Iklan Leaderboard

Selasa, 19 Ogos 2014

36 Fesyen Jilboobs awek bertudung tayang payudara

Susulan daripada kehadiran sebuah akaun Facebook bernama Jilboobs Community yang menjadi fenomena di Indonesia sejak diperkenalkan awal tahun ini, Majelis Ulama Indonesia (MUI) baru-baru ini telah mengeluarkan fatwa haram berkenaan pemakaian fesyen  muslimah itu.

MUI secara tegas telah mengeluarkan fatwa haram mengenai pemakaian gaya berkenaan yang masih memperlihatkan bentuk tubuh.


Fatwa berkenaan turut merujuk kepada wanita yang menggunakan hijab, namun tetap mengenakan busana seksi yang memperlihatkan bentuk tubuh mereka yang kini dikenal dengan istilah ‘jilboobs’.

Wakil Ketua MUI, KH Ma’ruf Amin dalam satu kenyataan berkata, sudah ada fatwa daripada majlis berkenan tentang proografi termasuk perihal memperlihatkan bentuk tubuh, berhijab  tetapi berpakaian ketat.
Menurut Ma'ruf, pihaknya mengharamkan cara berpakaian jilboobs berikutan aurat yang ditutup oleh wanita muslimah tersebut tidak sesuai dengan apa yang menjadi syariat Islam.

MUI menyarankan supaya setiap wanita muslimah yang sudah mengenakan hijab supaya  lebih memperhatikan cara mereka berpakaian.

Akaun Jilboobs telah memuat naik  sejumlah foto wanita mengenakan fesyen berhijab tetapi dalam masa yang sama pakaian mereka terlalu ketat sehingga menunjukan bentuk  payudara wanita-wanita berkenaan.

Sumber Portal Murai.

1. Aku dah tengok fanpage Jilboobs kat FB tu dan memang sangat memeranjatkan. Betapa ramainya gambar2 wanita berfesyen Jilboobs dari Indonesia dan Melayu yang menjadi mangsa dan telah pun dikongsikan.

2. Sejujurnya aku terpaksa Like page tu sebab nak follow perkembangan dan tulis komen bagi peringatan serta report kat FB agar page tu kena block. Harap takde cikgu aku yang nak boikot dan pulaukan aku.

3. Sebenarnya apa point orang perempuan tutup rambut pakai tudung atau tapi pakai baju ketat melekat sampai tertonjol bentuk payudara?

4. Hijabster yang berfesyen Jilboobs ni korang memang tak kisah ke pakai ketat tertonjol sana sini untuk tatapan para lelaki lain, atau uollss rasa tayang payudara boleh meningkatkan kualiti dan tahap intelektual korang?

5. Korang tak kisah ke orang ambil gambar Jilboobs korang yang korang upload kat Facebook, Instagram diambil dan dicuri lantas dikongsikan semula di fanpage koleksi gambar2 awek melayu Jilboobs dan group2 lelaki miang?

6. Para ibu bapa dan suami, korang memang tak kisah ke anak dan isteri korang keluar dengan fesyen Jilboobs dan upload gambar2 Jilboobs mereka untuk ditatap oleh lelaki2 miang yang lain?

7. Soalan "korang tak kisah" di atas ni bukan sahaja ditujukan kepada golongan Jilboobs sahaja, juga kepada golongan Freehairboobs juga.

8. Majlis Ulama di Indonesia sudah keluar fatwa haram. Malaysia bila lagi?




tags: fesyen jilboobs ditentang hebat mufti indonesia ulama fatwa haram awek melayu 3gp pakai tudung hijab hijabis hijabster jilbab nampak tetek payudara besar tonjol baju ketat sendat kain lycra

36 ulasan:

  1. Hahahaha...!!! Damn terpakse like page jilboobs... WIN bro..!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. get life dude....stop wastin ur fu**ing life writin stupid comment in tis stupid blog.

      Padam
  2. ak pernh test ambik gambar mangsa perempuan try google serch image ak cek2 dh jd bini org dh ad ank pulak tu kesian suaminya x tau yg gambr isterinya dh jd bahan pemangsa jahat yg ambil gmbr isterinya yg agk "lawa" untuk santapan paparan wtf bahaya huhu ak takut nk kawin huhuT.T

    BalasPadam
    Balasan
    1. get life dude....stop wastin ur fu**ing life writin stupid comment in tis stupid blog.

      Padam
  3. Pakai tudung sbb trend n fesyen, jadi camni laa....
    Kat Malaysia pon, para hijabster tu lebih kurang je...Pakai tudung tp dada n punggung ketat nampak bentuk...
    Wadehek?

    BalasPadam
  4. Perghhh!!! Yg baju putih tu..solid!. Stock..stock

    BalasPadam
    Balasan
    1. Stok di bilik mandi lew teww..

      Padam
    2. get life dude....stop wastin ur fu**ing life writin stupid comment in tis stupid blog.

      Padam
    3. same goes to you matchafuker

      Padam
  5. Setiap page awex meleis hot, awek tudung. Ada je muka noob like page tu. Lanjio noob miang.
    Btw sabun mana sabun?

