Iklan Leaderboard

Sabtu, 29 Jun 2013

48 Kronologi percintaan budak2 baru nak up

Video 6 bulan lepas tapi aku baru jumpa, biasalah aku slowpork. Budak2 couple zaman sekarang kat tempat awam dalam bas pun dah tanpa segan silu bermesra2an. Kat public macam ni pun dah boleh kissu pipi, aku tak tahulah kalau kat tempat takde orang kissuk kat mana pulak.



Jumaat, 28 Jun 2013

33 Apabila orang asing fasih berbahasa Melayu

Rasa syok bila tengok orang luar belajar dan fasih bercakap dalam bahasa Melayu @ bahasa Malaysia iaitu bahasa kebangsaan, bahasa rasmi negara kita. Ni yang nak cari awek Russia yang pandai cakap Melayu nih, mana tahu boleh buat bini ke.



Khamis, 27 Jun 2013

78 Peminat taksub yang hilang akal

Minggu lepas David Beckham datang China, beratus2 orang berasak dan berebut nak mendekati pemain bola idola kesayangan mereka sampai beberapa orang cedera akibat rempuhan, mungkin mereka rasa boleh dapat berkat kalau dapat sentuh David Beckham mungkin. Mesti anda rasa apa lah asshole sangat diorang ni jumpa Beckham pun macam orang gila, lain lah kalau Kim Jong Kook.

 


Rabu, 26 Jun 2013

25 Imej busuk kerana kesilapan orang lain

Sekarang ni kecoh kat Internet gambar Menteri Pelancongan Malaysia, DS Mohamed Nazri Aziz buat isyarat tangan berikut di luar parlimen sempena majlis angkat sumpah ahli2 parlimen baru2 ni.



Selasa, 25 Jun 2013

38 Giliran mereka pula bekerja untuk kita

Selesai sudah upacara angkat sumpah jawatan sebagai anggota Dewan Rakyat yang didahului oleh DS Najib Razak selaku Perdana Menteri, diikuti 131 anggota Parlimen mewakili Barisan Nasional (BN). Turut menyaksikan Tan Sri Pandikar Amin Mulia dipilih semula sebagai Yang Dipertua Dewan Rakyat. DS Anwar Ibrahim pula mengetuai 89 ahli Parlimen pembangkang untuk mengangkat sumpah. Setelah selesai kesemua 222 anggota mengangkat sumpah...



Isnin, 24 Jun 2013

27 Awek gemuk pun comel juga

Awek2 walaupun yang berbadan gemuk atau gempal, tak bermakna anda tidak boleh mendatangkan nafsu kepada orang lelaki. Ada juga lelaki yang suka dan taste mereka adalah kepada wanita yang gempal dan chubby2 cute gitu. Oleh itu sila sentiasa berhati2 bila bersama dengan orang yang tidak dikenali, kerana zaman sekarang lelaki pakai songkok atau kopiah dan berwajah tua muka ustaz2 pun belum tentu baik.


26 Kesedapan dan kenikmatan parti buih

Anda seorang remaja Melayu Islam yang tak suka belajar dan tidak peduli dengan pelajaran? Anda seorang pelajar tingkatan 5 yang nak ambil SPM tahun ni dan perlu mencari aktiviti penuh maksiat untuk menghilangkan stress dan tekanan? Anda seorang yang suka berpeleseran, sukakan hiburan dan nikmat duniawi berbanding mencari bekalan akhirat? Dan yang paling penting, anda suka mandi buih di dalam kolam campuran lelaki perempuan sambil mabuk dengan air kencing shaiton??? Jika ya, berpesta di parti buih adalah pilihan yang tepat!



Ahad, 23 Jun 2013

40 Koleksi gambar awek perhimpunan Black 505

Siang tadi telah berlangsung perhimpunan 'Black 505' di Padang Merbok, Kuala Lumpur yang dianjurkan oleh Pakatan Rakyat dan penyokong mereka sebagai tanda bantahan mereka terhadap dakwaan berlakunya penipuan dalam pilihan raya umum lalu. Nak baca update pasal perhimpunan sila baca blog politik, suratkhabar atau Buletin Utama untuk tau berapa ratus orang yang datang. Aku nak update something yang lain daripada yang lain, iaitu koleksi gambar2 perhimpunan versi awek yang hanya kat sini je ada orang lain takde.



