Selasa, 31 Julai 2012

67 Gadget yang sangat annoying

Sekarang ini zaman teknologi, zaman IT, zaman gadjet. Semua orang panggil handphone canggih2 iPhone, Android phone, Blackerry, Nokia, etc, pakai pulak tablet iPad, Samsung Galaxy Tab,  1Malaysia Pad dan lain2. Dengan alat2 canggih tu membolehkan kita tweet apa2 kat Tweeter, tulis status tengah berak dalam jamban kat Facebook, bagitau orang kita kat masjid tengah pergi terawih kat Foursquare, jadi camwhore pakai Instagram, tapi sedar tak benda2 tu membuatkan kehidupan dan masa kita tak berkualiti?



Isnin, 30 Julai 2012

126 Pilih antara gomen atau swasta

Bila orang gomen dapat bonus raya...


Ahad, 29 Julai 2012

29 Aku tak selalu buat Lagu Merdeka...

Apa kaitan poll kat bawah ni dengan topik yang aku nak cerita pasal lagu Tema Kemerdekaan 2012 Janji Ditepati? Ok baca dulu artikel ni panjang lebar aku tulis, pastikan korang baca semua. Undian ini diambil dari Portal Maklumat Rakyat (PMR) di sini. Adakah ini tidak membawa sebarang makna atau petanda kepada parti yang memerintah Kerajaan hari ini?



Sabtu, 28 Julai 2012

20 Segmen Terjah Blog Ustaz & Ustazah #2

Dalam seminggu ni macam2 la aku tengok macam2 fitnah dan kutuk mengutuk pada golongan alim ulama berlaku kat blog2 politik. Ada yang menganjingkan Ustaz Azhar Idrus dan mengatakannya sesat kerana isu sahur ketika azan subuh berkumandang, lagi satu isu pasal solekan muka Ustaz Fathul Bari dan Ustaz Nasharuddin Mat Isa yang disolek oleh penyolek wanita dari Astro Awani sebelum bermulanya debat PRU13: Orang Muda Pilih Siapa? Aku rasa tak perlulah nak menghina2 dan menimbulkan fitnah pada mana2 agamawan tak kira dia tu ustaz PAS atau UMNO. Kalau ada kesilapan, tegurlah secara baik atau bawaklah berbincang dan berdebat, huduh sangat nampaknya kalau kita ni asyik melaga2kan orang agama. Btw korang boleh terjah dulu blog2 kat bawah ni dalam Segmen Terjah Blog Ustaz/Ustazah #2.



38 Isteri rambut bau bawang

Ok untuk bacaan hari minggu... sebelum ni aku dah cerita pasal benda ni kat sini, cuma aku agak tertarik dengan kenyataan dari Kelab Taat Suami baru2 ni dan ada beberapa point yang aku setuju namun masih boleh dibincangkan.

AMARAN: Artikel dan berita ini agak bersifat dewasa (18SX) dan biasanya sangat taboo untuk dibincangkan dikalangan masyarakat melayu. So kalau rasa tak selesa, jangan teruskan membaca. Kalau nak baca, sila baca dengan minda terbuka.



Jumaat, 27 Julai 2012

27 Bila umat Islam semakin pupus

Hari2 Jumaat ni kita berbicara sedikit mengenai permasalahan agama yang semakin meruncing. Negara apa yang paling ramai orang Islam? Arab Saudi? Mesir? Iraq? Iran? Salah... negara jiran kita Indonesia. Walau Indonesia secara rasminya bukan negara Islam, tapi terdapat lebih kurang 200 juta penduduk Indonesia yang berugama Islam. Namun kini suatu krisis besar telah melanda Indonesia iaitu dianggarkan seramai 2 juta orang Islam murtad dan convert ke agama Kristian setiap tahun.



Khamis, 26 Julai 2012

17 Kisah pereka grafik dulu dan sekarang

Sebagai seorang pencinta seni, beliau merasakan terpanggil untuk melukis kartun buasir kerana tersentap tengok logo Hari Mrdeka ke 55 yang macam haram...


