tweet2 org ramai kepada si Badut ni dan juga termasuk beberapa artis Malaysia yg menyatakan sokongan kepada penyanyi ni.


Btw tak rugi pun tak tengok konsert tu. Rugi lagi kot kalau tak dapat pergi ceramah Anuar Ibrahim atau Ibrahim Ali.


tags: erykah badu tatoo badan body art paint simbol Allah america singer penyanyi r&b hip hop jazz twitter konsert concert banned cancel batal kdn rais yatim the star apologize minta maaf sarimah ibrahim ida nerina muslim

4 Video ustaz badrul amin

Hangat! Panas! Terbaek! Kat sini ada video Ustaz Badrul Amin. Jom layan!



Selasa, 28 Februari 2012

0 Mamak gangster

Ape kebenda la gaduh2 ni dah mcm babi lak dah aku tgk. Nak kata budak masing2 dah tumbuh bulu jembut. Gangster sangat mamak2 Penang ni. Mamak2 ni konfirm org UMNO, hidup mamak melayu la katakan.


Gambar berikut merupakan babak yg paling menarik di mana seorang mamak sedang buat isyarat lucah mencapap manakala seorang lagi tengah rakam video/ambik gambar... seriously... dengan iPad???


Mungkin mamak tu belajar isyarat lucah tu daripada pemimpin2 mereka.


Link Malaysiakini. Anda penyokong BN? Berita ini untuk anda. Anda penyokong PR? Haa yang ini pulak utk anda. Nak buat mcm mana... korang kan penyokong tegar parti politik masing2 yg syok sendiri... masing2 ada berita versi puak masing2 yg hanya utk memenuhi nafsu masturbasi syok sendiri korang.



demonstrasi anti stop henti lynas hijau save malaysia protest perhimpunan pulau pinang penang lim guan eng dap mamak mamu melayu umno gaduh gangster baling kerusi isyarat lucah mencapap adnan yaakub

Isnin, 27 Februari 2012

1 Time to play The Game




Link dari Sini

8 Apa celup naik motor

Perempuan zaman sekarang... ingatkan tak nak naik moto sbb nak jaga maruah ke, taknak bagi boyfriend main brek moto laga2 boobs ke... rupe2nya sbb jatuh standard naik motor... dunia sudah tiada cinta sejati... dasar materialistik punya perempuan!


perempuan melayu materialistik tak nak naik motor tak standard dating boyfriend teman lelaki berita akhbar pelajar

Khamis, 23 Februari 2012

5 Timba pengalaman lagi

Kekalahan Malaysia kepada Jepun dgn gol 0-4 melengkapkan koleksi rekod tanpa kalah menang Malaysia di Kelayakan Olimpik London 2012. Takpe kita kalah, bak kata Ong Kim Swee, kita dah byk belajar dan timba pengalaman dari game ni dan juga game sebelum dan juga game2 sebelum. So guys, lepas ni setkan dalam minda bila Harimau Malaya main, misi kita bukan nak menang tapi timba pengalaman. Itu jelah sampai sudah, timbalah pengalaman sampai bila2... 10 tahun lepas pun timba pengalaman juga, nanti 10 tahun akan datang pun timba pengalaman juga. Kalau takde timba pakai gayung atau baldi pun boleh.


Bak kata Khairul Fahmi a.k.a Apek di sini, ia adalah janji kami. Tapi mungkin itu janji Apek sorang je kot, sbb aku pelik betul kalau pasal team bola Malaysia balik2 mesti interview dia. Mmg la dia kapten, tapi at least interview la jugak player lain cam Tamil Arasu ke, Wan Zack Haikal ke. Main bola 11 orang, kalau ada sorang penjaga gol macam Iker Casillas pun tapi lagi 10 orang main mcm pemain Malaysia tak guna jugak.

Jom saksikan detik2 Jepun mengayamkan team Malaysia.




Negara Asia kecuali ASEAN > Juara ASEAN... Well said.


kelayakan olimpik london 2012 malaysia vs jepun stadium bukit jalil 2nd leg gol 4-0 khairul fahmi apek ong kim swee timba pengalaman kempunan

8 Beza BN dan Anwar

Apakah perbezaan dan persamaan  Barisan Nasional dgn Anwar Ibrahim?


Perbezaan:

1. BN iktiraf Israel secara tertutup...


Link

2. Anwar iktiraf Israel secara terbuka....


Diambil dari sini.

Persaman - Kedua2nya pun sokong Israel.