Sabtu, 22 Jun 2013

17 Berita bertaraf sampah media arus perdana

Menteri Besar Selangor, TS Khalid Ibrahim tertidur/terlelap kira2 15 saat semasa sidang media di Dewan Undangan Negeri Selangor yang dikatakan mengantuk kerana baru lepas makan ubat darah tinggi selain kekurangan gula dalam badan, telah dilaporkan dalam slot berita perdana sebuah stesyen televisyen.



Jumaat, 21 Jun 2013

31 Pemenang GA Contest Gila #4: 110 Juta Kenangan

Dengan penyertaan GA Contest kali ini yang agak ramai iaitu 52 peserta, aku terpaksa ambil masa yang agak lama untuk membaca, menilai dan memerah otak untuk menentukan siapakah PEMENANG bagi GiveAway Contest Gila #4: 110 Juta Kenangan yang telah ditutup pada 15 Jun 2013 yang lepas.



39 Nasib pelukis dan industri komik tempatan

Komik tempatan yang antara terawal aku kenal adalah Gila-Gila dan Geli Hati, kemudian Ujang, Lanun dan akhir sekali Apo!, walaupun aku tak pernah pun beli komik2 tu, selalu pinjam atau sekender dari member. Komik tempatan lain yang aku pernah baca adalah Gempak, itupun bila di awal zaman millenium.


Khamis, 20 Jun 2013

20 Pensyarah universiti yang super cool

Kalau cikgu atau pensyarah aku super cool macam ni, memang aku takkan tidur lagi dalam kelas. Nama pensyarah ni Matthew Weathers yang mengajar subjek Matematik di Biola University, California, dan dia selalu buat prank dalam kelas dia.



Rabu, 19 Jun 2013

26 Wanita yang paling berkuasa dan berpengaruh

Bila aku bukak cerita yang berkaitan pasal kereta dan pemanduan, mesti pemandu wanita yang banyak kena bahan. Aku faham woman driver dah sinonim dengan skil pemanduan yang agak teruk sampai ada banyak video kompilasi mengenai woman driver di Youtube ni walaupun tak semua macam tu. Tapi walaupun wanita dikatakan kurang hebat dalam memandu, tapi dari aspek lain kaum wanita sebenarnya sangat hebat dan berkuasa seperti juga kaum lelaki.



59 Membuat keputusan dalam sekelip mata

Kita biasanya perlu mengambil masa yang lama dalam membuat suatu keputusan untuk kita berfikir dan memilih keputusan yang terbaik. Namun ada satu situasi yang memerlukan kita mempunyai skill untuk membuat keputusan dalam masa singkat atau split second decision yang kadangkala menentukan hidup dan mati kita.



Selasa, 18 Jun 2013

25 Antara curang, rogol dan khalwat

Curang, rogol dan khalwat. Ketiga2 perkataan berkaitan dengan hubungan yang haram dan masalah sosial. Berikut adalah 3 kisah curang, rogol dan khalwat yang panas minggu ini.



Isnin, 17 Jun 2013

56 Penipu dan pengkhianat di alam siber

Tengah2 blogwalking tiba2 terjumpa sebuah blog yang banyak menulis pasal sebuah web-based game iaitu Travian di http://travianclan2011.blogspot.com/. Aku teringat aku pernah aktif main game ni beberapa tahun yang lalu, waktu tu server Travian Malaysia masih lagi beta, belum ada admin pun lagi. So bila baca blog tu buat aku teringat zaman2 dulu, dan yang lagi ohsem, blogger tu adalah seorang awekz. Tapi entry ni bukan nak cerita pasal awek ya.



Ahad, 16 Jun 2013

27 Ninja melayu yang hebat

Ninja Warrior atau Sasuke merupakan antara rancangan gameshow Jepun yang aku suka tengok, sebab ia mencabar ketahanan mental dan fizikal peserta disamping adegan2 lawak daripada peserta. Peserta kena lepas 4 peringkat, tapi cabarannya amat susah sampai daripada 100 orang peserta, biasanya hanya dalam 5 ke 10 orang je yang lepas Stage 1 untuk pergi Stage 2. Malah setakat ini dah masuk sampai siri ke-29, hanya 3 orang sahaja yang pernah berjaya lepas kesemua stage.