Rabu, 25 Julai 2012

64 Harga kereta turun impian semua

Dalam manifesto Parti Otak Bersatu aku yang sebelum ni ada satu point yang aku anggap sebagai turning point dalam memikat hati pengundi terutama pengundi atas pagar iaitu menurunkan cukai kereta2 import atau jenama luar negara, so secara tidak langsung harga kereta tempatan akan dapat diturunkan dengan lebih rendah bagi menyaingi kereta jenama luar negara. Dan nampaknya PR boleh mendapat markah tambahan untuk PRU13 nanti.



Selasa, 24 Julai 2012

24 Logo Hari Merdeka #JanjiDitepati yang sadis

Walaupun dah banyak sangat blog yang dah tulis pasal benda ni, kerana terlalu sadis aku terpaksa jugak kritik (bukan kutuk ya, kritik) logo Hari Kemerdekaan yang ke-55 untuk tahun ni walau sebelum ni aku dah kritik pasal tema kemerdekaan iaitu #JanjiDitepati kat sini.

62 Hantaran tinggi atau kahwin awal

Sebenarnya dari mana asal usul kaedah menetapkan hantaran pengantin perempuan mengikut kelayakan akademik atau kerjaya pengantin perempuan.


Isnin, 23 Julai 2012

39 Wikipedia yang tak neutral

Wikipedia merupakan ensiklopedia bebas online di mana sesiapa sahaja boleh menulis artikel di dalam ensiklopedia tersebut dengan menyatakan sumber rujukan serta link. Walaupun sesiapa sahaja boleh edit artikel dalam Wikipedia namun ia tetap mempunyai admin yang akan menapis setiap content yang ditulis dalam artikel dan sekiranya didapati ia datang dari sumber yang tidah sahih maka content tersebut akan dibuang. Wikipedia ni sepatutnya menjadi sebuah media dan sumber rujukan yang neutral dan bebas dari mana2 entiti politik, tapi nampaknya ia taklah seneutral yang disangka.



Ahad, 22 Julai 2012

47 Janji pilihanraya sudahkah ditepati?

Manifesto pilihanraya merupakan sebuah janji pilihanraya. Cara nak mengukur prestasi sebuah parti politik yang menang dalam sebuah pilihanraya adalah dengan melihat adakah mereka dapat menunaikan janji dan melaksanakan janji2 dalam manifesto mereka yang telah pun dicanang2 sebelum pilihanraya untuk memancing undi. Tapi bila PM kita melancarkan tema hari kemerdekaan kita untuk tahun ini dengan tema 'Janji Ditepati', aku agak kurang bersetuju, kerana:



Sabtu, 21 Julai 2012

14 Segmen Terjah Blog Ustaz & Ustazah #1

Umat Islam di Malaysia mula berpuasa pada hari ini. Sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, aku akan buat satu segmen mingguan iaitu Segmen Terjah Blog Ustaz/Ustazah. So korang boleh la gi terjah mana2 blog ilmuwan2 agama berikut dan tanyalah apa2 kemusykilan yang anda hadapi mengenai agama. Kalau nasib korang baik mungkin mereka akan jawab dan balas persoalan anda itu. Kalau anda ada link ustaz2 dan ustazah2 yang lain anda juga boleh rekomen dan kongsikan di ruangan komen di bawah.



Jumaat, 20 Julai 2012

27 Apabila dibenar pelajar bawa handphone

Baru2 ni dilaporkan kat berita2 Kementerian Pelajaran sedang merangka Draf Peraturan Pendidikan (Disiplin Murid) 2012 yang akan membenarkan pelajar membawa peralatan komunikasi termasuk telefon bimbit dan iPad ke sekolah mulai tahun 2013 depan. Ok handphone mungkin aku faham, mak bapak zaman sekarang sangat fobia nak tinggalkan anak2 mereka di sekolah tak macam zaman kita dulu, tapi iPad? Come on la ada ke budak2 yang guna iPad untuk belajar selain daripada main game?



