Rabu, 30 Mei 2012

17 Lelaki pilihan mengikut kategori wanita

Sebelum ini gua ada buat satu entry pasal Wanita pilihan mengikut kategori lelaki di sini. Lepas itu seorang blogger wanita iaitu Cik Nurul Syuhada (thanx ye) yang sudah pun menjadi tunangan orang, korang takde can dah... telah membuat entry balas dari sudut mata seorang wanita pula mengenai "Lelaki pilihan mengikut kategori Wanita".

Kategori 1 - Perempuan budak sekolah

a) Lelaki jambu


8 Ensiklopedia gila

Ensiklopedia, (encyclopaedia) atau kadangkala dieja sebagai ensaiklopedia, merupakan koleksi maklumat atau himpunan fakta mengenai setiap cabang ilmu pengetahuan yang tersusun menurut abjad atau menurut kategori secara ringkas dan padat. Kalau dulu ensiklopedia ni dalam bentuk buku, tapi sejak ada Internet ni muncuk ensiklopedia online yang sangat popular yang boleh menyebabkan orang tak beli lagi buku ensiklopedia iaitu Wikipedia. Wikipedia ni penuh dengan fakta2 yang boleh ditulis oleh sesiapa sahaja pengguna Internet dan mempunyai admin yang akan mengawal selia penulisan2 tersebut yakni tiada fakta yang menipu atau berat sebelah. Namun pernah tak korang baca sebuah sebuah ensiklopedia gila yang penuh dengan fakta2 mengarut, namun sesetengahnya memang itulah realitinya yang berlaku.



Selasa, 29 Mei 2012

13 Antara K-Pop, Klon Najib, Adam Adli dan WWW1

Hari Himpunan Jutaan Belia 2012 dah habis. Putrajaya kembali lengang. Banyak acara2 yang disediakan untuk menarik minat pengunjung yang rata2 budak sekolah yang bercamping atas nama Pengakap, Kadet, Pandu Puteri, PBSM dan lain2 persatuan beruniform, peminat2 sukan ekstrem seperti skateboard, rollerblade, parkour, Ninja Warrior Sasuke Malaysia, mat2 rempit, peminat kereta, peminat2 industri seni tanahair, peminat K-Pop, pekerja2 gomen yang duduk kat kuarters kerajaan di Putrajaya dan lain2 jenis orang. Dengan ini maka tercapailah sasaran 2 juta pengunjung, mungkin. Hadirin yang datang dengan niat untuk melihat pameran2 yang berkaitan dengan badan2 dan agensi2 kerajaan mungkin 5% sahaja.



Isnin, 28 Mei 2012

9 Tekad seorang Nami

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Sayatetapberpijakdibuminyata_Nazmi/Article/


Boleh baca biodata dan perkembangan beliau di  http://www.nazmifaiz.com/.

Cool . Ini player Malaysia yang pertama aku tahu ada website sendiri . Dan mengikut berita , Beliau akan sentiasa mengikut pesan mak ayah dan berusaha untuk bermain di kelab-kelab elit Eropah.

Satu langkah yang bagus untuk perkembangan bola sepak. Dan diharap beliau tabah menghadapai cabaran di sana.

Kalau Hari Raya rindu rendang Mak, Nami boleh lah minta mak kirim serunding daging .

Uh-oh, Jangan lupa solat Nami.

Untuk info pasukan beliau , boleh wiki di sini.http://en.wikipedia.org/wiki/S.C._Beira-Mar.

Jersi Beira Mar yang sebijik macam jersi Malaysia


25 Wanita pilihan mengikut kategori lelaki

Dulu aku ada tulis kat sini pasal jenis wanita yang menjadi impian para lelaki yang nak buat bini. Ok itu mungkin impian atau angan2 sahaja dan bukan realiti. Kalau kita tengok realitinya, berikut adalah;

Jenis2 perempuan yang menjadi pilihan2 lelaki tempatan mengikut KATEGORI LELAKI:

1. Level: Kaya (atau bapak yang kaya/anak dato' atau menteri)



Ahad, 27 Mei 2012

10 Drag racing yang WTF

Aku tak berminat dengan sukan bermotor. Baik Formula 1 , Rally Paris -Dakar , Drag Haram tepi Highway, Drift dekat belakang Istana Kehakiman , Aksi Rempit jalanan dan sebagainya.

