Jumaat, 30 Mac 2012

9 Kebaikan wanita Melayu menari tiang

3 gadis Melayu Islam yg menari tiang ataupun strip pole dance di sebuah pusat hiburan di Nilai didenda RM25. Wow yg 2 orang tu muka body boleh tahan... cuma yg sorang lagi tu kureng sesuai utk buat tarian tiang... tarian tradisional mungkin sesuai. Sumber dari Kosmo di sini.



Khamis, 29 Mac 2012

10 Brick fail

OK sebagai seorang Perdana Menteri yg dah biasa hidup mewah, tidak pernah merasa kesusahan, tiada pengalaman dalam menyusun bata dan membancuh simen... walaupun fail, still boleh dimaafkan kerana ia tidak membawa apa2 kerosakan pada negara. Ya, mungkin sedikit melucukan.


Sumber dari Berita Harian dan Utusan.


Rabu, 28 Mac 2012

2 Red Toys untuk PM

Kan sepatutnya surat khbar tak buat salah macam ini?


Link

Selasa, 27 Mac 2012

4 Sentuh dan Sebat

 Kalau kat arab kau sentuh boleh kena sebat 160 kali. Penjara tujuh bulan takde masalah sangat. Link


 Kalau dekat Malaysia , berapa ramai lah agak-gak yang kena sebat ?

Ironi dengan Universiti Malaya


Tengok hukuman sebat teringat Gavan.




4 Sape punya YB nih?

Serius... sape undi dia ni? Memalukan penduduk kawasan ko je. Semua masalah penduduk tempat ko dah selesai ke sampai sempat lepak2 kat pusat hiburan? Best ke kat pusat hiburan tu? Ramai ke aweks yg hot dan seksi? Minuman kat sana apa yg best2 yg takde kat kedai mamak? Coca Cola, Pepsi, Fresh Orange? Lain kali nak pergi lagi ajak la penduduk setempat yg ko wakil kat Melaka tu... nama pun wakil rakyatkan... tak boleh la nak enjoy sengsoraaanngg... tak gitu YANG BERHORMAT?



Isnin, 26 Mac 2012

10 Kepercayaan Karut seorang ibu

Aku tak beli akhbar Metro. banyak sangat mengarut. Cuma kadang-kadang baca online..Contoh mengarut ialah seperti dalam gambar.


OK, aku yakin dalam Metro berkata sewaktu mengandungkan Nurul Afida , beliau ternampak penunggu laut yang berbulu semuanya termasuk atas dan bawah lalu pengsan.

Lalu Nurul Afida ter'kenan' penunggu laut berbulu...

Metro memang cemerlang menambah perisa karut dalam media. Dan banyaklah rakyat marhaen yang beli surat khabar metro sebab percaya Ibu Nurul Afida terkenan penunggu laut yang bernama Noob...


Kawan-kawan...

Penjelasan saintifik yang paling logik ialah Nurul Afida terkena penyakit Hypertrichosis atau Sindrom Ambras dan paling dikenali sebagai Sindrom Serigala Jadian. Bukan di Malaysia jer yang ada...tapi satu dunia.

Mesti banyak penunggu laut kan dalam dunia nie?



2 Menegur FAM

 Apalagi....Tengku Mahkota dah bagi line........

Tegurlah FAM secara kritis dan membina dan boleh memajukan bola sepak Malaysia.

Kalau beranilah....Link

Ini anakanda Sultan Pahang





6 Kisah diari, cinta dan result SPM

Kali ni aku hendak membicarakan tentang perbezaan sifat keterbukaan generasi muda dulu dan sekarang yg aku perhatikan setelah sekian lama membuat aktiviti blogwalk. Aku hanya tulis perkara realiti, so kalau mana yg terkena tu jgn marah aaa...



Ahad, 25 Mac 2012

12 Kebodohan jangan ditunjuk

Kenapa ramai sangat golongan yg bodoh dan tak bertamadun kat Malaysia ni. Awak tu dah la perempuan, org Islam, ada yg dah tua plak tu, patut kena ada sifat malu... yg korang nak terjerit2 terlolong2 mcm org hilang akal tu apahal. Tak malu ke kat kanak2, anak2 korang ke? Aku tak tahu adakah bila org2 macam korang ni buat perhimpunan, bila jumpa satu gengyg ramai, korang boleh jadi besar kepala boleh buat apa korang suka, sampai boleh sesuka hati masuk kawasan budak2 kecik yg tengah berlatih bola kat padang tu? Mak bapak budak2 tu bayar jugak weiii sewa padang tu. Korang duduk kat kawasan korang sudah, nak terkinja2 cam beruk ke, nak menyalak mcm hanjing ke suka hati korang la, ini negara demokrasi kaaann, tapi tolong hormat jugak hak orang lain kalau anda nak org lain hormat anda.