Khamis, 19 Julai 2012

34 Hidup sentiasa berpuak2

Sebagai manusia, kita tidak pernah lari dari menjadi seorang yang berpuak2, berklan atau asabiyyah, secara sedar ataupun tidak. Kadangkala bila puak kita rasa diserang dengan kutukan atau cemuhan, kita akan bangkit mempertahankan puak kita. Jenis2 puak di Malaysia pula ada macam2, termasuk puak2 gangster, puak2 budak pandai waktu sekolah, puak2 mat rempit, puak2 otaku dan macam2 lagi, tapi jenis puak2 yang paling biasa dan common adalah seperti berikut:



Rabu, 18 Julai 2012

31 Media massa yang celaru

Semua orang sudah maklum kebanyakan media2 mainstream di Malaysia samada media cetak atau elektronik seperti Utusan Malaysia, New Straits Times, The Star, RTM, rangkaian Media Prima seperti TV3, NT7, TV9, etc mempunyai pertalian rapat dengan kerajaan kini yakni Barisan Nasional. Kebanyakan berita2 yang dipapar dan artikel yang ditulis adalah menunjukkan kebaikan BN dan keburukan PR. Tak pernah sekali aku dengar ada berita2 yang dipaparkan memuji dasar2 PR seperti di Kelantan ke, Selangor ke, etc, dan tak pernah sekali aku baca berita yang mengkritik pemimpin2 BN terutama Perdana Menteri dan isterinya. Seriously, media mainstream di Malaysia tidak pernah bebas dan adil.



Selasa, 17 Julai 2012

27 Kena jual kat Indonesia, mohon bawa pulang

Dulu kat sini gua ada post pasal kisah sedih 4 kanak2 dilarikan oleh mak tiri berwarga ke Indonesia ke negara asalnya untuk dipaksa bekerja selama 5 tahun, namun 3 daripada adik beradiknya telah berjaya dibawa pulang semula ke Malaysia kita manakala kakak sulongnya tidak dapat dijumpai kerana telah dibawa ke Temusuci untuk bekerja. Kini kakak mereka Siti Norzana Nordi, 12 tahun telah berjaya ditemui namun tidak dapat dibawa pulang kerana telah di'jual'.


35 Koleksi gambar runtuh di Terengganu

Seriously, kenapa banyak sangat kejadian bangunan runtuh bertahap mega di Terengganu. Memang malapetaka tu takdir Tuhan, tapi kecuaian tu adalah kerana perbuatan manusia itu sendiri. Adakah material dan bahan yang digunakan di Terengganu problem ke, ketidakcekapan pekerja2 buruh yang binaan ke, keadaan ekologi, geografi, bentuk muka bumi dan cuaca di Terengganu yang tak sesuai ke, atau tokey2 syarikat kontraktor yang problem ke, atau kerajaan yang problem, atau salah Ultraman?



Isnin, 16 Julai 2012

53 Manifesto pilihanraya pasti menang

Gua ingat gua nak bukak satu parti baru masuk bertanding dalam pilihanraya PRU13 nanti. Nama parti gua Parti Otak Bersatu atau POB. Ni logo dan bendera parti gua. Dan gua ada manifesto pasti menang untuk PRU13 yang tak mampu ditolak oleh semua rakyat Malaysia. Kalau BN atau PR nak tiru dan masukkan dalam manifesto diorang pun gua tak kisah.



Ahad, 15 Julai 2012

8 Mohon menang contest cipta logo

Bila gua baca post ni kat Blog Serius, gua rasa macam terpanggil untuk join jugak contest buat logo 1M4U. Mana tahu boleh menang RM10,000 sapa nak bagi? PM Najib kita memang sangat bermurah hati kerana menganjurkan pertandingan2 macam ni untuk rakyat marhaen. So sape2 nak join boleh juga pergi ke laman web http://www.1m4youth.com.my/. Btw ini adalah logo ciptaan aku.



