Iklan Leaderboard

Sabtu, 9 Ogos 2014

18 Artis difitnah dengan gambar yang tidak sopan

Emma Maembong menyelar sikap sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab mengubah-suai gambarnya untuk tujuan memburukkan kekasih hati kepada Zizan Razak itu.

Pelakon telefilem Yess Boss Raya terbitan Zeel Production di TV3 jam 9 malam ini, tidak gusar dengan penyebaran gambar yang menampakkan tompokan yang kononnya air mani di wajahnya.


Gambar berkenaan kini tersebar dan menjadi sebutan di alam maya.

"Saya tak takut kerana semua ini memang cubaan untuk menjatuhkan nama saya. Saya ada gambar asal. Jadi kepada yang cuba membuat onar, bawa bertaubatlah.

"Saya ikutkan malas nak layan semua ini kerana tidak mendatangkan faedah langsung. Tapi ini ruang untuk saya perbetulkan perkara yang memang tak betul," katanya.

Sumber Berita Harian.

Aku faham la korang nak bagitau yang gambar tu gambar edit, super impose, tapi perlu ke tajuk berita yang tu terlalu straight forward dan berterus terang kat sebuah akhbar perdana yang semua orang mudah baca termasuk budak2 kecik dan orang tua? Perlu ke tulis yang benda2 putih tu tompokan air mani?

Macam mana kalau kau beli Berita Harian, tinggal kat ruang tamu, anak lelaki kau yang baru darjah 3 baca berita tu lepas tu tanya kat kau, "Abi, kenapa muka kakak tu kena tompokan air mani? Air mani tu apa ayah?" atau anak perempuan kau yang berumur form 3 tanya kat kau, "Ayah, kat subjek biologi cikgu ajar air mani bercantum dengan telur ovum untuk persenyawaan, tapi kenapa orang edit letak air mani kat muka?", apa kau nak jawab?


Tak boleh ke tulis, "Emma Maembong selar pihak ubah suai foto yang tidak sopan" je, atau gantikan tompokan air mani dengan tompokan syampu ke, pembersih muka ke, ubat gigi ke, air barli ke atau apa2 sahaja yang tak merosakkan minda budak2? Mana la tak rosak pemikiran budak2 muda sekarang, akhbar2 perdana kita pun tak sensitif dengan benda2 macam ni, tau nak lakukan akhbar je.




tags: gambar emma maembong muka cumshot cum air mani sperma bukkake tompokan edit photoshop superimpose air barli zizan razak kontroversi berita

18 ulasan:

  1. ko ni bingai lh noob, klo tk msk srtkhabr pn budk2 bolih tau, segala2nya di hujung jari..cuma perlu klik je.

    BalasPadam
  2. ko je lah yang betul

    BalasPadam
  3. mmg x patut ar edit tu, tp sape suh gediks sgt gi selfie buat muke mnje mcm muke mintak je, tgh baring plak tu..mmg sje nk bg peminat stim ke? rse siok ke bile org stim tgok selfie yg cggitu? sian bebdk skrg nie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. korang ni suka sangat pancut air mani merata. meh sini pancut kat muka alia....

      Padam
  4. Dunia akhir zaman
    Semua dh x tahu malu
    Tambah2 kaum cina
    Bogel ikut suka je

    BalasPadam
  5. Troll org satu hal..bila ada kekuatan media sosial ni lg byk bg kemuduratan kpd masyarakat. Pasal topio pun dah x sesuai dibaca khalayak umum, siap letak gambar lg..remaja skrg pantang dgr benda pelik2, mcm2 kang research dibuat n nak try sekali, baru havoc! Pening2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tp ada yg mengatakan gmbr yg ada air mani nmpk lg original dr yg xde air mani....papepun pandai2 artis 2 nk jwp, siapa terasa cili akan terasa pedas

      Padam
    2. ayam, apa tujuan ko komen mcm tu pada 12:15pg?

      Padam
    3. Haha...sy baru lepas tidokan 2 anak kecil sy, baru ada peluang bukak BO kat smartphone pada weekend. Xde masa bukak BO kat smartphone bila waktu biasa time cuti.

      Padam
    4. Ok, so..lps ko tidokan ank2 tu terus ko rse nk komen kasi tambah aib org lain yg ko sndri pn ntah pasti ke x kesahihannya? Islamik sungguh ko aym, ank2 ko yg msih kcik tu jntn ke btine? Ops sori aku gne jntn ke btine sebb ko kn aym, bkn mnusia, klu mnusia bru la pkai lelaki atau pmpuan..

      Padam
    5. haha isokeh ayam, semua org ade silap. hihihh

      Padam
  6. Keyword!
    Bila org gersang google, akan dpat link ke berita dia.
    Pakar2 internet gelar SEO, aku gelar SEWEL!

    BalasPadam
  7. nob: gantikan dgn tompokan syampu, ubat gigi bla bla......
    nob, berita mana boleh bohong, tukar-tukar perkataan macam tu. dah melanggar etika kewartawanan.nanti kena saman sebab memutarbelit fakta sapa nak bayar?ko ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. gambar pun edit, serupa je rupa air mani dengan syampu, kenapa nak rosakkan pemikiran budak2? atau tulis je macam tajuk artikel aku tu, artis difitnah dengan gambar yang tidak sopan, lebih baik bukan?

      Padam
  8. Berita cmni yg akhbar perdana keluarkn??ak xpham la...bnyk la etika kewartawanan..setakat cmni ak pn leh edit

    BalasPadam
  9. Tapi kan bang.. gambar edit tu betul-betul nampak macam krim pelembap muka (moisturizer) je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti emma letak mask krim atau bedak malam, kata letak air mani satu muka sbb trend org putih skrg guna air mani sbgi anti penuaan.

      Papepun setuju dgn ayat noob; "artis difitnah dengan gambar yang tidak sopa". Ni semua nak tiru ayat harian metro yg sgt sensasi utk tarik perhatian.

      Padam
  10. kesian emma.. Org yg edit tu bodoh.. Nampak sgt jeles,nak m'jatuhkan maruah org.. tajuk berita tuu pn sma gak.. Xsesuai laa,kalau bdk2 bace..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...