Ya, dan aku pernah mengikut lumba motosikal haram selepas zaman aku SPM dulu. Itupun sekali sahaja.

Sebab pada aku sukan bermotor sangat membosankan.Baik yang halal ataupun haram.

Kejadian malam semalam di Karnival Himpunan 1 juta  Belia Putrajaya 2012 yang menyebabkan 2 orang cedera parah dan 15 yang lain cedera menguatkan lagi perasaan aku..Sukan bermotor ini sangat bahaya dan BOSAN.


Ciri-ciri keselamatan penonton dan kereta drag tersebut sebijik macam Drag haram. Macam Blog serius review..Ya inilah mentaliti Third World Country macam Malaysia...

Asal boleh race, sudah....

Dan Menteri terlibat berkata, pihak keluarga mangsa faham dengan risiko tersebut dan tiada tindakan akan diambil ( Buletin Utama ,TV3, 27 Mei 2012)

Dan pihak lagi satu akan berkata pula, inilah BALA sebab buat karnival ala Hedonis.

Apa-apapun, aku berdoa semoga mangsa-mangsa yang terlibat selamat.



Boleh tengok Drag Race lagi kan....

Untuk keselamatan litar Drag , boleh wiki di sini dan sini. Kalau lebih detail kena Google sendiri

Sabtu, 26 Mei 2012

18 1Malaysia semakin tidak masuk akal

Telah menjadi suatu kebiasaan apabila seorang pemimpin yang baru naik, mereka akan memperkenalkan sesuatu dan idea yang baru untuk menunjukkan bahawa mereka adalah champion. Jarang sekali mereka nak meneruskan agenda dan idea daripada pemimpin sebelum. Seperti contoh Ali merupakan seorang ketua jabatan IT di sebuah organisasi telah memperkenalkan sebuah Sistem Pengurusan Akaun. Kos pembangunan sistem tersebut adalah RM1 juta. Setelah 3 tahun berkhidmat, beliau telah ditukar dan telah digantikan dengan ketua baru iaitu Abu. Abu melihat sistem tersebut mempunyai beberapa kelemahan. Untuk mengatasi kelemahan itu, instead of Abu cuba membaiki sistem yang lama itu yang dengan kos hanya RM100K, dia telah memperkenalkan sebuah Sistem Pengurusan Akaun 2 yang baru agar dapat menjadi champion dan pencetus kepada perubahan dan pembaharuan. Kos sistem baru yang dibangunkan semula daripada scratch itu bernilai kos RM2 juta. Sistem yang lama dilupus dan digajah putihkan begitu sahaja. Apa kaitan dengan tajuk entry ni?



Jumaat, 25 Mei 2012

16 Lady Gaga tidak gagah di Asia

Lady Gaga batal jelajah Asia.

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=0525&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_01.htm

Lady Gaga butthurt terhadap Asia


Stefani Joanne Angelina Germanotta juga dikenali sebagai Lady Gaga (wiki di sini) membatalkan konsert Asia kerana mendapat tentangan keras di Korea Selatan , Indonesia dan Filipina.

Konsevatif Kristian Korea Selatan

Konservatif Kristian Korea Selatan menolak kerana lagu-lagu Lady Gaga memaparkan keburukan moral dan mengutuk Jesus Christ itu sendiri. Boleh dengar lagu Alenjandro yang double-meaning kat youtube.


Gue ngak suka ma Lady Gaga. Gue mahu dengarin UNGU aja kok..


Protes di Indonesia terhadap Lady Gaga didukung oleh Islamic Defender Force. Dan ancaman dari militia-militia yang berunsur ganas. Don't mess with them. Nanti gue ngebomin konser Lady Gaga...

Sementara itu di Filipina...


kalau mengikut Wall Street Journal blog , 70 orang Penganut Kristian mengadakan demo protes secara aman untuk membatalkan konsert Lady Gaga. Bukan macam demo itu hari........

Dan....

Seorang aktres Filipina Toni Gonzaga ( wiki ) dikecam hebat oleh kipas-susah-mampus Lady Gaga kerana beliau sudah tak suka dengar lagu Lady Gaga . Dan dianggap maksum oleh pengikut beliau yakni TIDAK BOLEH DIKRITIK DAN DITEGUR.Macam sesetengah pihak di Malaysia....termasuk Anon.