Sabtu, 14 Julai 2012

32 Segmen Terjah Blog Awekz #1

Hari cuti... masa untuk lepak2 dan rehat2kan kepala. Gua pun takde mood nak tulis entry2 berat. So untuk hari ni korang buat jelah blogwalking dengan melayan blog awekz2 kat bawah ni sempena Segmen Terjah Blog Awek yang Pertama. Segmen terjah ni gua buat saja2 untuk promote blog rakan dan kenalan blogger yang lain... awekz sahaja, tak kisah samada masih singlez atau dah kawen... balakz tak dapek den nak nolong... Biasa ramai orang buat link dan promote blog2 famous tahap Hokage macam Ben Ashaari, Lyssa Faizureen, etc, so kali ni gua nak promote blog2 yang masih lagi di tahap Chuunin dan Jounin macam Buasir Otak juga. Setiap minggu gua akan randomly pick 10 blog2 awek yang ada kat dunia cyber ni untuk korang buat blogwalking. Kalau nak gua terjah blog uolzz, rajin2kan komen kat Buasir Otak nih... ok chiow!



Jumaat, 13 Julai 2012

30 Bakal majikan seorang stalker

Pernah dulu sewaktu gua kerja sebagai Team Leader, gua kena interview orang untuk ambik bekerja dok bawah gua. Gua akui waktu gua dapat resume banyak2 dari orang yang apply kerja, selain dari gua tengok kelayakan akademik, pengalaman dan sebagainya, gua cari nama dan email dia kat Facebook dan Google tengok2 mana tau ada blog ke. Lepas tu kalau dia ada akaun FB, gua baca info, wall status, foto album mana tahu ada yang mengarut2 yang gua tak berkenan, kalau perempuan gua tengok la mana2 yang comel tu. Yang mana gua jumpa ada blog tu gua baca nak tengok pemikiran dia mana tahu obses sangat dengan politik ke, benda2 mistik ke, berjiwang cintan cintun dengan pakwe makwe, camwhore, psiko, penuh dengan carutan dan makian ke memang confirm gua reject la walau CGPA dia 4 flat sekalipun.


Khamis, 12 Julai 2012

70 Kerja yang tak sanggup kita buat

Kadang2 bila gua lepak2 minum kat kedai mamak, gua selalu terfikir macam mana mamak tu boleh hidup bekerja setiap hari tanpa cuti? Gua pergi waktu pagi ke, tengahari ke, malam ke, tengah malam ke, hari Isnin ke, hari Sabtu ke, mesti pekerja yang sama nampak je kelibat batang hidung dia. Dah la bukak kedai 24 jam sehari. Kadang2 buat gua pikir diorang tu tak cuti, tak rehat, tak tido ke? Apa yang mendorong mereka untuk bekerja segigih macam tu? Bila dipikir2kan balik aku tak pernah nampak mamak (bukan mamak Malaysia tapi mamak dari tanah besar India) melepak tepi tangga ke, pergi tengok wayang ke, main bowling ke, masuk kedai video game ke. Boleh ke orang Malaysia menandingi kerajinan mereka dalam bekerja? Topik ni mesti Zack suka...



Rabu, 11 Julai 2012

31 Mathaba, Khalil Affandi dan Taser Gun

Mathaba.net adalah satu bentuk berita alternatif yang cuba melihat satu-satu kejadian dari perspektif yang berbeza.

http://www.mathaba.net/

Sebagai follow up kepada entri sebelum ini, http://buasirotak.blogspot.com/2012/07/ketaksuban-yang-membawa-padah.html, di dalam blog Khalil Affandi ada menyatakan beliau adalah pejuang syahid dan meminta ahli keluarga yang membaca berita di Mathaba, supaya menghubungi pihak Mathaba untuk cerita , foto dan pengakuan sebenar sebagai bahan berita yang benar , sekurang-kurangnya pada pandangan pihak editor.


laporan boleh di baca di http://www.mathaba.net/news/?x=630771

Apa yang didapati adalah unutk menelefon pihak Mathaba yang berpengkalan di Hong Kong dan London.
http://www.mathaba.net/contact/#contact



 Apa yang dipersoalkan dalam Laporan tersebut adalah berdasarkan logik yang dilihat dari gambar dan kemungkinan besar video yang mempersoalkan tindakan polis dan media dan pernyataan yang dilihat bercanggah dengan bukti bergambar yang ada.