Serius... mak/anak sape ni? Sangap batang ke?


Kalau korang ni mak aku... aku malu kau tahu! Everyone is a leader? We are the perimeter? We are the leaders of tomorrow? Ni semua pengaruh Ambiga. Aktivis wanita purple my ASS!

Sumber pasal perhimpunan di sini.


tags: aktivis wanita gelombang ungu purple women clean government ambiga tuntut kerajaan bebas rasuah berhimpun superwomen gaduh jurulatih coach bola sepak kanak-kanak padang

Sabtu, 24 Mac 2012

12 Golongan mahasiswa yang takde adab

Aku tahu korang tak puas hati sangat dgn kerajaan, sibuk sangat nak berpolitik nak berpilihanraya kat kampus Universiti korang, tapi sampai nak bagi Batu Nesan dekat orang lain tu kenapa? Simbol "kematian demokrasi pelajar"? Simbol kepala hotak korang. Korang dah berdemo, dah bawak banner, bagi memorandum, cukuplah... nak bagi lagi batu nesan tu kenapa? Sape ajar korang sampai jadi takde adab mcm tu? Ikut sangat budaya2 barat yg kurang hajar dan tak reti nak hormat orang lain. Sikap korang ni sama mcm Khir Toyo bagi anugerah penyapu kat PBT satu ketika dulu.



Khamis, 22 Mac 2012

5 Kebaikan dan jasa pemimpin kita

Kita ni asyik cerita pasal kelemahan dan keburukan pemimpin je... Jarang sekali kita cakap pasal kelebihan dan jasa mereka. Kali ni jom kita ckp pasal kebaikan mereka pula pasca PRU12... 3 cukuplah.



Rabu, 21 Mac 2012

4 Skor A

 Ya. Dengan bangga dan besar hati keputusan SPM dah keluar. Tahniah pada yang cemerlang. Nanti masuk Universiti., jadilah orang. Jangan jadi binatang pulak. Awak dapat A semua bukanlah tiket awak itu pandai sangat. Banyak lagi kena belajar. Link



Kepada yang keptusan bisa -biasa aja macam Pop Soul, janganlah putus asa. Kehidupan belum lagi berakhir. Jangan bunuh diri pulak. Itu bangang namanya.

Satu jer persolan aku, kenapa bila pelajar dapat banyak A dia sangat bagus dan cemerlang ? Yang sebaliknya dianggap bodoh dan bangang?


Tan Sri Mokhtar Al- Bukhary pun setakat SPM jer, kaya apa? link



7 Kalau dah TAKSUB sangat

Kalau ye pun taksub sangat dengan 1Malaysia Rosmah Najib, takkan la sampai gantikan huruf Alif dekat tulisan arab surah Al-Mulk tu dgn logo 1Malaysia. Bodoh punya pencacai Ah Gor Jib... sial laaaa...



Selasa, 20 Mac 2012

10 South Park


Kalau korang nak tahu realiti, politik, agama dan porno diadunkan menjadi satu mash up yang sangat LOL dan panas, Sila kan google South Park. Baru korang tahu rasanya apabila semua benda di Bullshit oleh Matt Stone dan Trey Parker menjadi satu Cult. Cuma aku tak setuju bab Islamphobia jer lah...Yang lain..keep up Bashing South Park!!

Dah mencpai season 16 di Amerika nun....

9 Sejarah tercipta buatmu PM

Sejarah telah tercipta... Perdana Menteri kesayangan semua Najib Razak mengadakan lawatan ke Pasir Puteh Kelantan sempena Majlis Perhimpunan Perdana Menteri Bersama Rakyat Peringkat Parlimen Pasir Puteh pada 2 Julai 2011. Sumber kat sini...

So apa masalahnya dengan berita tahun lepas ni... Tekan je la Read More tu...



Isnin, 19 Mac 2012

10 Relevan kah?

Aku tau ramai peminat RL, ML dan apa-apa yang dikonsider lawak dalam rancangan realiti Astro.

Bagus sebab Malaysia memerlukan aktor yang berkualiti.

Tapi....banyak yang kaku atau tak best langsung bagi aku.

Itu pandangan aku sajalah. Kalau korang tak setuju..AKU PEDULI APA...


