Iklan Leaderboard

Jumaat, 8 Ogos 2014

34 Kempen boikot bukan untuk orang yang tiada otak

Sebelum ni cuma baca2 je cerita2 kebodohan2 meleis yang buat khianat kat McD macam ludah pekerja, baling objek keras, hina pekerja McD sebagai pekerja Yahudi dan lain2 di Facebook dan blog sahaja, tapi kali ini kita ada video, video yang memaparkan kedunguan meleis2 yang kurang akal yang membuatkan nama orang melayu dan Islam lain yang berakal dan benar2 nak boikot produk Yahudi jadi busuk.




Apa masalah diorang sebenarnya? Nak popular? Rasa bangga dapat khianat dan cakap "Fucking Israel" kat pekerja McD tu? Nak kata prank, mat saleh buat prank pun lagi bagus, at the end yang kena prank pun boleh gembira senyum gelak ketawa, malah ada yang siap bagi hadiah kepada mangsa prank tu. Yang ni bukan prank dah tapi khianat. Kesian awek McD tu terpaksa tahan je malu. Serius aku kesian tengok melayu2 retarded ni, muka sekor2 nampak macam bijak ada degree, tapi perangai gila sadis.

Itu belum lagi cerita kes cermin kereta orang kena pecah hanya sebab ada sticker McDonalds.


Dan juga buat demo depan McD tapi tunjuk jari tengah.


Aku susah betul nak terima bila ada melayu buat perangai bodoh2 takde otak yang mentaliti dan IQnya di bawah tahap piawaian yang dibenarkan SIRIM ni. Kalau macam ni la punya perangai melayu2 ni, lebih baik aku pergi makan McD dan bagi sokongan moral kat pekerja2 McD tu dari jadi pejuang melayu yang kononnya berjuang untuk Palestin tapi memalu dan memperbodohkan saudara melayu dan seagama sendiri. 

Untuk pasal kempen boikot ni je aku dah tulis 3 entry sebelum ni,

Harap ini yang last. Aku tak sanggup nak tengok lagi kebodohan2 bangsa sendiri. Kempen boikot ni sepatutnya hanya untuk orang yang berakal. Yang otak kat lutut tu tak payah sibuk2 nak boikot, dah macam bodoh je aku tengok.




tags: budak melayu naik kereta prank khianat mcdonalds drive thru tipu beli fucking israel cam bangang

34 ulasan:

  1. Kadang2 aku sampai terkejut dan susah nak percaya. Tak sangka bangsa aku ni bodoh cmni. Smpaikan aku rasa kaum yg paling takde moral dan suka cari publisiti dengan cara bodoh ni lebih kepada melayu. Kaum lain mmg ada..tapi tak setanding melayu punya pendek akal. Kita ni dah la agama islam..tp kadang kala kapirnye tu mengalahkan cina dan india. Bayangkan la kalau melayu ni bukan islam..aku rasa memang laknat giler la bangsa kite gayanya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. wow komen anon yg win, tu yg aku peliknya, kalau melayu jahil memang jahilnya lg melampau dr cina india, yg buruknya melayu paling win, tp kalau nak win tang yg baiknya punya rare nak mampus.....ak x fhm...

      Padam
    2. salah UMNO-BN semua ni..

      Padam
  2. kekadang..aku tak faham masalah orang malaysia nih.

    over terlebih lajak untuk sesebuah isu.

    BalasPadam
  3. Boikot for dummies:
    Tak payah beli dan ambil peduli serta jangan mengeji.

    BalasPadam
  4. Oh Rozana

    Bangla terlantar dalam arus deras
    telah hancurkan seketul bisjut & royi
    Kemana mampu kucari lagi bisjut & royi?

    Oh Rozana

    Bangla mengelebat dalam pucuk-pucuk harapan…
    Semakin tiada bisjut & royi
    Meski bisjut & royi mengalir dalam bilik sepi,
    itulah bisjut & royi…dalam sekujur rindu jejaka bangla
    Biarkan bangla bisjut & royi yang tak henti dengan airmata..
    Menguyur sisi bisjut & royi yang melara
    menjemu dalam tulisan takdir
    dalam himpitan nafas jejaka bangla

    Nak bisjut?

    BalasPadam
  5. Baik beli t-shirt Save Gaza, Free Palestine dari Ayuni daripada buat kerja-kerja khianat begini. Lagi berfaedah, duit pun boleh disalurkan untuk amal kebajikan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi...sempat lg promot....