" Statements by the police, which have a notorious reputation for corruption in Malaysia, have been uncritically echoed by Malaysian media, even contradicting the apparent images from the photographs.
Malaysian media (and police?) are repeatedly saying the woman [Editor: now believed to be Muhdalina Ahmad, 28] was shot in the left leg. If that is so, then then perhaps further shooting took place with additional rounds after the couple were clearly disarmed and posed no threat, as photographs show?
On the other hand, if she was shot in the right leg as the photographic evidence seems to show, or not shot in the leg at all, then either the Malaysian media or the police or both cannot get their facts right, and don't know right from left, fact from fiction, so how can we trust their other statements? " - Mathaba.net

Lain-lain sila baca sendiri dan nilaikan sendiri.


Dan banyak mempersoalkan penggunaan taser gun sebgai langkah yang lebih "berperikemanusian " untuk kes-kes seperti di atas.

Mengikut laporan Wikipedia, Malaysia sudah pun mempunyai unit yang memakai Taser Gun.

http://en.wikipedia.org/wiki/Taser

Banyak persoalan yang boleh dikupas dari kes-kes yang berlaku seperti diatas. Cuma pada aku, bersikap neutral lebih baik dan ambillah pengajaran atas semua yang berlaku.

Kita tiada di tempat kejadian..sampai bila-bila pun kita takkan tahu apa yang berlaku. Bukan lah aku nak menyokong atau mengata pihak mana yang benar dan mana yang salah.

Aku hormati pandangan korang semua. Cuma ambil, sedkit masa , bertafakur dan sedekah kan Al Fatihah kepada yang sudah pergi.

Biarlah yang Maha Kuasa mengadili beliau dan sesiapa yang terlibat hatta yang benar mahupun salah

Al-Fatihah unutk Khalil Afandi....





136 Ketaksuban yang membawa padah

Baru2 ni kecoh pasal kejadian seorang lelaki tidak berbaju (bukan Gray Fullbuster) dan perempuan yang berpakai ala2 Barris Offee bawa pedang samurai mengamuk dekat JPM Putrajaya yang menyebabkan polis melepaskan tembakan ke tangan dan peha mereka yang berakhir dengan kematian lelaki tersebut. Aku tak nak tulis sangat pasal kejadian tu atau letak video yang tunggang langgang kat Youtube tu sebab dah bersepah blog2 tulis pasal tu. Apa yang menarik perhatian aku adalah apa yang boleh mempengaruhi wanita tersebut iaitu Muhdalina Ahmad, 28 tahun, yang merupakan bekas penuntut Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), seorang isteri dan ibu kepada 2 orang anak.



26 Pemenang GA Contest Gila #1: Watak Kegemaran

Setelah 2 hari mengadakan sesi persidangan ahli2 parlimen Buasir Otak, berhempas pulas dan memerah otak untuk mencari siapakah PEMENANG bagi GiveAway Contest Gila #1: Watak Kegemaran yang telah ditutup pada tengah malam 8 Julai 2012, maka akhirnya sidang dewan mencapai kata sepakat untuk memilih 4 daripada 64 peserta yang bakal menerima hadiah Pen Drive 8GB berdasarkan syarat dan kriteria yang telah ditetapkan.



Selasa, 10 Julai 2012

41 Main Facebook waktu pejabat

Kerajaan Britain bukan sahaja membenarkan, malah siap mengarahkan lagi penjawat awam mereka melayari Facebook waktu pejabat untuk mengetahui keperluan rakyat. Mohon Kerajaan 1Malaysia di bawah Perdana Menteri Najib #JanjiDitepati tidak mencontohi kerajaan bekas penjajah ini kerana lebih banyak membawa keburukan daripada kebaikan. Seriously, ada ke orang bukan sahaja gomen malah swasta yang main Facebook untuk bekerja dan buat urusan rasmi selain daripada update status tengah makan tengahari kat mana, upload gambar anak dan jual koleksi tudung muslimah?