Nasib baik heroku Adam Adli ada buat demo... Tapi kot2 boleh buat demo sekali utk ABAI Anwar...



barisan nasional anwar ibrahim pkr wsj wall street journal sokong iktiraf negara israel kapal dagang labuh firma urusniaga perbezaan persamaan adam adli demo

Rabu, 22 Februari 2012

1 Asal bukan-bukan

Mari belajar terma2 politik di Malaysia yg lucu:

ABU - Asal Bukan Umno


ABAI - Asal Bukan Anwar Ibrahim


Akan datang:

ABRM - Asal Bukan Rosmah Mansor
ABLGE - Asal Bukan Lim Guan Eng
ABHA - Asal Bukan Hassan Ali
ABIA - Asal Bukan Ibrahim Ali

dan lain2 Asal Bukan... Sekian terima kasih...

Link


abu asal bukan umno abai asal bukan anwar ibrahim graffiti aerosol dinding conteng pusat khidmat dap ayer keroh melaka ngo pakatan rakyat barisan nasional

7 Darjat seorang First Lady

Aku tahulah Rosmah Mansor tu First Lady a.k.a Wanita Pertama Malaysia, tapi adakah darjat dia begitu tinggi sehingga dia layak disalam sambil cium tangan oleh seorang lelaki yg mungkin lebih tua daripadanya? Dia bukan mak atau nenek hang punnnn adoiyaaaii... Sape lelaki tu? Berahim ali? tak tau la labuu...



Link

salam cium tangan rosmah mansor srikandi negara first lady wanita pertama najib razak majlis makan malam perkasa we all love you ibrahim ali

1 Matematik dalam kehidupan seharian

Macamana Jeremy Lin boleh jadi begitu hebat??? Rupa2nya dia menggunakan mathematic equation dlm setiap game dia...


Oleh itu ya adik2, jgn tuang kelas matematik lagi ye... sape sangka matematik boleh digunakan di mana2 sahaja...


Harvard genius + NBA player = Jeremy Lin

Oh ya, bagi sape2 yg tak tau, Jeremy Lin merupakan pemain baru NBA yg menjadi sensasi dan fenomena terkini di Youtube dan seluruh dunia... baca la kat sini aku maleh nak terangkan, kalau tak wiki je kat google.


jeremy lin linsanity lincreadible super lin-tendo lintellect nba player harvard graduate genius youtube fenomena phenomenon sensasi asian taiwanese chinese mathematic equation matematik calculus algebra teorem theorem pythagoras tangen cos sin ilmu hisap super asian basketball dunk

Selasa, 21 Februari 2012

0 Nambikei urumei

Apa lagi si Hindraf ni nak? Najib dah nak bagi 'nambikei', nak lagi 'urumei', karang dapat 'tembikai' jelaarhh... Jgn kata BN, PR pun xsokong puak2 racist melampau ni, sama je dgn Perkasa. Jgn ingat korang ni mewakili suara semua kaum India di Malaysia.


Apa 18 tuntutan Hindraf ni? Tgk la kat sini, tak kuasa aku nak letak kat sini tuntutan mengarut tu. Dah la dulu nak saman dan tuntut gantirugi daripada Queen Elizabeth of England sbb bawak org2 India bekerja di Tanah Melayu suatu ketika dahulu. Apa kekarutan dan carutan yg diorang nak buat ni. Kalau korang still duduk kat negara India, korang belum tentu dapat menikmati kesenangan yg korang dapat macam dekat Malaysia. Tak reti nak bersyukur ke? Kalau ada org India yg miskin, tahu tak berapa ramai lagi org Melayu yg miskin, kaum Bumiputera lain yg miskin terutama yg kat Sabah dan Sarawak?

Kalau mcm ni aku pun nak saman Maharaja Jepun kenapa tak bawak nenek moyang aku pergi Jepun waktu diorg menjajah Tanah Melayu, mesti aku dah jadi anak didik Akira Toriyama, tak pun aku nak saman Kerajaan Portugal sbb tak bawak nenek moyang aku pergi balik negara diorg waktu penjajahan Portugis, kalau tak mesti aku dah jadi pemain bola sepak sehebat Cristiano Ronaldo.

Perkara yg dah menjadi sejarah tu biarlah ia menjadi sejarah, kita yg hidup sekarang perlu teruskan hidup walau mcm mana sekalipun. Kalau masih lagi asyik nak bersandar pada kenangan, alamat BANGANG la sampai bila2.