Toni Gonzaga : Lady mangha ay isang transvestite asong babae! (Bahasa Filipino ditranslate melalui Google Translate)

Aku pun dengar lagu Lady Gaga. Ada yang ok. Ada yang buasir otak.


Ngunit gusto ko Toni ganzago..  ;-)


9 Irshad Manji ?



Irshad Manji adalah penulis Canada yang menulis Trouble with Islam Today dan Allah, Liberty and Love.

Biografi Ringkas beliau boleh di wiki di sini.

Beliau adalah seorang yang bersikap terbuka dan mengaku dirinya LESBIAN.

Ada juga pandangan bagus yang diutarakan dalam buku pertamanya , mengenai penentangan  penaklukan Rejim Israel yang ganas dan sikap sesetengah orang Arab yang pada dasarnya sahaja Islam tapi kiasu nak mampus.

Salah satu pandangan bagus beliau adalah Muslim mesti bersikap kemanusiaan, bukan berpuak-puak  dan hak wanita Muslim untuk mendapat perlindungan, keadilan , pembelajaran yang sempurna asalkan tidak melanggar hukum Allah.

Dan beliau menyeru agar Umat Islam bersikap terbuka , tidak prejudis dan sentiasa bersangka baik.

Itu yang bagusnya.

YANG TAK BAGUSNYA....

Beliau adalah seorang yang mengamalkan seks songsang. Macam mana hidup nak perjuangkan Islam padahal asas Islam Irshad Manji itu sendiri salah ?

Kalau korang keliru, boleh google kisah kaum Nabi Lut mengikut Al Quran di sini

Mana ayat-ayat Quran yang menyatakan beliau boleh mengamalkan Lesbianism ? TAK ADA.

To Manji, blasting ossified traditions with progressive and humane ideas will allow Muslims to break taboos against the equal treatment of non-Muslims, and killing those who decide to leave Islam or who cannot help but feel as though their creator has made them homosexual.

http://www.tnr.com/book/review/allah-liberty-love-irshad-manji


Merasakan bahawa Tuhan menciptakan manusia homoseksual ? 

Mempersoalkan Quran dan Hadis sebagai bukan rujukan agama.

Mempersoalkan soal aurat ,pemakaian Hijab, dan dalam satu artikel ,mempersoalkan pratik solat itu sendiri.

Atas cuma review yang dapat dibaca dalam website beliau. Buku-buku dia semua banyak yang sudah dirampas.

Boleh baca dalam Website beliau  https://www.irshadmanji.com/


Pada pandangan aku, dia cuma aktivis yang keliru , mana yang betul mengikut hukum-hakam Muslim ,mana yang salah sebagai Muslim. Mungkin dia tulis buku atas idea mendapat pengiktirafan dan ...best selling books.

"Kembali kepada Al-Quran, setiap orang adalah ciptaan Tuhan. Malahan gay dan lesbian juga dicipta Tuhan... http://www.malaysiakini.com/news/198641





17 Debat > Ceramah > Demonstrasi

Beberapa hari lalu telah berlangsungnya debat PTPTN di antara ketua pemuda UMNO Khairy Jamaluddin dan Pengarah Strategik PKR Rafizi Ramli. Masing2 menunjukkan karisma sebagai pemimpin, pandai berkata2 dengan pelbagai isi, fakta dan angka disokong pula dengan tempikan penyokong2 daripada parti masing2. Walaupun dia akhir perdebatan ini dikatakan tidak konklusif dan tidak akan mengubah persepsi penyokong UMNO untuk bersetuju dengan Rafizi dan persepsi penyokong PKR untuk bersetuju dengan Khairy, tapi at least dengan debat ni barulah nampak apa fungsi seorang pemimpin atau ketua yang dipilih rakyat.



Khamis, 24 Mei 2012

20 Hero tamil memang super

Kenapa filem aksi India jauh lebih hebat berbanding filem2 aksi tempatan? Korang tengok sendiri sedutan ni... 