Isnin, 9 Julai 2012

17 Sila akur dengan bapak anda

Walau sehebat mana kita bercakap, hebat mana kita berdebat, setinggi mana kuasa kita, sekuat mana jiwa berontak kita, tahukah anda yang ada orang yang lebih berkuasa daripada anda dan boleh membuatkan anda terpaksa akur dengan dia iaitu BAPAK anda?



Ahad, 8 Julai 2012

112 GiveAway Contest Gila #1: Watak Kegemaran

Bersempena dengan blog Buasir Otak dah mencapai Follower yang ke 1000 dan juga 200,000 pageviews, kami ingin mengadakan GiveAway Contest dengan hadiah yang tak seberapa. Klik Read More untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana cara2 untuk menyertai peraduan ini. Sangat mudah!



23 Peminat bola sepak yang mustahil

UEFA Euro 2012 dah pun habis. Spain sekali lagi menang dan ini merupakan kemenangan ketiga berturut2 dalam kejohanan bola sepak yang besar iaitu Euro 2008, World Cup 2010 dan Euro 2012. Tapi aku bukan nak cerita sangat pasal bola atau Euro pun, aku nak cerita sesuatu yang boleh berlaku tapi mustahil untuk berlaku walau dalam 1000 tahun lagi pun.



Sabtu, 7 Julai 2012

33 Kesedaran seksual dalam rumahtangga

Sebelum ini aku banyak menulis mengenai realiti orang lelaki, antaranya apa yang mereka mahukan daripada seorang wanita seperti di sini, logik isteri negara dunia ketiga di sini dan aku juga ada tulis yang kadar penceraian di Malaysia semakin meningkat di mana antara faktor yang menyumbang penceraian ni adalah gagal jalankan tanggungjawab, campur tangan keluarga, ekonomi dan lain2. Namun punca cerai yang semakin meningkat adalah kerana isu hubungan seksual.

AMARAN: Topik ini agak bersifat dewasa (18SX) dan biasanya sangat taboo untuk dibincangkan dikalangan masyarakat melayu. So kalau rasa tak selesa, jangan teruskan membaca. Kalau nak baca, sila baca dengan minda terbuka. Mungkin ada dikalangan suami yang mengalami masalah ni tapi tak berani nak cakap dan beterus terang dengan isteri mereka, so boleh suruh isteri korang baca je entry ni.



Jumaat, 6 Julai 2012

136 Apabila kerani ada degree

Bila SPA membenarkan membenarkan pemegang Ijazah Sarjana Muda memohon jawatan di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di sektor awam, ia membawa 1001 kebaikan dan keburukan. Antara kebaikannya mungkin lambakan2 graduan degree yang masih belum dapat kerja tu peluang untuk mereka masuk ke gomen lebih cerah sebab boleh memohon macam2 jawatan sama ada pegawai, PTD ataupun jawatan yang tidak memerlukan pun sijil degree mereka seperti pembantu tadbir, office boy, driver dan sebagainya.

Tapi antara keburukannya adalah mereka mungkin akan menutup peluang orang2 yang hanya berkelulusan SPM yang mana jawatan yang mereka boleh pohon dalam gomen terhad dan juga mungkin bila orang yang ada degree ini membuat kerja2 bagi jawatan yang berkelulusan SPM, perkara2 seperti di bawah boleh berlaku.

 


Khamis, 5 Julai 2012

31 Sang Kancil kaki penipu

Kebanyakan ibu-bapa mahu anak-anak mereka dibesarkan dengan didikan yang baik, tetapi dalam sedar dengan tidak, anak-anak disumbat dengan cerita hikayat yang boleh merosakkan jiwa dan cara berfikir. Hikayat Sang Kancil, amat terkenal ketika kita masih kecil, bagaimana liciknya haiwan kecil itu mempermainkan binatang lain yang berkongsi hutan yang sama dengan dia. Hikayat ini amat popular dan ia diceritakan oleh orang tua-tua kita samada ibu ayah, mak sedara pak sedara, atuk nenek dan cikgu sekolah. Bila zaman sudah moden sedikit, media juga tumpang sekaki.


Perlukah hikayat sang kancil ini dibanggakan dan dijadikan tauladan?