Sabtu, 15 Jun 2013

95 GiveAway Contest Gila #4: 110 Juta Kenangan

Giveaway Contest (Giveaway ke Contest? Apa2 jelah) datang lagi untuk siri ke-4 sempena Buasir Otak dah berjaya masuk Kelab 2 Juta Pageviews pada 21 Mei 2013 yang lepas. Bersempena juga dengan musim cuti sekolah, peraduan kali ini bertemakan "110 Juta Kenangan", "110 million memories" atau "Omoide wa Okusenman". So sila scroll ke bawah untuk mengetahui cara dan syarat2 penyertaan peraduan ini yang lebih mudah daripada mencarut. Klik kat sini untuk tengok GA Contest yang lepas2.




27 Zaman remaja anda memang ohsem jika...

Kalau korang pernah buat ni, korang memang ada zaman remaja yang ohsem...


28 Apabila yang salah tidak dirasakan salah

Rata2 ramai yang dah tengok video vlogger terkenal Mat Luthfi yang terbaru bertajuk Sebelah Sayap, mengisahkan 2 orang rakan cuba menasihati seorang housemate mereka yang ketagih arak dengan cara yang berbeza, satu dengan pendekatan yang agak keras dengan menekankan hukum hakam dosa pahala tanpa cuba peduli masalah rakannya dan satu lagi dengan pendekatan yang agak lembut dengan cuba mendekati dan menyelami masalah dan perasaan rakannya itu.



Jumaat, 14 Jun 2013

33 Blogger hantu bakal diharam jadahkan

Syabas dan tahniah diucapkan kepada DS Najib kerana bakal mengharamkan blogger2 hantu macam aku ni. Bukan aku sahaja, malah blogger hantu lain yang kebanyakannya menulis blog2 politik seperti Amenoworld, Milo Suam, Cursing Malay, Parpukari, Papagomo (dah bersara) dan lain2 juga bakal diharam jadahkan. Ini termasuk juga penulis2 blog hantu yang seangkatan dengan aku seperti Nazha Anua, Carlos Santiago, Plain83, Mecha Praline, Zack dan lain2 blogger yang tidak mendedahkan identiti sebenar.



Khamis, 13 Jun 2013

82 Fesyen budak2 yang annoying di mata orang dewasa

Sewaktu zaman aku sekolah dulu, aku adalah seorang yang agak nerd. Masa darjah 6 aku dah start pakai cermin mata. Baju2 sekolah dan segala pakaian semua dibelikan oleh mak bapak aku, aku hanya pakai sahaja tanpa banyak cerita. Waktu sekolah rendah aku bersekolah di kawasan yang boleh dikira kawasan luar bandar jugalah, so tak berapa pandai dan peduli pasal fesyen2 pakaian. Biar la nampak selebet atau selekeh, janji aku selesa pakai sudah.



Rabu, 12 Jun 2013

48 Harga barang dan perkhidmatan turun dengan GST

Pelaksanaan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) tidak akan menyebabkan kenaikan dalam harga barangan dan perkhidmatan, sebaliknya mampu mengurangkannya kerana ia bakal menurunkan kos operasi peniaga, kata firma percukaian PricewaterhouseCoopers Taxation Sdn Bhd.



Selasa, 11 Jun 2013

40 Adakah ini yang dinamakan cinta?

Balik dari kerja semalam aku singgah makan di sebuah restoran, di depan meja aku kelihatan sepasang lelaki dan perempuan muda yang aku rasa sebuah pasangan couple. Bukan main mesra lagi mereka berbual, sekali sekala disulami hilai tawa dek usikan nakal, cuit mencuit manja, bergurau senda sambil pegang dan ramas2 tangan, wah sangat romantis...lah sangat!



Isnin, 10 Jun 2013

27 Masa untuk tukar kereta baru

Harga kereta untuk beberapa jenama dan model kereta dah turun. Dah tiba masanya kita semua buat loan 9 tahun untuk tukar kereta baru.



46 Kenapa kita lambat maju berbanding negara lain?

Dulu aku pernah terlihat sebuah kartun yang menggambarkan kenapa negara kita lambat maju berbanding negara maju yang lain seperti Jepun dan US. Memandangkan aku carik kat Internet tak jumpa kartun tu, so aku minta tolong rakan seperjuangan blogger iaitu Nazha Anua untuk lukiskan balik kartun tu.



Ahad, 9 Jun 2013

24 Iron Man versi Malaysia

Negara kita tak lama lagi mungkin akan ada Iron Man kita sendiri. Jet Pack sedang dalam pembangunan, so lepas dah berjaya nanti mungkin Tony Stark Malaysia ini akan cipta baju zirah atau armor suit pulak.