      Padam
  6. Aku nak bagi cadangan pada org yg bising bising suruh pekerja McD berhenti...
    Korg berhenti dr position korg skang dan bg kerja tu kepada pekerja McD sbg alternatif utk diorg.Dah double pahala korg....
    Haaaa? Abih nanti korg nk keje apa? Camne nak sara keluarga?
    Rezeki kan ada di mana mana....bkn ayat aku...ni ayat korg jugak....korg jugak yg ckp bkn McD yg bg rezeki kat pekerja diorg.Sama lah jugak,bkn kompeni korg yg bg rezeki kat korg.Apa nak takut kan? Korg carik ajerlah keje lain...udah korg jugak yg cadangkan diorg berenti kan? Kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak buat macam mane.. orang tak faham yang nak cari kerja ni, bukannya senang. rezeki memang la ada dimana2, tapi usaha pulak, ingat ramai ke yang rajin2 nak cari kerja kosong ni. rata2nya sebab family yang cadangkan "ha sa ada kosong sini ada kosong, pergi la cuma"

      paling tak best kalau tempat kerja tu kena interview pulak. adoi lagi la tak best

      Padam
  7. Dari berhimpun dpn McD...bakar bakar bendera,baik lah pergi masjid ramai ramai pastu pakat pakat doa.
    Senjata org mukmin adalah doa...remember?
    Aku yakin restoran McD lengang bkn sbb keberkesanan program boikot tapi sbb org takut ataupun malas dipandang serong.
    Sbb aku lalu depan starbuck ari tu,selamba jer ramai ramai pakai baju melayu baru lps blk raya pergi minum kopi.Tak hirau pun psl boikot?

    BalasPadam
  8. Kau tulis la sejuta entry pasal perangai Meleis jenis sengal ni sekali pun confirm x kan ade perubahan punye.

    Diorang ni wat keje2 sengal ni pun atas ajakan kawan yang pendek akal macam diorang ni jugak.

    Meleis2 mcm ni bukannye bace pun blog2 yang perlu gunakan akal macam blog kau ni. So kesengalan Meleis2 gini aku predict akan brkekalan smp la ke kiamat nanti. Tak perlu la kau risau.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mne ko tahu? aku rse boleh je. xdpt sumbang bnyk,ape slhnye sumbang sedikit. fahami.

      Padam
  9. Ni Prank tak guna akal. Prank memalukan. Fucking Israel? Bg aku word tu pun dah tak betul. Tak pernah lagi aku dengar org guna ayat Fucking You bila nak hina orang lain. Ke Meleis mcm tu saja guna?

    Aku sokong ngan Anon 1.23pg. Mcd lengang bukan sebab program boikot tapi malas nak layan dan mengadap perangai puak meleis yang otak mcm dlm video tu.

    Pada awek Mcd tu, kalo anda baca BO ni. Tahniah sebab anda masih mampu senyum dan tak aibkan meleis yang otak di lutut tu. Kalo aku tak sibuk, sure aku cari awek Mcd tu dan buat topik khas tuk dia. Hehehe.

    BalasPadam
  10. Bhai Noob...

    Nampak sangat la kebebalan tahap "dewa jalan duta" mangkuk-mangkuk tandas dalam video tue..... Konon mau "F***** Israel" .... tapi layan lagu Yahudi dalam keter.....

    Patut la bangang...... Meleis ...... Hahaha

    BalasPadam
  11. Meleis x tahu makna israel tu ape,israel tu nama nabi la.

    BalasPadam
  12. jadah ko noob, ko xnk boikot xpe tapi jgn nk perlekehkn org, meleis abah ko!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pe mslh ko anon meleis lahanut..??

      Padam
  13. Seriesly dorang ni tak faham apa itu boikot.
    Boikot ni macam kau tak suka ngan sorang budak kat skolah, so semua pakat-pakat pulaukan (boikot) dia. Means, semua buat bodoh kat dia.

    Yang jenis berdemonstarsi depan Mekdi, meludah, and pegi drive thru fucking fucking Isreal...ni bukan boikot namanya, Ni namanya bodoh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meleis lahanut mcm tu la..udah la bodoh, lahanut pulak tu, hantar gi gaza lg bagus, ada gak chan mati syahid..

      Padam
    2. Ko ni sembang je lbat, pe kata ko je pegi gaza, udh la bebal sombong plk tu,,k¡hk¡h..

      Padam
    3. Ko ni sembang je lbat, pe kata ko je pegi gaza, udh la bebal sombong plk tu,,k¡hk¡h..