Rabu, 23 Mei 2012

10 naMi, pujaaN awekz maLaysia lari ke PortuGaL

sukan lagi. tapi bukan badminton. sebab korang pon nampak antara realiti dan fantasi. uh, pilihan ke 6 nak pergi separuh akhir??? hmm..

aku agak kekok nak bawak berita tentang bola ni. pengalaman dan pengtahuan aku tentang bola tak seperti badminton, walaupun aku masih segar dengan kemenangan menjuarai liga bebaru ni mengalahkan kononnya otai-otai, makanan aku je la. mungkin Pop-Soul boleh tambah kot.

kalau aku tanya pada gurlz2 kat sini, aku yakin ramai yang kenal budak jambu berbadan kecik, bersuara euuwhh, berambut seperti rambut teMbikar Labu; iaitu Nazmi Faiz. pemain bola Malaysia, dalam skuad Harimau Muda. 



26 Anda memang tiada pilihan, terima sahaja

Kita hidup dunia ni adalah untuk membuat pilihan. Kita memilih untuk menjadi baik atau jahat. Kita memilih hitam atau putih. Kita memilih Najib Razak atau Anwar Ibrahim. Seperti entry aku sebelum ini juga, kita menjadi busuk tu atas pilihan sendiri, bukan disebabkan orang lain. Kita berkuasa untuk mencorak dan menentukan pilihan kita. Tapi ada benda yang kita tiada pilihan, nak tak nak suka tak suka kena terima jugak, kerana memang tidak ada pilihan.



Selasa, 22 Mei 2012

52 Subspesies- Subspesies Anon






Anon adalah panggilan manja kepada Anonymous. Boleh dikatakan bahasa urban dan singkatan kepada Anonymous. Sebutan a- non lebih sesuai sebab kalau disebut a - no - nee sebagai singkatan, kelak ada jiwa-jiwa marhaen di luar sana tersilap dengar dan mengaitkan Anon dengan perbuatan Onani. Tapi bukanlah isu itu yang ingin diperbincangkan.

Anon banyak terdapat di dalam blog . Terima Kasih yang memberi komen-komen bernas dan teguran untuk memantapkan blog Buasir Otak ini. ( Sungguh skema ayat aku ini ).

Dalam kebiasaan hidup itu sendiri, Anon yang menjengkelkan pun banyak. Spesies itu boleh digolongkan kepada beberapa sub spesies.



1. Anon Politikia Partisanus Fanaticus

Baik Yang Berbaris atau yang Berpakat. Jangan disentuh isu atau pemimpin dari kedua belah pihak. Melenting tak tentu pasal. Siap keluar hadis yang mewajarkan apa yang patut. Kedua -dua subspesies dipercayai berkembang dengan pesat sekali sejak dah pandai baca blog.


    


2. Anon Konspiria
Semua yang berlaku adalah Konspirasi. Beli jet, konspirasi. Ceramah perdana Azhar Idus, Konspirasi. Demam panas. Konspirasi. Lupa bayar bil air. Konspirasi. Pendek kata semuanya konspirasi.Blog Buasir Otak = Konspirasi Tembikar Labu






3. Anon Stupidus Idiota 

Subspesies ini dapat dilihat dengan banyak di blogserius.blogspot.



4. Anon Anus Hurtia

Subspesies yang sakit hati dan sakit bontot bila sesuatu isu atau entry berada di luar zon selesa beliau. Akan mengeluarkan komen-komen yang cemerlang tetapi bangang kerana kesakitan beliau. Juga sedang berkembang biak dengan pesat.




5. Anon Emotia Malayunus


Anon anon yang dipecayai orang Melayu yang sangat emosional. Penuh komen-komen yang berunsur kemarahan dan rage.


Subspesies-subspesies tersebut diperlukan alam sekitar blog. Untuk memeriahkan alam blogging. Kalau tidak kita akan kesunyian.

HIDUP  HIDUP ..ANON ...ANON !!!!!!!!!!! (Ikut stail Mahasiswa)

3 Buasir Otak Indo - Dangdut Semi Porno

Sebagai jawapan kepada http://buasirotak.blogspot.com/2012/05/seksual-fetish-dari-kelantan.html

Dikir dangdut adalah versi provision kepada dangdut, boleh wiki kat sini. Sejenis modernisasi kepada dangdut.

Yang tiba-tiba Rhoma Irama nak jadikan Indonesia Culture dan propose pada UNESCO .Link

Ramai peminat dangdut masih menyukai dangdut mungkin disebabkan oleh dangdut Koplo yang semi porno dan burlesque.


Jadi dapatlah dikatakan Adik Wani dan ahlinya dipengaruhi oleh stail segini.

Setakat Inul Daratista, apa CELUP!!!!!!!!!!