Link


hindraf barisan bertindak hak hindu india tamil nambikei urumai demo masjid putrajaya 18 tuntutan pejabat pm najib razak

3 Buku lucah untuk kanak2

Sebuah buku kanak2 bawah umur yg mengandungi tulisan dan illustrasi seks dari luar negara bertajuk 'Where Did I Come From' telah masuk Malaysia. Buku ni kalau ikutkan dah lama sejak tahun 1977 lagi diterbitkan di luar negara dan telah dijual lebih 2 juta unit. Selalu ibu bapa mat saleh guna buku ni bagi kat anak2 baca utk pendidikan seks bg mana2 ibu bapa yg malu nak cerita kat anak diorg.


Bangang betulla org yg bawak masuk buku ni kat Malaysia. Takkan la diorg tak tahu SEKS itu adalah taboo bg org2 Malaysia dan tidak dibicarakan secara open? Kalau nak sgt tengok kartun lucah, pergi cari Hentai manga kat Internet la berlambak2 lepas tu fap fap fap sendiri la tak payah nak libatkan kanak2 dan generasi muda yg masih suci murni bak kain putih. Kang berapa ramai yg tak boleh naik awan guling lepas baca buku ni.


Berikut adalah sebahagian kandungan buku tu... Yang selebihnya jgn google pulak kat Internet...


Sumber Malaysiakini Berita Hairan

Lagi buku2 yg tak boleh bawak masuk Malaysia. Harap2 KDN tak lepas pandang... Syabas kepada Pemuda PAS UMNO kerana berjaya menemui buku lucah ini. Kita tak perlu lagi buku2 ni utk ajar kita pasal seks, buku teks Sains Tingkatan 3 dah cover semua.


buku seks lucah sex kanak budak pasaran illustrasi gambar where did i come from dari mana saya datang pemuda umno kdn kementerian dalam negeri kintoun flying nimbus awan guling goku suci

2 Peminat no. 1 Whitney Houston

Whitney Houston rupa2nya ada peminat no 1 dan juga secret admirer yg fanatik sehingga sanggup bunuh bekas laki dia Bobby Brown utk kawin dgn dia.


Peminat no 1 nya adalah Osama bin Laden...



Teori konspirasi apakah ini?

Link Link


whitney houston dead osama laden dream marry singer obsessed murder bobby brown konspirasi freemason illuminati kola boof

Isnin, 20 Februari 2012

5 Manis mcm gula

Hehe kantoi...


Sumber asal


joke 9gag lawak kantoi sperm sugar sweet class rage comic meme face troll derp derpina

2 Mengajar anak yg nakal

Anda ada anak bermasalah? Bekerja keras demi membesarkan anak2, belikan mcm2 apa yg mereka mahuka, kamera, laptop, PS3, lain2 tapi dibalas dgn kutukan dan cacian di Facebook mereka hanya sbb kita menyuruh mereka mengemas rumah, buang sampah, cuci pinggan, lipat kain dan sebagainya? Jgn risau, seorg koboi dari Amerika ada cara utk ajar anak perempuan 15 tahunnya yg kurang hajar.



Cara2nya, buat video dan beritahu satu dunia apa yg anak anda perkatakan pasal anda di Facebook mereka. Bagi kata2 nasihat, kesusahan dan kepayahan kita dlm membesarkan mereka dan sebab kenapa anak2 perlu mengikut kata org tua. Kemudian keluarkan pistol kaliber .45, tembak kat notebook yg kita belikan untuk anak kita. Sbb kat Malaysia pistol tidak dibenarkan, maka pakai kapak atau tukul pun boleh juga.

Video ni telah jadi viral di Youtube dan menimbulkan pelbagai response dan parody. Beginilah bila susu dibalas tuba, notebook juga yg berkecai. Akhir kata, don't mess with the cowboys...


tommy jordan alornmage facebook teens parenting disrespect for troubled teen anak kurang ajar ibu bapa tembak notebook

0 Mabuk atas pentas

What the hell??? Walaupun wa minat kat lu, tapi apsal lu mabuk atas stage??? Penganjur tak bagi taklimat apa2 ke sebelum start konsert? Jangan la sampai lepas ni ada org buat demonstrasi tak kasik lu dtg lagi. Nampaknya lu bukan lagi The Best Damn Thing tapi Damn U BITCH!!!



Baca le sendiri kat sini dan sini.

Tapi tak kisah la dia ni mabuk ke tak ke, nyanyi live biasa2 ajer... Tapi seriously Hailey Williams datang ke? DAMMNNN~~~



avril lavigne black star concert malaysia show tune talk stadium merdeka 14000 penonton mabuk aksi celaru what the hell cari kat google topless hailey williams paramore airplanes epic win

Ahad, 19 Februari 2012

4 batMan evolutioN

Batman Evolution..


n' ini mrupakn evolution terkini.. uih??




miauww..




p/s: tiru macam sayaaaa..