Link

7 beRciNta sejeNis leBiH baik


- Sekadar Hiasan -

KULIM - “Untuk mendapatkan pil menggugurkan kehamilan, saya terpaksa melakukan hubungan seks dengan beberapa kenalan lain bagi mendapatkan modal,“ itu kata seorang pelajar tingkatan lima di sini yang terpaksa menawarkan khidmat seks.
Pelajar tingkatan lima yang hanya mahu dikenali dengan nama Shasha berkata, dia terpaksa bertindak sedemikian selepas teman lelakinya ketika itu bersikap lepas tangan sehingga dia terpaksa menempuh pelbagai masalah seorang diri. 
Menurutnya, selain disahkan hamil dia juga hampir dibuang sekolah gara-gara sikap teman lelakinya ketika itu. 
“Pil itu (gugurkan kandungan) terbahagi kepada dua jenis. Empat biji dimakan serta-merta manakala empat biji lagi dimakan selepas 12 jam. Harga pil ini sekitar RM350 hingga RM400. 
“Untuk mendapatkan wang saya akan berjumpa seorang rakan lain dan meminta dia memperkenalkan diri saya kepada beberapa pelanggan atau kenalannya," katanya.
Shasha berkata, dia akan mengenakan bayaran sekitar RM100 setiap kali bersama mereka. Dengan duit itulah dia akan membeli pil. 
Menurutnya, pil itu hanya berkesan bagi kandungan bawah tiga bulan. Setelah memakan pil, dia akan berasa sakit perut dan memulas untuk beberapa jam dan akan datang haid semula seperti biasa selepas itu. 
Segala kesengsaraan itu terpaksa dialaminya sendiri dan bermula dari detik itu, dia menjadi takut untuk menjalinkan hubungan dengan lelaki dan mengubah selera kepada kaum sejenis. 
Shasha berkata, dia menjalinkan hubungan cinta sejenis sejak setahun lalu. Namun sehingga kini keluarganya tidak mengetahui perkara itu. 
Menurutnya dia dan kekasihnya yang hanya mahu dikenali sebagai Faiz akan tidur di rumahnya setiap hujung minggu. 
“Cara ini lebih senang, ibu bapa tidak tahu kami sedang bercinta. Mereka akan menyatakan kami perempuan dan adalah lebih baik saya melepak dalam bilik dengan seorang kenalan perempuan dari keluar bersama teman lelaki. Saya jadi fobia untuk berkawan dengan lelaki kerana banyak keburukannya. 
“Bagi saya bercinta sesama jenis lebih baik kerana ibu bapa tidak akan dapat mengesan perlakuan atau hubungan seks yang kami lakukan selain itu, ia tidak akan mengakibatkan saya hamil seperti dulu,” katanya.
Petikan: Sinar Harian


xtau la ape nak jadik ngan org kita skang ni. Matlamat menghalalkan cara. Udah la
M-E-M-B-U-N-U-H
duit yg dia dpt pon
H-A-R-A-M
bukan darurat pon nak buat cam tu. then, buleh lak jadik
L-E-S-B-I-A-N
ade ke bercinta sesama jenis lebih baik katanyeee.. sbb, mak bapak xtau n' xleh hamil! ish..ish..ish.. tambah lagi bnde salah, diam2
M-E-N-I-P-U
mak bapak utk bnde x elok. buat
S-E-K-S
lak tu..

bkawan dgn laki byk kburukannya?? helloww.. klo u xtau jaga diri, salah mcari kawan, silap u sndiri.. sndiri punya badan, sndiri mau ingat la uuu..


p/s: halal haram bukan pilihan, ia suatu ketetapan Tuhan..






3 jGn terLampau hoRny..

oh man.. apa yang anda fikirkan.




 hmm.. jgn nk tipu aku.. aku tau apa yg bermain di fikiran anda..




biasa la tu.. lumrah naluri manusiaaa..


p/s: don't judge a book by it cover..




Ahad, 18 Mac 2012

35 Jadi bangang kerana cinta

Pernah ada pengalaman kena tinggal dengan kekasih? Break-up dgn pakwe/makwe yg dah lama couple? Bercerai denga suami/isteri yang dah 10 20 tahun berkahwin? Tidak mengapa, hidup anda tidak akan berakhir di situ, mulakan hidup yang baru. Buatlah apa sahaja yg boleh membawa kegembiraan dan melupakan kesedihan anda. Asal jangan umum dekat Facebook yg anda nak PUTUS SAUDARA, BUNUH DIRI dan MURTAD sudah seperti budak bangang yang baru nak kenal dunia ni.


Jumaat, 16 Mac 2012

9 Untung jadi maid

Amah, orang gaji, pembantu rumah, maid, semua membawa maksud yg sama. Biasanya amah ini adalah dari Indonesia... kos nak ambik amah pun sikit punya mahal, kemudian bayar bulan2 5 6 ratus RM, selain dari tu makan tanggung berak cangkung, tempat tinggal disediakan. Kerja2 amah ni biasalah kemas rumah, jaga anak, memasak dan lain2.