Goyang Donk




Gue baru pulang dari Mekah

Gue ngedangdut karena mau tunjuk cntoh yang baik pada anak gue

Ayuh...goyang dong...Asik..Asik....

P/s : Dangdut adalah Konspirasi Illuminati Bahagian Asia. Serius.

33 Seksual fetish dari Kelantan

Tahniah di atas kejayaan Kelantan mengalahkan Sime Darby dan seterusnya menjuarai Piala FA. Tapi entry kali ni gua bukan nak cakap pasal bola, cuma ada kaitan dengan Kelantan. Gua heran apa sebenarnya masalah orang Kelantan ni? Orang Kelantan jangan terasa ye, gua bukan cakap semua orang Kelantan, mana yang berkaitan sahaja.



Isnin, 21 Mei 2012

18 Babi Dan Cyber Cafe

Kosmo Online

 Babi dan Cyber Cafe

 Tiada kecederaan dilaporkan.

Kelihatan pemegang bangkai babi tersenyum girang. Mungkin mendapat durian runtuh kerana dikatakan harga seekor babi hutan mencapai ribuan ringgit dan merupakan makanan eksotik.

Info saintifik BABI boleh dibaca di sini .

Babi juga merupakan perkataan asal Bahasa Melayu selain padi dan besi. Babi hutan juga dikenali sebagai babi baran. Oleh itu jangan panas baran sangat. Kelak anda akan dilabel sebagai sebagai manusia yang cepat marah macam BABI HUTAN.

Banyak info yang bagus boleh didapati di sini

Kalau tulis semua nanti pembaca malas nak baca. Kita kan Melayu. Malas MEMBACA info-info yang benar dari sumber yang boleh dipercayai. Kita lebih suka membaca Gossip dan bacaan en . Noob.

Akhir kata jangan berperangai macam babi dan Orang Islam dilarang makan BABI. Harommmmmm......

Quote of The day :  " Saudara-saudara, daging babi membunuh 'ghirah'
orang yang memakannya. Itulah yang terjadi pada kalian. Seorang lelaki dari kalian
melihat isterinya bersama lelaki lain, dan membiarkannya tanpa rasa cemburu, dan
seorang bapak di antara kalian melihat anak perempuannya bersama lelaki asing, dan
kalian membiarkannya tanpa rasa cemburu, dan was-was, karena daging babi itu
menularkan sifat-sifatnya pada orang yang memakannya."


- Imam Muhammad Abduh -

P/s : Nangoi adalah panggilan manja babi. jika awek memanggil anda nangoi, anda boleh menampar awek tersebut. 


8 Game Mario Crossover yang sangat cool

Sempena blog Buasir Otak dah mencapai 100,000 views, gua nak share satu game fan-made based on game Super Mario Bros yang pertama di NES (Nintendo Entertainment System/Famicom) atau versi klon dari China, Micro Genius yang sangat popular di Malaysia suatu ketika dulu, tapi kali ini lebih awesome kerana bukan hanya Mario atau Luigi yang boleh dimainkan tetapi telah di"crossover"kan dgn watak2 game NES yg lain iaitu Link (Legend of Zelda), Samus Aran (Metroid), Simon Belmont (Castlevania), Megaman, Bass (Megaman), Bill Rizer (Contra), Ryu Hayabusa (Ninja Gaiden) dan Sophia III (Blaster Master) serta  beberapa hidden characters.



Ahad, 20 Mei 2012

42 Perempuan Singapore murtad yang lahanat

3 hari lepas gua baca kat Sozycili pasal sorang betina Melayu dari Singapore yang asalnya Islam bernama Norhaiyah binti Mahmood, nama samaran Nurulhuda binti Mohammad, lepas kahwin dengan orang India, dia murtad masuk hindu dgn nama Nora Madasamy, lepas tu ntah apa masalah dia, convert jadi Atheist pulak, iaitu takde agama, tak percaya tuhan. Kisah minah ni tak sebangang kisah Edward Martin Jesus yang murtad dan nak bunuh diri sebab putus cinta dengan awek, tapi lagi teruk dari tu.



Sabtu, 19 Mei 2012

15 Ini Lelaki Ben Ashaari

http://www.benashaari.com/

Peringatan



  

" Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..
BEN ASHAARI "



Gua tak letak sebarang "print screen " nanti kena saman 4 juta...tak mampu nak bayar...