Rabu, 4 Julai 2012

19 Anda mungkin hak milik internet

Kat Internet ni kita nampak ramai orang2 kat Facebook, Twitter, Google+, Friendster, Myspace, Tagged, lain2 dok letak gambar camwhore diri sendiri yang sangat la bangang. Kadang2 tu tak set private pun profile diorang, biar je public. Even kalau buat private pun ingat kawan2 diorang dalam friend list tak rasa meluat ke dengan gambar2 bodoh tu? Bukan tu je, kalau yang Bloggers tu ada pulak yang letak kat blog masing2 gambar diri sendiri dengan aksi yang ntah apa2, gambar couple pakwe makwe la, gambar awek camwhore sambil tunjuk lurah, gambar hijabista solekan 5 incilah, plus dengan macam2 artikel mengarut2. Lepas tu dekat bawah tu tulis disclaimer:
"Segala artikel, gambar dan apa2 jua benda yang ada dalam blog ni adalah hak milik, hak cipta kekal abadi copyright saya yakni seorang blogger popular dan tesohor. Segala kegiatan dan aktiviti copy mopy, cilok mencilok, curi mencuri, rembat merembat apa jua benda dari blog ini adalah amat dilarang dan akan saya report kat polis"


Selasa, 3 Julai 2012

35 Wanita dibela, lelaki bagaimana?

Di Malaysia, apabila menyebut tentang pembelaan, banyak melibatkan wanita. Adakah wanita di Malaysia terlalu ditindas sehingga banyak pelan-pelan kerajaan atau swasta mensasarkan wanita. Seminar wanita, forum wanita, NGO wanita, Persatuan wanita, Biro Kebajikan Wanita, Majalah Wanita, Program TV Wanita, Siaran Radio Wanita, kementerian Pembangunan Wanita, Yayasan Wanita, LRT koc wanita, Pusat Komuniti Wanita dan senarai ini akan berterusan.

Ini semua bertujuan baik untuk menaiktarafkan wanita. Bagaimana pula dengan lelaki?


17 Jadi lesbian kerana video lucah

Kalau sesapa yang dah lama mengikuti Buasir Otak pasti perasan yang kami banyak hentam dan tibai golongan LBGT dan juga orang2 yang menyokong dan mengiktirafnya. Dan kebanyakan cerita2 yang kami banyak jumpa adalah pasal lelaki gay. Sebab tu banyak betul orang datang ke Buasir Otak ni dengan search keyword kat Google berkenaan gay. Banyak sangat ke lelaki gay kat Malaysia ni? OK ketepi dulu pasal gay, kali ni pasal lesbian pulak.



Isnin, 2 Julai 2012

12 Kisah sedih kanak2 dilarikan ke Indonesia

Serius gua sadis baca kisah ni. Kerana kezaliman ibu tiri mereka, mereka telah dibawa lari ke Indonesia dan dipaksa bekerja dan dipukul walaupun masih kecil yang mana mereka sepatutnya belajar di sekolah bersama rakan sebaya yang lain. Mereka dah membazirkan banyak tahun yang sepatutnya mereka gunakan untuk menuntut ilmu di sekolah. Aku tak boleh bayangkan kalau aku yang berada di tempat kanak2 kecil ni atau bapa mereka. Tempoh 5 tahun hidup bagai neraka dunia dan kehidupan sebagai kanak2 normal disia-siakan sebegitu sahaja. Tempoh 5 tahun juga seorang bapa hidup tanpa anak2 kandung disisi. Kenapa benda2 macam ni berlaku? Kenapa??? Salah siapa??? Argghhhhh!!!



Ahad, 1 Julai 2012

8 Gitar solo terhebat di dunia

Hari ni hari Ahad, so gua tak nak update entry berat2. Tengah2 rest sambil layan Youtube, gua came across dengan sebuah video hidden talent seorang  peserta Australian Idol satu ketika dulu iaitu Vinh Bui yang memainkan gitar solo paling best dan terhebat, boleh kalah Jimi Hendrix dan Man Kidal... So layan je lah ye.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...