    BalasPadam
    Balasan
    1. mujurla noob like page awek meleis je, kalau dia like page i love israel dh lama kena pulau...

      Padam
    2. get life dude....stop wastin ur fu**ing life writin stupid comment in tis stupid blog.

      Padam
    3. noob buat ayat terpaksa like konon. tangan kanan pegang mouse tangan kiri kocok konek

      Padam
  6. meleis dan attention whore berpisah tiada noob .. tetek dh jd aset utk tarik perhatian laki2. dkt fb lg mengiila diorang ni. xsedar sekali uplod, sampai kiamat pic tu dok ada dkt intenet. sampai masuk masuk kubur pun org masih tgk lg gambar tetek dia.. wat de fish men

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meleis kepala ayah ko!!!

      Padam
  7. Wow boobs is everywhere & anywhre. Fap fap fap fap ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pehh tgk pic awek 1st terus fap fap fap ! Tu blom dpn mata lg. Btw noob promote fanpage jilboobs nampak. Mesti naik rating like pasni. Dpt dosa free kang..

      Padam
    2. awek 1st baju putih tu tinggal kat tganu...... fb dia ada byk lg gambar...

      Padam
  8. tak payah tunggu Malaysia kuarkan fatwa pon dah tentu haram jugak..jelas dah tu bungkus aurat..fapfapfap...

    BalasPadam
  9. apasal pelir aq tiba2 keras ni,,? xtahan sial!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. P bilik mandi amik sabun. Gerenti kendur blk kote ko..

      Padam
  10. cipap takde bulu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dilarang mencarut disini.

      Padam
  11. Oh Rozana

    Air hujan turun deras menghantam sang bumi
    Air mata menetes dengan derasnya di pipi bangla
    Saat teringat tentang bisjut & royi aku pilu

    Oh Rozana

    Kenapa dengan diriku ini
    Padahal kau telah pergi membeli bisjut & royi
    Tapi kenapa aku masih mencintai
    Dan kenapa aku masih mengharapkanmu untuk kembali
    membeli bisjut & royi

    Oh Rozana

    Kenapa dengan hatiku ini
    Meskipun aku sudah berusaha membeli bisjut & royi
    Tapi masih saja aku tak sanggup relakan bisjut untuk orang lain
    Egoiskah aku ,,, bila aku enggan berkongsi
    bisjut & royi bersama jejaka bangla?

    Oh Rozana

    Aku mendera sampai ke bisjut terakhir
    Akankah kau tau arti semuanya?
    Kurasa tidak..
    Begitu juga denganku


    Bagai bisjut & royi
    Tak menyatu adanya dua jalan
    Apa kita seperti itu?
    Bisakah kita ubah menjadi bisjut yang berkualiti tinggi?

    Nak bisjut?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xmau.kami nak jilboobs

      Padam
    2. Jilboobs
      Jilboobs
      Kami mahu Jilboobs!!!!!!!

      Padam
  12. Tepaksa like...adoi... ye la nob i ta

    BalasPadam
  13. Ada sesetengah ppuan rambuat dia x cantik, tp niat still nak dpt perhatian..so jd la mcm 2. Exven kata janji pakai tudung (ada unsur islamik) tp pada sy lebih baik x pki tudung sbb spt merosakkan peranan tudung itu sendiri. Mcm pakai purdah ttup muka, tp baju ketat depan belakang. Badan ppuan mcm lamboghini, semua sudut mempersonakan dr lampu ke eksos..org laki ni mcm keta kancil je, x byk element yg sgt menggoda.

    BalasPadam
    Balasan
    1. org lelaki mcm kereta kebal la..... sedia menembak!!!!

      Padam
    2. mana ada. orang laki macam van safeguard bawak duit tu. biar rupa tak hensem..tapi dalam penuh duit.

      Padam
  14. Ye ke x mempesona... ke cik ayam rupa ayam sgt ni... aset wanita ada karen la tu.. yg pakai ketayap pun x bekedip mata

    BalasPadam
  15. gila ah ni org ada agama ke xde agama smpi mcm tu? ak risau padahal yg buat page tu seorang laki loser yg menyamar mcm perempuan buat page tu pastu curi gambr2 perempuan yg "bodo" yg suka tayang seksi dia dn kumpul kat page tu untuk tatapn nafsu serakah...

    BalasPadam
  16. salam. alamak..teruknya..buat malu la :(

    BalasPadam
  17. Alamak..aku suka aku suka.. aku bukannya kuat iman sgt.. tak baik tgk uolls.. kalo dah tayang, maka wajib tengok la.. kan pompuan suruh tgk..mcm dapat PAHALA gitu..

    Lps ni buat la pesyen JILATS pulak..atau JILBUTTS.. musti best punyer.. meleis meleis..hadoyai..

    BalasPadam
  18. hmmm ni fesyen asal dari mana?

    BalasPadam
  19. Kesian pulak aku tengok akak-akak ni,nak bercantik tak bertempat..Hmhmhmhmh...

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...