Persoalan

1. Apa yang menyebabkan Ben Ashaari mendapat pengikut sebanyak 23955 orang yang kebanyakan wanita-wanita marhaen Malaysia? (setakat posting ini)

2. Apakah " wow factor " yang terdapat dalam blog beliau ?

3.  Blog Beliau mendapat hits sebanyak 5 juta 8 ratus ribu ++ ? Sekali lagi gua bertanya pada diri sendiri...apa kah menyebabkan fenomena ini ?

Kena minta tips blogging nie...



* Sorry gua hijack entry ko letak pic Abang Ben... jgn risau gua tak "print screen" dari blog dia... gua ambik dari sini ~ Psychic Zero.


15 uLar menyusur aKar takkan iLang biSanya

aku ingin kongsikan kisah seseorang yang amat aku sanjungi. tak lain tak bukan, Tun Dr Siti Hasmah. aku suka gaya perwatakan dan bahasa beliau. masih teringat aku telatah Tun semasa Malaysia menang Piala Thomas 1992. n' disini, aku lampirkan pandangan Ust. Asri berkenaan dengan Tun Siti, isteri Perdana Menteri Malaysia ke 4.


15 Kita rank ke-20, tolonglah ubah

Setiap hari gua tengok kat suratkhabar, berita TV, internet, blog, mesti ada cerita pasal kemalangan jalanraya atau road accidents yg kebanyakannya berakhir dgn kematian. Kalau aku baca je blog Ondscene ni ada je kes kereta langgar pokok la, penunggang motor kena gilis lori, kereta terbalik kat highway sampai masuk laluan bertentangan, bas rempuh lori, macam2 la kejadian ngeri yang melibatkan kenderaan ni. Kadang2 jadik fobia bawak kereta atau motor, walau kita bawak bukan main hati2, tapi orang lain dok pecut 200 km/h, dok langgar lampu isyarat, masuk simpang tak bagi signal, kawasan sekolah tak perlahankan kenderaan, masuk jalan bertentangan, pemandu mengantuk, potong queue dan macam2 lagi kesalahan jalanraya dan kecuaian yang boleh menyebabkan kemalangan.


Jumaat, 18 Mei 2012

7 Bolehland yang serba boleh

Dalam entry gua sebelum ini, gua cakap nak cerita sikit pasal Malaysia Boleh. Dari kecil kita dah dimomokkan dengan slogan Malaysia Boleh! Gua tak ingat tahun bila mantan Perdana Menteri Tun Mahathir perkenalkan slogan ini, tapi yg gua ingat slogan malaysia boleh ni dah mula berkumandang masa skuad badminton negara menang Piala Thomas tahun 1992. Masa tu jugalah lagu tema BOLEHLAND iaitu "Fikirkan boleh" dicipta.



Khamis, 17 Mei 2012

9 makSuD seBenar B.A.M

BAM oh BAM.. kau buat hal lg. kurang dari sebulan 2 jurulatih lari menjadikan 3 orang kesemuanya dalam masa kurang 2 tahun; Misbun, Rexy Mainaky dan skrg Yoo Yong Sung. dengan sombong BAM merelakan kepergian 3 pakar yang memang dah terbukti kehebatannya. apa plan sebenar BAM pon susah untuk dijangka.

Thomas-Uber Cup dalam masa 3 hari lagi start dah. Olympic Game pon dh dekat.




7 Politik dan Lembu

Untuk yang sukar mengerti apa terma-terma jargon dalam politik.



FEUDALISM:
You have two cows.  Your lord takes some of the milk.

PURE SOCIALISM:
You have two cows.  The government takes them and puts them in a barn with everyone else's cows.  You have to take care of all the cows.  The government gives you as much milk as you need.

BUREAUCRATIC SOCIALISM:
You have two cows.  The government takes them and puts them in a barn with everyone else's cows.  They are cared for by ex-chicken farmers.  You have to take care of the chickens the government took from the chicken farmers.  The government gives you as much milk and as many eggs as the regulations say you should need.

FASCISM:
You have two cows.  The government takes both, hires you to take care of them, and sells you the milk.

PURE COMMUNISM:
You have two cows.  Your neighbors help you take care of them, and you all share the milk.

RUSSIAN COMMUNISM:
You have two cows.  You have to take care of them, but the government takes all the milk.