1 Pakai sarung tangan tak best

"Pakai sarung tangan pegang isteri nanti tak terasa."



Khamis, 15 Mac 2012

5 Negaraku aman damai sejahtera

Negara Malaysia merupakan negara ke-19 teraman di dunia daripada 153 negara, sumber dari Berita Hairan di sini. Ada yg bangga, ada juga yg mempersoalkan ranking dan kadar indeks jenayah yg diberikan adalah salah rentetan daripada pelbagai isu jenayah yg semakin byk baru2 ini melanda seperti culik dan bakar kanak2, pembunuhan misteri di rumah, rompakan bersenjata, pelacuran, rasuah dan lain2.



Rabu, 14 Mac 2012

4 Wakil2 rakyat korang

Apa yg lebih menghiburkan selain daripada menonton Maharaja Lawak atau melihat aksi Maria Ozawa... Sidang dewan rakyat kat parlimen.



Selasa, 13 Mac 2012

2 Burger babi anyone???

Burger babi... Any problem???



13 Jenis orang yang menjengkelkan dalam FB

FB atau facebook.

Kau ada facebook. Aku pun ada. Tapi List yang paling banyak dalam dinding aku adalah yang jenis menjengkelkan. Nak tau?

1. Jenis yang fahaman politik dia saja yang betul.

  Kerajaan makan rasuah. Pembangkang jual bangsa. Mak Menteri ibu ayam. Isteri Ketua Pemangkang hisap gam....macam-macam lagi.....padahal sumber yang dia dapat pun tak semestinya betul. Paling bodoh yang jenis kuat memaki -hamun. Tak kiralah dari side mana pun.


2. Jenis yang Selalu update EPL

Masyarakat kita kan banyak sangat lahir kat England. Yang sokong sana..yang sokong sini. Tak kisah nak sokong sapa-sapa pun.Memang tradisi bola sepak memang macam itu. Tapi dia punya fanatik...mak oii..Siap kes  member aku sampai putus putus kawan pun ada...

3. Yang jenis nak tayang anak 

Aku faham kau gembira jadi ibu bapa. Memang anak kau comel sangat. Cute dan semua orang suka tengok kau punya new born baby. Tapi TOLONGLAH......bila banyak sangat ,,sampai anak kau makan apa petang tadi dengan taik dia cirit sampai kena bawak jumpa doktor..takkan kau nak cerita?

4. Jenis yang suka tag gambar bukan-bukan

Sharing is caring. Aku faham konsep tu. Tapi janganlah gambar yang takde kaitan dengan aku pun nak tag..adoi lahh....apesal kau tak tag kan gambar seluar dalam kau sekali?

5. Jenis nak ajak main game dan apss facebook

Ini pun satu hal. Asik -asik request. Apa pasal ?


Kesimpulannya : Gunakan Facebook secara berhemah .




3 Tanggang hanya susah, tidak jahat

Susulan daripada berita anak tinggal ibu di hotel bajet seperti yg disiarkan di Harian Metro di post sebelum ini di sini, nampaknya si anak iaitu Amir Mohd Omar telah pun muncul. Rupa2nya pemuda ini bukannya jahat, tetapi berada dalam kesusahan dan kesulitan malah disebabkan isu ini juga beliau telah dibuang kerja. Beliau telah tampil dan memberi kenyataan kenapa dia meninggalkan ibunya di hotel bajet, boleh baca dari sumber harian metro di sini.


1 Jaga Anak dan Mak Korang

Kita dikejutkan dua berita pasal anak yang tak jaga mak dan mak yang jaga anak tapi anaknya hilang dan ditemui mati dibunuh.

Semoga Dirang dirahmati Allah di sana.Al Fatihah.

Al -Fatihah


?

Untuk anak yang tak jaga mak, semoga anda beroleh rezeki yang berlipat-lipat kali ganda, dipanjangkan umur dan semuanya baik-baik belaka.

Tak baik tau doakan kecelakaan pada orang.

Isnin, 12 Mac 2012

4 Si Tanggang moden

[UPDATED] Baca post mterkini engenai situasi tanggang moden ini di sini.


0 Sokong

Walaupun tarik diri, saya sokong !!!


Link

Ahad, 11 Mac 2012

4 kaLau Sultan Melaka ada Facebook

masa utk rehat-rehat. jom layan entry kali ni..


FB Sultan Mahmud Melaka

FB Malaysia

FB ShinChan



p/s: kredit to GiantPolar.. 1juta++ hits. 