      Padam
  14. betul ke kerajaan nak tutup fb? apakah kebaikan dan keburukan bila fb ditutup? klu noob ada masa boleh la buat post pasal benda ni....

    BalasPadam
    Balasan
    1. slh satu kebaikannya org m'sia yg biayai produk “fb” t'sbut brjye dilenyapkn. klw soal bisnes org ramai,bnyk lg cabang lain. bpe persen sgt org yg gne fb utk kbaikn? sila jgn tipu diri sndiri utk mnjwb ye.

      Padam
  15. Boikot dan desak..bangkit dan lawan.. buat biar tinggal kesan.. x mampu semua buat mana yg blh.. guna akal bkn guna lutut..

    BalasPadam
  16. korg kutuk2 mamat tu, skrg2nya dia ada usaha utk memboikot & menghancurkan rejim zionis. sapa suruh betina tu kerja dgn mcd yahudi..pdn dgn muka dia la kena maki fuck israel...korg ni sokong sgt yahudi tu knp?? setakat sembang kt blog, kt fb bolehlaa.. tp kalau 1 hari malaysia kena serang dgn israel, budak2 yg korang kutuk tu dulu la yg akan duduk kat barisan plg hadapan menentang zionis sementara korg semua masih menyorok belakang komputer.... citpoodah puiihhhhhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Budak2 tu dok barisan paling depan? Mencarut bagai. Gelak2.layan lagu yahudi.barisan paling depan? Ko nak samakan diorang dgn pejuang islam? Ko kne tau beza pejuang islam dgn pejuang melayu. Menurut pepatah, org bodoh hnya akan diikuti oleh orang yg lebih bodoh dari mereka.

      Padam
    2. To Tanpa nama 9 Aug 2:14 PTG

      Apasal kau defensive sgt? Engko ni salah sorang budak sakai dlm video tu ke? Amboi patutlah masuk bakul puji sendiri barisan depan konon.

      Barisan depan my ass. Kalau berani, apesal ko tak pg jer Gaza terus? Kalau nak pull a stupid prank, pegi tido je la so tak tuang kelas esok.

      Oh kami ni sorok belakang computer eh? Abis tu yg engko menyorok belakang nama "anonymous" tu berani la sgt ya?

      Padam
  17. ini semua start bila ada organisasi yg sgt bertanggungjawab tp kekadang terlampau vokal memarahi encik nasir pelakon iklan mcd..pada aqsa al syari syabas dgn segala kerja sukarela anda,sy pun menderma tetapi surat terbuka anda kepada encik nasir bagi sy agak over

    BalasPadam
  18. Poyo giler budak2 bingai tu. Sambil nak prank n insult "Fucking Israel" kat McD, perasan tak lagu apa diorang tgh pasang dlm keter tu. Tu bukan lagu Israel jgk ke?

    Selective boycotting.

    BalasPadam
  19. Bila ada 2 kes ni...apa sy nmpk byk post dd non muslim yg mengutui kaw2 kaum kita yg over utk memboikot, yg rugi kaum kita sendiri. K
    Org melayu mmg suka troll org mcm dialah yg paling suci sbb x mkn mcd lansung. Boikot adalah hak individu, tp sikap anda yg akan mengambarkan segala2nya. Boikot secara baik n sifat terpuji..at least kaum lain dpt pandang keindahan islan time kita memboikot ini.

    Kalau byk remaja mcm ni kat malaysia terutama org melayu, rosak mase depan negara. Ini yg jumpa kat youtube, belum cite yg x record lansung. Nmpk sgt niat bukan nak boikot, tp menghalalkan cara nak troll org.

    BalasPadam
  20. Tepuk dahi aku layan mende ni...
    Apa nak jadi dgn anak bangsa kita?
    Bodoh tak bertempat...

    BalasPadam
  21. nasib baik aku x duduk dkt kawasan meleis meleis perangai caprut. aku duduk kawasan urban melayu bwh negeri takbiran PR xde org keji cam ni. nak boikot ka, nak pegi makan ka aman aman sj

    BalasPadam
  22. bila org cakap melayu dan muslim bodoh dan ganas, ramai yg marah.

    tapi isu2 mcm ni lah yg membuktikan cakap mereka itu betul. org melayu dan islam secara amnya cenderung kepada keganasan dan tidak berfikir.

    aku rasa nak g McD lah. bukan sebab sokong israel. tapi sebab aku menyampah dgn puak2 pemboikot yg makin melampau

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...