0 Artis dan dadah

Artis sekarang kalau kene dakwa kes dadah relax je, boleh je kuar TV, radio, panggung, majalah. Kalau dulu jgn kata dadah, rambut panjang pun boleh kene gam. Mungkinkah peraturan kita dah longgar atau selebriti kita mmg kebal? Nak buat lawak gila babi kena layan ganja dulu kot baru lawaknya tahap dewa? Owh atau mungkin mmg trend sekarang kalau jadik artis kena isap dadah, sbb kalau mati pasal dadah mcm Whitney Houston baru hip...



Air kencing dah positif pun boleh mengaku tidak bersalah? Yelah aku faham ada org nak sabotaj biasalah. Mungkin lepas ni budak2 hisap ganja sbb terpengaruh dgn idola dan role model diorg.



Link


saiful apek dadah ganja air kencing positif stoned gam ice mahkamah peguam tidak bersalah pejabat polis

4 Makan KFC free seumur hidup

Gila kau! Takkan maafkan mcm tu je? Kalau aku la yg kena sepak terajang, aku mintak KFC bagi aku makan set Snack Plate Hot & Spicy secara percuma seumur hidup di mana2 cawangan KFC seluruh Malaysia.


Atau Pop-Soul mungkin nak yg ini...





kfc gaduh i-city sepak terajang mohon maaf pada mangsa makan free snack plate hot and spicy famous bowl zinger burger

5 carLos Puyol rakyat Malaysia!

Carlos Puyol, bintang bola sepak Spain. beliau dikatakan mempunyai saudara menetap di Malaysia utk 40 tahun!! wahh..




 ha'ah la beb..




p/s: klo la dia ni bukan pelawak or pengacara, agak2 dia men bola x?



1 kaLendar caCat


Tahun masihi dikira bdasarkan peredaran bumi mengelilingi matahari. dlm setahun ada 8760 jam atau lebih tepat 8765.81277jam, 365 hari(365.242199 hari), n' 52minggu (52.177457minggu). Ttapi pada 1752, x mengikut norma biasa. Thun 1752, tdpt kekurangn hari iaitu sbyk 11hari! ini berlaku dlm bulan September, spt gambar dbawah


aku try di Linux OS sbb Windows aku xleh down ke tahun 1752.

ia disbabkn oleh penggunaan 2 kalender pd thun tsebut di Great Britian, iaitu kalender Julian n' Gregorian. sblm 2 Sept, Britian gune Julian calender, tetapi trus lompat ke Gregorian 14 Septmber utk diselaraskn mnyebabkn kehilangan 3-13 September.

sblm thun tsebut, 1582 (di Italy, Poland, Portugal n' Spain), 1584 (Austria), 1700 jugak tlh blaku perkara sama. ptukaran kalender mnyebabkn kehilangn 11hari.


p/s: thun hijrah ada 354 hari, 11hari pndek dr masihi. n' pngiraan haul zakat harta hndaklah berasaskn thn hijrah..


1 Kelantan negeri termiskin

Ah Jib Gor cakap Sabah sekarang bukan lagi negeri termiskin di Malaysia tetapi Kelantan (Rujuk sini). Rata2 aku tgk ramai org Kelantan yg butthurt dgn kenyataan Najib dan buat kempen mcm2 kat Facebook, keluar kenyataan mcm2 utk backing negeri dan tibai kerajaan BN. Tapi aku rasa tak org Kelantan xperlu nak butthurt sangat sbb orang Sabah dah dicop negeri termiskin oleh BN sejak mereka menyertai Malaysia, takde butthurt pun. Mungkin statistik ni boleh dijadikan pengajaran utk perbaiki dan memajukan lagi ekonomi rakyat negeri Kelantan.


But wait... aku tak suka betul benda yg cuma cakap2. Aku perlukan FAKTA. So aku mula membuat carian statistik kadar kemiskinan mengikut negeri di Malaysia. Sumber yg aku harapkan tentulah daripada laman2 web Kerajaan. Cari punya cari... aku jumpa beberapa laman web kerajaan yg mempunyai statistik yg aku perlukan.

1. Portal Rasmi Unit Perancang Ekonomi Jabatan Perdana Menteri - http://www.epu.gov.my/household-income-poverty


Apa benda tak update ni... Sekarang dah tahun 2012, latest statistik 3 tahun yg lepas, 2009. Lantaklah, tgk Jadual 2 - Pendapatan Kasar Bulanan Isi Rumah Purata Mengikut Etnik, Strata dan Negeri, Malaysia, 1970-2009.