DICTATORSHIP:
You have two cows.  The government takes both and shoots you.

SINGAPOREAN DEMOCRACY:
You have two cows.  The government fines you for keeping two unlicensed farm animals in an apartment.

MILITARISM:
You have two cows.  The government takes both and drafts you.

PURE DEMOCRACY:
You have two cows.  Your neighbors decide who gets the milk.

REPRESENTATIVE DEMOCRACY:
You have two cows.  Your neighbors pick someone to tell you who gets the milk.

AMERICAN DEMOCRACY:
The government promises to give you two cows if you vote for it.  After the election, the president is impeached for speculating in cow futures.  The press dubs the affair "Cowgate".

BRITISH DEMOCRACY:
You have two cows.  You feed them sheeps' brains and they go mad.  The government doesn't do anything.

BUREAUCRACY:
You have two cows.  At first the government regulates what you can feed them and when you can milk them.  Then it pays you not to milk them.  After that it takes both, shoots one, milks the other and pours the milk down the drain.  Then it requires you to fill out forms accounting for the missing cows.

ANARCHY:
You have two cows.  Either you sell the milk at a fair price or your neighbors try to kill you and take the cows.

CAPITALISM:
You have two cows.  You sell one and buy a bull.

HONG KONG CAPITALISM:
You have two cows.  You sell three of them to your publicly listed company, using letters of credit opened by your brother-in-law at the bank, then execute a debt/equity swap with associated general offer so that you get all four cows back, with a tax deduction for keeping five cows.  The milk rights of six cows are transferred via a Panamanian intermediary to a Cayman Islands company secretly owned by the majority shareholder, who sells the rights to all seven cows' milk back to the listed company.  The annual report says that the company owns eight cows, with an option on one more.  Meanwhile, you kill the two cows because the fung shui is bad.

ENVIRONMENTALISM:
You have two cows.  The government bans you from milking or killing them.

FEMINISM:
You have two cows.  They get married and adopt a veal calf.

TOTALITARIANISM:
You have two cows.  The government takes them and denies they ever existed.  Milk is banned.

POLITICAL CORRECTNESS:
You are associated with (the concept of "ownership" is a symbol of the phallo-centric, war-mongering,intolerant past) two differently-aged (but no less valuable to society) bovines of non-specified gender.

COUNTER CULTURE:
Wow, dude, there's like... these two cows, man.  You got to have some of this milk.

SURREALISM:
You have two giraffes.  The government requires you to take harmonica lessons.

JAPANESE DEMOCRACY:
You have two cows.  You give the milk to gangsters so they don't ask any awkward questions about who you're giving the milk to.

 Tambahan oleh PoP -Soul

Malaysian Democracy
Too many cow scandal. And both partisan acting like a cow.

Sumber : http://www.laughbreak.com/lists/cow_politics_101.html

16 maNusia jeNtera kot..

jom tengok wayang esok awak. ajakan seseorang kepada teMbikar Labu. citer ape you? ala, citer yang Tomok berlakon tu la. ??? My status: Idle..
Citer Manusia Jentera a.k.a Mantera. ah sudah. tajuk pun agak pelik. ingatkan citer seram.




Rabu, 16 Mei 2012

27 Selamat Hari Sifu

Seriously... gua lupa hari ni Hari Guru... gua dah 14 tahun tinggalkan sekolah. Hari tu Hari Ibu orang cakap haram, Hari Guru tak jumpa lagi mana2 ustaz cakap haram. Tapi dikesempatan ini gua nak mengucapkan jugalah SELAMAT HARI GURU buat SEMUA guru2, bekas2 guru dan bakal2 guru di seluruh Malaysia.



10 Demagogue

http://www.malaysiakini.com/news/198058


The resignation of Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim as DAP vice-chairperson may escalate into a war of words after Tunku Aziz called DAP secretary-general Lim Guan Eng “biadap” (uncouth) and a “demagogue” in an MCA-owned daily.

Persoalan???.

Surat khabar MCA yang mana satu ? Malaysiakini kena bagi source yang benar...jangan main letak jer...

The Star ?Nanyang Siang Pau  ? China Press ? Guang Ming Daily ?

 Comment paling win adalah seperti gambar di bawah


Maksud Demagogue ? http://en.wikipedia.org/wiki/Demagogy


Kalau tak faham - boleh telefon Prince of Noob....

