Iklan Leaderboard

Selasa, 5 Ogos 2014

33 Cara promosi kedai makan paling WIN

Shit just got real! Only in Indonesia.


Selain ramen, Naruto juga suka makan sate ayam.


Kalau di Malaysia, mesti ramai orang cakap, kenapa ada "kartun" budak2 kat kedai ni? "Cartooooon...", if you know what i mean.




tags: lawak meme naruto pernah makan di sini sate ayam batas kota indonesia

33 ulasan:

  1. Pasni ada letak caption 'Maria O**** pernah makan sini....mcm2 pelaris yg pelik2 digunapakai...cara malas/short cut nak dpt byk pelanggan. Ada kedai nasi lemak biasa xde pun letak iklan pelik2, tp sbb makanan ada kualiti n sedap, beratur mengalahkan naik komuter.

    BalasPadam
    Balasan
    1. takpun kat rumah tumpangan- "Maria O pernah tidur kat sini!!"...... ramai datang pastu..

      Padam
  2. rasengan!!!!

    BalasPadam
  3. teringat memo ' PM Najib pernah menggunakan tandas ini'

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya. Najib pernah sakit perut sampai tercirit berak ditandas itu.

      Padam
  4. Strategi perniagaan yang menarik perhatian remaja. Good idea.

    BalasPadam
  5. hahahha... bijak bijak...

    BalasPadam
  6. Bagi aku idea tu memang kreatif. Ada jugak la lawak2 kat situ. Tak salah pun kalau nak dibandingkan dengan "Sate ayam ustaz- sate ayam dengan perapan herba 30 juzuk dan bacaan Al-Quran semasa membakar sate".
    Komen bila dah makan, "ehmm..rasa ayamnya lebih special. Hati terasa lebih bersih dan otak menjadi semakin bijak, terasa dosa2 dlm badan pun berkurangan".

    BalasPadam
    Balasan
    1. hi..hi..lawak la

      Padam
  7. Noob, nani leh wat entry pasal hari boikot mcd 24 jam jumaat ni, cuma sy x puas hati ialah sy x kisah org lain nak boikot mcd dan produk2 berkaitan, tp produk yg paling byk menyumbang kpd israel iaitu ROKOK still mcm xde sambutan. Ada gambar viral perhimpunan Gaza tp ada gerai jual milo (produk nestle) dijual n ramai peserta beli. Jgn lupa maggie dan kit kat pun produk nestle. Tp bg sy kalau boikot mcd tp rokok xleh nak boikot, xde effect yg besar kpd israel.

    BalasPadam
    Balasan
    1. beli rokok malaysia la..

      Padam
    2. Dah merokok 2 pun haram....apa pandangan org islam minum arak kat perkarangan surau atau lepas makan kat kantin/restoran? Sama gak hukum kalau hisap rokok.

      Padam
    3. Nokia pn kne boikot ye ank2, jgn asik nk bising sibuk kafirkn org lain yg xnk boikot mcd je, tp masih hardcore sapot nokia, derma gaza xpnah, rokok zionist sedut..sila facepalm muka sndri sekuat hati klu trgolong dlm golongn lahanut itew..

      Padam
    4. mcd tu cuma "slh satu". klw takat dpt boikot slh satu kmdian sngka blh kondem org lain tu blh jd mslh. ibaratnya gini la. org yg mkn mcd boikot rokok. org yg xmkn mcd guna levis ori. org yg xhisap rokok plk xsolat. n mcm2 lg la. tp bgus nya musim boikot2 ni bwk peluang utk bisnes "org kita" win dihati pengguna.✌

      Padam
    5. ha'ah la 6:48, tul tu.burger daging aym yg diternak dlm glombng al-quran tu peberet kau la kn, dn jus anggur yg dibaca surah yasin.. ??

      Padam
    6. 804. npe bro? ko mkn aym yg dibaca ayt2 suci mcm tu bt ati ko rse serap dosa ke bro. oke fine.

      Padam
  8. ramai peminat naruto akan makan di sini.

    BalasPadam
  9. tidak cukup perniagaan melayu kat malaysia orang nak dengki... skrg nak dengki kat indonesia pulak? kalau tengok cina berniaga lagi teruk.. tidak pulak disentuhnya.. mungkin org melayu ni tak payah berniaga la kot.. senang baru puas hati.. kalau dulu dengki sampai guna bomoh.. skrg tulis kat blog jer bagi semua org benci peniaga melayu.. cukup2 lah tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. uishhh..emoooo

      Padam
    2. betul tu.. termasuk bisnes ayam terapi al quran pun korang nak jahanam kan.. kan ayam halal tu.. haha!

      Padam
    3. entah celah mana la kitorang ada cakap dengki kat sate ayam naruto tu..orang siap puji lagi.
      kalau dengki ada la noob tulis indon failed..sate ayam tak sedap..bajet bagus dan lain2. kau ni salah tafsir ayat ni..jauh terpesong

      Padam
  10. Plain83 pernah komen di blog ini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Asal ade entry anime, msti tingat kat die..windu lettew..huk huk

      Padam
  11. Ayam afrika masih lagi pengomen tegar di blog ini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayam afrika mmg xble idup tnpa bo, moody die seharian klo xdpt komen cni..

      Padam
    2. Ahmad juga masih lg pengomen tegar di blog ini..

      Padam
  12. whooaa.. HaAAAAaaa.. Nani!(apa!), NaaruutooOo! Ak dah la peminat dia.. Anime bro.. Xsalah kot wat iklan cmnie, tp xyah lah tulis "naruto pernah makan disini".. Nampak sgt menipu..
    Mukatsuku dayoo!(meluatnya)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu bukan menipu..semua pun tau naruto tu hanya watak anime/manga. tu namanya humor. Bagi aku kira kreatif la. Bila kita ternampak kedai tu pun kita dah tertarik.

      Padam
    2. ok2, tp bg ak xlawak tp yg kreatif tu ak stuju.. Lgpn majoriti org indonesia suka anime.. Memg pnuh laa kdai dia..

      Padam
    3. Kalau masashi kishimoto pernah mkn sate di kedai tu, mmg aku pun rs mcm nak pergi try makan sate di situ..ha ha

      Padam
    4. kalo ltk nme “obama”?
      bincangkn

      Padam
    5. Klu ltk nme "sate aym gelombang al-quran"?
      renung2kn

      Padam
    6. klu ltk nme......
      klu ltk nmd.....
      apa nama...
      appa namaa...
      apppaaa naaamaaaa...

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...