Emm nampaknya daripada dulu purata pendapatan kasar Kelantan mmg dah paling rendah berbanding negeri2 lain termasuk Sabah. Tapi pelik kenapa statistik ni Sabah dan WP Labuan disekalikan. Mungkin sbb tu pendapatan kasar rakyat Sabah nampak tinggi, takdela miskin sgt pun. PAS mula perintah Kelantan sejak 1990, tapi kalau tgk tahun sebelum tu masa BN perintah pun masih lagi terendah.

2. Laman Web Rasmi Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah - http://www.rurallink.gov.my/466


Again, tak berapa nak update jugak... paling latest ada tahun 2010. Rajin betulla org gomen nih. So kalau statistik kat Portal EPU merangkumi semua rakyat tak kira miskin kaya, kat sini mungkin ada statistik utk kumpulan sasar iaitu org yg miskin. Aku bukak statistik yg kedua iaitu Bilangan Isi Rumah Miskin Tegar, Miskin dan Mudah Miskin Mengikut Negeri, 2010.


Kalau ikut statistik tahun 2010, peratus kemiskinan keseluruhan di Sabah adalah 24.1% manakala Kelantan 10.7%, tapi Sarawak lagi ramai org miskin iaitu 27.2 peratus. Kalau berdasarkan statistik2 tahun 2010 ni, org miskin di Sabah mmg jauh lebih ramai dari Kelantan dgn perbezaan sebanyak 13.4%...

Tapi now tahun 2012 Najib cakap negeri Kelantan dah menjadi negeri termiskin? Mana data? Mana statistik? Perbezaan 13.4% dikurangkan dalam tempoh 2 tahun sahaja?


Taulah PRU13 nak dekat dah...

najib razak negeri termiskin sabah kelantan bn pas statistik kemiskinan mengikut negeri epu kklw bullshit

Sabtu, 18 Februari 2012

7 neNek 15 y.O Dapat BR1M

Syukur BR1M nenek ‘muda’ diproses semula







SHAH ALAM - Puan Ahmad, nenek yang MyKadnya memaparkan usia 15 tahun dan gagal mendapatkan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) disebabkan kesilapan tarikh lahir boleh menarik nafas lega, apabila Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) Cawangan Kangar memproses semula borang rayuannya selepas membaca kisah berkenaan di Sinar Harian, semalam.

Menurut sumber jabatan itu, pihaknya akan meneliti semula permoho­nannya berikutan dia berusia lebih 60 tahun. “Tidak kira mempunyai tanggungan atau tidak, warga emas yang berusia 60 tahun tetap diberikan bantuan berkenaan,” katanya.

Ditanya sama ada LHDN Kangar menolak permohonan dan rayuan Puan disebabkan usia yang tertulis pada MyKad, katanya, mereka yang berusia 16 tahun sebenarnya tidak mempunyai tanggungan kecuali sudah berkahwin dan mempunyai anak serta menjadi ketua keluarga.

 “Ada permohonan ditolak kerana nama tanggungan di bawahnya sama dengan orang lain, apa pun, dalam kes nenek itu, perkara ini tidak timbul dan kami akan memprosesnya secepat mungkin,” katanya.

Mengulas mengenai permohonan yang pernah ditolak LHDN, menurutnya, ia berlaku kerana tiga faktor, iaitu kesilapan semasa memasukkan data atau kad pengenalan, keraguan terdapat pada borang diisi dan mereka berstatus Bukan Warganegara. Begitu pun, katanya, LHDN tidak boleh mengimbas data kad pengenalan lama dan untuk mendapatkan BR1M, mereka perlu memperbaharuinya dengan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).



ok, baca Nenek Berusia 15 Tahun?? utk maklumat sblm ni..


p/s:  compare tarikh ngan gamba pon dh dpt agak ade silap ke x. JPN x double check ke sblm agihan. anak2 nenek ni baru tau gak ke???



3 Super Saiyan nigga

Ada seorang budak negro yg percaya dirinya adalah Super Saiya. Mula2 aku mcm...
Caranya cuma on kan lagu theme Super Saiya 3 Goku dan fokus, teran mcm nak berak, bukak baju, wallaaaaooweeeehh... anda telah bertukar menjadi Super Saiya...

Awal2 tu dia membebel je, skip video ke 2:42 untuk mula tgk transformasi ke Super Saiya.

Kemudian aku jumpa link video masa Goku 1st time transform ke Super Saiya 3:

Dan komen paling WIN...

jaylen jalen turns super saiyan 3 believe real yellow hair son goku dragon ball z kai gt super saiya negro nigga black kid people killa karisma retard


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...