Sabtu, 8 Jun 2013

19 Iktibar tragedi runtuh Jambatan Kedua P. Pinang

Pada 2 hari lepas jam 7:15 malam, jalan penyambung susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang yang masih dalam pembinaan telah runtuh. Kejadian ini mengingatkan aku pada kejadian jejambat runtuh di jalan Putrajaya Link bulan Mac yang lalu. Bezanya, tiada kemalangan jiwa pada kejadian sebelum ini kerana jalan telah ditutup lebih awal, manakala kejadian di Pulau Pinang ini kerangka jambatan telah menghepap kereta Perodua Kelisa mengakibatkan 4 orang maut.



Jumaat, 7 Jun 2013

26 Kebebasan media yang semakin mengundur

Aku percaya sekarang ini sudah muncul ramai golongan yang tidak terlalu memihak kepada mana2 parti politik dan bersikap neutral. Bacaan mereka bukan Utusan atau Harakah semata2. Mereka dahagakan berita yang telus adil dan tidak berat sebelah.



Khamis, 6 Jun 2013

38 Seorang mangsa yang sangat bertuah

Kita biasa dengar istilah Ustaz Selebriti, Tukang Masak Selebriti, Pakar Motivasi Selebriti, dan yang terbaru sekali, Mangsa Liwat Selebriti. Orang lain yang menjadi mangsa rompak, rogol, ragut dan apa jua jenayah yang dilakukan oleh orang2 biasa jangan mimpilah mendapat status selebriti, melainkan kau seorang yang mengaku diliwat oleh Anwar Ibrahim, kau sebenarnya sangatlah bertuah dan akan diangkat sebagai seorang wira.



Rabu, 5 Jun 2013

17 Turun harga kereta buat orang2 yang cemas

Dalam manifesto BN untuk pilihanraya ke-13 dulu ada dinyatakan harga kereta akan diturunkan antara 20 sehingga 30 peratus. Minggu lepas, DS Najib ulangi janji tersebut sekali lagi di akhbar namun ia perlukan masa dan akan dibuat secara berperingkat sehingga tahun 2017.



Selasa, 4 Jun 2013

17 Tarian lucah separa bogel di khalayak ramai

Kenapa masih ada orang yang tak faham2 lagi yang Malaysia ni sebuah negara timur yang penuh kaya dengan adat sopan dan susila juga sebuah negara yang agama rasminya Islam, namun masih ada yang menganjurkan persembahan yang mengandungi tarian separa lucah ini tanpa memikirkan sensitiviti masyarakat?


45 Bila tangan yang menaip lebih laju daripada otak

Lately ni bersempena dengan Hari Keputeraan YDP Agong, timbul isu seorang wanita yang berbangsa Cina bernama Melissa Gooi yang juga merupakan Marketing Manager Lancome di L'Oreal Malaysia dikatakan telah mengeluarkan komen menghina YDP Agong di Facebook bersama rakan2nya. Bacaan lanjut di blog Mazidul Akmal Sidik.



Isnin, 3 Jun 2013

26 Jangan jadikan 1Malaysia sebagai cap ayam

Aku harap lepas ni jangan ada produk lagi yang berasaskan kepada slogan 1Malaysia. Sebelum ni pun dah banyak sangat produk2 yang dinamakan dengan nama 1Malaysia tapi kebanyakannya layak dibakul sampahkan seperti Email dan Tablet PC 1Malaysia.



Sabtu, 1 Jun 2013

12 Awek aku berduet dengan mat saleh Perancis

Dah lama aku tak dengar awek aku si Heliza Helmi ni menyanyi. Biasa sibuk dengan ceramah motivasi, khidmat perundingan, forum agama, program Gaza dan kelas usrah, tup tup keluar music video lagu baru You Are The One, duet bersama penyanyi dan penulis lagu mat saleh dari Perancis yang juga seorang muslim iaitu Julien Drolon.



29 Luffy VS Toriko VS Son Goku: Siapa menang?

Hari cuti. Takde apa sangat nak tulis. Kalau anda peminat manga/anime khasnya One Piece dan Dragon Ball, bolehlah habiskan 45 minit daripada jumlah masa kehidupan anda dengan menonton 2 episod anime khas crossover One Piece X Toriko X Dragon Ball Z.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...