13 Troll majlis orang lain

Gua kali ni nak backup Najib. Lu orang nak cakap apa lantak. Entry sebelum ni gua kutuk segelintir Melayu, kali ni gua nak kutuk segelintir Cina. Time ni Najib kat Britain, Greenwich bagi menghadiri program sepetang PM bersama pelajar dan rakyat Malaysia. Lepas tu ada la 2 malaon bikin hal, konon2 nak troll majlis PM tapi hanya menyerlahkan kebangangan diri sendiri.



Selasa, 15 Mei 2012

25 Tayangan perdana senaman jubur

Melayu macam ni betul2 memalukan kaum. Dah la dok tulis cerita tak betul pasal kaum lain mcm kat entry anak jati sarawak Tembikar Labu kat sini, ni dok tonggeng2 bontot kat depan rumah orang kenapa? Hari tu jual burger aku boleh terima lagi. Ni siap buat senaman lucah apa hal? Gua pun ada jugak tak puas hati dengan Ambiga tu tapi mcm ni ke budaya org Melayu?



21 diScrimiNate!

maybe you all akan nampak ia seperti kenegerian, racist or ape-ape yang seumpamanya. I juz stand here for the right!.

awal-awal pagi, beberapa kenalan hantar petikan akhbar Harian Metro Ahad kat aku. agak kelakar pun ada tetapi lebih dari itu ia merupakan isu sensitiviti, penghinaan secara terang!

Isnin, 14 Mei 2012

1 Neutral

Saya bersikap neutral terhdap politik dan bola sepak. Dan Tahniah Manchester City kerana mengakhiri kemarau 44 tahun. Dan seperti biasa, banyak peminat-peminat kelab yang lain butthurt.


Contoh untuk mocking dengan penuh ketamadunan terdapat di link ini..

http://www.kayafm.co.za/2011/10/podcast/jeff-moloi-podcast/sorry-sorry-man-united/

Saya seperti pernyataan di atas bersikap neutral bola sepak.

Team Mana nie?




24 Isteri solehah harta suami paling berharga

Hari Isnin... hari yg paling tidak disukai oleh ramai orang. Hari ni malas cerita politik, harap2nya lah. Sebelum ni aku pernah post pasal bini orang bikin berahi. Dan aku pernah cerita jugak pasal isteri impian para suami. Secara zahirnya, mereka ini adalah orang2 yg wajar dicontohi oleh para suami dan isteri. Masing2 menjaga maruah pasangan masing2, orang tengok pun sejuk je mata memandang.



Ahad, 13 Mei 2012

22 Apabila lintah masuk bontot

2 tahun lepas ada tragedi seorang murid meninggal kerana lintah masuk dubur, sumber Berita Harihari. Hari ni gua baca lagi ada berita lintah masuk dubur lagi melalui asshole lepas seorang budak berumur 7 tahun tangkap ikan kat paya. Lepas ni kalau boleh elakkan diri daripada main dekat kawasan2 yg banyak lintah atau pacat. Tapi gua bukan nak cerita sangat pun pasal lintah masuk bontot ke apa.



27 Melayu memang sangat emo

Orang Malaysia memang emo, terutama melayu. Dulu emo pasal artis kesayangan kalah juara lagu. Tapi sekarang ni lagi emo meroyan cam sial... seriously... terutama bila melibatkan politik. Otai2 komedi di media elektronik mainstream macam Afdlin Shauki, Harun Salim Bachik, Johan dan lain2 turun ke lembah video indie di Youtube dgn membuat komedi satira, parody, sinis dan sarkasm yg berkaitan dgn realiti masyarakat Malaysia dan politik di channel mereka Bangkang Dari Longkang. Hasilnya, ramai yg butthurt dan emo cam haram.


Sabtu, 12 Mei 2012

17 my arMpit s0 sexy..

"This is crazy, I love this!” itu komen seorang gadis berusia 28tahun, Emer O'Toole pelajar dari Dublin. 18bulan! 18bulan tak mencukur bulu badan. Bangga dia ni memiliki bulu ketiak, siap pamer kat TV lak tu.


Hip..hip.. Hair-ray..









Don't you smell?I smell exactly the same as I did before – a bit like soap after showering, and a bit like Christmas cake first thing in the morning.

Sumber: The Sun


p/s: agak-agak "dibahagian lain" camne la rupe nyeee.. Hutan Amazon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...