Sabtu, 10 Mac 2012

11 Korang tahu korang dah tua apabila...


Hurray for 70's dan 80's kids!



Khamis, 8 Mac 2012

6 Masuk penjara kenapa?

Pesalah zaman sekarang...


Hanya di Malaysia.



Rabu, 7 Mac 2012

3 Formula matematik dalam politik

Bantuan kepada seorang peladang cacat OKU ditarik kerana beliau menyokong pembangkang di Sarawak. Sumber di sini.



Kalau nak diikutkan dari segi matematik sepatutnya begini...


Rupa2nya formula matematiknya salah... amalan biasa yg betulnya adalah begini...



Adakah formula ini akan tetap sama kalau2 PR pulak yg memerintah lepas ni?

Sumber di sini.

tags: bantuan oku henti tarik sokong pembangkang datuk mong dagang menteri muda pertanian sarawak ketua pemuda parti rakyat sarawak formula matematik politik cukai barisan nasional pakatan rakyat pas dap pkr kerajaan malaysia

0 Polis kena kencing

Memang lawak... Ni baru betul2 polis kena kencing... dekat luar negara selamba je polis kena prank. Kalau buat kat Malaysia ntah2 dah kena belasah... kot?




tags: cops get owned epic pee prank romanatwood police polis kena kencing video youtube peing crime under arrest lawak joke





Selasa, 6 Mac 2012

7 Hoi tengah On Air laa

Sebuah klip dari siaran berita di Malaysia masuk Ellen Show... wow bangga sioot... Malaysia Boleh!




Isnin, 5 Mac 2012

5 Game Tetris gila

Waktu kecik dulu selalu main game Tetris? Dulu korang tere dan rasa mudah sangat main game Tetris ni sampai level 10? Haa cuba main game Tetris ni tgk terrer ka tak... download free je kat link ni http://stabyourself.net/nottetris2/. Mmg mindfuck la game ni.


Control guna arrow Atas Bawah Kiri Kanan, nak rotate blok pakai key Z dan X.


tags: not tetris game download stabyourself.net classic klasik nostalgia block stack level line rotate mindfuck

3 Pedophile hip hop yang sangat celake

Sial punya jantan! Tak puas dengan bini, anak tiri kao tibai! Dah la artis penyanyi hip hop. Kalau ko sangap sangat lebih baik kau onani saja, tak pun langgan pelacur ataupun main je dgn Natasya Loffa perempuan murahan yg tonggang arak kat post sebelum ni yg suka hisap kotey tu daripada kau makan anak tiri sendiri, dah la bawah umur ko rogol dia sejak dia umur 7 tahun, jadikkan dia hamba seks pulak. Mmg sial punya bapak segala PEDOPHILE! Mmg harapkan burung pegar, burung pegar makan padi. Nasib la Malaysia tak kuatkuasa hukum hudud, kalau tak mmg dah lama kena rejam dgn batu.


26 jaRi ke buret muLut ke kotey.. kataNya..

penafian "pandai" yang bodoh..




nasib bek la FB dia disable Add Friend. klo x.. 
aku try nk add hanya utk jd kawan dia, biar aku jd jari n' dia jd mulut..



p/s: xpe la awak. saya ada [ Google+ ], add utk mendekatiku..



Ahad, 4 Mac 2012

3 Resume Kak Mah updated lagi

Wanita Pertama kita Kak Rosmah dapat anugerah dari universiti luar negara lagi yahoooooo. Hebat betullah Kak Mah kita ni aku kagum betul. Bang Jib selaku PM pun tak selalu dapat anugerah mcm bininya. Macam ni baru betul, bak kata pepatah, "Behind Every Successful Man There Is A Woman". Tapi utk kes Kak Ros kita, mungkin "Behind Every Successful Woman There Is A Man" atau "In Front of Every Man There Is A Successful Woman".


Kepada haters2 di luar sana, jgn jeles OK... sekurang2nya Kak Mah ada anugerah... korang ada??? At least  kalau dah tak jadik First Lady nanti, dalam resume CV Kak Mah penuh dgn anugerah dan pencapaian, senangla nak mintak kerja lain nanti.

Link dari TheStar dan Malaysiakini.

Fan page Stevens Institute of Technology dah start kena spam dgn haters Kak Mah kita mcm diorg buat kat fan page Curtin University dulu. Eiisshhh jaki betullah diorang dgn Kak Mah. SAPPORT LA WEEII!


tags: rosmah mansor najib razak first lady malaysia flom wanita pertama terima anugerah kehormat honours stevens institute of technology texas america usa curtin university australia facebook


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...